Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja kiedyś stałam na poczcie, tez dość długo, przyszła moja kolej wlazła przede mnie baba o kulach i z ryjem do mnie czy nie widzę ze inwalidka... A ja sobie myśle ze nawet jak masz wypisane na czole ze ci sie należy to kultura cię obowiązuje. Ja nie oczekuje teraz aby mnie ktoś przepuścił było by miło ale w każdym punkcie medycznym sa krzesła, sklepy omijam, nie proszę sie, i rowniez po nie bede wyrozumiała...
Justyna24 lubi tę wiadomość
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
ja cięzarnym oile zauwązyłam że sazawszeustępowałam,starszym do czasu pierwszej ciąży też.Potem sie to zmieniło i starszym ustępuję tylko jak wzbudzamoą sympatię lub ewidentnie widać że potzebują. Mialampoprzednio kilka niemiłych sytuacji raz mnie nawet taka stara piz... z łokcia w brzuch walneła na przystanku, żeby tylko ona pierwsza weszła
Cabank84 lubi tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Agi83 wrote:A ja kiedyś stałam na poczcie, tez dość długo, przyszła moja kolej wlazła przede mnie baba o kulach i z ryjem do mnie czy nie widzę ze inwalidka... A ja sobie myśle ze nawet jak masz wypisane na czole ze ci sie należy to kultura cię obowiązuje. Ja nie oczekuje teraz aby mnie ktoś przepuścił było by miło ale w każdym punkcie medycznym sa krzesła, sklepy omijam, nie proszę sie, i rowniez po nie bede wyrozumiała...
-
Co do starszych to prawda. Postac w kolejce nie ma siły ale milion siatek nieść żeby aby na zakupy lecieć to siłę ma. Nie zniosę chamstwa takich osób i tego pretensjonalnego tonu "mi się należy bo jestem starsza" a nie wiedzą że może akurat któraś z nas jest w ciąży wczesnej i jej nie widać a wtedy czuje się najgorzej...
-
Ale poruszyłam lawinę żali. Ale gdzieś trzeba się wyzalic. U mnie noc kiepska. Siku co godzinę (z zegarkiem w reku) i nie mogłam się ułożyć bo na boku brzuch ciągnął. O 6 mąż wstawal to już zasnąć nie mogłam. I coś mi katar w jednej dziurce się zrobił.
Wstałam, zjadłam coś, wzięłam paracetamol i wróciłam do łóżka. Teraz wstałam i niby lepiej ale chyba trzeba zacząć się leczyć.
-
Mnie ostatnio w Rossmannie pani z kasy zaprosiła bez kolejki, byłam po pieluchy i jakieś drobiazgi
Powiedzcie, was też tak boli spojenie łonowe, że chodzić nie idzie? Wczoraj to z bólu nawet na boki nie mogłam się obrócić i dzisiaj od rana znowu. Boli mnie kręgosłup, biodra, pachwiny aż do połowy ud. Coś wasi lekarze na to mówią? ja mam wizytę dopiero 2.02 i nie wiem czy jechać szybciej czy ten tydzień się przemęczyć. Biorę nospę i apap ale to zero efektu06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek -
Rozmawiałam z moja panią dr, ponieważ po szpitalu przyjmuje spasmoline rozkurczowa 3x1. Ulotka tego leku nie jest zbyt przyjazna ciazy. I właśnie pytałam dlaczego nie moge brac nospy? Dr mówi ze doc ze szpitala należy do jakiegoś związku gin czy cos takiego i ze spasmolina pomimo opisu jest lepsza przy długotrwałym stosowaniu niz nospe bo nie zaburza odruchu ssania (mówimy tu jesli bierzecie 3-6/dzien długoterminowo).
pippi lubi tę wiadomość
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
bóle w okolicach krocza ZAZWYCZAJ sa normalne bo kości miednicy się rozluźniają itp. W tej i poprzedniejciąży mnie wieczorami lub dłuższym mrszu boli.
Co do nospy ja w całej ciąży wziełam może z 5 tabletek, ale nigdy nie słyszałam że wpływa to na odruch ssania. Czasem wpadła mi w oko informacja w necie, że na napięcie mięśniowe ma wpływ, ale o odruchu ssania nic nie widziałam.17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Nospa wraz z duphastonem lub luteiną przy dłuższym stosowaniu faktycznie wpływa na napięcie mięśniowe u dziecka. Może nie być zaburzeń, mogą być niezauważalne dla rozwoju a mogą wpływać na np. problemy z pionizacją języka czy obniżonym napięciem mięśniowym mięśnia okrężnego warg - stąd uproszczenie, że zaburzają ssanie. W późniejszym wieku mowę. Może ale nie musi.
Agi83, pippi lubią tę wiadomość
06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek -
ja też ogólnie łatwo nie mam w kolejkach,ale z uwagi na bardzo mały brzuch jakoś się nie pchałam nigdy w przód. Ogólnie panie z rossmanna proszą od razu jak zauważą, ja też staram się podchodzić bezpośrednio do kasy, omijając kolejkę, tak pani na kasie kazała robić. Inne sklepy olewam, tak jak mówicie, nieraz starsza pani wciska się przede mnie, bo ona tylko jedną rzecz chce kupić
w kościele spotkała mnie kiedys podobnie miła sytuacja, gdzie starsza pani ustąpiła mi miejsca, jak odmówiłam, to nalegała. "Umówiłyśmy się", że jak będę potrzebowała usiąść to jej dam znać to jest bardzo miłe
-
Witam Marcowki, poczytuje Was od początku gdzieś jestem tez na liście. Zaczęłam 33 tydzień, będę miała cc z powodu wcześniejszego cc, nadciśnienia i tego ze jestem panikara (nie ogarniam wypychania główki przez pochwę... wybaczcie zwolenniczki SN).
Będzie córeczka wszystko jest u nas Ok, dupsko mam za grube ale tym się zajmę po połogu. Dzisiaj byłam na pierwszym ktg. Zapis zwężony, młoda senna bo mam nocnego marka, u nas impreza w brzuchu zawsze między 21-3 rano...
Troszkę mnie to ktg zmartwiło za tydzień powtórka + przepływy będziemy robić.
Jak u Was ktg? Która już robi?
Pozdrawiam,
Abne
Czekamy na Jagodę data z usg 15.03.2018
Cabank84, Sylwia91 lubią tę wiadomość
-
abne82 wrote:Witam Marcowki, poczytuje Was od początku gdzieś jestem tez na liście. Zaczęłam 33 tydzień, będę miała cc z powodu wcześniejszego cc, nadciśnienia i tego ze jestem panikara (nie ogarniam wypychania główki przez pochwę... wybaczcie zwolenniczki SN).
Będzie córeczka wszystko jest u nas Ok, dupsko mam za grube ale tym się zajmę po połogu. Dzisiaj byłam na pierwszym ktg. Zapis zwężony, młoda senna bo mam nocnego marka, u nas impreza w brzuchu zawsze między 21-3 rano...
Troszkę mnie to ktg zmartwiło za tydzień powtórka + przepływy będziemy robić.
Jak u Was ktg? Która już robi?
Pozdrawiam,
Abne
Czekamy na Jagodę data z usg 15.03.2018
Abne, ja miałam tydzień temu 1 ktg (31 tc) właśnie ze względu na nadciśnienie przewlekłe. Badania przepływów mam już od 2 miesięcy robione.
-
a ja mam znajomą, która faktycznie całą ciążę brała duphaston i nospę, urodziła bliźniaki, całą ciążę ciężko znosiła częste skurcze, wymioty, w końcu cc i w sumie chłopaki mają teraz po 9 lat - cierpią na obniżone napięcie mięśniowe różnego typu, a o potencjalnej szkodliwości takiej terapii lekami dowiedziała się długo po ciąży.
Co nie znaczy, że każdy kto bierze nospę i progesteron będzie miał takie problemy. A czasami są niezależne od leków
Ja sama mam luteinę od 6 tygodnia ciąży i zdarza mi się brać nospę06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek