Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Długosc szyjki przeważnie dopochwowo pewnie bardziej dokładnie ale ręcznie chyba też można
Widzę że robi się nas więcej ze skracajacymi się szyjkami ja w poprzedniej wytrzymałam do 37 ale nie miałam mniej niż 25 mm
Szyjka może nie dawać żadnych objawów ze się skraca u mnie np są klucia w pochwie i duży nacisk brzucha na dolne części ja ogólnie mam nisko brzuch więc bobo napiera za tydzień wizyta zobaczymy
Też mam krzywą zrobić i idę jutro tylko ja mam inne badanie bo to robią inaczej nie ma szans na 3 pkt wg nich wystarczy tylko po 2 h zrobić i tyle
-
Dziewczyny ! Od dwóch dni non stop sikam.. mam mega parcie na mocz. Praktycznie non stop chce mi się siusiu:p zrobiłam analizę moczu i nic z niej nie wyszło. Posiew dopiero wyniki w piątek... czy też tak macie ? Nie wiem czy to ułożenie dziecka uciska czy co...
-
U mnie były nieszczęsne skurcze/twardnienia całego brzucha, które były najprawdopodobniej następstwem ZUM i stąd skracanie szyjki
Na szczęście twardnienia pojawiają się już sporadycznie więc mam nadzieję że i szyjka się uspokoi. Kontrola dopiero 4 grudnia a jutro wyniki czy zapalenie przeszło.
-
Mój gin robi rzadko badanie szyjki, bo opiera sie na badaniach, ze zbyt częste badanie jest niebezpieczne.
OvuGrazyna mi super sikanie co kwadrans niedawno minelo. To ulozenie dziecka + wzmozona praca nerek, ktore oczyszczaja organizm. Nie zapominaj pic (mimo wszystko) odpowiedniej ilosci plynowA. - 03.18 ❤️
V. - 05.19 💜
O. - 10.22 🩷 -
Wczoraj byłam na badaniu glukozy - pierwszy raz w życiu robiłam krzywą i powiem Wam, że nie taki diabeł straszny. Wszyscy dokoła straszą, a ja jakoś dałam radę
kupiłam glukozę cytrynową, wypiłam wg zaleceń, później troszkę muliło, ale bez "rewelacji"
Dziś odebrałam wyniki - w normie
Co do spania, to również zasypiam przepisowo na lewym boku (choć nigdy nie lubiłam spać na lewym), ale w nocy budzę się na wznak, albo w pozycji półbocznej. No i jak się przekręcam, to oczywiście najczęściej boli mnie brzuch, a czasem tak mnie boli rwa, że nie jestem w stanie normalnie się przewrócić - geriatria!karakorum, ZAneczka, panama lubią tę wiadomość
-
Czytałam że najnowsze doniesienia mówią że można spać na zmianę lewy prawy bo dziecko może mieć asymetrie i mój synek miał a spałam cały czas na lewym więc teraz śpię na zmianę prawy lewy a jak gorzej się czuje to kładę się na lewym niby tym lepszym
Ja czytałam ze badanie ginekologiczne powinno być na każdej wizycie a długość mierzy się dopochwoeo usg i moim zdaniem trzeba to kontrolować bo skracanie jest nsorsawde groźbę a nie zawsze daje objawy lekarze przeważnie po połowie ciąży zaczynają mierzyć szyjke
Verbena daj znać jak sytuacja ??
ZAneczka lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny, dziękujemy za trzymanie za nas kciuków, dalej nie tracimy nadziei chociaż żaden lekarz w nas nie wierzy i widzi nikłe szanse że nasz chłopak przeżyje
W południe po usg wypisałam się do domu za pozwoleniem lekarzy oczywiście, rozkładali ręce ale całkowicie mnie rozumieli.
Przepływy znów są gorsze, chłopak przytył tylko 44g w ciągu 7 dni, jednak serduszko pracuje u niego idealnie, rusza się, nawet wczoraj i dziś poczułam pierwsze puknięcia po zjedzeniu słodkiego i jestem pewna że to było to...
Do tego wykryli krwiaka pozałożyskowego a przepływy są ze wsteczną falą A.
Od razu po szpitalu pojechałam do dr Spyry który robił nam prenatalne, super lekarz mimo że miał jakieś spotkanie i przyjmował dopiero o 15 to zszedł do nas i przyjął bezpłatnie i całą godzinę wszystko dokładnie badaliśmy, mierzyliśmy wszystko na spokojnie i szczegółowo. Też powiedział że widzi nikłe szanse na pozytywne zakończenie, jednak wspiera nas i jest bardzo pomocny. Ma skontaktować się z genetykiem z Krakowa w naszej sprawie jak i rozmawiać z dr Cnotą bo we wtorek mamy iść do niego na konsultację. Dodatkowo wysłaliśmy całą dokumentację do szpitala do Warszawy gdzie mają ocenić nasz przypadek inni lekarze.
W piątek mam wrócić do szpitala na badania przepływów, w poniedziałek badania u Spyry a we wtorek u dr Cnoty. Dzisiaj pierwszy zastrzyk z clexane już sama sobie zrobiłam więc damy radę.
Może i lekarze w nas nie wierzą i my w głębi serca też mamy wątpliwości jednak jakiś choć niewielki wzrost wagi jest, na wynikach badań termin z 17.04 przeskoczył na 12.04 więc musi to coś znaczyć, serducho bije jak dzwon więc będziemy walczyć, nie poddamy się. Jeśli nasz chłopak walczy to dlaczego my mielibyśmy się poddać, może i nic więcej nie możemy zrobić ale musimy i będziemy silni...panama, El*a, karakorum, Skali89, Cabank84, ZAneczka, Oxalis, pippi, lostdestionation, Agusek, Lilcia, Dreamy_Girl, Fortitudo, Lyanna lubią tę wiadomość
Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
Nasze 6 dni szczęścia...
Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm -
Verbena mocno trzymamy kciuki wiem że może to niewiele ale jak dużo osób to robi to ma to moc
A myslalas o tej łodzi ? Z moich wrzesniowek dużo dziewczyn mówiło o matce polce gdy pytałam o podobne przypadki. A masz leżeć czy normalnie ? U nas była jedną dziewczyną ze słabymi przrplywami ślę to wyszło pod koniec ciąży ta hipotrofia choć dziecko cały czas było mniejsze to zganiali to na błąd usg
Serce bije mocno więc szansę są
Moja znajoma urodziła w 42 tc corke Eastlake 2 kg okazało się że pepowina coś szwankowala nie znam faktów teraz mi się przypomniało więc może i u was pomału będzie rósłZAneczka lubi tę wiadomość
-
OvuGrażyna wrote:Dziewczyny ! Od dwóch dni non stop sikam.. mam mega parcie na mocz. Praktycznie non stop chce mi się siusiu:p zrobiłam analizę moczu i nic z niej nie wyszło. Posiew dopiero wyniki w piątek... czy też tak macie ? Nie wiem czy to ułożenie dziecka uciska czy co...Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10 -
Verbena, trzymam dalej kciuki.
Możesz napisać, do jakiego szpitala do Warszawy wysłałas dokumenty? Mi amnio tu w Wawie robiła właśnie genetyk, a w tym samym szpitalu równolegle robi też bardzo dobry specjalista.
Jeśli serduszko pracuje dobrze, to trzeba być dobrej myśli
Daj znać, jak będziesz po kolejnych konsultacjach.ZAneczka lubi tę wiadomość
-
Skali89 wrote:Verbena mocno trzymamy kciuki wiem że może to niewiele ale jak dużo osób to robi to ma to moc
A myslalas o tej łodzi ? Z moich wrzesniowek dużo dziewczyn mówiło o matce polce gdy pytałam o podobne przypadki. A masz leżeć czy normalnie ? U nas była jedną dziewczyną ze słabymi przrplywami ślę to wyszło pod koniec ciąży ta hipotrofia choć dziecko cały czas było mniejsze to zganiali to na błąd usg
Serce bije mocno więc szansę są
Moja znajoma urodziła w 42 tc corke Eastlake 2 kg okazało się że pepowina coś szwankowala nie znam faktów teraz mi się przypomniało więc może i u was pomału będzie rósł
Dziękujemy za trzymanie za nas kciuków, tyle osób nam dobrze życzy że nie ma innej opcji i musi być dobrze a przynajmniej musimy w to wierzyć
Co do Warszawy to szpital Anny Mazowieckiej na Karowej u dr Czajkowskiego załatwił nam daleki kuzyn ale będzie jeszcze chciał też dać wyniki do konsultacji u Roszkowskiego ale nie wiem kiedy mu się uda, natomiast od Czajkowskiego może nawet jutro już powinna być odpowiedź.Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
Nasze 6 dni szczęścia...
Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm -
To nie jest mój dzień. Połowę nocy męczyłam się ze zgagą. Nad ranem postanowiłam wreszcie wstać i zrobić herbatę z imbirem. Ledwo dobiegłam do łazienki, z "meganiedobrze" przeszło w "megawymioty". I trochę mi ulżyło. Wypiłam herbatę, zjadłam połowę suchej dwudniowej bułki i znów "megawymioty", a nawet chyba większe. Mam nadzieję, że to koniec na dzisiaj. Wizyta u gina dopiero w przyszły piątek. A muszę zrobić to badanie glukozy...
Cabank84, ZAneczka lubią tę wiadomość
-
Verbena wrote:Myślałam jednak nie mam co jechać bo wiem że powiedzą mi to samo, obserwować i tyle ale zobaczę czy znajdę jakieś dojście by skonsultować wyniki.
Dziękujemy za trzymanie za nas kciuków, tyle osób nam dobrze życzy że nie ma innej opcji i musi być dobrze a przynajmniej musimy w to wierzyć
Co do Warszawy to szpital Anny Mazowieckiej na Karowej u dr Czajkowskiego załatwił nam daleki kuzyn ale będzie jeszcze chciał też dać wyniki do konsultacji u Roszkowskiego ale nie wiem kiedy mu się uda, natomiast od Czajkowskiego może nawet jutro już powinna być odpowiedź.
Verbena, to właśnie o Roszkowskim jako tym specjaliście pisałam. On przyjmuje też prywatnie. Gdybyś nie mogła w szpitalu się do niego dostać to chyba w każdy wtorek przyjmuje w prywatnej klinice. We środy rano zawsze robi amnio w szpitalu i może jakoś wtedy byłaby szansa go złapać?
Trzymaj się!!! -
anitka710 wrote:A ja mam wrażenie że mój lekarz w ogóle nie bada szyjki albo mi o tym nie mówi
nie wiem
Może bada tylko nie mówi. Mój bada mnie ginekologicznie przy każdej wizycie i mówi za każdym razem "szyjka ok", ale nie wiedziałam, co to dokładnie oznacza... bo dodatkowo miesiąc temu wysłał mnie na usg dopochwowe, żeby zmierzyć szyjkę, więc myślałam, że badaniem ginekologicznym nie da się "zmierzyć".A ja mam często kłucia, które określam, że są w pochwie, boję się że to może ta szyjka... W środę wizyta to się dowiem. Może tylko zrobię sobie spokojniejszy weekend (bez zakupowych szaleństw).
Verbena - trzymam kciuki, malec walczy to i wy walczcie!
U mnie glukoza w sobotę.ZAneczka lubi tę wiadomość
-
Verbena, bardzo mocno Ci kibicuję!trzymam kciuki za Waszego dzielnego chłopczyka! Jeśli chodzi o Roszkowskiego to przyjmuje w poniedziałki i środy. Ważne, że szukacie specjalistów, nie piddajecie się i wierzycie. To bardzo ważne!Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
A ja dziewczyny z tego parcia na mocz wyladowalam w szpitalu... analiza moczu ok a mi się chce siku co 20 min. Lekarz kazał się położyć na kontrolę całego układu moczowego... jestem pierwszy raz na porodowce właśnie i słyszę wszystkie krzyki i inne.
ZAneczka lubi tę wiadomość