X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mi amnio robił Roszkowski. I wtedy od razu jechało się na Sobieskiego na konsultację a próbki szły kurierem. Tam po wynik kazali dzwonić po tygodniu (braliśmy mlpa za 450zł) i modlić się żeby oni sami nie zadzwonili bo oni dzwonią jak jest źle. No i w środę chyba była amnio a zadzwonili chyba w poniedziałek że zepsuła się maszyna i trzeba amnio powtórzyć ale jest podejrzenie nieprawidłowego wyniku. Więc w środę druga amnio i tym razem musieliśmy zawieźć próbki do imid. Miały być wyniki z fisha następnego dnia ale pomylili metody (pech straszny na każdym kroku) i zrobili acgh (warte 1600zł) na koszt Sobieskiego. Zadzwonili w piątek, że potwierdziły się przypuszczenia zd. Ponieważ rozważaliśmy terminację to jadąc na ostateczne usg po świętach po drodze odebraliśmy skierowanie. A wyniki z zd usłyszeliśmy przed samymi świętami BN. Święta wesołe nie były...
    Wierzę, że u Was pozytywny wynik wynagrodzi długie oczekiwanie!

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jesteście po pozytywnych wynikach to zobaczcie co mi wpadło w oczy :) http://allegro.pl/komplet-do-wozka-minky-kocyk-poduszka-duzo-wzorow-i6760158045.html
    zakochałam się i koniecznie do wózka sobie kupię :) mój starszy syn chce zielony folklor :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 12:23

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia.ke1 wrote:
    Jak jesteście po pozytywnych wynikach to zobaczcie co mi wpadło w oczy :) http://allegro.pl/komplet-do-wozka-minky-kocyk-poduszka-duzo-wzorow-i6760158045.html
    zakochałam się i koniecznie do wózka sobie kupię :) mój starszy syn chce zielony folklor :)

Widzę, że ten sprzedawca ma różne rzeczy i w bardzo okazyjnych cenach ciekawe jak z jakością

syla2312 lubi tę wiadomość

• ZAneczka Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też obczaiłam stronkę sprzedawcy i ma fajne rzeczy. Ale własnie ciekawe jak z jakością, bo juz nie raz a kupowaniu przez neta się przejechałam...
    A marzy mi się zestaw minky do wózka i kocyk do domu:)
    Dzisiaj znowu namówiłam Męża na zakupy ciuszkowe dla Fasolki. Tym razem kupowałam bardziej neutralne kolory (głównie biel i szarość) i większy rozmiar- na co Męzu stwierdził, że już mamy tyle ciuszków, z epewnie połowy z tego dziecko nie bierze... Dobrze, że nie widział mojej listy. I tak mnie ciekawi jakie Wy ciuszki na początek kupujecie i w jakiej ilości. Np ja o body z długim rękawem się nie martwię, bo z najmniejszego rozmiaru mam 5 par... a moze to za mało...?

KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość

• mała_ruda Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam się pochwalić. Wczoraj nastał dzień, w którym tata poczuł kopniaki. Mina była bezcenna. Właśnie mały zaczyna szarżować może dzisiaj też się uda.

Yola3344, Fortitudo, lostdestionation, Kazio14, Agi83, Skali89, panama, Kasia.ke1, pippi, ZAneczka, Dreamy_Girl lubią tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś polowkowe prosimy o kciuki dzidzia już wstała i fika w brzuchu :)

panama, mała_ruda, karakorum, pippi, ZAneczka, lostdestionation lubią tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_ruda, super <3 Ja sie czaję, by uchwycic moment i by moj facet poczuł kopa, ale młode od razu sie uspokaja, gdy klade reke na brzuchu.

Skali, dzidzia chce ladnie mamusi sie pokazac na badaniu, to wybiera najlepsze pozycje <3 Trzymamy kciuki i oby badanie bylo jak najprzyjemniejsze i wzruszajace. Powiedz pozniej, jak bylo!

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowa dziewczynka :) będzie Pola :) 400 gr lozyskiek kazał się nie przejmować do 24 tv dzięki za kciuki :)

Badanie super bardzo dokładnie wszystko omawial narząd po narzędzie pokazywał przeplywy itp.

Także czeka mnie kupowanie ciuszkow bo po synku mało co będzie -)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2017, 12:19

pippi, ZAneczka, panama lubią tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :) A buźkę było widac? ;)
    Ja mam wizyte w poniedzialek o 11, juz nie moge sie doczekac, aaaaa!!!

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buzke tylko z przekroju, jak przelacxyl na 4d to się odwróciła wsydliwa jest :(

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że będę mieć połówkowe najwcześniej z was bo w 19tc i 3d wg. Ostatniej miesiączki:O
    Chciałam kilka dni później, ale nie ma akurat w tym terminie mojej babeczki, a później nie chcą robić bo mają granicę do końca 20tc..

Skali89 lubi tę wiadomość

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam polowkowe w 19+2, ale jednak to bylo za szybko i powtarzamy w poniedzialek.

Bylismy dzisiaj na urodzinach tesciowej i wyobrazcie sobie, ze mi OSWIADCZYLA, ze bedzie przy moim porodzie. Boze, jak ja zazdroszcze dziewczynom, ktorych tesciowe mają kilkaset kilometrow od siebie, grrrr...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2017, 20:41

ZAneczka, Agi83 lubią tę wiadomość

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fortitudo wrote:
    Wydaje mi się że będę mieć połówkowe najwcześniej z was bo w 19tc i 3d wg. Ostatniej miesiączki:O
    Chciałam kilka dni później, ale nie ma akurat w tym terminie mojej babeczki, a później nie chcą robić bo mają granicę do końca 20tc..

Chciałam zacytować wydaje mi się ze do końca 22 tygodnia moze na robić pilowkowe nawet mamaginekolog mówiła kiedyś ze lepiej po 20 tygodnie bo dziecko większe i lepiej widać

ZAneczka lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę miała wlasnie równo w 22 tc:) Jeszcze tylko kilka dni i pooglądam sobie dzidziunię:)
    Dzisiaj odwiedziny rodzinki, więc nowe głosy słyszała, nowi ludzie macali brzusio, a prababcia to nawet wycałowała :D Dziecko do niektórych tak kopało, a do niektórych nieśmiało lekko sie poruszało i własnie ciocia tez stwierdziła, ze czuła jak się poruszyła Fasolka w brzuszku... a mnie się wydawało ciągle ze na to za szybko. Teraz z Meżem będziemy oczekiwali podobnego momentu:D

• mała_ruda Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karakorum współczuję.. na pewno szybko byś urodziła.
    Dzisiaj kolejny sukces! Tata znowu dostał kopniaki. Właśnie leżę, a mały szaleje. Gapie się na brzuch i nie mogę się napatrzec. Widać jak kopie. Coś pieknego!!

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Jeich Znajoma

Wysłany: 28 października 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- reklama.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 29 października 2017, 13:17

• Fortitudo Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 02:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Chciałam zacytować wydaje mi się ze do końca 22 tygodnia moze na robić pilowkowe nawet mamaginekolog mówiła kiedyś ze lepiej po 20 tygodnie bo dziecko większe i lepiej widać

Ja to wiem, ale babka w rejestracji powiedziała mi że później jest za późno.. Mają chyba jakiś chory system..

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • Dreamy_Girl Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2017, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję pomyślnych wyników!

• Dreamy_Girl Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2017, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zwykle zjadło mi 3/4 wiadomości. Ehh. Pogoda straszna, przez co nie spałam większość nocy. Dziś zjeżdża się rodzinka a ja ledwo żywa

• El*a Ekspertka

Wysłany: 29 października 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja połówkowe miałam dokładnie 20tyg 0dn, wszystko było dobrze widać.
    Moja teściowa co prawda na poród się nie wybiera, ale już snuje wizje, jak to będzie nam cały czas potrzebna i żebym się nie martwiła, jeśli mnie ciąża uziemi w domu, bo ona mi wszystkie zakupy, ubranka itp. zrobi ;) a od początku jej mówię, jak to mnie cieszy i że ja chcę sama! :) Moja jest z tych "za dobrych", co to czasem ma się ochotę pobić za tą całą pomoc ;)

km5sgu1r8qbbjeeq.png
‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ