X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Mariposa26 Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to badanie 29.11. i muszę wstać o 5.30 żeby tam dojechać na 7. Też będe sama i trochę się obawiam jak to zniosę.

ZAneczka lubi tę wiadomość

Maja, ur. 02.03.2018 o godz. 12.40 w 38 tyg + 6 dni
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj na wizycie byc moze się dowiem kiedy mam to badanie. Chociaż jak już wcześniej lekarz mi oznajmił, ze w górnej granicy, to pewnie jeszcze kilka tygodni poczekam...
    W przyszłym tyg czeka nas przeprowadzka, więc będę musiała dojeżdżać na badania. Obecnie jak się dobrze czułam to szłam na spacer ok 35 min (z odpoczynkami w trakcie drogi dłużej;p) i byłam w labo. Teraz będę miała przeprawę... No ale może Męzu wolne będzie miał, to podjedzie ze mną. Damy radę, Dziewczynki:)
    Trzymajcie dzisiaj kciuki, bo idę popatrzeć na Fasolkę:) Zobaczę jak mi wyniki krwi zinterpretuje lekarz, bo mam kilka czynników obniżonych.

El*a, panama, pippi, Dreamy_Girl, Agi83 lubią tę wiadomość

• gaga_32 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na badanie glukozy weźcie sobie coś do jedzenia, żeby od razu po drugim pobraniu krwi coś zjeść, bo inaczej faktycznie można zasłabnąć. Tym bardziej jeśli idziecie same. Mnie pielęgniarka nie chciała wypuścić z przychodni dopóki nie zjadłam :-)

pippi lubi tę wiadomość

km5stv73o36m17g4.png
    f2wlx1hp9yhmmhzk.png
  • Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lostdestionation wrote:
    Na szkole rodzenia położona mówiła, że jak już jest rozwarcie 6-7cm to na lewatywę za późno i mimo, że mamy chcą to już nie ma co ryzykować, bo można na toalecie urodzić ;)
    Bo 7 cm. Rozwarcia to jak apogeum. Jak przeżyjesz i nikogo nie zabijeszczęśliwego to już później szybciutko leci. ... tak ma ponoć większość rodzących jak nie ma komplikacji. Ja pamiętam swój pierwszy 7 cm rozwarcia.... dosłownie zaczęłam szaleć na łóżku bo byłam podpieta pod ekg czy coś tam. ... a chciałam chodzić. Może gdyby pozwoliły mu chodzić to bym szybciej urodziła.

ZAneczka, Lilcia lubią tę wiadomość

gannyx8dhnjo8bll.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie, dzidzia ma 639g. Szyjka niestety 27mm i jutro jedziemy do szpitala po szew...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 19:56

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już po wizycie, szyjka 31mm, także doskonale się ma. Nadal mi przetrzymuje duphaston. No i doszło do tego, że łapię się na bardzo dolą granicę normy przed anemią, więc żelazo dodatkowo mam brać i wzbogacić o nie dietę.
    Z dzidzią super! Dzisiaj się z Mężem napatrzeliśmy pięknie w 3d i 4d jak nasza Fasolka tańcuje w bebolku:) Jeju, już tak słodziutko wygląda:)
    No i już na następną wizytę za 3 tyg mam zrobić tę nasza zmorę-glukozę, toksoplazmozę i to co zawsze czyli krew i mocz. :)

panama, Lilcia, pippi, El*a, Dreamy_Girl lubią tę wiadomość

• Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja odwlekalam jak mogłam i jutro z rana glukoza krew i mocz. ..... normalnie juz mnie mdli.

gannyx8dhnjo8bll.png
  • Yola3344 Koleżanka

Wysłany: 21 listopada 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena, trzymam kciuki, żeby dzidzia zaczęła rosnąć. Daj znać jak jutro wyjdzie usg.
    Cabank84, ja też staram się maksymalnie odwlec tą krzywą cukrową...

ZAneczka, Cabank84 lubią tę wiadomość

• d84 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nie demonizujcie tak tej krzywej,ja robiłam 2 razy i najgorsze badanie to nie jest, są gorsze. Tylko weźcie kanapkę czy cos tam i zjedzcie po pobraniu po 2h.

pippi, El*a, ZAneczka lubią tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • kajax Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z glukoza nie miałam najmniejszego problemu. Wystarczy zatkać nos przy połykaniu. Najgorzej wcale nie mdli smak, tylko zapach. A bez udziału nosa usta nie czują smaku.
    Dla mnie za to najbardziej nieprzyjemnym badaniem było pobieranie wymazu na gronkowca...

Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
    Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
    Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10
  • Lilcia Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam też nic strasznego nie widziałam w tym badaniu. Ot wypić szklankę turbosłodkiego napoju i posiedzieć dwie godziny z gazetką. Trzy czekolady na raz to ciężarne spokojnie pożrą, a cukru rozpuszczonego to już fuj z cytrynką trzeba haha :) też sobie wzięłam kanapkę, a po badaniu jeszcze do kosmetyczki pojechałam i na zakupy kupić małej jakiś kombinezon na zimę.

uwo9pc0zz2h4nj9k.png
  • pippi Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilcia, no podziwiam jeśli pożerasz bez problemu trzy czekolady, bo są i takie, które słodyczy nie jedzą ha ha. Wchodzi Ci, to pij i codziennie bez cytrynki, są takie, dla których to paskudne i pawia potrafią puścić. No i super, że takiego powera dostałaś po glukozie i tyle załatwiłaś ;)

ZAneczka, panama lubią tę wiadomość

• ZAneczka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz polecił zrobić to badanie tak 3 dni przed wizytą. Nastawiłam się już na glukozę cytrynową. Zapakuję sobie ksiazkę, kolorowanki i jakies papu, bo nie wyjdę stamtąd po badaniu dopóki czegoś nie zjem:D Ale dobre podpowiedzi, żeby w racie czego zatkać nos:)

Miałam jakiś męczący sen w nocy związany z ciążą. Ciągle ktoś mi kazał robić coś, czego nie dawałam rady zrobić. Czy Was też męczą jakieś sny z ciążą w tle?;) Ponoć kobietom w ciąży śnią się podobne sny...
    Ale tak o snach, to chcialam zapytać Was o pozycje w trakcie snu... Niby zasypiam na tym przepisowym lewym boku ( chociaż czytałam, że na prawym boku też nie jest błędem spać), ale w ciągu nocy często budzę się na wznak... A wtedy jak się przekręcam na któryś bok (o dziwo zawsze wygodniej mi na prawej stronie, ale Mężu śpi tak, że wymusza na mnie przekręcanie się w lewo, co nie zawsze mu się udaje;D) to zawsze czuje taki dziwny ból brzucha. Nie wiem, czy któraś z Was ma podobnie?

Kropeczka89 lubi tę wiadomość

• El*a Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podobnie, budzę się w nocy na wznak i tak mi się najlepiej śpi, a jak przekręcam się na bok to najpierw mi chrupie w miednicy, a potem mam taki kłujący ból z boku brzucha, trochę jak kolka ;)

km5sgu1r8qbbjeeq.png
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilcia wrote:
    Ja tam też nic strasznego nie widziałam w tym badaniu. Ot wypić szklankę turbosłodkiego napoju i posiedzieć dwie godziny z gazetką. Trzy czekolady na raz to ciężarne spokojnie pożrą, a cukru rozpuszczonego to już fuj z cytrynką trzeba haha :) też sobie wzięłam kanapkę, a po badaniu jeszcze do kosmetyczki pojechałam i na zakupy kupić małej jakiś kombinezon na zimę.
    Wiesz co... W pierwszej ciąży faktycznie jadłam sporo słodkiego jak zawsze więc to badanie nie było dla mnie wyczynem. W drugiej zwyczajnie nie chciało mi się słodkiego więc jadłam bardzo mało i ten smak był nie do zniesienia. W tej to już w ogóle tragedia bo już przed badaniem praktycznie zaczęłam dietę (może nie całkowicie bo tak nie można) ale odstawiłam słodkie odkąd zauważyłam że z cukrami gorzej. To jest tak że organizm inaczej odczuwa słodki smak w zależności od tego ile słodkiego spożywa (nawet w Galileo kiedyś pokazywali taki eksperyment) i tak jak moja mama upiekła ciasto to stwierdziła że nkesłodkie (je bardzo dużo słodkiego) a dla mnie było dość słodkie.
    Jeśli chodzi o pozycję spania to w pierwszej ciąży było mi najlepiej na plecach przez co na porodówce wszyscy byli zdziwieni. Teraz na plecach się zaraz duszę. Ale ten słynny lewy bok jest dla mnke mniej wygodny niż prawy i mimo zasypiania na lewym to i tak większość czasu śpię na prawym.

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • panama Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W teraźniejszych snach zawsze jestem w ciąży. Czasami jeżdżę na rowerze, czasami biegam. No i mam też sporo koszmarów... A nie, raz już urodziłam i opiekowałam się maleńkim dzieckiem.

Co do pozycji w czasie snu. Przepisowo zasypiam na lewym boku. W nocy budzę się w pozycji pół lewy bok/pół plecy albo na plecach. Trochę ogranicza mnie poduszka typu C. Zwykle wtedy przewalam się na prawy bok. Nad ranem zazwyczaj muszę iść siku i znów układam się na lewym boku. I tak każdej nocy :)

Moja miednica też chrupie, łupie, strzela przy przekręcaniu. Ale zauważyłam, że jak wyciągnę się jak kłoda (nogi blisko siebie) i dopiero wtedy zacznę przekręcać dodatkowo wspomagając rękami, to nic nie strzela. Wystarczy, że podniosę lekko tyłek albo rozkraczę się podczas przekręcania... łup!, spojenie strzeliło.

ZAneczka, El*a lubią tę wiadomość

3jvzk6nlakaftugh.png
  • M86 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, a czy skracanie szyjki macicy można stwierdzić tylko na podstawie usg ? bo mój lekarz nie ma w gabinecie usg, a najbliższa mam dopiero pod koniec grudnia (w 28-30 tygodniu) do zrobienia.

qdkk9vvjr3p4pedx.png
  • pippi Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi 83 trzymaj się! A miałaś jakieś skurcze, które by zwiastowaly skracanie szyjki czy bezobjawowo?

• panama Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M86 wrote:
    dziewczyny, a czy skracanie szyjki macicy można stwierdzić tylko na podstawie usg ? bo mój lekarz nie ma w gabinecie usg, a najbliższa mam dopiero pod koniec grudnia (w 28-30 tygodniu) do zrobienia.

Mój lekarz zazwyczaj podczas badania ginekologicznego mówi czy szyjka jest ok i czy nie ma rozwarcia.

3jvzk6nlakaftugh.png
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena, jak tam usg? Trzymam mocno kciuki, żeby były bardziej pozytywne wieści!

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
‹‹ 328 329 330 331 332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ