X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • M86 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    Byłam dziś u ginki i mały waży 1619gr. głowę i nogi ma na 30tc, a brzuch na 31tc. Ja mam cukrzyce ciążową więc może być większy, jego brat wazył natym etapie 1300gr.

Data cc 9 marca, chyba że będzie trzeba wczesniej

Też mam termin z usg na 9 marca. Bylam na usg tydzień temu i moja mała 1350g, a też mam cukrzycę. Głowa i nogi byly na 31 tydzien, a reszta na 29, tak jak powinno być. Cc masz ze wzgledu na cukrzyce?

qdkk9vvjr3p4pedx.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie się w tych szpitalach.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • d84 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M86 nie, cc mam bo miałam cesarkę w lutym 2016 po 7h zwykłego porody w tym 2h partych ;( i w bliźnie po tej cc był defekt -więc na badaniach w szpitalu przed ciąża mi powiedzieli że będę mieć cc. Teraz gin mi mówi że jak bardzo bym chciała to mogę spróbować sn, ale wg niej nie ma to sensu bo wróży mi taki sam poród czyli nagłe cięcie - a przy takich często pojawiają się defekty (fachowo nazywa się to zachyłki i tam potem jak ma się okres zbiera się płyn i się ma plamienia po okresie) Przy tej cc maja mnie zszyć inaczej i naprawić ten defekt, dlatego nie upieram się przy sn. Oczywiście nie mam gwarancji czy się to naprawi i czy nowa blizna się zrośnie idealnie.

BTW jak poszłam na kontrolne usg po tamtym porodzie po kilku ms, w szpitalu to było na św Zofii w wawie to mi lekarz powiedział że jak chce miec więcej dzieci to muszę iść na operacje rekonstrukcji tej blizny bo w ciążę nie zajdę, albo poronię itp. Ja oczywiście w depresji już prawie poleciałam do mojej gin co prowadziłam ciążę i ona mnie wysłała na badania di IMID w Wawie i tam mnie zbadał jakiś profesor na sono hsg wyszedł defekt bizny w 2ch miejscach ale mówił żeby zachodzić w ciążę od razu że znacznej większości udaje się ciążę donosić do terminu tylko musi byc kolejne cc. Jedynym zagrożeniem było że zarodek mógłby się zagnieździć w bliźnie po cc z defektem, a taka ciąża do usunięcia bo ona jest traktowana jako pozamaciczna lub że łożysko wrosłoby w tą bliznę i przeszło na pęcherz moczowy - a wówczas się usuwa nawet część pęcherza. Na szczęście młody i łożysko zaczepiły się w najlepszym miejscu w jaki mógł. A na św Zofii chcieli mnie ciąć i potem 2 lata czekania na same starania. Ale się rozpisałam :P

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie :)
    Podczytuje Was czasem ale nie mam kiedy sie udzielać niestety :( ponieważ zblizaja się wielkimi krokami nasze porody to mam do Was pytanka..bedzie mi milo jeslo zechcecie odpowiedzieć :)
    Moj poprzedni porod 3 lata temu zakończył sie nieoczekiwanie cesarka z powodu zaniku tetna maluszka..po porodzie okazalo się ze mlody byl obwiniety 3 razy pepowina..teraz chciałabym znów spróbować naturalnie, moj lekarz jest na tak i jest dobrej myśli, a jak jest u Was? Wiem ze sporo dziewczyn jesy juz mamami, moze cos podpowiecie?
    I drugie pytabko czy tworzylyscie tutaj wspolnymi siłami jakas listę potrzebnych rzeczy dla siebie i dzidziusia do szpitala? Chętnie bym sie nia zasugerowała bo to juz czas zeby sie zacząć zaopatrzyć w coś :P
    Pozdrawiam Was ciepło :)

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi super, że się odezwałaś :)
    Ja też podczytuję wątek (mocno trzymam kciuki za Verbenę!!)

Ja rodziłam sn i mam nadzieję, że teraz też się uda i będzie równie szybko a nawet szybciej :P
    Tutaj podaję link do wyprawki - http://pregna.com.pl/lista-potrzebnych-rzeczy.
    Myślę, że jest bardzo fajnie napisana. W każdym razie będę na niej się wspierać jak zacznę robić zakupy i przygotowywać się.

Pozdrawiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 15:04

Marzec x 2 <3 <3
  • gaga_32 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie :-) wszystko jest w jak najlepszym porządku ;-) twardnienia brzucha, które mam nic nie powodują, tzn. szyjka 38mm twarda, zamknięta. Odetchnęłam z ulgą :-) lekarz kazał brać regularnie magnez i obserwować. Dzidzia też super. Waży już prawie 1900g. Kolejna wizyta dopiero za miesiąc i tu już będę miała stres, bo Synka w urodziłam w 35 tyg...

Skali89, ZAneczka, Dreamy_Girl, d84, pippi lubią tę wiadomość

km5stv73o36m17g4.png
    f2wlx1hp9yhmmhzk.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaga, to super, a w którym jesteś tygodniu?

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • gaga_32 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    Gaga, to super, a w którym jesteś tygodniu?
    Dziś 32t1d :-)

km5stv73o36m17g4.png
    f2wlx1hp9yhmmhzk.png
  • gaga_32 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena a jak u Was sytuacja? Tętno Małego uspokoiło się?

km5stv73o36m17g4.png
    f2wlx1hp9yhmmhzk.png
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena coś wiadomo ? Cały dzień cisza u Ciebie ...

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • Yola3344 Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena, trzymamy kciuki.
    Daj znać co u Was...

• Yola3344 Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Witajcie mamusie :)
    Podczytuje Was czasem ale nie mam kiedy sie udzielać niestety :( ponieważ zblizaja się wielkimi krokami nasze porody to mam do Was pytanka..bedzie mi milo jeslo zechcecie odpowiedzieć :)
    Moj poprzedni porod 3 lata temu zakończył sie nieoczekiwanie cesarka z powodu zaniku tetna maluszka..po porodzie okazalo się ze mlody byl obwiniety 3 razy pepowina..teraz chciałabym znów spróbować naturalnie, moj lekarz jest na tak i jest dobrej myśli, a jak jest u Was? Wiem ze sporo dziewczyn jesy juz mamami, moze cos podpowiecie?
    I drugie pytabko czy tworzylyscie tutaj wspolnymi siłami jakas listę potrzebnych rzeczy dla siebie i dzidziusia do szpitala? Chętnie bym sie nia zasugerowała bo to juz czas zeby sie zacząć zaopatrzyć w coś :P
    Pozdrawiam Was ciepło :)

Ja miałam pierwszą cesarkę też z powodu zaniku tętna, a po 3,5 roku urodziłam drugą córkę siłami natury :)
    Bądź dobrej myśli, bo jest to wykonalne :)

Rubi lubi tę wiadomość

• ZAneczka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo
    Akurat temat cc. Moja mama rodziła mnie przez cc (bo źle byłam ułożona) a kolejne dwa porody już miała siłami natury.

Powiedzcie mi, jestem w 31 tc i okazało się, że dzidzia jest ustawiona główką do góry. Lekarz twierdzi, że jesli to się nie zmieni do 39 tc to czeka mnie cesarskie cięcie. A ja za wszelką cenę wolę tego uniknąć - bardzo chcę rodzić z Mężem (no wiem, ze może zdarzyć się nagła sytuacja i okazać się moze w trakcie sn, ze będę miała cc). Da się coś zrobić, zeby wspomóc dziecko w obracaniu się główką w dół?
    W internecie wyczytałam, że trzeba unosić biodra przez kilka min i to niby wspomaga. Ale pytałam położnej o jakieś ćwiczenia pomocne w odwracaniu się dziecka i nie była w stanie nic mi zaproponować. Nie wiem teraz co mam robić. Martwi mnie to, a nie chcę stresować dzidziusia.

• mała_ruda Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaneczka myślę, że dzidzia jeszcze się obróci. Ma jeszcze sporo czasu nie masz się co martwić.

ZAneczka lubi tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • gaga_32 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAneczka wydaje mi się, że jeszcze Dzidzia może się obrócić nawet kilka razy. Ja nie miałam takiej sytuacji ale kuzynka tak, jej synek cały czas głowką do gory, tydzień przed porodem w dół, a potem fik i posladkowe. W koncu cesarka. Nie ugadniesz.

ZAneczka lubi tę wiadomość

km5stv73o36m17g4.png
    f2wlx1hp9yhmmhzk.png
  • Dreamy_Girl Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena czekamy na wieści i mocno zaciskamy kciuki :*

Ja dziś po wizycie. Malutka rośnie zdrowo - 1800 gram szczęścia w 32tc :) ułożona głową w dół :) niestety moje twardnienia brzucha doprowadziły do skracania się szyjki. Lekarz zwiększył dawki leków (nospa i duphaston), nakazał więcej leżeć i kontrola za 2 tygodnie. Jak to powiedział - na szczęście nie ma rozwarcia, bo inaczej bez dyskusji byłby szpital.
    ZAneczka jeszcze czas na obrót Maleństwa, spokojnie :*

ZAneczka, pippi lubią tę wiadomość

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po usg. Waży 1950 co daje tydzień do przodu wszystko ok, łożysko niby ok ze już nie schodzi tak nisko Ale za to szyjka 2,6-2,9 mm a wczoraj było 3,2 ale inny aparat też błąd pomiaru powiedział ze lezymy i zobaczymy Ale zaczynam się bać ze tak szybko nie wyjdę

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Verbena Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie martwcie się o nas u nas na razie bez zmian. Raz jest lepiej raz gorzej i co lekarz to inna decyzja. Wczoraj miałam kryzys wszystko mnie bolało czułam jakby grypa mnie złapała, wisielczy humor utrzymywał się cały dzień. Po badaniach krwi wyszedł mi zacduzy kwas moczowy. Usg dalej mi nie zrobili a ż lepszych wieści to dostałam wczoraj śniadanie i kolacje po których młody się tak rozchulał że nie dawali rady znaleźć tętna bo ciągle uciekał. No i w końcu pospałam całe 5h ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 06:42

AJrin, El*a, ZAneczka, gaga_32, Fortitudo, d84, Dreamy_Girl, pippi, Cabank84 lubią tę wiadomość

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • erre Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena, biedaczka, ale Cię tam głodzą :( Dzisiaj będziesz mieć usg?

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Yola3344 Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena wrote:
    Dziewczyny nie martwcie się o nas u nas na razie bez zmian. Raz jest lepiej raz gorzej i co lekarz to inna decyzja. Wczoraj miałam kryzys wszystko mnie bolało czułam jakby grypa mnie złapała, wisielczy humor utrzymywał się cały dzień. Po badaniach krwi wyszedł mi zacduzy kwas moczowy. Usg dalej mi nie zrobili a ż lepszych wieści to dostałam wczoraj śniadanie i kolacje po których młody się tak rozchulał że nie dawali rady znaleźć tętna bo ciągle uciekał. No i w końcu pospałam całe 5h ;)
    Verbena, a kto jest Twoim lekarzem prowadzącym? Lezysz na bloku porodowym czy na patologii?
    Dobrze, że udało Ci się trochę przespać.
    Z tym usg tam to jestvtak, że jest na dole w przychodni. Jeżeli lekarz ma mało pacjentek z przychodni to dzwoni na oddział, z którego ma zlecenia i zawożą Cię wtedy. Ja 3 dni tam czekałam na usg.
    Mają jeszcze te takie usg na kółkach, ale one są mniej dokładne i raczej do sprawdzania pozycji dziecka są niż do diagnostyki.
    Trzymajcie się!

‹‹ 357 358 359 360 361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ