X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • panama Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dawno nie pisałam. Przed świętami przeziębiłam się i prawie przeszło. Wróciłam do domu po świętach i znów rozbolało mnie gardło, znów katar. Brzuch zaczął mi twardnieć, spinać się i poczułam kłucia w pochwie. 29 grudnia miałam ginekologa i ten skierował mnie do szpitala. Pojechaliśmy jeszcze na USG III trymestru, bo miałam w tym samym terminie. Spakowałam się dokładnie i pojechaliśmy na izbę. Od razu dostałam kroplówkę z magnezem i czymś tam jeszcze. Dostałam też zastrzyki sterydowe na płucka małej. W międzyczasie moja infekcja pięknie się rozwinęła i teraz mam dożylnie podawany antybiotyk. Mam zapalenie uszu, krtani, no ogólnie zapalenie górnych dróg oddechowych. Myslalam, że przyjadę tutaj, dadzą kroplówki, uspokoją macicę i po trzech dniach wyjdę do domu. A tu dupa. Lekarka stwierdziła, że na pewno do piątku tutaj poleżę, bo mam mieć jeszcze konsultację laryngologiczną.
    Poza tym wszystkim na sali leżę sama, mąż pracuje od rana do 17, więc zanim przyjedzie do mnie z zaopatrzeniem, jest już wieczór. Moja mama ustawia sobie w pracy wolne na weekend, by przyjechać do mnie i trochę pomóc z praniem i prasowaniem ubranek, bo nic nie zrobione. A teraz różnie może być.
    Sylwestra też praktycznie spędziłam sama. Mąż przyjechal wieczorem, ale też nie mógł siedzieć za długo. To był chyba najgorszy wieczór w moim życiu. Wpadłam w dołek. Ale już jest lepiej psychicznie.

3jvzk6nlakaftugh.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hafte, to trzymam kciuki, żeby się sytuacja unormowała u Ciebie.

Panama- trzymaj się. Wylecz i wracaj do domu- wazne, zeby z dzidzią było wszystko dobrze:) Coś te końcówki ciąży przynoszą nam choróbska... Ale najważniejsze, że jesteś pod opieką lekarzy i zadbają o Ciebie i maluszka:)

• Miła mama Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest w sobotę wyszłam ze szpitala na własne żądanie. I teraz nie wiem czy powinnam dostać jakiś wypis z pobytu w szpitalu ? Chyba należy mi się jakaś dokumentacja.
    Nie zapytałam lekarza i teraz nie mam zielonego pojęcia.

relgtv73pc766c4e.png

8599csqvx4nl1z7a.pngt

Cykl rozpoczęty 1 czerwca 2017
  • d84 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panama, Hafte powodzenia i zdrowia.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • d84 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena daj znać jak po pierwszym dniu na karowej

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Dreamy_Girl Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w Nowym Roku! :)
    Kochane z tej okazji życzę Wam i Waszym Maleństwom dużo zdrówka, siły i obyśmy wytrwały do końca :*
    Współczuję szpitalnym... tak to się sypie pod koniec ciąży. Ja 4go mam wizytę i też boję się co lekarz powie, bo codziennie bardzo często twardnieje mi brzuch, czasem boli. Mam nadzieję, że tam wszystko OK. No i mimo obaw, nie mogę się doczekać by zobaczyć moją Alę - już dawno nie miałam robionego usg. Chciałabym się dowiedzieć co u Niej słuchać, ile waży itp. :)

• mała_ruda Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miła mama wypis musisz odebrać w recepcji szpitala. Też wypisywalam się na żądanie i wypisu nie odebrałam. Jak sami Cię wypisują to wypis sobie ręki dają, a jak na żądanie to do odbioru na drugi dzień jest.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wsparcie. Włączą mi dziś sterydy na płuca Małej-na wszelki wypadek gdyby coś się działo. Widzę, że coraz więcej nas w szpitalach. Już wystarczy obciążania nfzu, niech reszta się trzyma ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 12:46

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • gaga_32 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy Gril ja też wizyte mam w czwartek. I mam takie same obawy jak Ty. Sa dni ze strasznie mi brzuch twardnieje, a potem spokoj. Dzis ogolnie czuje się słabo i brzuch ciężki.
    Trzymam kciuki za wszystkie szpitalne!

km5stv73o36m17g4.png
    f2wlx1hp9yhmmhzk.png
  • Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Ja też kilka razy na dzień mam takie twardnienia brzucha. ... myślałam że to te skurcze które ponoć są normalne jeśli nie są częstotliwe. ... no cóż musze 9 się spytać lekarza.

gannyx8dhnjo8bll.png
  • gaga_32 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabank84 jeśli nie są częste, czyli np według mojego lekarza nie więcej niż 4 razy na godzinę i nie bolą to ok. Ale mam kilka kolezanek, ktorym takie nawet nie za czeste ale mocne twardnienia skracały szyjkę. A niektóre dziewczyny wogóle tych twardnień nie odczuwają (zazdroszcze)...

Cabank84 lubi tę wiadomość

km5stv73o36m17g4.png
    f2wlx1hp9yhmmhzk.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panama i hatfe trzymamy kciuki oby wszystko dobrze się poukladalo
    Ja jutro wizytuje będę mieć usg i na pewno sprawdzi mi szyjke
    Mi brzuch twardbieje bardzo wystarczy że przejdę 5 min marszem a biorę sporo magnezu Ale jutro się okaże co z tą szyjka i czy mała cię już przekrecila
    Już bym chciała żeby był 40 tc bo ciężko mi bardzo dźwigać małego a jeszcze zabkuje i jest marudny
    Verbena daj znać jak tam u ciebie

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Miła mama Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała ruda dziękuje za odpowiedz :-)

Trzymajcie się cieplutko będzie wszystko dobrze :-) ważne że kazda z nas jest pod opieką dobrego lekarza.

A co do wyprawki podeślijcie jakąś listę bo ja jestem w kropce ;-)

To moje drugie dziecko a wszystko zapomniałam nie mam pojęcia co kupić czego lepiej nie kupować - co będzie zbędne.

relgtv73pc766c4e.png

8599csqvx4nl1z7a.pngt

Cykl rozpoczęty 1 czerwca 2017
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miła mama wrote:
    mała ruda dziękuje za odpowiedz :-)

Trzymajcie się cieplutko będzie wszystko dobrze :-) ważne że kazda z nas jest pod opieką dobrego lekarza.

A co do wyprawki podeślijcie jakąś listę bo ja jestem w kropce ;-)

To moje drugie dziecko a wszystko zapomniałam nie mam pojęcia co kupić czego lepiej nie kupować - co będzie zbędne.

Podaj mejla to ci wyśle choć wg mnie jest tam dużo zbędnych rzeczy Ale ja sobie wydrykowalsm i leży

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Verbena Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dobrze, dotarliśmy koło 11 na Ip a od 13 mam podpięty kto i będę mieć stałe pomiary. Ciągle skacze nam tętno z 130-140 do 90 raz nawet 60 było. Dostałam sterydy na rozwinięcie płuc a kompleksowe badania jutro dziś tylko podstawowe. Jak na tą chwilę jestem zachwycona szpitalem jak i podejściem całego personelu.

gaga_32, pippi, Oxalis, AJrin, Dreamy_Girl lubią tę wiadomość

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena To najważniejsze ze czujesz ze jesteś w dobrych rękach wiadomo pierwszy dzień zawsze mało co robią

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Verbena Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przenieśli mnie na porodowke, dali kolejny zastrzyk na płuca i czekamy. Pani doktor bardzo nie podobają się spadki tętna i chciała bym leżała bliżej a na wszelki wypadek mam już nic nie jeść i nie pić.. .

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ksiezniczka wreszcie pokazala kawalek buzi. 1750 gr, 42 cm :)
    e8dd937d13265480med.jpg

Poza tym przestała się wiercic i jest ułozona glowkowo, mam nadzieje, ze to sie nie zmieni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 16:52

gaga_32, Kasia.ke1, pippi, ZAneczka, Dreamy_Girl lubią tę wiadomość

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena, trzymamy kciuki, jeśli maluszek ma pojawić się na świecie to z całych sił ściskamy, zeb6yś miała dużo sił. Będzie wszystko dobrze :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • pippi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane trzymajcie się! Przed nami bliżej niż dalej, już za kilka tygodni będziemy mieć maleństwa na świecie. U mnie też średnio, pochodzę trochę i brzuch twardnieje, podbrzusze też czuję, słabo mi. Jutro robię badania, zobaczymy jak wyniki, bojecsue, że znowu ta anemia mnie dopada:(

‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ