X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po połówkowych.. Wszystko ok, oprócz przezernosci karkowej- 6,2 mm..jaaa myślałam, że pojadę i rutynowo powiedzą mi że wszystko ok, tak jak w 12 tygodniu, a teraz po raz pierwszy w tej ciąży się tak zestresowałam.. Zostaje mi badanie genetyczne z krwi:-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 13:01

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 30 października 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja też po wizycie u kardiologa, holtera mam na 13 listopada bo znów miałam te skurcze serca. Ale muszę powiedziec ze kardiolog supewnić facet ,po 40 może juz po 50 ale tak wesołego i zabawnego lekarza nie spotkałam!

ZAneczka lubi tę wiadomość

gannyx8dhnjo8bll.png
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fortitudo wrote:
    Ja już po połówkowych.. Wszystko ok, oprócz przezernosci karkowej- 6,2 mm..jaaa myślałam, że pojadę i rutynowo powiedzą mi że wszystko ok, tak jak w 12 tygodniu, a teraz po raz pierwszy w tej ciąży się tak zestresowałam.. Zostaje mi badanie genetyczne z krwi:-(
    Rozumiem że chodzi o fałd karku. Norma jest chyba do 6? Może źle pamiętam... A może jakąś infekcję przechodziłaś ostatnio? Choroby lubią mieć odzwierciedlenie w fałdzie. Jeśli wszystko poza tym jest i było ok to nie sądzę żeby było coś nie tak. No i może warto sprawdzić to u innego lekarza? Czasem dziecko się tak ułoży że ciężko zmierzyć...

Fortitudo lubi tę wiadomość

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, chodzi o fałd..dr mierzyła 5 razy dla pewności i mówiła, że tu nie może być mowy o żadnej pomyłce.. Też pytała o jakieś infekcje, ale nic nie przechodziłam ostatnio.. przeziębiona byłam w 7-9 tygodniu, ale prenatalne w 12 tygodniu wyszły w porządku.. Zaproponowała NIFTY..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 15:17

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie. Jednak dziewczynka :D Jestem zachwycona, spełni się moje marzenie o córeczce, ale obawiam się, że dzidzia nas jeszcze zaskoczy z płcią :D

500 gr, 26 cm

08a7b217aeb45efemed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 15:18

ZAneczka, El*a, panama, Skali89, KasiaMarysiaaa, pippi, Kazio14, Yola3344, kamailla, Lilcia lubią tę wiadomość

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • Yola3344 Koleżanka

Wysłany: 30 października 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fortitudo wrote:
    Tak, chodzi o fałd..dr mierzyła 5 razy dla pewności i mówiła, że tu nie może być mowy o żadnej pomyłce.. Też pytała o jakieś infekcje, ale nic nie przechodziłam ostatnio.. przeziębiona byłam w 7-9 tygodniu, ale prenatalne w 12 tygodniu wyszły w porządku.. Zaproponowała NIFTY..
    Ja co prawda ostatnie połowkowe miałam 9 lat temu, ale wtedy nie muerzyli fałdu.
    Z tej ciąży wiem, że po 13 tyg ten fałd nie jest miarodajny. Lekarka, która mi robiła genetyczne usg mowiła, że nie powinno się brać pod uwagę tego pomiaru z pozniejszego okresu, bo dziecko jest już bardzo ruchliwe i jeżeli odchyli główkę do tyłu, to fałd będzie bardzo duży, a jeśli glowka będzie skierowana brodą do brzuszka, to fałd będzie niewielki.
    Teraz już chyba za późno na amniopunkcję a te testy z krwi; nifty czy harmony to troszkę wyciąganie kasy. Na Twoim miejscu poszłabym do innego lekarza.

• Kazio14 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na tym etapie robili amnio bo nifty nie jest podstawą do ewentualnej terminacji. Ale u nas serce było bardzo złe więc było o wiele większe ryzyko wad genetycznych. U Was raczej chodzi o uspokojenie. Więc jeżeli Was stać i niewiedza bardzo Cię stresuje to może zrób.

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas serduszko, mózg, kość udowa, nosowa i wszystkie narządy są super, tylko właśnie ten fałd.. Waham się jeszcze czy nie powtórzyć za tydzień usg gdzieś indziej czy faktycznie zrobić to NIFTY.. Jeszcze jutro powtórzę badanie na cytomegalie, bo dr też to sugerowała, a ponoć przechodzi się niemal bezobjawowo, więc może po prostu to przeoczyłam..

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fortitudo wrote:
    U nas serduszko, mózg, kość udowa, nosowa i wszystkie narządy są super, tylko właśnie ten fałd.. Waham się jeszcze czy nie powtórzyć za tydzień usg gdzieś indziej czy faktycznie zrobić to NIFTY.. Jeszcze jutro powtórzę badanie na cytomegalie, bo dr też to sugerowała, a ponoć przechodzi się niemal bezobjawowo, więc może po prostu to przeoczyłam..

Ja bym powtórzyła za tydzień usg bo jesteś na młodym etapie i może nie być dobrze widać a za tydzień dziecko będzie większe poza tym mnie trochę dziwi ze przedtem ok a teraz nagle marker wcześniej sprawdzany wyszedł nie tak no ślę trzymamy kciuki żeby to tylko był błąd pomiaru

Te sprzęty też różnie mierzą u mnie wagą na wizycie 443 a na polowkoeym 400 cxy 413 I jus inaczej

Wczoraj kupiłam pierwsze różowe body z Lidla nie było najmniejszego rozmiaru muszę poszukać mojej listy wyprswkowej i zobaczyć co trzeba dokupić

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • panama Ekspertka

Wysłany: 31 października 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechaliśmy wczoraj do Lidla polować na poszewki na pościel białe z kotami, ale już nie było niestety. Za to wzięliśmy sama pościel i body i spodenki (dwupaki) na rozmiar 6-12 m-cy i body rozmiar mniejsze. Już miałam śliczną sukienusię z kotkiem na 6-12 m-cy, ale nie weszła na kasę, a nie chciało nam się czekać. Pojechaliśmy do innego Lidla, a tam totalna pustka.
    Żałuje trochę tych poszewek na pościel, bo jestem totalna kociarą, ale w sumie umówię się z panią, która szyje różne cuda dla dzieciaków i zrobi i łóżeczkową wyprawkę :)

ZAneczka, karakorum lubią tę wiadomość

3jvzk6nlakaftugh.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wpadła w oko pościel do łóżeczka ze słonikiem:) W bardzo neutralnym kolorze szaro-białym:) Na początek kupiliśmy taki rożek.
    My jakoś nie przekonaliśmy się do tych ciuszków z Lidla.... Ostatnie zakupy w Tesco robiliśmy Mężu postanowił, ze do porodu to ostatnie ciuchowe :D Tylko jak tak czytam, ze takie rozmiary 6-12 mies, to się zastanawiam, czy przypadkiem nie kupiłam za dużo za małych ciuszków...
    Widziałam taki kocyk minky czerwony na odwrocie właśnie z czarnymi kotkami był- uroczy:D Nawet się zastanawiam nad zakupem:D tu u nas w stacjonarnym sklepie.
    U nas w Lidlu było przerażająco, bo wszystko powywalane i pomieszane, a ceny wcale takie niskie nam się nie wydały.
    Czekam teraz na połówkowe, mam po południu:) Trzymajcie kciuki, żeby z Fasolka było wszystko dobrze:)

panama, El*a lubią tę wiadomość

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAneczka wrote:
    Mi wpadła w oko pościel do łóżeczka ze słonikiem:) W bardzo neutralnym kolorze szaro-białym:) Na początek kupiliśmy taki rożek.
    My jakoś nie przekonaliśmy się do tych ciuszków z Lidla.... Ostatnie zakupy w Tesco robiliśmy Mężu postanowił, ze do porodu to ostatnie ciuchowe :D Tylko jak tak czytam, ze takie rozmiary 6-12 mies, to się zastanawiam, czy przypadkiem nie kupiłam za dużo za małych ciuszków...
    Widziałam taki kocyk minky czerwony na odwrocie właśnie z czarnymi kotkami był- uroczy:D Nawet się zastanawiam nad zakupem:D tu u nas w stacjonarnym sklepie.
    U nas w Lidlu było przerażająco, bo wszystko powywalane i pomieszane, a ceny wcale takie niskie nam się nie wydały.
    Czekam teraz na połówkowe, mam po południu:) Trzymajcie kciuki, żeby z Fasolka było wszystko dobrze:)

Trzymamy kciuki :)

Ceny w lidlu ok 15 zł za 2 body to bardzo dobra cena tylko oni mają duże rozmiary i ich 62 jest wg mnuejak 68 a nawet dłużej może starczyc u mnie np nie było tych na 50/56

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • lostdestionation Koleżanka

Wysłany: 31 października 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo akurat ta oferta wczorajsza zaczynała się dopiero od rozmiaru 62.
    Mnie się wydaje, że jakościowo te ciuszki z lidla są super- bo jak idę to pepco to ... masakra :/

Zresztą rozmiar rozmiarowi nierówny, czasem 62 i różnica 2-3cm ....

U mnie akurat pościel została wszędzie ;)

34bws65ghpknfmup.png
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pościel mogę polecić w sensie poduszkę i kołdrę bo poszewek nie kupowałam ale kołderka jest fajna tylko że my zaczęliśmy korzystać dopiero jak młoda miała ponad 2 lata więc na razie nie kupuję. Rozmiary właśnie były od 62/68 a u nich to jak normalne 68 czy nawet 74. I tak by leżało i czekało prawie rok. Ale wg mnie tym razem nie przesadzili z ceną bo mi się jakość podoba. Wtedy te z biobawełny były chyba w jakichś odstraszających jak na lidl cenach.

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam iść za tydzień na wizytę żeby przekonać się czy ten fałd faktycznie jest, ale chociaż mówię że nie będę się stresować dla dzidzi, to nerwy nie dają mi spokoju, aż mnie brzuch bolał dziś.. Pojechałam i zrobiłam to NIFTY, dla świętego spokoju.. Wiem że te ponad 2000 zł mogłabym wydać na coś innego, ale jednak to nie jest warte zdrowia dzidzi i mojego spokoju..a jak przyjdą wyniki to powtórzę połówkowe i już będę mam nadzieję pewna, że jest ok i oby obyło ok.. także trzymajcie kciuki dziewczyny..

karakorum, pippi, ZAneczka lubią tę wiadomość

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno! Dla mnie te ponad 2000 to była dobra inwestycja w spokój. Wierzę, że i u Ciebie wynik będzie super! Jabędą wyniki to daj znać. Będziemy się z Tobą cieszyć :)

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fortitudo wrote:
    Miałam iść za tydzień na wizytę żeby przekonać się czy ten fałd faktycznie jest, ale chociaż mówię że nie będę się stresować dla dzidzi, to nerwy nie dają mi spokoju, aż mnie brzuch bolał dziś.. Pojechałam i zrobiłam to NIFTY, dla świętego spokoju.. Wiem że te ponad 2000 zł mogłabym wydać na coś innego, ale jednak to nie jest warte zdrowia dzidzi i mojego spokoju..a jak przyjdą wyniki to powtórzę połówkowe i już będę mam nadzieję pewna, że jest ok i oby obyło ok.. także trzymajcie kciuki dziewczyny..

Trzymamy kciuki :)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie sklepy polecacie do kupna akcesoriów? Lidl? Tesco?

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • Kropeczka89 Koleżanka

Wysłany: 1 listopada 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co myślicie o monitorze oddechu? Czy któraś juz kupiła lub planuje kupić, może ktoś już ma i chętnie podzieli się opinia ? :)

8599yx8da3geqsn5.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka89 wrote:
    Dziewczyny co myślicie o monitorze oddechu? Czy któraś juz kupiła lub planuje kupić, może ktoś już ma i chętnie podzieli się opinia ? :)
    Wlasnie jestesmy po rozmowie z mlodymi rodzicami, odradzaja. Glownie ze wzgledu na to ze dziala jedynie jak dziecko lezy na plecach, jak np ulewa I chce lekko obrocic na bok monitor nie dziala, podobno rowniez jak jest potrzeba wsadzenia klina. Stwierdzila ze w ich przypadku to jeden z gorzej wydanych 400zl. Podobna opinie maja nt misia szumisia.

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
‹‹ 311 312 313 314 315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ