WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • d84 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do spania mój spał na płasko cały czas, ja uzywałam mnitora oddechu dopóki nie stał się za mobilny w nocy

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja synka kladlam caly czas na bokach, po kazdym karmieniu na drugi bok, zeby glowka dobrze sie formowala, jak zdarzylo sie ulanie to boczkiem wylecialo. Klin kupilam jak dostal katarek i na plasko ciezko mu sie oddychalo, wsadzilam go pod materacyk takze nie bylo to jakies duze odchylenie.

• pleasure Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ukladalam na bokach by glowka byla ksztaltna. A po drugie przy ulewaniu to najlepsza pozycja. Na plasko lezala jak nie spala i wtedy sie z nia bawilam.

Marzec x 2 <3 <3
  • Amanda1 Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też po wizycie, Mała jest duża :) jestem w 33 tyg, a dzidzia ma 2644 g, lekarz stwierdził, że jak będzie tak rosła, to on nie wie, jak urodzę :) ja czuję w brzuchu, że ona jest duża, bo czuję ja wszędzie dosłownie, ale chyba nie aż tak, pewnie błąd pomiaru robi swoje.

Klina póki co nie kupuję, mam na szczęście "pod domem" duży sklep z rzeczami dla dzieci, więc w razie problemów kupię. Albo skorzystam z rad i podłożę książki :D

Dziewczyny, a jak Wasze samopoczucie? ja już coraz bardziej odczuwam ciężar ciąży, zadyszkę, zmęczenie, problemy ze snem...

El*a, ZAneczka, Sylwia91, gaga_32, Cabank84 lubią tę wiadomość

f2w3rjjg3ox6cpsk.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez muszę się zapytać o ten gbs kiedy będą mi pobierać , usg miałam na przyjęciu 3 tyg temu i miała 2 kg ciekawe ile teraz Ale nic nie mówią ewentualnie przez brzuch i czy w ogóle będzie

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ogólnie to się czuję nie zapeszając lepiej niż w 1 ciąży bo przy nispełna 2latku nie mam problemów ze snem, a poprzednio miałam mega calutką ciążę, nie spałam np od 2-6, teraz nie mam problemu. Poprzednio puchły mi brdzo palce u rąk i bolały nogi, teraz jeszcze tgo nie mam.Jednak mam mega lenia nic mi się nie chce. I wieczorami boli mnie krocze, aleto norma bo kości miednicy sie rozchodzą.

Na problemy z łydkami polecam to - mi bardzo pomagałopoprzednio
    https://www.aptekagemini.pl/dzidzius-dla-mamy-krem-zel-do-nog-200ml.html

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w pierwszej ciąży miałam straszne problemy ze snem. Głównie przez rls. Teraz przy rocznym dziecku nie mam czasu o tym nawet pomyśleć. Wieczorem jestem tak padnięta że zasypiam od razu. Niestety w tej ciąży puchną mi nogi :(

My też od urodzenia się kładliśmy na boczki do spania a na plecach do zabawy ale na klinie mimo wszystko :)

Cabank84 lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży to jeszcze wstawałam co 5min na siku, teraz jakoś nie. Wstanę w nocy ale i tak wstaje do małej więc przy okazji idę do WC. Współczuję dziewczynom z Rls. To jest upierdliwe dziadostwo... :(

• mała_ruda Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy wstaje min. 2 razy siku i niby śpię ale czuję, że tak słabo. Mi wczoraj gin zrobił wymaz na gbs i dzisiaj musiałam go na mikrobiologie podrzucić.
    Mam jakiś ciężki dzień i nie wiem czemu. Zawiozlam próbkę do szpitala i poszłam na umówioną wizytę u fryzjera na 10. Dopiero o 11 usiadłam na fotel, wyszłam o 12.30. No tragedia. Mąż chciał pizze więc zamówiłam i miałam zaczekać na nią 15 min no to poszłam do apteki i tam mnie krew zalała. 3 okienka otwarte ludzi ok. 30 osób. Stoję w kolejce, rozglądam się i wszędzie taaaaaakie plakaty, że kobiety w ciąży mają pierwszeństwo. Myślę sobie dużo ludzi przecież nie będę drzeć się na pół apteki że w ciąży jestem bo to akurat z kilometra widać. Jakaś babka siedziała z boku i podeszła do męża, który stał przede mną i coś mu na ucho powiedziała. A ten zaczął mnie zasłaniać żeby babka z okienka mnie nie widziała. Śmiać mi się chciało. Ekspedientki obsługiwaly jakby za karę tam były. 3 osoby przede mną i 20nmin czekania. Moja kolej! Podchodzę, mówię co chce i do tego jakąś maść na ból kolan, a babka do mnie " ale dla ciezarnych?" Oslupialam. Przez 25 min nie zobaczyła, że jestem w ciazy jak stałam w kolejce chociaż gapila się na mnie cały czas. Jeszcze chwila i przyciągnęłabym ją przez to małe okienko!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 14:25

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też śmieszą takie zachowania.. tak samo w Rossmanie. W pierwszej ciąży zdarzyło mi się że ekspedientka poprosiła bez kolejki. Teraz nawet z brzuchem i roczniakiem na ręku nikt nie zwraca uwagi. Krew się gotuje. W Tesco też niby kasa pierwszeństwa jest a wiecznie zamknięta. Ostatnio mama się wkurzyła bo byłyśmy z małą na zakupach i ludzie mało mnie nie staranowali tak się pchali, a moja mama bezpośrednio ze powinnam mieć podwójne pierwszeństwo nie dosc że w ciąży to z małym dzieckiem. Jakaś kasjerka przechodziła i to usłyszała i zaprosiła mnie do kasy którą otworzyła dla mnie. To było mile

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w Rossmann zawsze podchodzę do kasy od razu nie stoję nawet w kolejce bo wtedy nikt nie przepuszcza

Ja sobie leżę na położnictwo bo skończyłam 34 tc i już mnie wczoraj przenieśli bo nie mieli miejsc na patologii tutaj to jest ruch też mieli dużo miejsc a już mało co bo do porodu przyszły

Jeszcze conajmbiej 2 tygodnie choć żyje nadzieja ze może szybciej mnie puszcza

Sylwia91, Cabank84 lubią tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kascok Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka89 wrote:
    Mi hormony buzuja okropnie raz chce mi sie plakac a za chwile śmiać... do tego budzę sie w nocy i nie spie 3 godziny wtedy mam natlok różnych myśli a jak juz zasne to budzę sie rano z okropnym humorem... dolegliwości jakie mi towarzysza to bol nog i dretwieja mi dlonie w nocy a konsekwencją tego jest ze caly dzien bolą mnie dlonie...
    Od wczoraj boli mnie cale krocze... ehh ale wszystkie dolegliwości wynagradza mi synus jak sie rusza

Ja mam podobnie... problem z zaśnięciem i natłok myśli. Bolą mnie bardzo nadgarstki i palce rąk, w nocy cierpną dłonie. Ciężko jest się obrócić z boku na bok, bo brzuch boli, a na plecach momentalnie mnie dusi! Rano mam opuchnięte stopy i ciężko się chodzi, podobne uczucie mam zawsze po przetańczonej nocy :) Schylić się to wyczyn :D Sikać biegam po 6 razy na noc i piję jak opętana, bo wiecznie mnie suszy!

Ostatnio baaardzo bolały mnie plecy i wpadłam na pomysł, że położę się z nogami do góry, opartymi o szafę, w efekcie nie mogłam się ruszyć ani na boki ani w przód ani w tył... Jak żółw leżący na skorupie!!! :D mąż musiał biec z ratunkiem. Śmiechu miał ze mnie sporo... Mówi na mnie, że jestem jego małą ciężaróweczką albo kaszalocikiem :D No ja się zgadzam z tym opisem! Istna nieporadna ze mnie kulka :D :D

Cabank84, El*a lubią tę wiadomość

aohx3e3.png
  • kascok Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Mnie też śmieszą takie zachowania.. tak samo w Rossmanie. W pierwszej ciąży zdarzyło mi się że ekspedientka poprosiła bez kolejki. Teraz nawet z brzuchem i roczniakiem na ręku nikt nie zwraca uwagi. Krew się gotuje. W Tesco też niby kasa pierwszeństwa jest a wiecznie zamknięta. Ostatnio mama się wkurzyła bo byłyśmy z małą na zakupach i ludzie mało mnie nie staranowali tak się pchali, a moja mama bezpośrednio ze powinnam mieć podwójne pierwszeństwo nie dosc że w ciąży to z małym dzieckiem. Jakaś kasjerka przechodziła i to usłyszała i zaprosiła mnie do kasy którą otworzyła dla mnie. To było mile

Ja ostatnio stałam w biedronce w choooolerenie długiej kolejce. Nikt mnie nie przepuścił rzodem, a kurde no brzuchol mi widać jak nic. Podeszła do mnie ekspedientka i otworzyła zamkniętą kasę i zaprosiła mnie :) za mną podbiegł cały sztab ludzi a kasjerka oznajmiła, że jej przykro, ale obsłuży tylko tą Panią w ciąży :D :D heheheh miny ludzi bezcenne :D A ja miałam rogala jak głupi :D

A drugi raz w Tesco w kolejce stałam z mężem. Miałam pampersy i jakieś drobiazgi. Może z pięć rzeczy. Stojący przed nami Pan (koło 30) jak zauważył mój brzuszek, to od razu nas przepuścił :) Co było dziwne, bo byłam przecież z mężem. Bardzo to miłe było. Pomyślałam od razu, że pewno jego żona też w ciąży, albo niedawno była, skoro taki wyrozumiały :)

Innym razem w kościele już nie było gdzie usiąść, więc stanęliśmy z mężem z boczku, oparłam się o niego. Wokół mnóstwo Panów i wcale nie starych kobiet. Wszyscy udawali, że nie widzą :) Podeszła do mnie babcinka, żebym nie skłamała... miała spokojnie grubo ponad 70 lat, przygarbiona, bardzo wątła i mówi do mnie, żebym sobie usiadła na jej miejscu. Powiedziałam, że spokojnie, niech sobie siedzi, dam radę, a mąż jest przy mnie w razie czego. Myślicie, że któryś z nobliwych Panów lub kobiet ustąpili mi miejsca? Nie :D Babcinka nas zaszokowała. Są ludzie i Ludzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 17:42

Sylwia91 lubi tę wiadomość

aohx3e3.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam z mezem w auchan. Tam tez jest kasa z pierwszenstwem. Oczywiscie kolejka jak cholera. Ustawilam sie na samym koncu i czekalam na meza. Nie umiem sie tak wepchac (a bylam bez kurtki a brzuszek widoczny). A moj maz od razu powiedzial, ze jestem w ciazy i mam prawo byc pierwsza. Kasjerka oczywiscie nas zaprosila a ludzie o malo nas nie zabili wzrokiem.
    No i w pepco pani tez mowila, ze ja pierwsza mam podejsc.

Marzec x 2 <3 <3
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie zastanawiam ile z nas przed ciaza przepuścilo ciezarne? Bo pewnie nie raz byłyśmy w kolejce i z klapkami na oczach...

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 celna uwaga...

Agi83 lubi tę wiadomość

Marzec x 2 <3 <3
  • Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze przepuszczałam kobiety w ciąży. To juz chyba kwestia wychowania i jakiegoś wyczulenia. To samo tyczy się osób starszych choć tu mam zasadę zależy jak się ta starsza osóbka zachowuje.... jak na mnie z morda wyleci i żądaniem to raczej nie bardzo ustapie.... ale to już taka moja druga wredna twarz. ..

gannyx8dhnjo8bll.png
  • El*a Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kolejce czasem człowiek się nie rozgląda, ale jeśli staję teraz w kolejce z pierwszeństwem, to też muszę odczekac swoje. Raz w aptece stałam jakieś pół godziny, jak byłam pierwsza do okienka, to wpadła pani, bardzo żywotna i wymalowana 70-tka i się wepchała przede mnie "bo ona tylko po zamówiony lek". Wtedy jeden jedyny raz się odezwałam, że ja tu w ciąży zaawansowanej stoję pół godziny i też tylko po zamówiony lek, ale pani udała, że nie słyszy i nie widzi. Szkoda, że aptekarka nie zareagowała. Ogólnie olewam to i stoję jak każdy, ale wtedy to mnie nieźle wkurzyło.
    Kascok, ja też próbowałam leżeć nogami do góry, że niby dziecko się ma szybciej obrócić głową w dół- byłam sama w domu i prawie wpadłam w panikę, bo nie umiałam się z 5 minut pozbierać do pionu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 19:07

km5sgu1r8qbbjeeq.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze proponowałam i ustąpienia miejsca w autobusie i przepuszczalam w kolejkach. Czy to w ciąży czy z małym dzieckiem. Tak jak Cabank pisze, kwestia wyczulenia. Oczywiście ja też staje w kolejce i sama nie pcham się do przodu chyba że naprawdę źle się czuję co w tej ciąży zdarzyło mi się raz i po prostu przeprosiłam ludzi w kolejce powiedziałam że jestem w ciąży i po prostu to pierwszeństwo mi się należy. To było w Rossmanie. To ekspedientki powinny reagować niestety...

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do fikniecia główką w dół to podobno w pozycji na czworakach położyć głowę na poduszce :P

‹‹ 383 384 385 386 387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ