Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Dziewczyny, też tak macie, że Was do slodyczy ciągnie? Ogólnie jestem fanką słodyczy, ale jak zaszłam w ciążę, to nagle mi przestały smakować... Nawet się z tego cieszyłam, bo lepiej jak najmniej cukru teraz. A w drugim trymestrze bach! znów mnie zaczęło ciągnąć do słodkiego. Lekarz stwierdził, ze mam sie nie martwić, że mogę jeść,a le w rozsądych ilościach- z tym trochę trudno.

karakorum, El*a, Agi83 lubią tę wiadomość

• panama Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pochłonęłabym wszystko, co z bitą śmietaną :) Ostatnio u znajomych zjadłam połowę banofee pie. Ale zawsze mam pod ręką gorzką czekoladę i jak nachodzi mnie ochota na słodkie, to sięgam po dwie kostki. Albo robię budyń czekoladowy, albo kanapkę z masłem orzechowym.

ZAneczka, El*a lubią tę wiadomość

3jvzk6nlakaftugh.png
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaneczka u mnie jest identycznie :) W pierwszym trymestrze slodycze mogly dla mnie nie istnieć, a teraz to az mi slinka cieknie na słodkie :)

Dziewczyny, kiedy bedziecie kupowac kosmetyki dla bobasa? Te wszystkie szamponiki, olejki i cuda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2017, 13:27

ZAneczka, Agi83 lubią tę wiadomość

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • panama Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmetyki bobaskowe będę załatwiać pod koniec ciąży. Jako że pracuję na dziale DPH (drogeria/perfumeria/higiena) kosmetyki i inne akcesoria dla dziecka kupie w niższych cenach (pracowniczych) :) Ale też myślę, że nie ma co przesadzać i kupować niewiadomo ile specyfików. Ostatnio czytałam, że dla dziewczynek nie zaleca się stosowania pudrów z talkiem, lepiej użyć zwykłej mąki ziemniaczanej.

ZAneczka lubi tę wiadomość

3jvzk6nlakaftugh.png
  • pippi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, to nie jestem sama ;) do tej pory prawie nie jadłam słodyczy, a teraz ciągnie mnie do czekolady, ciastek, zwłaszcza z kremem. Staram się nie jeść, ale od czasu do czasu mimochodem coś pochlonę. Dzisiaj mam gości i upiekłam karpatkę i jablecznik ;)
    Co do pielęgnacji, to wejdźcie sobie na stronkę sroka o, dziewczyna poleca wyprawkę minimum i analizuje składy kosmetyków dla dzieci, nawet chusteczek do pupy. O tej mące ziemniaczanej też pisała, że fajnie się sprawdza.

ZAneczka, El*a lubią tę wiadomość

• ZAneczka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie jestem sama z problemami wchłaniania słodyczy :D
    Czytałam, że w talkach dla dzieci jakieś rakotwórcze substancje są niby, że o wiele bezpieczniej sięgnąć po mąkę ziemniaczaną właśnie szczególnie dla dziewczynek. Tez gdzies pod koniec ciąży w kosmetyki się zaopatrzę. Nie będę kupowac jakiś cudów tylko takie podstawowe:)
    Rozważam, czy kupić do kąpieli płyn z oliwką, czy osobno mydełko i oliwkę, ale wygodniejsza mi się wydaje pierwsza opcja.
    A co sądzicie o pieluszkach? Macie jakąś ulubioną firmę tych jednorazowych? Pracowałam kilka lat w żłobku i królowały te z Dady i Pampersa. Koleżanka też mówiła, że z Dady są tanie i fajnej jakości... a Wy jak uważacie? Sama skłaniam się ku tym z Dady. Podejrzałam sobie na podaną przez Pippi stronkę i jestem w szoku co do składu chusteczek dla dzieci!

pippi lubi tę wiadomość

• panama Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio dowiedziałam się, że pieluszki Dada produkowane są na starej linii produkcyjnej Pampersa przez firmę Procter & Gamble, tyle że nie umieszczają swojego loga. I też moje znajome chwalą sobie te pieluszki.

3jvzk6nlakaftugh.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba tylko ja zostałam... jeszcze nic nie kupiłam dla maluszka. Cały czas twierdzimy, że jest jeszcze czas. Myślę, że z zakupami ruszymy w styczniu.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja preferuję Pampers Premium Care, ale tylko do rozmiaru 3 (4-ki już nam nie podpasowaly, mialam wrazenie ze pampers jest ciągle wilgotny z zewnątrz, a w srodku ciagle pupa była wilgotna). Teraz chwalę sobie bardzo pampersy z Lidla. Fajne są też Pantsy z Pampersa (ale one są od rozmiaru 3). Z Dadami się nie polubilismy, bo ciagle mi siuśkami smierdzialo, mimo że córka odrobinę tylko nasikala do niego.

ZAneczka, pippi lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odradzam kupowanie w wiekszej ilości kosmetyków i pieluch w większej ilości. Syn np. Miał alergię na pampersy, nie mogłam opanować uczulenia w postaci krostek na pupie i pachwinach. A także na krem z witaminą e . I musiałam przejść na sudokrem oraz oilatum zamiast oliwki. A dodam iż chusteczwiązane musiałam ograniczyć i pupę przemywalam letnim wywarem z zaparzania wcześniej kory dębu która wysusza pięknie skórę i nie miał odparzen. Później nakładałam sudocrem bo izolowal suchą pupę.

gannyx8dhnjo8bll.png
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ruda nie jesteś jedyna. Ja chyba też nic jeszcze nie kupiłam. Jedynie dostałam ubranka, łóżeczko i od bidy wózek mam po córce. Chyba ani grosza na małego jeszcze nie wydałam... Mój mąż też ciągle twierdzi że tyle czasu jeszcze. A jak mu przyjdzie kupić wszystko na raz (nie mówię o ubrankach bo bez kupowania damy radę z tym co dostaliśmy od znajomych i brata) to nagle będzie lament. Bo z większych wydatków chociażby komoda, materacyk, leżaczek. Ale jak zaczęłam myśleć o 6. grudnia to mi się słabo robi... Mamy w tym roku do obdarowania 4 dzieciaków...
    Pieluch używaliśmy na początku pampers premium care, potem zielone pampersy a od rozmiaru 3 babydream z rossmanna (od 3 mają gumkę z tyłu i kupa mniej wycieka :) ) do smarowania bepanthen a chusteczki babydream extra sensitive. Kiedyś były tanie fitti ale niestety już nie ma... Muszę popatrzeć czy jest coś sensownego składem a taniego bo przy maluchu będzie szło tego sporo...

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Kropeczka89 Koleżanka

Wysłany: 5 listopada 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze nic nie kupiłam dla dziecka. W grudniu czeka mnie maly remont wiec postanowiłam wraz z mezem ze po nowym roku zaczniemy robic zakupki :) juz sie doczekać nie moge :D

8599yx8da3geqsn5.png
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też czekamy do grudnia/stycznia. Jeszcze nic nie mamy, ale zdążymy kupić przecież. Na razie tylko oglądam wózki w internecie ☺️

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z zakupami to my podobnie: do tej pory ciuszki, ale Mężu stwierdził, że za dużo mamy i dopiero po porodzie dokupimy coś w razie potrzeby. A pozostałe zakupy tez pewnie dopiero w styczniu zaczniemy, ewentualnie jakieś drobniejsze rzeczy typu kocyk uda mi się w grudniu kupić. Bo to jednak różnie bywa z tym porodem... Ja się nastawiam, że muszę mieć wyprawkę całą gotową najpóźniej do połowy lutego. W końcu odchylenia od terminu są -/+2 tyg:) A na raz to wszystko kupować to sobie nie wyobrażam!
    Z kolejnym dzieckiem będzie nieco łatwiej... Już jakaś część wyprawki będzie:)
    Zrobiłam sobie listę wyprawkową starając się uwzględnić najpotrzebniejsze rzeczy, bo nie chcę kupowac nie wiadomo ile i nie wiadomo czego. Myślę, że jeszcze wiele się okaże jak już dzidzia wyjdzie na świat:D
    I dobra uwaga od Cabank, że na początku mniejszą ilość w razie jak się okaże, ze coś dziecku nie pasuje, bo np uczula.
    Ale fajnie, że macie jakieś opinie o pieluszkach, to myślę, ze warto te z Dady spróbować tak jak się nastawiałam.

• El*a Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nic jeszcze nie kupuję, czytam opinie tylko. Chcę zacząć zakupy od zimowych wyprzedaży, zresztą dopóki nie zrobimy remontu, to nawet nie mam tego gdzie trzymać.
    Znajoma w ciąży dała mi znać, że zarejestrowała się w programie Rossnę z Rossamanna i dostała paczke pampersów i coś na rozstępy za grosz, poleca ;)

km5sgu1r8qbbjeeq.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam tylko body w lidku. Reszta w styczniu.
    Nie kupujcie za wcześnie kosmetyków no może datą ważności wyjść ja używam teraz niektórych z linomagu babydream z Rossmann ma super skład i się na niego przerzucanie
    Co do piekuszek to ja polecam tourus z lidla naprawdę są dobre dady też używałam i do 3 były ok ślę 4 mi nie podeszłym

Ale prawda zapassow nie ma co robić bo alergia i po ptokach

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • pippi Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za opinie o pieluszkach, patrzę, co u Was sie sprawdzilo, bo tyle tego jest, ze ciezko zdecydowac po co sięgnąć. Jeśli macie w pobliżu Auchan, to zajrzyjcie na dział z ciuszkami, bo są fajne zestawy, np. 6 par body w jednej paczce za 36zl Ja jeszcze czekam z zakupami, na razie jakies pojedyncze sztuki mam, ktore właściwie maz wybral, bo to jego ogarnął szał zakupów ;) Znajome kupowały ciuszki z Auchan i stwierdziły, że jakość jest całkiem ok. Podobnie w Tesco, choc tam trochę drożej, ale za to wybór większy.

• panama Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciuszków mam już sporo. Trochę dostałam od bratowej męża, trochę kupiła teściowa i resztę my. Większość rzeczy biorę na rozmiar 56. Na r.50 mam kilka body, tyle że z krótkim rękawkiem, więc trzeba będzie dokupić kaftaniki i kilka śpiochów czy pajaców z długim rękawem. A tak to czekam na prezenty :)

Dzisiaj pojechałam do laboratorium na standardowe badania. Wystałam się w kolejce 45 minut. Każdy patrzył na mój brzuch, ale nikt go nie widział. Sama nie podeszłam i nie poprosiłam o możliwość wcześniejszej rejestracji, bo nie chciałam być zjedzona żywcem przez umierających emerytów. Stałam i cierpliwie czekałam na swoją kolej.

Gdy byłam już przy okienku, wpadła ciężarna z wielkim bebzolem z zapytaniem czy może być przed panią, która była za mną. Ta nie miała problemu i wyraziła zgodę. Na to odezwały się głosy z tyłu, że ciąża to nie choroba, jak miała siłę rozkładać nogi, to ma siłę teraz stać w kolejce, wszyscy stoją i czekają, święta krowa się znalazła.

No aż we mnie się zagotowało. I mówię "Skąd pani wie, że rozkładała nogi? Może po prostu się wypięła. A zapomniał wół jak sam rozkładał nogi?" A jednym z tych wołów była kobieta ok 35lat z córką w wieku szkolnym...

Mam uczulenie na znieczulicę i mózgową patologię.

Ciąża to nie choroba, ale potrafi być dokuczliwa i męcząca. Wczoraj pojechaliśmy do Katowic na koncert Krzysztofa Zalewskiego i mimo iż czułam się w miarę dobrze (o ile robili przewiewy), to miałam problemy z wystaniem, nawet opierając się o barierkę. Mimo tego nie żałuję :)

karakorum, lostdestionation, ZAneczka, Yola3344, pippi, Dreamy_Girl lubią tę wiadomość

3jvzk6nlakaftugh.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, ludzie mają dziwne myślenie o kobietach w ciąży. Też mam tak, ze mi głupio prosić się o kolejkę... ale to nie ma być proszenie, my mamy takie prawo w ciąży i trzeba z tego korzystać dla dobra swojego i dzidziusia, mimo niemiłych a czasem wręcz paskudnych komentarzy. I masz rację, najlepszym podsumowaniem na obelgi i wszelkie uwagi jest zdanie "zapomniał wół jak cielęciem był". Wnuki chcą mieć, ale jak obca kobieta w ciąży stoi w kolejce to nagle zero współczucia i wyrozumienia. To jest przykre tym bardziej, ze świadomość ludzi chociażby na temat tego jak zachowuje się i co się dzieje w ciele kobiety w ciąży bardzo się rozwinęła w ciągu ostatnich lat. I kobiety w szczególności powinny to rozumieć. Ale niestety, zeszłe pokolenia żyją schematem, ze " ja w ciązy w pole chodziłam, to czemu taka stać w kolejce nie moze"... Niektórych rzeczy nie da się przeskoczyć, ale trzeba walczyć o swoje, upominac się, ze takie jest nasze prawo i nie zauważać komentarzy- niestety nie zawsze się da.

Heh problemy z wystaniem na koncercie, takie same jak z usiedzeniem w kinie przez cały seans nie wychodząc do wc... A my też chcemy kosztować kultury także w ciąży:D

Dreamy_Girl lubi tę wiadomość

• El*a Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już od 16 tygodnia mam problemy ze spojeniem łonowym, za szybko mi się rozchodzi i czasem zwykłe chodzenie po mieszkaniu sprawia mi ból, po schodach toczę się jak stara babcia, a spacery całkiem odpuściłam. Mimo to w kolejkach stoję, bo nie mam ochoty na pyskówki ;) a ciąża sama jeszcze w oczy się nie rzuca.

km5sgu1r8qbbjeeq.png
‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ