Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już po połówkowych.. Wszystko ok, oprócz przezernosci karkowej- 6,2 mm..jaaa myślałam, że pojadę i rutynowo powiedzą mi że wszystko ok, tak jak w 12 tygodniu, a teraz po raz pierwszy w tej ciąży się tak zestresowałam.. Zostaje mi badanie genetyczne z krwi:-(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 13:01
-
A ja też po wizycie u kardiologa, holtera mam na 13 listopada bo znów miałam te skurcze serca. Ale muszę powiedziec ze kardiolog supewnić facet ,po 40 może juz po 50 ale tak wesołego i zabawnego lekarza nie spotkałam!
ZAneczka lubi tę wiadomość
-
Fortitudo wrote:Ja już po połówkowych.. Wszystko ok, oprócz przezernosci karkowej- 6,2 mm..jaaa myślałam, że pojadę i rutynowo powiedzą mi że wszystko ok, tak jak w 12 tygodniu, a teraz po raz pierwszy w tej ciąży się tak zestresowałam.. Zostaje mi badanie genetyczne z krwi:-(
Fortitudo lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Tak, chodzi o fałd..dr mierzyła 5 razy dla pewności i mówiła, że tu nie może być mowy o żadnej pomyłce.. Też pytała o jakieś infekcje, ale nic nie przechodziłam ostatnio.. przeziębiona byłam w 7-9 tygodniu, ale prenatalne w 12 tygodniu wyszły w porządku.. Zaproponowała NIFTY..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 15:17
-
Po wizycie. Jednak dziewczynka
Jestem zachwycona, spełni się moje marzenie o córeczce, ale obawiam się, że dzidzia nas jeszcze zaskoczy z płcią
500 gr, 26 cm
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 15:18
ZAneczka, El*a, panama, Skali89, KasiaMarysiaaa, pippi, Kazio14, Yola3344, kamailla, Lilcia lubią tę wiadomość
A. - 03.18 ❤️
V. - 05.19 💜
O. - 10.22 🩷 -
Fortitudo wrote:Tak, chodzi o fałd..dr mierzyła 5 razy dla pewności i mówiła, że tu nie może być mowy o żadnej pomyłce.. Też pytała o jakieś infekcje, ale nic nie przechodziłam ostatnio.. przeziębiona byłam w 7-9 tygodniu, ale prenatalne w 12 tygodniu wyszły w porządku.. Zaproponowała NIFTY..
Z tej ciąży wiem, że po 13 tyg ten fałd nie jest miarodajny. Lekarka, która mi robiła genetyczne usg mowiła, że nie powinno się brać pod uwagę tego pomiaru z pozniejszego okresu, bo dziecko jest już bardzo ruchliwe i jeżeli odchyli główkę do tyłu, to fałd będzie bardzo duży, a jeśli glowka będzie skierowana brodą do brzuszka, to fałd będzie niewielki.
Teraz już chyba za późno na amniopunkcję a te testy z krwi; nifty czy harmony to troszkę wyciąganie kasy. Na Twoim miejscu poszłabym do innego lekarza.Fortitudo lubi tę wiadomość
-
Mi na tym etapie robili amnio bo nifty nie jest podstawą do ewentualnej terminacji. Ale u nas serce było bardzo złe więc było o wiele większe ryzyko wad genetycznych. U Was raczej chodzi o uspokojenie. Więc jeżeli Was stać i niewiedza bardzo Cię stresuje to może zrób.
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
U nas serduszko, mózg, kość udowa, nosowa i wszystkie narządy są super, tylko właśnie ten fałd.. Waham się jeszcze czy nie powtórzyć za tydzień usg gdzieś indziej czy faktycznie zrobić to NIFTY.. Jeszcze jutro powtórzę badanie na cytomegalie, bo dr też to sugerowała, a ponoć przechodzi się niemal bezobjawowo, więc może po prostu to przeoczyłam..
-
Fortitudo wrote:U nas serduszko, mózg, kość udowa, nosowa i wszystkie narządy są super, tylko właśnie ten fałd.. Waham się jeszcze czy nie powtórzyć za tydzień usg gdzieś indziej czy faktycznie zrobić to NIFTY.. Jeszcze jutro powtórzę badanie na cytomegalie, bo dr też to sugerowała, a ponoć przechodzi się niemal bezobjawowo, więc może po prostu to przeoczyłam..
Ja bym powtórzyła za tydzień usg bo jesteś na młodym etapie i może nie być dobrze widać a za tydzień dziecko będzie większe poza tym mnie trochę dziwi ze przedtem ok a teraz nagle marker wcześniej sprawdzany wyszedł nie tak no ślę trzymamy kciuki żeby to tylko był błąd pomiaru
Te sprzęty też różnie mierzą u mnie wagą na wizycie 443 a na polowkoeym 400 cxy 413 I jus inaczej
Wczoraj kupiłam pierwsze różowe body z Lidla nie było najmniejszego rozmiaru muszę poszukać mojej listy wyprswkowej i zobaczyć co trzeba dokupić
-
Pojechaliśmy wczoraj do Lidla polować na poszewki na pościel białe z kotami, ale już nie było niestety. Za to wzięliśmy sama pościel i body i spodenki (dwupaki) na rozmiar 6-12 m-cy i body rozmiar mniejsze. Już miałam śliczną sukienusię z kotkiem na 6-12 m-cy, ale nie weszła na kasę, a nie chciało nam się czekać. Pojechaliśmy do innego Lidla, a tam totalna pustka.
Żałuje trochę tych poszewek na pościel, bo jestem totalna kociarą, ale w sumie umówię się z panią, która szyje różne cuda dla dzieciaków i zrobi i łóżeczkową wyprawkęZAneczka, karakorum lubią tę wiadomość
-
Mi wpadła w oko pościel do łóżeczka ze słonikiem:) W bardzo neutralnym kolorze szaro-białym:) Na początek kupiliśmy taki rożek.
My jakoś nie przekonaliśmy się do tych ciuszków z Lidla.... Ostatnie zakupy w Tesco robiliśmy Mężu postanowił, ze do porodu to ostatnie ciuchoweTylko jak tak czytam, ze takie rozmiary 6-12 mies, to się zastanawiam, czy przypadkiem nie kupiłam za dużo za małych ciuszków...
Widziałam taki kocyk minky czerwony na odwrocie właśnie z czarnymi kotkami był- uroczy:D Nawet się zastanawiam nad zakupem:D tu u nas w stacjonarnym sklepie.
U nas w Lidlu było przerażająco, bo wszystko powywalane i pomieszane, a ceny wcale takie niskie nam się nie wydały.
Czekam teraz na połówkowe, mam po południu:) Trzymajcie kciuki, żeby z Fasolka było wszystko dobrze:)
panama, El*a lubią tę wiadomość
-
ZAneczka wrote:Mi wpadła w oko pościel do łóżeczka ze słonikiem:) W bardzo neutralnym kolorze szaro-białym:) Na początek kupiliśmy taki rożek.
My jakoś nie przekonaliśmy się do tych ciuszków z Lidla.... Ostatnie zakupy w Tesco robiliśmy Mężu postanowił, ze do porodu to ostatnie ciuchoweTylko jak tak czytam, ze takie rozmiary 6-12 mies, to się zastanawiam, czy przypadkiem nie kupiłam za dużo za małych ciuszków...
Widziałam taki kocyk minky czerwony na odwrocie właśnie z czarnymi kotkami był- uroczy:D Nawet się zastanawiam nad zakupem:D tu u nas w stacjonarnym sklepie.
U nas w Lidlu było przerażająco, bo wszystko powywalane i pomieszane, a ceny wcale takie niskie nam się nie wydały.
Czekam teraz na połówkowe, mam po południu:) Trzymajcie kciuki, żeby z Fasolka było wszystko dobrze:)
Trzymamy kciuki
Ceny w lidlu ok 15 zł za 2 body to bardzo dobra cena tylko oni mają duże rozmiary i ich 62 jest wg mnuejak 68 a nawet dłużej może starczyc u mnie np nie było tych na 50/56ZAneczka lubi tę wiadomość
-
Bo akurat ta oferta wczorajsza zaczynała się dopiero od rozmiaru 62.
Mnie się wydaje, że jakościowo te ciuszki z lidla są super- bo jak idę to pepco to ... masakra
Zresztą rozmiar rozmiarowi nierówny, czasem 62 i różnica 2-3cm ....
U mnie akurat pościel została wszędzie -
Pościel mogę polecić w sensie poduszkę i kołdrę bo poszewek nie kupowałam ale kołderka jest fajna tylko że my zaczęliśmy korzystać dopiero jak młoda miała ponad 2 lata więc na razie nie kupuję. Rozmiary właśnie były od 62/68 a u nich to jak normalne 68 czy nawet 74. I tak by leżało i czekało prawie rok. Ale wg mnie tym razem nie przesadzili z ceną bo mi się jakość podoba. Wtedy te z biobawełny były chyba w jakichś odstraszających jak na lidl cenach.
ZAneczka lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Miałam iść za tydzień na wizytę żeby przekonać się czy ten fałd faktycznie jest, ale chociaż mówię że nie będę się stresować dla dzidzi, to nerwy nie dają mi spokoju, aż mnie brzuch bolał dziś.. Pojechałam i zrobiłam to NIFTY, dla świętego spokoju.. Wiem że te ponad 2000 zł mogłabym wydać na coś innego, ale jednak to nie jest warte zdrowia dzidzi i mojego spokoju..a jak przyjdą wyniki to powtórzę połówkowe i już będę mam nadzieję pewna, że jest ok i oby obyło ok.. także trzymajcie kciuki dziewczyny..
karakorum, pippi, ZAneczka lubią tę wiadomość
-
Trzymam mocno! Dla mnie te ponad 2000 to była dobra inwestycja w spokój. Wierzę, że i u Ciebie wynik będzie super! Jabędą wyniki to daj znać. Będziemy się z Tobą cieszyć
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Fortitudo wrote:Miałam iść za tydzień na wizytę żeby przekonać się czy ten fałd faktycznie jest, ale chociaż mówię że nie będę się stresować dla dzidzi, to nerwy nie dają mi spokoju, aż mnie brzuch bolał dziś.. Pojechałam i zrobiłam to NIFTY, dla świętego spokoju.. Wiem że te ponad 2000 zł mogłabym wydać na coś innego, ale jednak to nie jest warte zdrowia dzidzi i mojego spokoju..a jak przyjdą wyniki to powtórzę połówkowe i już będę mam nadzieję pewna, że jest ok i oby obyło ok.. także trzymajcie kciuki dziewczyny..
Trzymamy kciukiFortitudo lubi tę wiadomość
-
Kropeczka89 wrote:Dziewczyny co myślicie o monitorze oddechu? Czy któraś juz kupiła lub planuje kupić, może ktoś już ma i chętnie podzieli się opinia ?W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.