Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
ja rodziłam w lutym i miałam kozaki rozsuwane na całej długości i były ok, na jesień miałam trzewiki nad kostki wiązane i to był koszmar tak więc ja polecam płaskie buty z zamkiem na całej długości
OjMaryś, ZAneczka lubią tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mała_ruda wrote:Badanie miałam 18.09 wizytę z wynikami umówioną miałam na 11.10 czyli 3 tyg i 2 dni. Ale dzisiaj zadzwoniłam i się okazało, że już w piątek były dostępne moje wyniki. Czyli w sumie nie całe 3 tygodnie. Szczerze to pierwsze pare dni po zabiegu mnie dobijały. Później stwierdziłam, że jak jest zdrowy to nie mogę go tak denerwować i jakoś nie myślałam o tym. Wczoraj zaczęłam się zastanawiać z mężem co jeśli będzie źle. Noc nieprzespana i dzisiaj najlepsza wiadomość.
Ja dopiero 11.10 mam amniopunkcję i jeszcze 3 tyg.czekania na wynik...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 21:18
-
nick nieaktualny
-
Justa1994 wrote:Aż się oczywiście martwię czy nie za bardzo jak na ten tydzień i czy wszystko u dzidzi ok ..
Moja pierwsza ciąża, a ruchy czuje od 15 tygodnia, więc to u każdej jest inaczej.PatSim, OjMaryś, KasiaMarysiaaa, pippi lubią tę wiadomość
-
Justa1994 wrote:Jasne ze tak bo oczywiście głupi łeb wejdzie w internet i czyta , ze silne ruchy albo za wcześnie może znaczyć np ze dziecko ma za mało tlenu ..
Rada na dziś :
Wyrzucić internet przez okno. Justa nie czytaj takich rzeczy. Szkoda nerwów .Klaudy, lostdestionation, PatSim lubią tę wiadomość
2018 👨👩👧 Córeczka ❤️
Ciąża z cukrzycą (dieta)
2023/24 starania o rodzeństwo 👶
Euthyrox 50
05.02 biel na teście (12dpo)
08.02 spodziewana 🐒 -
Justa1994 opanuj się bo tylko szkodzisz dziecku, raz mocniej kopie, raz słabiej toż to normalne. Co to będzie jak będziesz pod koniec ciąży i Ci wlezie na żebra i skopie albo po pęcherzu. Wtedy stwierdzisz, że to jest dopiero mocno jak Cię będzie bolało.
Czasami zaczynam się zastanawiać czy nie przesadzasz, ciąża zdrowa, zagrożenia nie ma a tu o byle guzik, że tak powiem nie mal w panikę wpadasz. Ja bym już dawno w psychiatryku wylądowała jak bym tak siedziała i się doszukiwała na internecie takich rzeczy. Prowadzisz ciążę u lekarza to on wie najlepiej czy wszystko dobrze, wyluzuj laskaKlaudy, lostdestionation, PatSim, OjMaryś, KasiaMarysiaaa, Marietta lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73084.png -
Popieram Sylwie. Kurcze Justa ciesz sie tymi ruchami!!! Bo one jeszcze nie bolą. Jak dziecku brakuje tlenu to nie ma sily napierniczac mamusi tylko dziala instynktownie i ogranicza ruchy.
Zacznij cieszyc sie ciąża tym ze nie ladujesz w szpitalu co kilka tyg ze nie dostajesz krwawien skurczy boli... Mnie jak syn w 8 i 9 miesiącu skopał po zebrach to te najniższe mialam sine i zbite. Wtedy sie martwilam... Nie masz powodu do zmartwien. Przepraszam za dobitna szczerośćPatSim, Klaudy, syla2312, KasiaMarysiaaa, pippi lubią tę wiadomość
-
Ja w zeszłym tygodniu dostałam jednego solidnego kopa a teraz cisza. W poprzedniej ciąży na tym etapie dziecko już porządnie kopało a teraz nic nie czuje. A niby w drugiej ciąży szybciej i wyraźniej czuć ruchy. W każdym razie nie panikuje tylko czekam na te kopniaki choć pewnie niedługo będę miała ich dość.
OjMaryś lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie wiem , naczytałam się głupot ze jak jest infekcja etc to jest wzmożona aktywność ( panikuje przez te opryszczke co była ) podobno tak samo nagły brak ruchów co nagły wzrost są dziwne , dzień nie czuć ruchów wcale a dzis już czuje tyle razy , dostałam dzis z 50 kopniaków , teraz tez rusza się cały czas
-
nick nieaktualny50 kopniaków ? Ty je liczysz ?
Moim zdaniem na tym etapie ciąży w krorym jesteś nie można mówić o regularnych ruchach dziecka bo wszystko zależy od tego jak dzidzia się ułoży gdzie masz łożysko itd. Co będzie jak w późniejszych miesiącach ruchy będą regularne i dziecko pół dnia nie będzie się ruszać bo będzie spać i czuwać? Będziesz miała siwe włosy do końca ciąży. A co po niej jak dziecko będzie na świecie?
OjMaryś lubi tę wiadomość
-
Justa ja jeszcze nic nie czuję poza jakimiś pojedynczymi także nie martw się i ciesz dziewczyno bo może będę niemila Ale twoje zamarrwianie nic nie da zrozum to nie jesteś s stanie niczym pomoc dziecku jeżeli dzieje się na tym etapie naprawdę coś złego no bo jak ? Wiele razy powtsrzalysmy że zdrowej ciąży nic nie zagraża a twoja jest zdrowa a ciągły stres i wymyślanie to szkodzi bo się denerwujesz nie traktuj siebie jak jajko tylko żyj ciąża to nie choroba pamiętaj więc korzystaj spacerując itp a nie codziennie Nowa rewelacyjna wiadomość już zaczynam myśleć ze wymyslasz trochę także wrzuć na luz mniej czytaj i będzie dobrze
Ja jutro idę na badania a w poniedziałek ostatnia wizyta u mojego giną potem 25 wizyta u nowego szkoda mi okropnie Ale za daleko żeby jeździć
-
A jak już musisz czytać to chociaż coś fachowego typu nie wiem mamaginekolog ma mnóstwo postów na temat ciąży i przynajmniej są wiarygodne
Jest tu dużo mam które mają drugie dziecko albo trzecie powiedz ile razy podnioslas coś co waży 10 kg 12 kg albo i więcej czytałaś żeby któraś tu pisała ze się martwi ? A założę się ze codziennie podnoszą swoje dzieci 100 razy bo ja na pewno tyle podnoszę Ale organizm jest na to przygotowany ma mechanizmy obronne w końcu to stan błogosławiony kobieta i dziecko są pod ochronąOjMaryś, TakaSobieMama, syla2312, pippi, Marietta lubią tę wiadomość
-
ja mojego nosze w nocy teraz i po 2h 11kg bo spać nie chce i piszczy ;/
Dziewczyny mają rację najgorsze jest naczytać się jakiś informacji z niepewnych źródeł i się w koło nakręcać
Ja jak już coś czytam medycznego to szukam opracowań medycznych np wykładów w pdf itp czy prac doktorskich tego jest w necie dużo pisanych przez lekarzy wykładowców i praktyków a nie pyzie19 itp.17/2/2016 B
11/3/2018 I -
ja rodziłam w styczniu syna i z butami faktycznie był problem. Miałam krótkie botki wsuwane i zapinane na zamek kozaki. Często pomagał mi mąż
ale ja przytyłam ponad 30 kg to daleko mi do was, wy pewnie sobie poradzicie bez pomocy
Moje też kopie raz mniej raz więcej, ogólnie zaczęłam czuć w 16 tygodniu od tygodnia już tak bardzo wyraźnie. Nawet nie wpadłam na pomysł żeby liczyćZAneczka lubi tę wiadomość
06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek