Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariak91- miałam podobnie. U mnie pierwsza ciąża, więc każde takie kłucie, bóle i inne niepokojące mnie objawy od razu przy najbliższej wizycie zgłaszam lekarzowi. Najczęściej szybko rozwiewa moje obawy i tłumaczy co i dlaczego się dzieje, co zrobić, żeby tak się nie działo. Generalnie na wszelkie bóle w podbrzuszu zalecił mi lezenie na lewym boku, bo wtedy zwiększa się przepływ krwi i dolegliwości mogą ustąpić:)
    Ogólnie to miałam z tym moim brzuszkiem problem (własnie często mnie kłuło, dp tego takie bóle skurczowe dochodziły) i dostałam lek na podtrzymanie ciąży, mimo to czasem nadal mam uczucie kłucia albo napięty brzuch, z tym, ze oprócz brania tabletek wiem, że wtedy muszę odpocząć:)
    Także, nie ma co się martwić, lekarzowi warto powiedzieć, bo on ostatecznie rozwieje Twoje obawy:)

• syla2312 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    in_co_gni_to wrote:
    Hej dziewczyny mam dwa pytania, poleciała mi trochę morfologia i nasza gin zaleciłam preparat Szelazo, na nim napisane jest że zawiera żelazo i kwas foliowy i ze jak ktoś bierze juz kwas foliowy to trzeba odstawić. A ja biorę pregna plus w której jest żelazo i kwas foliowy - co mam zrobić? I drugie pytanie odnośnie lekarza na NFZ. Ciążę prowadzę prywatnie, ale mam trochę dość płacenia za badania krwi co miesiąc 100zł jeśli jestem ubezpieczona i mam pełne prawo korzystać z NFZ. Czy któraś z Was poszła do gin na NFZ prowadząc ciążę prywatnie? Co powiedzialyscie lekarzowi na NFZ? Ze tylko on będzie Wam prowadził ciążę czy ze i tu i tu?i co z karta ciąży? Nie chce żeby mi lekarz na NFZ coś do niej wpisywal...

Ja prowadzę i prywatnie i na nfz, na takiej zasadzie że jedno wie o drugim. Tyle,że lekarz co chodzę na prywatne wizyty pracuje w tym szpitalu co jest poradnia na nfz i sam mi polecił tak zrobić żeby nie płacić za badania. Plus taki że się znają i jak coś potrzebuję bo lekarz prywatny mi kazał brać luteinę ale on nie miał refundacji to ta z poradni wypisywała mi na wizycie z refundacją ;) da się tak, ale na pewno nie wszyscy są przychylnie nastawieni na takie praktyki, kwestia lekarza bo może stwierdzić że nie ufasz jego kompetencjom

f2w3dzu5n2lk6p0r.png
    https://www.maluchy.pl/li-73084.png
  • syla2312 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i kartę ciąży mam u lekarza z nfz a prywatnie pokazuje mu tylko żeby sprawdził wyniki badań. Co do Szelaza, ja w pierwszej ciąży brałam i pregne plus oraz szelazo, na pewno nie zaszkodziło ale możesz to skonsultować z lekarzem

in_co_gni_to lubi tę wiadomość

f2w3dzu5n2lk6p0r.png
    https://www.maluchy.pl/li-73084.png
  • panama Ekspertka

Wysłany: 9 października 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    in_co_gni_to wrote:
    Hej dziewczyny mam dwa pytania, poleciała mi trochę morfologia i nasza gin zaleciłam preparat Szelazo, na nim napisane jest że zawiera żelazo i kwas foliowy i ze jak ktoś bierze juz kwas foliowy to trzeba odstawić. A ja biorę pregna plus w której jest żelazo i kwas foliowy - co mam zrobić? I drugie pytanie odnośnie lekarza na NFZ. Ciążę prowadzę prywatnie, ale mam trochę dość płacenia za badania krwi co miesiąc 100zł jeśli jestem ubezpieczona i mam pełne prawo korzystać z NFZ. Czy któraś z Was poszła do gin na NFZ prowadząc ciążę prywatnie? Co powiedzialyscie lekarzowi na NFZ? Ze tylko on będzie Wam prowadził ciążę czy ze i tu i tu?i co z karta ciąży? Nie chce żeby mi lekarz na NFZ coś do niej wpisywal...

Moja historia.
    Miałam dwóch lekarzy i dwie kart ciąży. Tak szczerze, to nie wiedzieli o sobie nawzajem. Z tym, że lekarz prywatny wypisywał mi L4 i czasami badania (płatne), a NFZ wszystko inne. Teraz gdy przeniosłam się do innego lekarza NFZ, to zrezygnowałam także z lekarza prywatnego. Nowy lekarz zapytał czemu chce zmienić lekarza prowadzącego, przecież tamten jest bardzo dobry. To powiedziałam szczerze, że mi osobiście nie podchodzi, w przychodni mają administracyjny i obsługowy burdel, a o nim słyszałam same dobre opinie od znajomych. Także nowy lekarz przejął kartę ciąży od poprzedniego lekarza na NFZ.

in_co_gni_to, ZAneczka lubią tę wiadomość

3jvzk6nlakaftugh.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    in_co_gni_to wrote:
    Mi lekarz po 12 tyg też kazał brać żelazo po 1 tabletce 2 razy dziennie(Żelazek)przeczytałam na swoim prenatal classic, że jest tam wystarczająco dużo żelaza bo 1000mg i nie brałam go. W 17 tyg robiłam morfologie i lekarz się zdziwił, że żelazek nie pomógł. Kazał brać 3 tabletki. Nie przyznałam mu się, że wcześniej nie brałam żelaza :) oni wiedzą co robią. Ja na Twoim miejscu bym brała to żelazo.

in_co_gni_to lubi tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wasze brzuszki ? Mój tak , na czczo przed śniadaniem wiec już widać
    http://static.pokazywarka.pl/4/f/e/dc7be62d472c54ef3564d046bfb765e1_orig.jpg

Rano mocno kopal !:D jestem w szoku ze tak wcześnie , położyłam rękę na brzuch i czułam kopniaki aż z 10!:D

lostdestionation, Skali89, Agi83, ZAneczka, pippi, Dreamy_Girl, Yola3344 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny brałam tylko kwas foliowy .. odstawiłam go jak zaczynałam drugi trymestr i do tej pory nic .. teraz chce zacząć coś brać jakieś witaminy , tylko nie wiem jakie lekarz nic nie mówił na ten temat

• in_co_gni_to Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za odpowiedzi! Skonsultuje się jeszcze dziś z moja gin i spytam o to Szelazo i Pregne i dam Wam znać:-) chyba w takim razie rozwaze pójście do gin na NFZ i zobaczymy co z tego wyniknie

1. 9 cykli starań
    2. Poronienie w 12 tc
    3. 1cs po poronieniu- córeczka, w 2018

4. Od maja 2019 starania o drugie dziecko
    5. m. Oligoasthenoteratozoospermia , morfologia 0%
    6. 02.2020 cb
    7. 03.03.2020 II , 4.03.2020 bhcg 30.09 U/l, 06.03 bhcg 120, 9.03 bhcg 500,
    8.13.03 USG pęcherzyk ciążowy na razie bez zarodka
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Dzisiaj nie mogłam spać w nocy bo w środę mam wizytkę u genetyka odnośnie wyników amniopunkcji. Rano coś mnie podkusiło żeby zadzwonić na infolinię, połączyli mnie z invictą w gdańsku. Okazało się, że wyniki już są tylko nie mogą mi nic przekazać przez telefon. Ubrałam się i gazem do ich filii w mieście oddalonym ode mnie o 30 km. (Do Gdańska mam 110km)
    i tak: (przy badaniach PAPPA)
    bicie serca:155min
    długość ciemieoniowo-siedzeniowa - 71mm
    NT 2,1mm
    wszystkie narządy uwidoczniono
    test z krwi:
    wolne beta hcg - 1,967 MoM
    PAPPA 0,289 MoM
    (piszę to wszystko bo wiem, że jak ktoś szuka informacji to trudno je znaleźć w jednym poście)
    WYNIK AMNIOPUNKCJI:
    Kariotyp prawidłowy męski. Przeprowadzone badanie cytogenetyczne przy zastosowaniu techniki prążkowej analizy chromosomów nie wykazało w badanych komórkach płodu aberracji chromosomowych. Zalecenia: dalsza opieka specjalisty ginekologa-położnika.
    Kamień z serca!!
    Myślicie, że muszę jechać na wizytę do genetyka? Przecież ona mi powie, że jest ok. I tylko po to mam jechać 220km w obie strony?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 12:33

ilonqa30, Kasia.ke1, lostdestionation, Agi83, in_co_gni_to, Skali89, Oxalis, syla2312, Fortitudo, pippi, Dreamy_Girl, Yola3344, Marietta lubią tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda wrote:
    Dziewczyny! Dzisiaj nie mogłam spać w nocy bo w środę mam wizytkę u genetyka odnośnie wyników amniopunkcji. Rano coś mnie podkusiło żeby zadzwonić na infolinię, połączyli mnie z invictą w gdańsku. Okazało się, że wyniki już są tylko nie mogą mi nic przekazać przez telefon. Ubrałam się i gazem do ich filii w mieście oddalonym ode mnie o 30 km. (Do Gdańska mam 110km)
    i tak: (przy badaniach PAPPA)
    bicie serca:155min
    długość ciemieoniowo-siedzeniowa - 71mm
    NT 2,1mm
    wszystkie narządy uwidoczniono
    test z krwi:
    wolne beta hcg - 1,967 MoM
    PAPPA 0,289 MoM
    (piszę to wszystko bo wiem, że jak ktoś szuka informacji to trudno je znaleźć w jednym poście)
    WYNIK AMNIOPUNKCJI:
    Kariotyp prawidłowy męski. Przeprowadzone badanie cytogenetyczne przy zastosowaniu techniki prążkowej analizy chromosomów nie wykazało w badanych komórkach płodu aberracji chromosomowych. Zalecenia: dalsza opieka specjalisty ginekologa-położnika.
    Kamień z serca!!
    Myślicie, że muszę jechać na wizytę do genetyka? Przecież ona mi powie, że jest ok. I tylko po to mam jechać 220km w obie strony?

Poproś o konsultacje telefoniczna lub email.

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomnę, że ryzyko ZD wynosiło 1:97.

Rozmawiałam z położną od mojego ginekologa. Powiedziała, że nie ma potrzeby na wizytę u genetyka. Odmówiłam wizytę.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • lostdestionation Koleżanka

Wysłany: 9 października 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda gratulacje !!! :)

może zadzwoń tam czy wyniki mogą Ci przesłać pocztą ?

u mnie jest w ogóle inaczej, bo sami dzwonią z wynikiem, a potem albo wysyłają pocztą albo wyniki czekają w recepcji

a ja dalej czekam...

mała_ruda lubi tę wiadomość

34bws65ghpknfmup.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lostdestionation u Ciebie też będzie dobrze! Kiedy masz wyniki?

Justa jak wstawiasz zdjęcia w poście?

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała-ruda gratulacje :)

mała_ruda lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • martuśka737 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ruda super wiadomość, w końcu możesz odetchnąć bo na pewno się zamartwiałaś!

13.03.2018 córeczka
    27.08.2021 syneczek
  • lostdestionation Koleżanka

Wysłany: 9 października 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam wyniki niby 23.10, ale chyba zadzwonię 20.10- może się uda ;)

a Ty po ilu miałaś wyniki ?

34bws65ghpknfmup.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie miałam 18.09 wizytę z wynikami umówioną miałam na 11.10 czyli 3 tyg i 2 dni. Ale dzisiaj zadzwoniłam i się okazało, że już w piątek były dostępne moje wyniki. Czyli w sumie nie całe 3 tygodnie. Szczerze to pierwsze pare dni po zabiegu mnie dobijały. Później stwierdziłam, że jak jest zdrowy to nie mogę go tak denerwować i jakoś nie myślałam o tym. Wczoraj zaczęłam się zastanawiać z mężem co jeśli będzie źle. Noc nieprzespana i dzisiaj najlepsza wiadomość.

lostdestionation, Agi83, martuśka737, karakorum, Lyanna lubią tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • panama Ekspertka

Wysłany: 9 października 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój dzisiejszy brzuszek, przy Justa1994 jestem jak wieloryb :)

2h5plie.jpg

ilonqa30, Skali89, Agi83, mała_ruda, syla2312, Fortitudo, ZAneczka, pippi, Dreamy_Girl, Yola3344, Marietta lubią tę wiadomość

3jvzk6nlakaftugh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mniejszy ale zdjecie robiłam zanim zjadłam wiec tez dlatego :D :D

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panama piękny brzuszek ja czekam na swój i się doczekać nie mogę wszyscy mówią że chyba udaje bo brzucha nie mam a dzidzia widocznie lubi na plecach siedzieć :p

panama lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
‹‹ 291 292 293 294 295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ