X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Yola3344 Koleżanka

Wysłany: 26 października 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaneczka, ja będę chciała rodzic z mężem.
    Pierwszy poród miałam cc nagłe, ale przy drugim sn był przy mnie. Jak miałam skurcze i mnie uspokajał, to myslałam, że go walnę, bo mnie to jeszcze nardziej denerwowało, ale w najwazniejszym momencie, kiedy już nie miałam siły przeć, a za długo już to trwało i wszyscybpospieszali, mąż powiedział : " widziałem już główkę, dasz radę, jeszcze tylko troszeczkę i Ola będzie z nami" i faktycznie po tych słowach dałam radę :)
    Byłam mu wdzięczna właśnie za te słowa i ten moment... bez tego czekałabym na kolejny skurcz, a corka by jeszcze mniej punktów dostała.
    Potem jak pomógł mi brać prysznic powiedział " daliśmy radę " :)
    Mój mąż się raczej nie "zniechecił" czego wynikiem jest obecna ciąża :)
    Ja polecam taki poród.

in_co_gni_to, ZAneczka lubią tę wiadomość

• Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swojego odesłałam do domu :) mój się do tego po porostu nie nadaje :) jak się dowiedzieliśmy w poprzedniej ciąży, że zarodek nie rozwija się prawidłowo i kiepsko to wygląda to mój mąż zemdlał w gabinecie. I ja mam go brać na porodówkę? zamiast rodzić, będę męża cucić na podłodze :)

ZAneczka, Yola3344, lostdestionation, pippi lubią tę wiadomość

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yola3344 wrote:
    Zaneczka, ja będę chciała rodzic z mężem.
    Pierwszy poród miałam cc nagłe, ale przy drugim sn był przy mnie. Jak miałam skurcze i mnie uspokajał, to myslałam, że go walnę, bo mnie to jeszcze nardziej denerwowało, ale w najwazniejszym momencie, kiedy już nie miałam siły przeć, a za długo już to trwało i wszyscybpospieszali, mąż powiedział : " widziałem już główkę, dasz radę, jeszcze tylko troszeczkę i Ola będzie z nami" i faktycznie po tych słowach dałam radę :).
    U nas było niemal identycznie! Też mnie mąż zmoyywował do ostatecznego wypchnięcia małej jak główkę zobaczył :)

ZAneczka, Yola3344 lubią tę wiadomość

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chcę, aby facet był przy porodzie. W ogole zastanawiam się jeszcze nad cesarką. Porod to dla mnie robota do odwalenia, zero mistyki.

KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • panama Ekspertka

Wysłany: 26 października 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My do szkoły rodzenia chodzić nie będziemy. Umówiłam się z położną z przychodni, że będzie do nas przychodzić na wizyty domowe. Bo od 21 tygodnia ciąży mamy prawo do takich wizyt.
    Zastanawiałam się nad wynajęciem douli. Mąż pyta, a co to jest. No to tłumaczę kim jest doula, czym się zajmuje i jaką ma rolę do odegrania w czasie porodu. Na to mąż, żebym przestała kombinować, bo on przecież jest. Pytam czy da radę patrzeć na całą akcję porodową, słuchać moich krzyków, odpowiednio mnie motywować, a nie dodatkowo denerwować i czy np. przetnie pępowinę. Odpowiedź mojego męża, jakże dumnego i zadowolonego z siebie "no raczej" :)

ZAneczka, pippi lubią tę wiadomość

3jvzk6nlakaftugh.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodzilam z mężem i on specjalnie patrzył na główkę bo to było dla niego super przeżycie i nie mógł się powstrzymać

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja teraz trochę z innej beczki wyskoczę... Właśnie sprawdziłam wyniki moczu i mi wyszło, że mam liczne bakterie. A ostatnio ciągle swędzi mnie pochwa. Boję się, że mnie dopadła grzybica. Byłam ostatnio przeziębiona, a niestety to jest przypadłość, która często dopada mnie przy osłabionym organizmie...
    Czy któraś z Was się zmagała z tym problemem w czasie ciąży?

• panama Ekspertka

Wysłany: 26 października 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam infekcję pochwy z licznymi upławami innego koloru niż powinny być. Lekarz przepisał mi globulki dopochwowe i przeszło. A że w ciąży leczy się obydwoje partnerów, dla męża przepisał maść.

ZAneczka lubi tę wiadomość

3jvzk6nlakaftugh.png
  • Verbena Ekspertka

Wysłany: 26 października 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie odebrałam wyniki amnio.
    Będzie zdrowy chłopak :)

panama, karakorum, ZAneczka, Agi83, Yola3344, Skali89, El*a, mała_ruda, lostdestionation, Kazio14, PolaMinka, Hatfe, juja00, Cabank84, wiecznie, Kasia.ke1, in_co_gni_to, syla2312, ladypower, pippi, Dreamy_Girl lubią tę wiadomość

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karakorum wrote:
    Dziewczyny czy zdarza Wam sie jeszcze spac na brzuchu? Staram sie spac na boku, ale ze brzuch jeszcze w sumie niewielki, a i łóżko wodne, więc bardzo mięciutkie, to czasami znosi mnie jeszcze na brzuch...

staram się spać na boku, ale czasami tak w połowie na brzuchu a w połowie na boku ;p na samym brzuchu nie wygodnie mi już spać, poza tym boje się o dzidzie ;)
    Wczoraj pierwszy raz spałam ze specjalną poduszką w kształcie litery S i było baaardzo wygodnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 19:56

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do męża, to mój chce być obowiązkowo przy porodzie, powiedział, że się nie boi i nie wyobraża sobie innej opcji ;) jest ze mną na każdym USG od początku i chce być do końca, bo twierdzi, że razem w tym jesteśmy, co jak najbardziej popieram ;)

ZAneczka, panama, pippi lubią tę wiadomość

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • Yola3344 Koleżanka

Wysłany: 26 października 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena wrote:
    Wreszcie odebrałam wyniki amnio.
    Będzie zdrowy chłopak :)
    Verbena, gratulacje!!!
    Już chyba tylko ja czekam na wyniki amnio...

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAneczka wrote:
    Dziewczyny, ja teraz trochę z innej beczki wyskoczę... Właśnie sprawdziłam wyniki moczu i mi wyszło, że mam liczne bakterie. A ostatnio ciągle swędzi mnie pochwa. Boję się, że mnie dopadła grzybica. Byłam ostatnio przeziębiona, a niestety to jest przypadłość, która często dopada mnie przy osłabionym organizmie...
    Czy któraś z Was się zmagała z tym problemem w czasie ciąży?

Ja miałam.na początku też mnie często dopada gin dał mi globulki i przeszlo

ZAneczka lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • lostdestionation Koleżanka

Wysłany: 26 października 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena !

A nie mówiłam ? ;) to jest tylko po to, aby upewnić się jaka płeć,

Yola- czekamy jeszcze na Ciebie !!!! :)

Yola3344 lubi tę wiadomość

34bws65ghpknfmup.png
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena, SUPER!!! Wiedziałam, że tak będzie! Nie wiem jaka polityka u Ws ale w Wawie na Sobieskiego to chyba im dłużej czekasz tym lepiej. A jak już sami dzwonią to znaczy że jest źle. Gratulacje zdrowego synka!

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Verbena Ekspertka

Wysłany: 27 października 2017, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)
    Powiem wam że spadł z nas ogromny ciężar, mąż to był tak zestresowany jak jechaliśmy po wyniki bo nie chcieli nic przez telefon powiedzieć że aż w szoku byłam. Po wyjściu z gabinetu cieszyliśmy się jak dzieci, chociaż przykro się zrobiło jak lekarz powiedział że dziś przyszły dwa wyniki amnio jeden dobry drugi zły, aż nie chcę wiedzieć co musi czuć ta druga para :(

Teraz oficjalnie możemy się rozglądać za pierwszymi zakupami dla chłopaka ;)
    Lekarz też powiedział że dziecko może być mniejsze ze względu na złe wyniki bety które nam wyszły w biochemii ale wszystko sprawdzimy 14.11 na połówkowych ;)

lostdestionation, ZAneczka, PolaMinka lubią tę wiadomość

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • Yola3344 Koleżanka

Wysłany: 27 października 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazio, który szpital z Wawy wysyła próbki na Sobieskiego? Kiedyś to był szpital Orłowskiego, ale od lipca mają umowę z IMiDz na Kasprzaka i tam wysyłają, przez co czas oczekiwania skrócił się do 3 tyg i nie trzeba wozić samemu próbek...

• Kazio14 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa widzisz. O Orłowskiego mi chodziło. My robiliśmy prawie rok temu i raz zawoziliśmy na Sobieskiego a za drugim do IMID ale ogólnie byliśmy pod opieką Sobieskiego. Czyli się pozmieniało. Mam nadzieję, że nie będzie mi już dane sprawdzić tego na własnej skórze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 10:18

Yola3344 lubi tę wiadomość

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • d84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dawno sie nie odzywałam bo mój 20mieiseczniak tak sie pochorował ze przez 2tyg spałam po 1--2h na dobę i byłam jak cień zombi :P

dziś było połówkowe 19tc+5d i waży 351gr wszystko ok ,ale muszę powtórzyć za 2 tyg bo zasłaniał serce i nie dało się go dobrze zobaczyć.

pippi lubi tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Yola3344 Koleżanka

Wysłany: 27 października 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazio, ja dostałam namiar na genetyka z Sobieskiego, ale prywatnie. Poszłam do niej i okazało się, że to właśnie ona robi amniopunkcję w Orłowskim i tam mnie od razu zapisała i dała skierowanie. Pytałam ją podczas wizyty, jak to jest z tym wozeniem próbek na Sobieskiego i wtedy się dowiedziałam, że od lipca współpracują z Kasprzaka i już wszystko sami przewożą.
    Nie wiem jak było wtedy, ale teraz minus dla.mnie.taki, że wyniki wydają raz w tygodniu i przez to muszę czekac 1 tydz dłużej, bo 1 listopada jest święto.

‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ