Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Tyle się napisałam i zniknęło... ehh... Kochane przepraszam, że tak z doskoku, ale mam ostatnio problemy (tato dość poważnie choruje) i nie bardzo nadrabiam z czasem.
16go mieliśmy badanie połówkowe, Maleństwo pokazało tylko pupę, dzięki czemu wiemy, że to Córuniamusieliśmy powtórzyć badanie 18go - wtedy obróciła się plecami, hehe. Tylko przez moment pokazała nam kawałek twarzyczki. Malutka już pokazuje charakterek
Na szczęście jest zdrowa, wszystko w porządku
Oto nasze 350 gram Szczęścia
panama, kamailla, ZAneczka, Kasia.ke1, Lyanna, PolaMinka, pippi lubią tę wiadomość
-
Z tą cytryną różnie mówią. Mi osobiście wydaje się że wpływa na wynik więc nawet nie pytałam czy pozwalają. Każde laboratorium ma swoje zasady więc jak komuś na tym zależy to musi pytać.Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Ja zawsze kupuję glukozę cytrynową. Mi lepiej jest ją znieść.
ZAneczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMnie zawsze dawali glukozę cytrynową czy to w laboratorium czy w szpitalu. Teraz pewnie też tak będzie bo 7.11 idę na połówkowe a przed usg właśnie test obciążenia glukozą mam zrobić. Tak więc czeka mnie siedzenie w szpitalu od 8 rano do nie wiadomo której. No cóż albo dobra książka albo tablet z filmem mi pozostaje
ZAneczka lubi tę wiadomość
-
Widać co laboratorium to inne zwyczaje np moja szeagierka nie miała tego badania trojstipniowego tylko jakoś miała kreew tylko raz, pobierana po wypiciu glukozy co mnie też zdziwiło Ale to już lekarz jej tak zlecił
Ja już nie mogę się doczekać soboty i polowkowego chociaż w środę mam wizytę Ale nie wiem czy będę miała usg chociaż to u nowego lekarza to pewnie tak oby był rozgadany
-
Witam się i ja, chociaż dawno tutaj nie pisałam
U nas już 21 tydzień, wybraliśmy w końcu imię dla synka: będzie Kubuś
Póki co ciążę przechodzę super, nic większego mi nie dolega, nawet mdłości i wymioty mnie ominęły.
Jedynie maluszek jest trochę za mały, mam nadzieję że nadrobi...
Chciałam jeszcze zapytac jak można dołączyc do fb? do kogo wysłać zaproszenie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 11:16
ZAneczka, pippi lubią tę wiadomość
-
nuuutella wrote:Witam się i ja, chociaż dawno tutaj nie pisałam
U nas już 21 tydzień, wybraliśmy w końcu imię dla synka: będzie Kubuś
Póki co ciążę przechodzę super, nic większego mi nie dolega, nawet mdłości i wymioty mnie ominęły.
Jedynie maluszek jest trochę za mały, mam nadzieję że nadrobi...
Chciałam jeszcze zapytac jak można dołączyc do fb? do kogo wysłać zaproszenie?
Zaproszenie trzeba wysłać do Zgredek. -
My już po połówkowym. Wszystko ok, waga ok. 360g a termin na 12.03 im wyszedł zamiast na 8.03 ale taką różnicą się nie przejmuję. Najważniejsze, że msły zdrowy
Agi83, panama, Skali89, ZAneczka, Dreamy_Girl, pippi lubią tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
My dalej czekamy na wyniki amnio, powinny być w tym tygodniu. Dzisiaj byłam na wizycie i trochę się zmartwiłam bo maluszek nie rośnie tak jak powinien. TP powinnam mieć według miesiączki 18 marca, według usg prenatalnego i z zeszłego miesiąca na 24 marca a dzisiaj okazało że termin przesunął się na 7 kwietnia co wydaje mi się już w ogóle abstrakcją i strasznie się martwię, ginekolog powiedziała żeby się nie martwić jednak wizytę następną mam za 2 tygodnie. Do tego okazało się że schudłam prawie 1,5kg a i wyniki TSH mi dużo podskoczyły bo mam w tej chwili 4,5 i muszę zwiększyć dawkę euthoryxu.
ehh musiałam się wyżalićnasi rodzice i znajomi nic nie wiedzą o amnio ani dzisiejszych wiadomościach, może nie powinniśmy ale mówimy wszystkim że wszystko jest ok i robimy dobrą minę do złej gry a w środku aż się gotuje
Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
Nasze 6 dni szczęścia...
Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm -
Verbena u nas też jest za mały, co też mnie martwi. Waży malutko, bo 250 g. Lekarz mówił, że może to też być genetyczne, bo oboje nie jesteśmy zbyt wysocy, no ale zobaczymy.
A co do mówienia znajomym... pewnie robiłabym tak samo. Denerwowałoby mnie ciągłe dopytywanie znjaomych
Zgredek chyba mao się tu juz udziela, a jakoś nie mogę jej odnaleźć na poprzednich stronach -
Verbena,
jestem z Tobą !
U Nas dzisiaj powinny być wyniki amnio, dzwonię tam już od piątku, ale ciągle każą czekać ... u Nas też nikt z rodziny nie wie, więc babcie zaaferowane zakupami i tylko by chciały jeździć po sklepach i oglądać, a ja ... aż gotuję się w środku, dzisiejsza noc praktycznie nieprzespana, a teraz tylko czuję ból brzucha z nerwów... wizyta dopiero za 1,5 tygodnia, oszaleć można !
-
Kazio ja też termin na 8.03. Więc może zaczniemy razem
Verbena wiem że się nie da nie martwić e takiej sytuacji Ale przynajmniej te 2tygodnie próbuje poczekać pij dużo wody trzymamy kciuki żeby wyniki były ok.
Ja też ograniczam info bo mnie denerwuje ciągle dopytywanie a co tam u lekarza itp jeszcze wszyscy pytają jak tam synek
-
Oj wiem o czym mówicie. W poprzedniej ciąży jak ktoś dzwonił z pytaniem jak tam czy coś wiadomo to umiałam tylko ryczeć. Tzn przy pierwszej amnio trzymaliśmy się wersji że wykluczamy wady genetyczne. A potem... Lepiej było do mnie nie dzwonić. Jeszcze chwila stresu dziewczyny i dostaniecie na pewno dobre informacje!
No i moja też wtedy przystopowała ze wzrostem ale to przez brak apetytu i stres. Więc wierzcie w swoje dzieciaczki i jedzcie zdrowo a jeszcze nadrobią.Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Verbena, ja też czekam na wyniki amnio.
Mam je mieć dopiero 8 listopada.
Wyniki wydają raz w tyg a moje terminowo wypadają 1.listopada a to święto i dlatego muszę czekać tydzień dłużej.
Tylko ja i mąż wiemy o tym badaniu.
Wszystkim bliskim, ktorym mowilismy o ciąży mowimy, że wciąż czekamy na ważne wyniki badań. Dalsza rodzina i znajomi nie wiedzą. Po mnie nic nie widać, choć trochę pod szerokimi bluzkami się chowam.
Pewnie do wyników już będę mieć widoczny brzuch...
Ps.Lekarka, ktora mi robiła zabieg mowiła mi, że jak wynik będzie wcześniej to zadzwoni, ale pewnie będę się obawiać tego telefonu...
-
Dzięki dziewczyny :*
My z mężem od samego początku uważamy że wszystko będzie dobrze a amnio tylko to potwierdzi jednak mimo wszystko gdzieś w głowie to wszystko siedzi. Do tego jak dziś usłyszałam że dzidzia jest mniejsza niż powinna, natomiast macica zbyt duża jak na ten tydzień to można zwariować i już nic się nie wie
Wyniki amnio miały być już dziś ale lekarz mówił że może będzie trzeba poczekać z 2-3 dni więcej więc czekamy.
Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
Nasze 6 dni szczęścia...
Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm