X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • d84 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja rodziłam w lutym i miałam kozaki rozsuwane na całej długości i były ok, na jesień miałam trzewiki nad kostki wiązane i to był koszmar tak więc ja polecam płaskie buty z zamkiem na całej długości

OjMaryś, ZAneczka lubią tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • d84 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i do ich na końcówce leginsy

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale mój bobas kopie! Tak wcześnie ! Szok , rano tyle kopniaków i teraz tez właśnie .. cały dzień nic a rano tyle kopów i teraz tez jak się rozruszał

ZAneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nic to nic a jak zacznie to dużo na raz

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż się oczywiście martwię czy nie za bardzo jak na ten tydzień i czy wszystko u dzidzi ok ..

• Yola3344 Koleżanka

Wysłany: 9 października 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda wrote:
    Badanie miałam 18.09 wizytę z wynikami umówioną miałam na 11.10 czyli 3 tyg i 2 dni. Ale dzisiaj zadzwoniłam i się okazało, że już w piątek były dostępne moje wyniki. Czyli w sumie nie całe 3 tygodnie. Szczerze to pierwsze pare dni po zabiegu mnie dobijały. Później stwierdziłam, że jak jest zdrowy to nie mogę go tak denerwować i jakoś nie myślałam o tym. Wczoraj zaczęłam się zastanawiać z mężem co jeśli będzie źle. Noc nieprzespana i dzisiaj najlepsza wiadomość.
    Mała ruda - gratulacje dobrego wyniku.
    Ja dopiero 11.10 mam amniopunkcję i jeszcze 3 tyg.czekania na wynik...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 21:18

• Black&White Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    Aż się oczywiście martwię czy nie za bardzo jak na ten tydzień i czy wszystko u dzidzi ok ..
    Ty tak na serio?

in_co_gni_to, Klaudy, OjMaryś, olasz, KasiaMarysiaaa lubią tę wiadomość

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black&White wrote:
    Ty tak na serio?

Jasne ze tak bo oczywiście głupi łeb wejdzie w internet i czyta , ze silne ruchy albo za wcześnie może znaczyć np ze dziecko ma za mało tlenu ..

• Klaudy Koleżanka

Wysłany: 9 października 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    Kiedy Ty się cieszysz ciążą? Tak źle, tak nie dobrze...
    Moja pierwsza ciąża, a ruchy czuje od 15 tygodnia, więc to u każdej jest inaczej.

PatSim, OjMaryś, KasiaMarysiaaa, pippi lubią tę wiadomość

p19udqk3nchjnfls.png
  • MamaPama Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    Jasne ze tak bo oczywiście głupi łeb wejdzie w internet i czyta , ze silne ruchy albo za wcześnie może znaczyć np ze dziecko ma za mało tlenu ..

Rada na dziś :
    Wyrzucić internet przez okno. Justa nie czytaj takich rzeczy. Szkoda nerwów .

Klaudy, lostdestionation, PatSim lubią tę wiadomość

2018 👨‍👩‍👧 Córeczka ❤️
    Ciąża z cukrzycą (dieta)

2023/24 starania o rodzeństwo 👶
    Euthyrox 50

05.02 biel na teście (12dpo)
    08.02 spodziewana 🐒
  • syla2312 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 opanuj się bo tylko szkodzisz dziecku, raz mocniej kopie, raz słabiej toż to normalne. Co to będzie jak będziesz pod koniec ciąży i Ci wlezie na żebra i skopie albo po pęcherzu. Wtedy stwierdzisz, że to jest dopiero mocno jak Cię będzie bolało.
    Czasami zaczynam się zastanawiać czy nie przesadzasz, ciąża zdrowa, zagrożenia nie ma a tu o byle guzik, że tak powiem nie mal w panikę wpadasz. Ja bym już dawno w psychiatryku wylądowała jak bym tak siedziała i się doszukiwała na internecie takich rzeczy. Prowadzisz ciążę u lekarza to on wie najlepiej czy wszystko dobrze, wyluzuj laska

Klaudy, lostdestionation, PatSim, OjMaryś, KasiaMarysiaaa, Marietta lubią tę wiadomość

f2w3dzu5n2lk6p0r.png
    https://www.maluchy.pl/li-73084.png
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram Sylwie. Kurcze Justa ciesz sie tymi ruchami!!! Bo one jeszcze nie bolą. Jak dziecku brakuje tlenu to nie ma sily napierniczac mamusi tylko dziala instynktownie i ogranicza ruchy.
    Zacznij cieszyc sie ciąża tym ze nie ladujesz w szpitalu co kilka tyg ze nie dostajesz krwawien skurczy boli... Mnie jak syn w 8 i 9 miesiącu skopał po zebrach to te najniższe mialam sine i zbite. Wtedy sie martwilam... Nie masz powodu do zmartwien. Przepraszam za dobitna szczerość

PatSim, Klaudy, syla2312, KasiaMarysiaaa, pippi lubią tę wiadomość

f2w3skjood9muy2d.png
    https://bellybestfriend.pl/graph/056cab463cf345b80050fcef2d6c2bed
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w zeszłym tygodniu dostałam jednego solidnego kopa a teraz cisza. W poprzedniej ciąży na tym etapie dziecko już porządnie kopało a teraz nic nie czuje. A niby w drugiej ciąży szybciej i wyraźniej czuć ruchy. W każdym razie nie panikuje tylko czekam na te kopniaki choć pewnie niedługo będę miała ich dość.

OjMaryś lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem , naczytałam się głupot ze jak jest infekcja etc to jest wzmożona aktywność ( panikuje przez te opryszczke co była ) podobno tak samo nagły brak ruchów co nagły wzrost są dziwne , dzień nie czuć ruchów wcale a dzis już czuje tyle razy , dostałam dzis z 50 kopniaków , teraz tez rusza się cały czas

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    50 kopniaków ? Ty je liczysz ?
    Moim zdaniem na tym etapie ciąży w krorym jesteś nie można mówić o regularnych ruchach dziecka bo wszystko zależy od tego jak dzidzia się ułoży gdzie masz łożysko itd. Co będzie jak w późniejszych miesiącach ruchy będą regularne i dziecko pół dnia nie będzie się ruszać bo będzie spać i czuwać? Będziesz miała siwe włosy do końca ciąży. A co po niej jak dziecko będzie na świecie?

OjMaryś lubi tę wiadomość

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ja jeszcze nic nie czuję poza jakimiś pojedynczymi także nie martw się i ciesz dziewczyno bo może będę niemila Ale twoje zamarrwianie nic nie da zrozum to nie jesteś s stanie niczym pomoc dziecku jeżeli dzieje się na tym etapie naprawdę coś złego no bo jak ? Wiele razy powtsrzalysmy że zdrowej ciąży nic nie zagraża a twoja jest zdrowa a ciągły stres i wymyślanie to szkodzi bo się denerwujesz nie traktuj siebie jak jajko tylko żyj ciąża to nie choroba pamiętaj więc korzystaj spacerując itp a nie codziennie Nowa rewelacyjna wiadomość już zaczynam myśleć ze wymyslasz trochę także wrzuć na luz mniej czytaj i będzie dobrze

Ja jutro idę na badania a w poniedziałek ostatnia wizyta u mojego giną potem 25 wizyta u nowego szkoda mi okropnie Ale za daleko żeby jeździć

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak już musisz czytać to chociaż coś fachowego typu nie wiem mamaginekolog ma mnóstwo postów na temat ciąży i przynajmniej są wiarygodne

Jest tu dużo mam które mają drugie dziecko albo trzecie powiedz ile razy podnioslas coś co waży 10 kg 12 kg albo i więcej czytałaś żeby któraś tu pisała ze się martwi ? A założę się ze codziennie podnoszą swoje dzieci 100 razy bo ja na pewno tyle podnoszę Ale organizm jest na to przygotowany ma mechanizmy obronne w końcu to stan błogosławiony kobieta i dziecko są pod ochroną

OjMaryś, TakaSobieMama, syla2312, pippi, Marietta lubią tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mojego nosze w nocy teraz i po 2h 11kg bo spać nie chce i piszczy ;/

Dziewczyny mają rację najgorsze jest naczytać się jakiś informacji z niepewnych źródeł i się w koło nakręcać

Ja jak już coś czytam medycznego to szukam opracowań medycznych np wykładów w pdf itp czy prac doktorskich tego jest w necie dużo pisanych przez lekarzy wykładowców i praktyków a nie pyzie19 itp.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja rodziłam w styczniu syna i z butami faktycznie był problem. Miałam krótkie botki wsuwane i zapinane na zamek kozaki. Często pomagał mi mąż :) ale ja przytyłam ponad 30 kg to daleko mi do was, wy pewnie sobie poradzicie bez pomocy :)
    Moje też kopie raz mniej raz więcej, ogólnie zaczęłam czuć w 16 tygodniu od tygodnia już tak bardzo wyraźnie. Nawet nie wpadłam na pomysł żeby liczyć :)

ZAneczka lubi tę wiadomość

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://m.facebook.com/home.php#!/groups/1718266178417840?refid=7&_ft_=qid.6475179863203736355%3Amf_story_key.-5343163535795873111%3Atop_level_post_id.129145564501883&__tn__=CH-R

gannyx8dhnjo8bll.png
‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ