Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nuuutella wrote:po pierwsze to zalezy od umowy. Przy umowie na stale pracodawca ma obowiazek przyjac pracownice po macierzynskim na takich samych (lub innych, ale nie gorzszych) warunkach. To jest zagwarantowane prawanie i trzeba sie tego domagac. Chyba ze sie ma kiepska umowe...
A po drugie, po co mowisz o tym klientom? Zamkniete i juz, nie ich sprawa z jakiego powodu
Mówię klientom, bo mi zależy żeby nie myśleli, że to moje widzi mi się, tylko mam ważny powód. Poza tym to mała społeczność i nie chciałam, żeby mnie obgadali. No ale pomyliłam się bo widzę, że nawet ciąża nie jest dla nich usprawiedliwieniem Jedna próbowała na mnie wymusić żebym obsłużyła wesele jej siostry, jak powiedziałam, że nie bo mam termin na 8 marca, to usłyszałam, że przecież ślub jest 14 kwietnia a nie w marcu. Ręce mi opadły :)I pretensje, że jest bardzo zawiedziona i gdzie ona teraz będzie kwiaciarni szukała, że może jednak dam radę i jak mi się odmieni to żebym dała znać. Tak odmieni mi się... Zamiast siedzieć z maluszkiem w domu, to będę biegała nocami po giełdach. Ludzie są strasznymi egoistami. -
kascok wrote:Mówię klientom, bo mi zależy żeby nie myśleli, że to moje widzi mi się, tylko mam ważny powód. Poza tym to mała społeczność i nie chciałam, żeby mnie obgadali. No ale pomyliłam się bo widzę, że nawet ciąża nie jest dla nich usprawiedliwieniem Jedna próbowała na mnie wymusić żebym obsłużyła wesele jej siostry, jak powiedziałam, że nie bo mam termin na 8 marca, to usłyszałam, że przecież ślub jest 14 kwietnia a nie w marcu. Ręce mi opadły :)I pretensje, że jest bardzo zawiedziona i gdzie ona teraz będzie kwiaciarni szukała, że może jednak dam radę i jak mi się odmieni to żebym dała znać. Tak odmieni mi się... Zamiast siedzieć z maluszkiem w domu, to będę biegała nocami po giełdach. Ludzie są strasznymi egoistami.
rozumiem... no to faktycznie przykre. Tym bardzoej ze pracujesz w wymagajacej branzy. Moze mow po prostu, ze z powodow zdrowotnych nie mozesz podjac i tyle.
Duzo sil zycze A powiedz mi, jak to jest na dzialalnosci - tez dostajesz l4?
Dziewczyny, kiedy mowilyscie pracodawcom?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 12:51
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa jestem na urlopie wypoczynkowym po macierzyskim wiec zaniose l4 po pierwszej wizycie
Biorę femibion natal 1
Narazie brzuch jakoś mocno mi nie dokucza i objawów ciąży brak ale z córką tez do końca mogłam góry przenosić i mam nadzieje ze tak zostanie
Widzialam coś o porodzie, ja rodziłam sn i było to cudowne ale trzeba mieć szczęście do ludzi a w szczególności do położnej bo wszystko zależy od niej jak poprowadzi poród od razu jak mała się urodziła mówiłam ze chciałabym przeżyć to jeszcze raz. Rodziłam 24h z tego od 4cm do 7 cm miała ZZO tj jakieś 4h
Młoda właśnie zasypia przy cycu a ja idę robić obiad miłego dnia :* -
Ja brałam pregne plus przed ciążą ale po pierwszym USG kazał mi odstawic i brać tylko Fiolic. Podobnoż witaminki można poźniej na razie dobry kwas foliowy wystarczy.
Pracodawcy powiedziałam od razu
Niech szukają zastępstwa.
A ja za miesiąc L4 i kopać w polu nie mam zamiaru
Zresztą nie mam zamiaru wracać tu do pracy, mam zamiar znaleźć coś lepszego albo i swojego jako, że szkoły pokończyłam wreszcie w wieku 29 lat
Ale to zawsze zalezy jakie macie tam sytuacje w pracy i jakie plany na później no i jaki jest pracodawca. Rożne opowieści słyszałam.
Jeżeli nie jest zbyt przychylny lub problemowy ja bym poczekała tak do 12 tygodnia pewnie. -
Ja podam termin w pn bo wtedy bede miała usg:) na 1 mi wychodziło 4 marzec na 2usg 26luty nie wiem skąd taka rozbieżność ale fakt jest taki ze nie pamietam dokładnie daty ost mies. Do tej pory męczą mnie okropne mdłości bez wymiotów chociaż 2 ost dni wogole... trochę boje sie ze cos jest nie tak no ale takie myśli trzeba odganiać
-
nick nieaktualny