X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • lostdestionation Koleżanka

Wysłany: 25 października 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na początku chodziłam do wc po 5-7 razy, teraz 1-3 to jest standard. Kaloryfery mam wyłączone, a okna pootwierane od rana do wieczora :)

Też miałam jedną noc bez wstawania to przerażona wstałam rano zastanawiając się czy nie jechać na IP , hihi :)

34bws65ghpknfmup.png
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym mieć otwarte okna cały dzień, ale z tym cudownym smogiem u mnie się nie da :-P

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy chodzę sikać minimum 2 razy z uczuciem, jakbym była po czteropaku piwa na raz. A w dzien nawet nie liczę. Mam obczajone w miescie wszystkie spożywczaki z dostępną toaletą dla klientow, do innych nie chodze.

panama, lostdestionation, mała_ruda lubią tę wiadomość

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A juz myslałam, ze coś nie tak ze mną! Czytałam, że niby w 2 trymestrze nie chodzi się tak często siku, a ja po prostu kilka razy w nocy wstaję, a w ciągu dnia to i czasem 3 razy w ciągu godziny...
    W nocy tak minimum 2 razy muszę pójść, ale strumienie leją się jak niagara!
    Mąż sie dziwi, bo ja zawsze o tej porze rok to obowiązkowo do spania skarpety i spodnie już, dodatkowo zawijanie się w kokon, a teraz! Lekka koszula nocna, w nocy rozkopuje się... co ta ciąża robi z człowiekiem ;)
    Okien nie mam za często pootwieranych- wietrzę w domu, ale to tak jest w jednym pomieszczeniu na raz otwarte okno przez 2 h,potem w kolejnym. Dopiero jak wychodzimy z domu to robię przeciąg, żeby się porządnie wywietrzyło.:)

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, 2,5 kg na plusie , szyjka długa dziecko 443 g wg niego dziewczynka łożysko nisko z przodu dotyka do szyjki mam nie dźwigać i się oszczędność bi może się odkleic Ale powinno się podnieść w najbliższym czasie bi często tak jest i na to liczymy

Mariposa26, Kazio14, kamailla, ZAneczka, pippi lubią tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Mariposa26 Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Ja po wizycie, 2,5 kg na plusie , szyjka długa dziecko 443 g wg niego dziewczynka łożysko nisko z przodu dotyka do szyjki mam nie dźwigać i się oszczędność bi może się odkleic Ale powinno się podnieść w najbliższym czasie bi często tak jest i na to liczymy
    Skali89 twoja córcia całkiem spora. Ja dziś też miałam wizytę i moja córa waży 370g.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 12:04

pippi lubi tę wiadomość

Maja, ur. 02.03.2018 o godz. 12.40 w 38 tyg + 6 dni
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też latam siku, ale w nocy jest trochę spokojniej, czasem tylko się budzę do toalety ;) nie narzekam, w I trymestrze latałam ze 3-4 razy w nocy :)
    Mój maluch 379g na 20+4 więc spora ta córka faktycznie :)
    Mnie lekarz powiedział, że pewnie urodzi się nieco większe niż inne, to twoja będzie okrąglutka :) Będzie co przytulać :)

ZAneczka, pippi lubią tę wiadomość

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • in_co_gni_to Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez latam do łazienki co 15 minut i ciężko mi pójść do sklepu, musze chodzić do kibelka w mieście :-)
    Dziewczyny jestem teraz w 17t5d, od 5 dni zaczęłam czuć kopniaki - głównie po posiłkach, wieczorem jak się położę. Ale czy Wy też tak mialyscie, że na poczatku tylko czulyscie kopniaki w brzuchu a już ręką na skórze nie?

1. 9 cykli starań
    2. Poronienie w 12 tc
    3. 1cs po poronieniu- córeczka, w 2018

4. Od maja 2019 starania o drugie dziecko
    5. m. Oligoasthenoteratozoospermia , morfologia 0%
    6. 02.2020 cb
    7. 03.03.2020 II , 4.03.2020 bhcg 30.09 U/l, 06.03 bhcg 120, 9.03 bhcg 500,
    8.13.03 USG pęcherzyk ciążowy na razie bez zarodka
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie jestem bardzo zadowolona z lekarza badanie i na fotelu i usg dopocheowo także liczę ze bedzie ok :)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mariposa26 wrote:
    Skali89 twoja córcia całkiem spora. Ja dziś też miałam wizytę i moja córa waży 370g.

Ja się w ogóle waga nie sugeruję widzę że granica błędu 66gram więc różnie może być wiem po synu też niby szedł równo z wiekiem a 2690 się urodził więc na tym etapie chyba nie ma co porównywać :)

Aa no i mój poprzedni lekarz dwa razy widział chłopca więc zobaczymy w sobotę genetyczne to zobaczymy co pokażą :) ale cóż kochanego cialka nigdy nie za wiele :)

Termin mi 3 dni do przodu pokazał na 5 marca czyli 21i2 a jestem 20i6.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Verbena Ekspertka

Wysłany: 25 października 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do łazienki od samego początku ciąży biegam w nocy po 3-5 razy dziennie, czasami zdarzyło się że biegałam nawet co 15 min to była masakra :)

Dalej do nas nie dzwonią z wynikami amnio i zaczyna mnie to już nie tylko martwić ale i wkurzać :/ Wczoraj dzwoniłam to jeszcze nie było, dziś dalej cisza, powiedzieli że jak będą wyniki to zadzwonią a ja jak na szpilkach siedzę przy telefonie. Mówili że może być +1,2 dni opóźnienia a wyniki miał być w poniedziałek więc opóźnienie wypada dziś.

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • Yola3344 Koleżanka

Wysłany: 25 października 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena, a kiedy miałaś robioną amniopunkcję?

• Verbena Ekspertka

Wysłany: 25 października 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yola3344 wrote:
    Verbena, a kiedy miałaś robioną amniopunkcję?

Amnio miałam 2 października.

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy zdarza Wam sie jeszcze spac na brzuchu? Staram sie spac na boku, ale ze brzuch jeszcze w sumie niewielki, a i łóżko wodne, więc bardzo mięciutkie, to czasami znosi mnie jeszcze na brzuch...

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie śpię na brzuchu, bo nie lubię. Często zdarza mi się w środku nocy przebudzić do wc jak akurat śpię na plecach- jeszcze teraz póki nie jest aż taaaaki wielki bebol, to może być, ale niedługo to będzie problem. Jak masz brzuch niewielki i Tobie to nie przeszkadza, w sensie nie czujesz dyskomfortu, nic Cię nie boli, to chyba nie powinno być źle.

• panama Ekspertka

Wysłany: 26 października 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie śpię na brzuchu odkąd przypuszczałam, że mogę być w ciąży, a nie zostało to jeszcze potwierdzone testem :) Poza tym świetną opcją są poduszki do spania dla ciężarnych. Poduszka uniemożliwia mi większe manewry, ale jest przy tym mega wygodna :)

Fortitudo lubi tę wiadomość

3jvzk6nlakaftugh.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem po pierwszych zajęciach ze szkoły rodzenia i muszę powiedzieć, że to będą fajne spotkania. Chociaż wiele informacji omawianych wczoraj wiedziałam od lekarza, z książek, czy też z neta. Najbardziej czekam na zajęcia praktyczne z opieki nad noworodkiem i na chustonoszenie:D Mój Mąż też ze mną był, ale stwierdził, że na tych zajęciach jest zbędny i przyjdzie dopiero na interesujący go temat opieki nad noworodkiem:D
    Dzięki temu przekonałam się, ze położne w szpitalu są miłe, a ja planuję właśnie w tym szpitalu rodzić.

Co dospania, te poduszki, o których Panama napisała są ponoć super też później do karmienia dziecka. Przynajmniej takie opinie w necie i w sklepie z rzeczami dla dziecka słyszałam.

Czekam już coraz bardziej niecierpliwie na półówkowe:) Chciałabym zobaczyć już małe bobo jak tam wywija:D

• ZAneczka Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie tak a propo szkoły rodzenia i Męża... Myślicie o porodach rodzinnych (głównie chodzi mi w tym momencie o obecność partnera).
    My już podjęliśmy wspólnie decyzję, że Mąż będzie przy porodzie- chociaż od razu zaznaczył, że nie chce przecinać pępowiny ani nic robić, na czym się nie zna. Ja nie zmuszam go do tego, to jego decyzja, dla mnie najważniejsze jest by był przy moim boku, podał mi szklankę z wodą i pogłaskał po czole jak będę wyć z bólu;) Ale już słyszymy po rodzinie różne wypowiedzi... Najbardziej nie "powala" komentarz typu - facet się do ciebie ziechęci... Nie rozumiem takiego nastawienia.
    Ciekawi mnie Wasze podejście do tego:)

• panama Ekspertka

Wysłany: 26 października 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poduszką owijam się także do czytania książki czy oglądania filmu, wtedy nie muszę używać zwykłych poduszek. A w ciągu dnia korzysta z niej mój kot, idealnie wpasowuje się w zagłębienie, przez co bardzo kłaczy koc w tym miejscu :)

Do karmienia ponoć świetnie się nadają. Może być też alternatywą dla kokona niemowlęcego. Ale to zależy od kształtu poduszki. Najpopularniejsza i najpraktyczniejsza jest chyba typu C.

3jvzk6nlakaftugh.png
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż był ze mną na wszystkich zajęciach SR i był przy porodzie. Dzięki obecności na nich znał moje preferencje w różnych kwestiach i mógł reagować gdybynktoś chciał zrobić coś wbrew mojej woli. Zależało mi na tym, żeby właśnie pilnował żeby nikt mimkrzywdy nie zrobił :) poza tym mężczyźni w trakcie porodu mają tę przewagę, że nie czują bólu. I wtedy jest szansa, że przypomną sobie teorię z zajęć i np przypomną kobiecie jak oddychać czy coś w tym stylu. Także nie uważam że jak zajęcia dotyczą porodu to mężczyzna powinien je sobie odpuścić (chyba że nie zamierza być przy porodzie). Mój nawet pępowinę przecinał a nie zaobserwowałam jakiegoś obrzydzenia wobec mnie z tego powodu. Inaczej nie byłabym teraz w ciąży ;P
    Teraz też chciałabym żeby był ze mną ale po pierwsze nie wiem gdzie będę rodzić i jak (mam nadzieję, że cc nie będzie potrzebne) no i czy ida się zorganizować opiekę do starszej córki.

ZAneczka, Fortitudo lubią tę wiadomość

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ