Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ufff... Lekarz stwierdził, że tym razem obejdzie się bez antybiotyków:) A jak coś się zacznie dziać, to mam od razu przybyć albo do niego albo do szpitala.
Póki co dzidzia trzyma się zdrowo, wypięła się pupą do wyjścia... widocznie jej się nie spieszy jeszcze;) (trochę mnie przeraziło jak stwierdził że do 39 tc sie nie odwróci to cc będzie... moja mama miała tak ze mną). Także na najbliższy czas jestem uspokojona:)
I od jutra zaczynamy liczyć ruchy
Pozdrawiam Was i trzymam kciuki, aby jak najlepiej Wam się układało przez ostatki ciąży:)
pippi, gaga_32, Kropeczka89, Dreamy_Girl, monroe lubią tę wiadomość
-
Varbana kciuki aby wszystko się wyciszyło i maluszek jeszcze chwile posiedział i przytył w brzuszku. Daj znać co tam u was.
-
Może rozstępy zaczynają Ci się robić Fortitudo? Mi na beczkach wyszły. Na początku myślałam, że to jakieś krostki, później małe plamki a teraz już wiem co to się narobiło. My po wizycie. Mały gotowy do ewakuacji - głową w dół, waży 1954 gramy. Zaczyna mnie dopadac lęk.. zaczynam się bać porodu. Najbardziej się boję, że będzie okrutnie bolało i nie poradzę sobie. Mąż powiedział, że rodzi ze mną, ale co jeśli nie będzie mógł bo sala będzie zajęta albo on nie da rady? Mocnych nerwów na takie widoki to on nie ma. Od dzisiaj na L4!! Wstałam o 9 i to było to czego mi było trzeba.
in_co_gni_to, lostdestionation, gaga_32, ZAneczka, El*a, Dreamy_Girl lubią tę wiadomość
-
Ja też mam łożysko nisko ok. 1cm nad szyjką. W piątek wizytujemy ale torbę mam spakowaną, wrzucę tylko do bagażnika, bo jak znam mojego lekarza to czeka mnie szpital
pewnie prosto z wizyty na oddział. Najgorzej, że syn na 6.01 urodziny a ja mogę wylądować w szpitalu
06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek -
mała_ruda super zdjęcie, rewelacyjnie widać buźkę
-
Kochane, niezbyt fajnie że wszystkim nam jakieś takie cuda wychodzą, mam nadzieję że wasze maluszki jeszcze pozostaną jakiś czas w waszych brzuszkach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 15:11
ZAneczka lubi tę wiadomość
Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
Nasze 6 dni szczęścia...
Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm -
Eh ja też miałam perypetie z Maluszkiem. Od początku ciąży stawiał mi się brzuch ale w sylwestra poczułam że jest mocniej i coś mnie narchnelo żeby pojechać do szpitala. Okazało się że mam skurcze porodowe ! Dostałam fenotyrol i końskie dawki magnezu. Udało się wyciszyć skurcze jednak brzuch dalej się stawia i podobno będzie... jestem jeszcze kilka dni na obserwacji pod ktg.
Boję się że jak mnie wypisza to nie rozpoznał skurczy:/ -
Kurczę uciekło mi resztę wiadomości bo z telefonu piszę.
U nas bez zmian dalej na porodowce leżę, mogę tylko na szybkie siku co kilka godzin wyskoczyć, od wczoraj jestem bez jedzenia i wody tylko Kroplówki. Spadki tętna dalej u malucha są i to dosyć często i tak nam skaczą na dłuższe chwilę 80 albo w górę 180. Na razie usg nie będzie bo nie mogą mnie odpiąć od ktg. O 16 drugą dawką sterydów i zobaczymy co dalej. Rano na 1 wizycie był prof. Czajkowski i tylko do innych lekarzy powiedział oglądając wyniki że w takim razie kończymy. Na wizycie już oddziałowej lekarz też powiedział że podadzą sterydy i jak dalej będą takie spadki to będziemy kończyć ciążę ale nie wiem nic więcej. Lekarzy koło mnie kręci się mnóstwo ale niewiele mówią, jedna pani doktor powiedziała że jak to29 tydzień to nie jest źle bo u nich gorsze przypadki były. Tak więc czekamy, od tego leżenia na wznak tak mnie już plecy bolą że masakra o twardnieniu brzucha nie wspominając ale tylko tak dobrze słychać maluszka. Dziewczyny trzymajcie kciuki możecie nam się jeszcze kilka dni przetrwać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 16:20
Elwira.eli lubi tę wiadomość
Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
Nasze 6 dni szczęścia...
Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm -
A i dostałam już sterydy, lekarze powiedzieli że jak tylko zapis się pogorszy to tniemy i że może uda się jeszcze do jutra przetrwać w dwupaku ale ogólnie to góra kilka dni nam dają. Dostałam teraz kolejną kroplówkę no i czekamy. Ja też teraz zaczynam się zastanawiać czy to stwardnienie to czasem aby nie skurcze bo stają się coraz mniej przyjemne i bolesne a pytali czy czuje skurcze.Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
Nasze 6 dni szczęścia...
Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm