Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
We wtorek polowkowe. ... juz nie mogę się doczekać! Później zakładają mi holtera o chyba z zębami musze robić. ... lekarz za lekarzem bo jeszczerze we wtorek 2izyta u gina. Dzidzia się rusza , zwłaszcza wieczorem i juz zaczęła reagować na moje smyranie brzucha. Jestem dość otyla niemniej jednak brzuch mam mały i troszkę się martwię bo w poprzednich ciazach brzuch mi już wysadzilo a teraz nic.
ZAneczka lubi tę wiadomość
-
Karakorum- rozumiem:) To jest jak ze wszystkim - niektóre rzeczy podobają sie bardziej, inne mniej albo wcale.
Cabank84- Trzymam kciuki:D Fajnie, że dzidzia już reaguje na sygnały z zewnątrz:) Wielkością brzucha nie ma co się martwić- każda ciąża jest inna. Dopóki się dowiadujesz, ze dzidzia się dobrze rozwija, to wielkością bebola nie ma co się przejmować.
Ja jestem w pierwszej ciąży, ale obserwowałam koleżankę, która rok wczesniej była w ciązy i też martwiłam się moim bebolem. A tu się okazało, że najpierw coś tam sie zaokrągliło- co mnie ogromnie cieszyło... a nagle nie wiadomo kiedy mi taaaaki bebol wyskoczył... I od kilku dobrych dni trzeba się przyzywczajac, że okolica brzucha już jakby coraz większa.
Jestem słuchajcie oczarowana! Otworzyli nam takie wielkie Pepco, a tam raj z ubrankami dla dzieci i ceny naprawdę aż zaskakujące... Już Męzowi oznajmiłam, że dziecko ubieramy w tym sklepie. Dotychczas chodziliśmy do Tesco i małego Pepco a tam tez były niektóre fajne ubranka, ale teraz to większy wybór, o wiele:Dkarakorum lubi tę wiadomość
-
No z tym brzuchem to tak jest... Mi od kilkunastu dni rośnie jak na drożdżach, a dotychczas był naprawdę malutki, w sumie mogłam powiedziec, ze sie dobrze najadlam
A tu pyk, bebolek rośnie nagle jak szalony...
Ja obiecalam sobie, ze dosyc z ciuszkamiMam ich dwie walizy... Poluję teraz na ładne kocyki.
A. - 03.18 ❤️
V. - 05.19 💜
O. - 10.22 🩷 -
My teraz polujemy do pojemną komodę do pokoju, bo póki co ciuszki małej trzymam w kartonowych pudłach
A ich ciągle przybywa. Dzisiaj w nocy zlatuje teściowa, więc znowu coś dorzuci z Primarka
Mój cudny mąż wymyślił, jak wciśniemy do pokoju łóżeczko. Póki co mamy dwa pokoje i absolutnie nie mogę się pomieścić, a jak dojdą akcesoria dla dziecka to będzie jak w kiosku ruchu, każda powierzchnia użytkowa zagospodarowana...
Więc, w pokoju mamy łóżko, szafę, regał na książki i moje duperele, mały stolik Ikea, szafkę z kuchni z garnkami (!!! kupiliśmy zmywarkę, a szafka poszła do pokoju na chwilę i tak stoi pół roku), a na ścianie wisi mój rower, pod nim stoi rower męża.
I mówi, szafkę wyniesie się do piwnicy, garnki poupycha po szafkach, a w to miejsce wstawi łóżeczko dla małej. Na to mówię, że absolutnie tam nie będzie stało, bo jak rower spadnie na łóżeczko, to będzie masakra. Wtedy mój mądry mąż wypalił, że zamontuje na łóżeczku drewniane sztachetki, które zamortyzują ewentualnie spadający rower, a i koty nie będą pakować się do małej.
No myślałam, że go skrzywdzę. Naszą córkę chce potraktować jak chomika w klatce.
Czy wszyscy faceci tak błyszczą geniuszem?
Następnego dnia przed wyjściem do pracy krążył po pokoju z miarką i jednak łóżeczko stanie pod drugą (gołą) ścianą.Cabank84, ZAneczka, Agi83, El*a, pippi, Dreamy_Girl lubią tę wiadomość
-
Ja kupiłam komodę używana w super stanie. Mąż miał ją z samochodu wyciągnąć i złożyć. ... i tak z 2 miechy ja wozilam. ...teraz na w pół złożona, bo zapomniał kupic gwozdki do pilśni. I znowu czeka. ...chyba ja złoży jak ja na porodowce będę. Czyli jak zawsze.
ZAneczka, panama, pippi lubią tę wiadomość
-
Hahaha! No tak, Panowie maja to do siebie, że na wszystko mają czas
Ja też z ubrankami na razie czekam do porodu, póki co trzeba w inne rzeczy z wyprawki się zaopatrywać.
Na razie czeka nas przeprowadzka na 2 pokoje... już planuję, co powywalać, a co jest mi do życia niezbędne, bo trzeba się z dzieckiem pomieścić... a już teraz mamy u teściów część rzeczy (głównie książki-ale tego się nie pozbędę i koniec!). A oni planują nam wcisnąć rzeczy z całego życia Męża- już mu zapowiedziałam, że ma sobie szukać gdzie się tego pozbędzie, bo nie chcę zaśmiecać nawet piwnicy jakimiś zbędnymi figurkami i pierdułkami, które nie są mi do niczego potrzebne, a i Mężowi dziwnym trafem też
Już upatrzyłam sobie komodę w takim meblowym tu w mieście... nawet fajna i w promocji jest:) I tak rozważam, czy będzie ją gdzie upchać, czy na pewno nam potrzebna czy nie... A taką mam wizję, że komoda na rzeczy Fasolki i na przewijak:) Ale to jeszcze się zobaczy... Mąż ostatnio stwierdził, żebyśmy jeszcze zaczekali z kupnem komody. Ach Ci faceci i ich "mam czas" -
Hej dziewczyny:) Do sprzedania mam oryginalny laktator elektryczny MEDELA typ: mini elektric zakupiony za 331zł 68gr. Użyty tylko kilka razy więc praktycznie nowy i w 100% sprawny.
Do tego sprzedam też 3 nowe butelki Medeli do tego laktatora w komplecie zakupione za 28zł 90gr.
Posiadam jeszcze 2 nieużywane smoczki Medeli pasujące idealnie do butelek zakupione za 19zł 90gr. Kosz całego zestawu w sklepie to 380zł 48gr.
Sprzedam całość za 300 zł dokładając gratis:
* 10 wkładek laktacyjnych
* 2 nakładki silikonowe na sutki
* żel na popękane brodawki MALTAN (prawie cała tubka).
Piszcie na priva. -
Co do przewijaka, to widziałam świetne łóżeczko z montowanym do niego przewijakiem. I chyba na taki model się zdecydujemy. Jeszcze przez 3-4 lata będziemy męczyć się w dwupokojowym mieszkaniu, dlatego szukamy rozwiązań 2w1
ZAneczka, Lilcia lubią tę wiadomość
-
My wlasnie zaczynamy remont pokoiku, kupilismy dziś farby
Panama, masz może jakiś link do tego łóżeczka? Też rozważam opcję z przewijakiem, bo pokój jest malutki, a te komody z przewijakami zajmują sporo miejsca. Planujemy kupić łóżeczko, małą komodę, szafę o fotel do karmienia.
-
Jak ja się cieszę że mam wszystkie akcesoria do niemowlaka xD a pamiętam jak sama 2 miesiące zamawlam i odbierałam przesyłki jak byłam w pierwszej ciąży
Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10 -
Czesc, ja po wizycie i podglądaniu naszego uparciucha. W 19 t.2 d. waga 325g, czyli raczej ładnie. Póki co wygląda wszystko dobrze,polowkowe w czwartek, więc może dowiemy się więcej.
Dziewczyny, macie jakieś sposoby na anemię? Już poprzednio miałam hgb 10, przy normie od 12, (dla ciężarnych chyba od 11), a biorę tardyferon, tabletki z buraka, piję koktajle pietruszkowe, zaczęłam jeść więcej mięsa i nie wiem co jeszcze mogę zrobić?ZAneczka, El*a lubią tę wiadomość
-
Jedz więcej szpinaku, brokułów do tego zestawu, staraj się prowadzić regularny tryb życia: posiłki i sen o ustalonych porach. A przede wszystkim, nie myśl ciągle o tym:) Wiadomo,że kontrolować trzeba i leczyć, ale robisz już dużo, więc na spokojnie, z czasem powinno się poprawić.
pippi lubi tę wiadomość
-
Jak powiedziałam mojemu ginowi, że mam niska hemoglobinę, mimo zażywania żelaza w tabletkach i zwiększeniu spożywania produktów bogatych w żelazo, to stwierdził, żebym nie spodziewała się mieć super hemoglobiny w ciąży. Ważne, aby nie spadała niżej niż dopuszczalny poziom.
ZAneczka, pippi lubią tę wiadomość
-
pippi wrote:Czesc, ja po wizycie i podglądaniu naszego uparciucha. W 19 t.2 d. waga 325g, czyli raczej ładnie. Póki co wygląda wszystko dobrze,polowkowe w czwartek, więc może dowiemy się więcej.
Dziewczyny, macie jakieś sposoby na anemię? Już poprzednio miałam hgb 10, przy normie od 12, (dla ciężarnych chyba od 11), a biorę tardyferon, tabletki z buraka, piję koktajle pietruszkowe, zaczęłam jeść więcej mięsa i nie wiem co jeszcze mogę zrobić?
Bierz dodatkowo witaminę c z zelazem lepiej się wchłania i dziewczyny mają rację 10 to jeszcze nie tragedia długo się podnosi mi poprzednio w 9 miesiącu
U nas córeczkę coraz bardziej kopie chyba będzie bardziej dokuczna niż brat a tak to wszystko ok apetyt wrócił aż się boję stanąć ma wagępippi, panama, ZAneczka lubią tę wiadomość
-
Właśnie, zapomniałam dodać, że żelazo lepiej wchłania się przy kontakcie z witaminą C.
Jak Skali89 napisała, dodatkowa suplementacja wit C lub produkty spożywcze bogate w tę witaminę
Mnie jeden lekarz kiedyś wprost powiedział "jedz więcej wołowiny i popijaj sokiem wyciśniętym z pomarańczy"pippi, ZAneczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny