Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Zaneczka, ja będę chciała rodzic z mężem.
Pierwszy poród miałam cc nagłe, ale przy drugim sn był przy mnie. Jak miałam skurcze i mnie uspokajał, to myslałam, że go walnę, bo mnie to jeszcze nardziej denerwowało, ale w najwazniejszym momencie, kiedy już nie miałam siły przeć, a za długo już to trwało i wszyscybpospieszali, mąż powiedział : " widziałem już główkę, dasz radę, jeszcze tylko troszeczkę i Ola będzie z nami" i faktycznie po tych słowach dałam radę
Byłam mu wdzięczna właśnie za te słowa i ten moment... bez tego czekałabym na kolejny skurcz, a corka by jeszcze mniej punktów dostała.
Potem jak pomógł mi brać prysznic powiedział " daliśmy radę "
Mój mąż się raczej nie "zniechecił" czego wynikiem jest obecna ciąża
Ja polecam taki poród.in_co_gni_to, ZAneczka lubią tę wiadomość
-
Ja swojego odesłałam do domu
mój się do tego po porostu nie nadaje
jak się dowiedzieliśmy w poprzedniej ciąży, że zarodek nie rozwija się prawidłowo i kiepsko to wygląda to mój mąż zemdlał w gabinecie. I ja mam go brać na porodówkę? zamiast rodzić, będę męża cucić na podłodze
ZAneczka, Yola3344, lostdestionation, pippi lubią tę wiadomość
06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek -
Yola3344 wrote:Zaneczka, ja będę chciała rodzic z mężem.
Pierwszy poród miałam cc nagłe, ale przy drugim sn był przy mnie. Jak miałam skurcze i mnie uspokajał, to myslałam, że go walnę, bo mnie to jeszcze nardziej denerwowało, ale w najwazniejszym momencie, kiedy już nie miałam siły przeć, a za długo już to trwało i wszyscybpospieszali, mąż powiedział : " widziałem już główkę, dasz radę, jeszcze tylko troszeczkę i Ola będzie z nami" i faktycznie po tych słowach dałam radę.
ZAneczka, Yola3344 lubią tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
My do szkoły rodzenia chodzić nie będziemy. Umówiłam się z położną z przychodni, że będzie do nas przychodzić na wizyty domowe. Bo od 21 tygodnia ciąży mamy prawo do takich wizyt.
Zastanawiałam się nad wynajęciem douli. Mąż pyta, a co to jest. No to tłumaczę kim jest doula, czym się zajmuje i jaką ma rolę do odegrania w czasie porodu. Na to mąż, żebym przestała kombinować, bo on przecież jest. Pytam czy da radę patrzeć na całą akcję porodową, słuchać moich krzyków, odpowiednio mnie motywować, a nie dodatkowo denerwować i czy np. przetnie pępowinę. Odpowiedź mojego męża, jakże dumnego i zadowolonego z siebie "no raczej"ZAneczka, pippi lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja teraz trochę z innej beczki wyskoczę... Właśnie sprawdziłam wyniki moczu i mi wyszło, że mam liczne bakterie. A ostatnio ciągle swędzi mnie pochwa. Boję się, że mnie dopadła grzybica. Byłam ostatnio przeziębiona, a niestety to jest przypadłość, która często dopada mnie przy osłabionym organizmie...
Czy któraś z Was się zmagała z tym problemem w czasie ciąży? -
Wreszcie odebrałam wyniki amnio.
Będzie zdrowy chłopakpanama, karakorum, ZAneczka, Agi83, Yola3344, Skali89, El*a, mała_ruda, lostdestionation, Kazio14, PolaMinka, Hatfe, juja00, Cabank84, wiecznie, Kasia.ke1, in_co_gni_to, syla2312, ladypower, pippi, Dreamy_Girl lubią tę wiadomość
Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
Nasze 6 dni szczęścia...
Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm -
karakorum wrote:Dziewczyny czy zdarza Wam sie jeszcze spac na brzuchu? Staram sie spac na boku, ale ze brzuch jeszcze w sumie niewielki, a i łóżko wodne, więc bardzo mięciutkie, to czasami znosi mnie jeszcze na brzuch...
staram się spać na boku, ale czasami tak w połowie na brzuchu a w połowie na boku ;p na samym brzuchu nie wygodnie mi już spać, poza tym boje się o dzidzie
Wczoraj pierwszy raz spałam ze specjalną poduszką w kształcie litery S i było baaardzo wygodnieWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 19:56
-
A co do męża, to mój chce być obowiązkowo przy porodzie, powiedział, że się nie boi i nie wyobraża sobie innej opcji
jest ze mną na każdym USG od początku i chce być do końca, bo twierdzi, że razem w tym jesteśmy, co jak najbardziej popieram
ZAneczka, panama, pippi lubią tę wiadomość
-
ZAneczka wrote:Dziewczyny, ja teraz trochę z innej beczki wyskoczę... Właśnie sprawdziłam wyniki moczu i mi wyszło, że mam liczne bakterie. A ostatnio ciągle swędzi mnie pochwa. Boję się, że mnie dopadła grzybica. Byłam ostatnio przeziębiona, a niestety to jest przypadłość, która często dopada mnie przy osłabionym organizmie...
Czy któraś z Was się zmagała z tym problemem w czasie ciąży?
Ja miałam.na początku też mnie często dopada gin dał mi globulki i przeszloZAneczka lubi tę wiadomość
-
Verbena, SUPER!!! Wiedziałam, że tak będzie! Nie wiem jaka polityka u Ws ale w Wawie na Sobieskiego to chyba im dłużej czekasz tym lepiej. A jak już sami dzwonią to znaczy że jest źle. Gratulacje zdrowego synka!Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Dzięki dziewczyny
Powiem wam że spadł z nas ogromny ciężar, mąż to był tak zestresowany jak jechaliśmy po wyniki bo nie chcieli nic przez telefon powiedzieć że aż w szoku byłam. Po wyjściu z gabinetu cieszyliśmy się jak dzieci, chociaż przykro się zrobiło jak lekarz powiedział że dziś przyszły dwa wyniki amnio jeden dobry drugi zły, aż nie chcę wiedzieć co musi czuć ta druga para
Teraz oficjalnie możemy się rozglądać za pierwszymi zakupami dla chłopaka
Lekarz też powiedział że dziecko może być mniejsze ze względu na złe wyniki bety które nam wyszły w biochemii ale wszystko sprawdzimy 14.11 na połówkowychlostdestionation, ZAneczka, PolaMinka lubią tę wiadomość
Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
Nasze 6 dni szczęścia...
Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm -
Aaa widzisz. O Orłowskiego mi chodziło. My robiliśmy prawie rok temu i raz zawoziliśmy na Sobieskiego a za drugim do IMID ale ogólnie byliśmy pod opieką Sobieskiego. Czyli się pozmieniało. Mam nadzieję, że nie będzie mi już dane sprawdzić tego na własnej skórze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 10:18
Yola3344 lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
dawno sie nie odzywałam bo mój 20mieiseczniak tak sie pochorował ze przez 2tyg spałam po 1--2h na dobę i byłam jak cień zombi
dziś było połówkowe 19tc+5d i waży 351gr wszystko ok ,ale muszę powtórzyć za 2 tyg bo zasłaniał serce i nie dało się go dobrze zobaczyć.pippi lubi tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Kazio, ja dostałam namiar na genetyka z Sobieskiego, ale prywatnie. Poszłam do niej i okazało się, że to właśnie ona robi amniopunkcję w Orłowskim i tam mnie od razu zapisała i dała skierowanie. Pytałam ją podczas wizyty, jak to jest z tym wozeniem próbek na Sobieskiego i wtedy się dowiedziałam, że od lipca współpracują z Kasprzaka i już wszystko sami przewożą.
Nie wiem jak było wtedy, ale teraz minus dla.mnie.taki, że wyniki wydają raz w tygodniu i przez to muszę czekac 1 tydz dłużej, bo 1 listopada jest święto.