Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi waga pokazuje że znowu schudłam ale zobaczę na moim rytualnym cotygodniowym ważeniu w poniedziałek. Chociaż wtedy to mam połówkowe więc ze stresu pewnie schudnę jeszcze bardziejTp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Nasz Synuś
Całe 209gDługi na cały ekran
Głaskał się po główce
Przez miesiąc przybrałam 1 kg. Licząc od wagi sprzed ciąży 2 kg mi przybyło.
Edit. Taki był ruchliwy, że ciężko było o dobre foto.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 18:36
panama, Yola3344, kamailla, lostdestionation, KasiaMarysiaaa, Oxalis, Marietta, pippi, Lyanna lubią tę wiadomość
-
mała_ruda wrote:My właśnie wróciliśmy z połówkowego. Dzisiaj 20w5d, wszystko w normie, 148 ud/min., mały się wiercił i mam foto jak się uśmiecha. Jedyne co usłyszałam od lekarza co powiększyło moje oczy to "o matko! jakie duże dziecko!" mały waży 426g. Powiedział, że to dużo jak na ten wiek.. aż się boję. W takim tempie dorośnie do 5 kg
-
Jakie słodziutkie maleństwo!
Ja ostatnio coraz intensywniej i częściej czuję ruchy Fasolki, ruchliwe to dziecko mam, że szok:D
Słuchajcie, udało się,o dziwo woda morska pomogła albo w bardzo dobrym momencie zaczęłam zwalczać przeziębienie, bo już o wiele lepiej się czujęTakże Wasze porady pomogły:D
Ja już się nie mogę doczekać na połówkowe, bo lekarz stwierdził, ze woli w tej górnej granicy zrobić, także czekam do 31 października... Jak tak czytam Wasze wpisy o dzidziusiach, to mnie już ogromnie ciekawi jak to moje maleństwo jest już duże ile waży i czy znowu się pochwali rączkami, czy zaprezentuje się też z innej strony:DMarietta lubi tę wiadomość
-
Nie wiem a ile warto się sugerować tą stroną ale ja dzisiaj tu patrzyłam na wagę bo wydawał mi się chuderlawy ten mój Synek ale wychodzi, że na wiek ciąży jest ok.
http://polki.pl/rodzina/tabela-wielkosc-i-masa-plodu-w-ciazy.html
A z drugiej strony nie wiem czy w ogóle ma sens patrzenia na to bo jak ze wszystkim u każdego to kwestia indywidualna i jak lekarz nie mówi że coś jest nie tak to znaczy, że jest ok
Mała-ruda cukry masz dobre? Dzieci cukrzyków lubią być " większe". Ja mimo, że mam cukrzycę dowiedziałam się, że i tak w 27 tc muszę powtórzyć krzywą. Nosz kurde, tortura kobiet w ciąży powinna być zabronionakajax lubi tę wiadomość
-
Czemu straszne? Bo ten "napój" jest tak obrzydliwie słodki że czasem zdarza się dziewczynom wymiotować. W pierwszej ciąży jadłam sporo słodkiego więc było lajtowo. W drugiej odrzuciło mnie od słodyczy więc było tylko trochę kiepsko a w trzeciej to o mało nie oddałam bo też odstawiłam praktycznie słodycze. Jest nieprzyjemne ale też bez przesady w sumoe. Są gorsze badania na świecie
mała_ruda, ZAneczka lubią tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Pomocy! Wczoraj w nocy kladac sie do lozka zlapal mnie straszny bol w pachwinie, nie bylam w stanie wstac, trwalo to ok 10 min. Dzisiaj rano powtorka z rozrywki tyle ze zlapalo mnie na stojaco. Silny bol, czy to sie zdarza, powinnam panikowac?W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Ja też już po badaniu. Nasza dziewczynka waży "juz" 200g ☺️
PolaMinka jesteśmy na podobnym etapie i waga dzieciąt też praktycznie identyczna ☺️PolaMinka, kamailla, pippi lubią tę wiadomość
Droga po pierwszego Potwora;):
2 poronienia
1 cb
3 inseminacje
Pół ciąży w szpitalu
Efekt: Zdrowa córka!!!))
Droga po drugiego Potwora:
6 inseminacji
I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty -
Kazio14 wrote:A to bezpieczne robić krzywą mając cukrzycę? Dziwne to dla mnie bo świadomie narażają na potworny skok...
Hmmm, nie wiem nie znam się aż tak ale myślę, że wbrew pozorom ma to sens bo daje porównanie czy organizm nadal sobie radzi na podobnym poziomie ze zwalczaniem tej dużej dawki cukru czy cukrzyca się pogłębia. Chyba jednorazowy skok nie jest niebezpieczny. Często cukrzyca im dalej jest silniejsza i w późnych miesiącach kończy się inuliną. Ja z racji, że wiem, że mam cukrzyce od 10tc daję radę samą dietą. Gdybym nie wiedziała i dowiedziała się w 27tc podejrzewam, że mogłabym zapracować sobie od razu na insulinę. No ale to tylko przypuszczenia. Może po tym badaniu też okaże się, że trzeba włączyć insulinę bo organizm sobie nie radzi. Ufam swojej dr więc wierze, że wie co robi. -
Agi83 wrote:Pomocy! Wczoraj w nocy kladac sie do lozka zlapal mnie straszny bol w pachwinie, nie bylam w stanie wstac, trwalo to ok 10 min. Dzisiaj rano powtorka z rozrywki tyle ze zlapalo mnie na stojaco. Silny bol, czy to sie zdarza, powinnam panikowac?
Weź sobie nospę i trochę więcej odpoczywaj. Ew. pobierz sobie magnez. Bóle w pachwinach podobno są normalne bo wszystko się rozciąga. Mnie też ostatnio bolało ale nie aż tak.Agi83 lubi tę wiadomość
-
My też już po połówkowych
robiliśmy w 20+4 a wyszło 20+5 wiec wszystko super - pomimo, że początki mieliśmy do tyłu
Piękne wszystkie wymiary, nic lekarza nie zaniepokoiło
Nie wiemy dalej czy syn czy córka ale waży 379gram. Pan doktor powiedział, że to całkiem całkiem i że pewnie urodzi się około 3500gram - czyli identycznie jak syn
Pokazał przepływy, żołądek, wątrobę, rączki, nóżki - wszystko
Pięknie poopowiadał, zapłaciłam 200zł i mogę kupować wyprawkę
lostdestionation, Lilcia, pippi lubią tę wiadomość
06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek -
nick nieaktualny
-
Kazio14 - czekam własnie na te badania... Nie wiem jak wytrzymam aż taki słodki smak, bo mnie od słodyczy odrzuca-moje ulubione są za słodkie po prostu, a tych nielubianych nie jadam
Koleżanka mi mówiła, że można wziąć ze sobą cytrynę i poprosić, by pielęgniarka wkropiła do tej glukozy,że niby to nie ma wpływu na wyniki badań. Jutro jadę na badanie moczu, to zapytam jak to jest. Zawsze trochę lepiej wcisnąć taki cukier "ulepszony" odrobiną cytryny. Ale i tak chyba najgorsze jest to, ze trzeba ze 2 godziny siedzieć w ośrodku podczas tego badania.
Kasiak.ke1 i Panama - mam od dłuższego czasu ten problem, jakoś od 14 tyg mnie okropnie sutki swędzą. Lekarz mi powiedział to samo, co Panamie, ze to w czasie ciąży normalne, że może już wkrótce pojawić się siara. Jednak owe swędzenie czasami jest dolegliwością nie do zniesienia, więc zaczęłam codziennie wieczorem do zwyczajowego oliwkowania brzucha smarować też piersi i sutki. Jakaś tam ulga jest, chociaż są takie chwile, gdy to swędzenie czuję. Oliwka taka dla dzieci jest zupełnie bezpieczna:)
Amelunia w brzuszku harcuje, co mnie ogromnie cieszy:D I bebol rośnie z tygodnia na tydzień, chociaż waga ostatnio się nie rusza. Jeszcze tylko 10 dni i będzie połówkowe;Dpanama lubi tę wiadomość