Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kropeczka a lekarz coś mowil? Bo moje dziecko tez mialo moment, ze wg internetów za dużo ważyło, natomiast doktorek zdecydowanie mnie uspokajał i mowil, ze jest ok.
W ogole te internetowe tabelki to kant dópy można potluc. Każda ma swoją miarę.A. - 03.18 ❤️
V. - 05.19 💜
O. - 10.22 🩷 -
Hejo
Ja we wtorek miałam polowkowe, wyczekane:D Dzidziulka nadal okazuje się dziewczynką i to już się nie zmieni, bo baaardzo dokładnie odkryla swoją pleć podczas tego badania:D
Dziecko zdrowe, lekarz żadnych niepokojących oznak nie zauważył. Waży 447 g:) Smutno tylko, że zdjęcie stopek dostaliśmy, ale za to pooglądaliśmy w 4d jak Fasolinka wkłada paluchy do buźki:D
Jeśli chodzi o akcesoria dla dziecka, to planuję większość w jednym sklepie kupić. Mamy taki stacjonarny (ale też można przez neta zamawiać), gdzie ogólnie rzeczy dla dzieci są: foteliki samochodowe, wózki, ubranka, wanienki, łóżeczka, smoczki, butelki, ale też rzeczy dla mamy: wkładki laktacyjne, siateczkowe majtki, wkłady na czas połogu, itp:)
El*a, Yola3344, Cabank84, pippi, Dreamy_Girl lubią tę wiadomość
-
Kropeczka89 wrote:Bylam wczoraj na wizycie i mój syn waży 323g troche sporo jak na obecny tydzien ciąży. Powinnam sie martwić ?
a wcale nie jest nadmiernie wielki. Nie ma się co martwić. Od 30 tyg dopiero można oszacowacase końcowa
Kropeczka89 lubi tę wiadomość
Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10 -
Dziewczyny poradźcie..przeżywam od wczoraj bardzo silny stres związany z pewnym wydarzeniem w moim życiu..nie spałam od co najmniej 36 godzin i mało co dziś zjadłam.. czy mogę wziąć coś na uspokojenie? Czy i jakie zioła będą bezpieczne dla dzidzi? I czy cokolwiek dają? Boje się o małą, bo na pewno jej to nie służy, a nie potrafię się uspokoić..
-
Witam. Jestem tu nowa
ale dosyć długo juz obserwuje forum.
Fortitudo mieszkam w Holandii i na uspokojenie mozna przyjmowac valerianeprzynajmiej tak tutaj mowia położne
Pozdrawiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 00:38
Fortitudo lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki, jakbyście chciały poczytać o przezierności karkowej:
https://mamaginekolog.pl/oznacza-podwyzszona-przeziernosc-karkowa-nt/
Ogólnie polecam tego bloga. Jestem prawie regularną czytelniczką:)A ten temat to trochę na czasie przy okazji połówkowych.
A jeśli chodzi o uspokojenie, to tez bym sięgnęła najszybciej po melisę. Ale pewnie sa środki, które można w ciąży brać (jak widać, Dziewczyny wyżej napisały:D).
Fortitudo lubi tę wiadomość
-
Artykuł fajny ale nt to raczej na pierwszym usg genetycznym. Na połówkowym jeśli już jest mierzone to NF czyli fałd karku, bo przezierność zanika. Ale powtarzam bardzo budujący jeśli chodzi o wysokie nt na pierwszym usgTp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka