X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siostra ma do sprzedania. Link powyżej ciuchy ciążowe. Niestety ale na mnie wszystko za małe.

gannyx8dhnjo8bll.png
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa może po tej czekoladzie Maluch szaleje? Mi diabetolog nagadała że wysoki cukier dziecko odczuwa kilka godzin po tym posiłku. Podejrzewam, że dzisiaj będzie odsypiać te harce więc nie martw się jak dzisiaj będzie bardziej leniwy.

PatSim, pippi lubią tę wiadomość

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazio14 wrote:
    Justa może po tej czekoladzie Maluch szaleje? Mi diabetolog nagadała że wysoki cukier dziecko odczuwa kilka godzin po tym posiłku. Podejrzewam, że dzisiaj będzie odsypiać te harce więc nie martw się jak dzisiaj będzie bardziej leniwy.

To prawda. Czasem lekarz każe zjeść trochę czekolady jak na usg dziecko nie chce współpracować

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • ilonqa30 Koleżanka

Wysłany: 10 października 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. A my za 1,5h dziś wizytujemy. Jak dobrze pójdzie to może doktorek zrobi połówkowe chyba że uzna że jeszcze za wcześnie. No i mam nadzieję że w końcu dzidzia pokaże co ma między nóżkami bo ostatnio nie chciała współpracować:/ Myślę nad zjedzeniem czegoś słodkiego przed wizytą żeby nie spała jak ostatnio. Trzymajcie kciuki proszę:)

PatSim, Agi83, lostdestionation, pippi, ZAneczka, Lyanna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    To prawda. Czasem lekarz każe zjeść trochę czekolady jak na usg dziecko nie chce współpracować
    Albo wypić sok pomarańczowy :D

ilonqa30, Ania_1986 lubią tę wiadomość

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez dzis mamy wizytę... Po 3 tyg przerwy... Nie bede wam pisać jak schizuje...

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • ilonqa30 Koleżanka

Wysłany: 10 października 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    My tez dzis mamy wizytę... Po 3 tyg przerwy... Nie bede wam pisać jak schizuje...

Skąd to znam:) Ja mam 4 tyg przerwy i już odliczam każdą minutę. Mogłoby mnie już maleństwo kopać-przynajmniej byłabym spokojniejsza że jest ok a tak to się człowiek zastanawia... ale nie jestem panikara jak co niektóre:/ ja tam byłabym przeszczęśliwa jakbym już coś poczuła ehh. Nic tylko cierpliwie czekać. Agi83 trzymam kciuki

Agi83 lubi tę wiadomość

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonqa ja rowniez trzymam kciuki, ruchów tez nie czuje pomimo bujnej wyobraźni....

ilonqa30 lubi tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Oczywiście na nfz wiec lekarz niechce powiedzieć jaka płeć. Ale serduszko bije i to najważniejsze. Następna wizyta 7 listopada. I odrazu zrobię prenatalne.

Agi83, Marietta, Skali89, pippi lubią tę wiadomość

gannyx8dhnjo8bll.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam dzisiaj wizytę, jak co 3 tyg. I jak zwykle nie mogę się doczekać! Z tego co pamiętam, lekarz zaplanował mi połówkowe jakoś w 21-22 tyg, więc na kolejnej wizycie;) Ale już dzisiaj mam nadzieję dowiedzieć się jaką płeć skrywa nasza Fasolka:). Z Mężem cierpliwie czekam co powie lekarz i cieszymy się, ze póki co z dzidziusiem jest wszystko w porządku.:)

U mnie też są odczucia, ze dziecko harcuje, czasami takie charakterystyczne łaskotki w brzuchu czuję, ale akurat cieszy mnie to bardzo i zarazem się zastanawiam jak to będzie kiedy urośnie i zasadzi mi kopniaka w pęcherz haha! Ale na usg mam nadzieję, ze dzisiaj będzie spokojniejsze, bo ostatnio okropnie się wierciło. A jeśli chcecie, by Wam się dziecko poruszało na usg, to musicie troszkę pochodzić przed samym badaniem albo zjeść małą słodką przekąskę:)

A co do butów, w takim razie muszę na zamek płąskich kozaków poszukać, bo takich wkładanych jeszcze nie wyczaiłam... Na razie biegam w trampkach, ewentualnie kaloszach - o te pokochałam, bo nie muszę się schylać, tylko wciskam nogę i pędzę.

• karakorum Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam połowkowe w czwartek i juz nie moge sie doczekac <3 Zwlaszcza, ze przerwa byla dluga, bo moj gin miał dlugi urlop. Lekarz na ostatniej wizycie mi mowil, ze usg bedzie "interesujące" ;)
    Miesiac temu (na ostatniej wizycie) gin ot tak przeskoczył na 4D i probowal zobaczyc buźkę, ale niestety to bylo zdecydowanie za szybko, nic wyraznego nie bylo.

Wyraźnie czuje ruchy, a dzisiaj z samego rana poczulam kopniaka na dloni, bo zaczailam sie i przylozylam reke w momencie kiedy rozkrecil sie z kopami :) Cudowne uczucie, warte wszystkiego.

Agi83, ZAneczka lubią tę wiadomość

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytę miałam wczoraj. Pierwszy raz u innego lekarza, bo moja gin rodzi w tym miesiącu ;p
    I wiecie co czuje się zawiedziona..Tzn. widać, ze gość ma kompetencje i jest bardzo sympatyczny, ale miał na pewno zły sprzęt. Już tyle aparatów usg widziałam w życiu, że wiem, że ten jest wiekowy..Po pierwsze nie chciał mi podać długości dzidzi- rozumiem, że głównie do 12 tc się podaje, ale byłam strasznie ciekawa. Po drugie nie chciał mi podać wagi dziecka, bo powiedział, że dopiero od 28 tc się podaje ;/ A jak patrze czasem na wasze posty to wam podają wagę..Może niepotrzebnie się sugeruje, ale taka byłam ciekawa jak po miesiącu urosło moje maleństwo, że czuje na prawdę niedosyt..Zwłaszcza, że wizyta kosztowała 300 zł za nic..Aaa i nie zapytał jakie leki zażywam, nie wgłębiał się w moje choroby..O jednym i drugim sama mu powiedziałam, ale widać nie uznał, że to istotne ;o Nie wiem co robić, czy szukać innego lekarza..Może dam mu jeszcze szansę i pójdę na następną wizytę do niego, bo może jego zachowanie wynikało z tego, że spóźnił się godzinę do pracy ;o

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wow... 300zł a podejście rzeczywiście takie sobie... U mojego pierwsza wizyta 300 a następne 200. Bez usg, tylko tętno sprawdza. Też nie znam wagi dziecka ale lekarza nie zmienię a na usg nie będę dodatkowo latać. Wagę poznam na połówkowym 23.10. może i fajnie znać wymiary i zobaczyć malucha na każdej wizycie ale ja nie żałuję że tego nie mam. Poczucie dobrej opieki rekompensuje mi te braki.

Fortitudo lubi tę wiadomość

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    300zl?!?!?! A ja myślałam ze 200 to dużo!!!!

Cabank84 lubi tę wiadomość

mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie znam wagi i mysle ze niepotrzebne mi to teraz :) nie zawsze tez mierzy mi na usg maluszka tylko sprawdza czy wszystko ma tam gzie trzeba dla mnie najwazniejsze jest to ze serce dziecka bije pierwszy raz serduszko uslyszlam w piatek -pozno ale nie nalegalam wczesniej widocznie tak mialo byc.

Agi83 lubi tę wiadomość

f2w3skjood9muy2d.png
    https://bellybestfriend.pl/graph/056cab463cf345b80050fcef2d6c2bed
  • panama Ekspertka

Wysłany: 10 października 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja płaciłam 100zł i mialam badanie ginekologiczne i USG na powiedziałabym nowym sprzęcie. Za każdym razem gin pokazywał co widzi i mówił, gdzie jest główka, gdzie stópki, słyszałam serduszko. Nawet sam z siebie zapytał czy martwię się seksem po pobycie w szpitalu. I rzeczowo wyjaśnił, żebym się jednak nie bała :)
    Natomiast mój obecny i już jedyny gin nie pokazuje mi obrazu USG, ale mówi ile dzidzia waży i puszcza bicie serduszka. Jak pytam o to czy główka jest za mała czy za duża, to też odpowie. Wiem, że mojego lekarza muszę trochę ciągnąć za język, bo taki już jest, ale jest świetnym fachowcem.

A za 300zł poszukałabym jednak innego lekarza. Popytaj wśród znajomych, poczytaj opinie w internecie na "znanylekarz". Pewnie są lekarze świetni i tańsi niż ten.

3jvzk6nlakaftugh.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    A jak już musisz czytać to chociaż coś fachowego typu nie wiem mamaginekolog ma mnóstwo postów na temat ciąży i przynajmniej są wiarygodne

Jest tu dużo mam które mają drugie dziecko albo trzecie powiedz ile razy podnioslas coś co waży 10 kg 12 kg albo i więcej czytałaś żeby któraś tu pisała ze się martwi ? A założę się ze codziennie podnoszą swoje dzieci 100 razy bo ja na pewno tyle podnoszę Ale organizm jest na to przygotowany ma mechanizmy obronne w końcu to stan błogosławiony kobieta i dziecko są pod ochroną

Ja też dwunastokilowca noszę na rękach średnio ze 2h na dobę :) ale nic mi nie dokucza :)

Małą_ruda- GRATULACJE!! czekałam na te wyniki Twoje mocno :) super!

Ja prenatalne mam 19 pazdziernika, wyznaczyłam sobie, żeby był 140 dzien ciąży, tak jak z młodszym- może będę miała jakieś porównanie czy większe czy mniejsze dziecko się szykuje :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    300zl?!?!?! A ja myślałam ze 200 to dużo!!!!

Matko to u mnie tak tanio? Za wizytę z USG mam 100zł a bez 50 zł prywatnie na unijnym sprzęcie z 2014 roku, wszyscy ginekolodzy z doktoratami (w tym ordynator oddziału) :O

Agi83 lubi tę wiadomość

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • d84 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w wawie za wizytę z usg na super sprzęcie płacę 140zł. Z lekarza jestem mega zadowolona,mam do niego tel i mogę dzwonić. 300 to kupa kasy i to ze słabym sprzętem! Ja poszukałabym innego, może ta lekarka co rodzi kogoś ci poleci?

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Indiana_dzika Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płace 200 zł w klinice bocian , sprzęt dobry i lekarz super zawsze wszytko pokazuje wyjaśnia :) Cieszę się że do niego trafiłam :)

f2w3dqk3zx7289z3.png
    2009- Synek Kacper <3
    18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
    29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
    8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
    (Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
‹‹ 294 295 296 297 298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ