Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja juz seduszko miałam w 5t6d i 0.43 mm zarodek
Także u każdej inaczej
Teraz idę 3 sierpnia dopiero wiec to będzie 10 tydzień to dopiero będą widoki
I chyba już słychac to serduszko? Jak to jest Mamuśki ? Bo na tym pierwszym usg dopochwowym powiedział mi, że nie można posłuchać bo fale z usg by mi fasolkę ugotowały.
A kiedy słychać? przez to przez brzuch?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 14:49
-
Patu wrote:A bierzecie witaminy ciazowe czy na razie tylko kwas foliowy? Wlasnie sie zastanawiam co kupic, czy z dha i czy drozszy znaczy lepszy w poprzedich bralam vita-miner zsię dha od 2 trymestru
-
Cześć. Nieśmiało się przywitam. Dzis zobaczyłam soczyste dwie kreski na teście. Termin @ jutro... Ze względu na moją nieciekawą historię ciąż od poniedziałku będę na dupku, clexane i wiekszej dawce kwasu foliowego. Ale co tam, czego się nie zrobi dla dzidziusia
Bety chyba robic nie będę.. tylko będę sie stresowac a w moim przypadku- co ma byc to będzie. Pierwszą wizytę mam 31.07 także ponad 2 tyg czekania... ech.
😇😁😇😇😁 -
nuuutella wrote:rozumiem... no to faktycznie przykre. Tym bardzoej ze pracujesz w wymagajacej branzy. Moze mow po prostu, ze z powodow zdrowotnych nie mozesz podjac i tyle.
Duzo sil zycze A powiedz mi, jak to jest na dzialalnosci - tez dostajesz l4?
Dziewczyny, kiedy mowilyscie pracodawcom? -
Nuuutella, ja nie wróciłam do pracy po cesarce w styczniu, od końca marca L4 ciągnę i teraz wskoczyłam znowu w L4 100% U mnie szefostwo wie, że od razu chcieliśmy działać dalej, póki co wie koleżanka z płac, która sprawdziła czy L4 już u niej jest w systemie Szefowi powiem za 2 tygodnie.
Zgredek, ja jakoś 25-26.03, więc witaj sąsiadko
Zgredek 12 lubi tę wiadomość
-
kascok wrote:Mówię klientom, bo mi zależy żeby nie myśleli, że to moje widzi mi się, tylko mam ważny powód. Poza tym to mała społeczność i nie chciałam, żeby mnie obgadali. No ale pomyliłam się bo widzę, że nawet ciąża nie jest dla nich usprawiedliwieniem Jedna próbowała na mnie wymusić żebym obsłużyła wesele jej siostry, jak powiedziałam, że nie bo mam termin na 8 marca, to usłyszałam, że przecież ślub jest 14 kwietnia a nie w marcu. Ręce mi opadły :)I pretensje, że jest bardzo zawiedziona i gdzie ona teraz będzie kwiaciarni szukała, że może jednak dam radę i jak mi się odmieni to żebym dała znać. Tak odmieni mi się... Zamiast siedzieć z maluszkiem w domu, to będę biegała nocami po giełdach. Ludzie są strasznymi egoistami.
Ludzie widzą tylko czubek własnego nosa. Jakby każdy był na ich pierdniecie i był ich sługą i nie miał życia prywatnego. Ja pracowałam w usługach i wiem jacy ludzie potrafią być. Także bądź twarda i asertywna, nie i już -
Lilcia wrote:Ja juz seduszko miałam w 5t6d i 0.43 mm zarodek
Także u każdej inaczej
Teraz idę 3 sierpnia dopiero wiec to będzie 10 tydzień to dopiero będą widoki
I chyba już słychac to serduszko? Jak to jest Mamuśki ? Bo na tym pierwszym usg dopochwowym powiedział mi, że nie można posłuchać bo fale z usg by mi fasolkę ugotowały.
A kiedy słychać? przez to przez brzuch?
ja ide 25 lipca na usg a teraz byłam 6t2d i było ciałko żółte ale serduszka jjeszczr nie. W poprzedniej ciąży byłam 2 dni pozniej i już było serduszko
-
Gdzieś mi się przewinęły posty odnośnie przyczyn mdłości i wymiotów w ciąży...na litość boską! ręce opadają! rozumiem, że można czegoś nie wiedzieć...ale od czego mamy lekarzy, internet? wystarczy zapytać, poczytać...nawet w bellybestfriend jest całe mnóstwo ciążowych informacji! jakie zachodzą w nas zmiany i dlaczego odczuwamy takie a nie inne dolegliwości...miałyśmy sie na tym forum wspierać, a nie karmić takimi bzdurami! grrr!! Każda z nas martwi się o swojego malucha, po co nam dodatkowe stresy?! Cieszmy się każdą chwilą Buziaki dla wszystkich :* :*
a poniżej wklejam dla koleżanki krótki tekst:
Najczęstsze przyczyny mdłości w ciąży:
*Hormony.
W 2. tygodniu ciąży łożysko wytwarza gonadotropinę kosmówkową. Hormon, który m.in. chroni wczesny płód. Jej poziom wzrasta tylko przez 12 tygodni ciąży. Gdy spada, ustępują też nudności. Są to jednak niezależne zjawiska.
*Stres.
To prawdziwy sprawca twojego złego samopoczucia. Być może ciąża cię zaskoczyła, martwisz się o pracę, a może drżysz o dziecko? Niezależnie od tego, co powoduje stres, ujawnia się on mdłościami. Im jest większy, tym dłużej trwają.
*Zatrucie.
Wymioty mogą też być reakcją organizmu na zjedzenie produktów, które zawierają metale ciężkie, pestycydy itp. Wymioty są szybkim sposobem na pozbycie się ich, w taki sposób organizm chroni dziecko.Agu90 lubi tę wiadomość
nasz mały króliczku
-
Ja się martwię, że brak mdłości może oznaczać coś złego. Wiem, że to kwestia hormonów i że wiele kobiet ma takie dolegliwości na początku ciąży - dlatego martwi mnie brak tego objawu u mnie Pewnie to głupie i powinnam się cieszyć, ale byłabym chyba spokojniejsza gdyby mnie te mdłości jednak dopadły (pewnie potem będę sobie wypominać że głupia chciałam mdłości to mam ). A lekarza nie spytałam, bo i tak mnie nastraszył ciążą pozamaciczną, że wszystko mi wyleciało z głowy i o nic kompletnie nie spytałam co miałam na swojej liście
Edit. Do tego mnie znowu pobolewa podbrzusze...zniosę jajo do tego USGWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 17:04
-
Agu90 wrote:Ja się martwię, że brak mdłości może oznaczać coś złego. Wiem, że to kwestia hormonów i że wiele kobiet ma takie dolegliwości na początku ciąży - dlatego martwi mnie brak tego objawu u mnie Pewnie to głupie i powinnam się cieszyć, ale byłabym chyba spokojniejsza gdyby mnie te mdłości jednak dopadły (pewnie potem będę sobie wypominać że głupia chciałam mdłości to mam ). A lekarza nie spytałam, bo i tak mnie nastraszył ciążą pozamaciczną, że wszystko mi wyleciało z głowy i o nic kompletnie nie spytałam co miałam na swojej liście
Edit. Do tego mnie znowu pobolewa podbrzusze...zniosę jajo do tego USGWojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10 -
Patu wrote:A bierzecie witaminy ciazowe czy na razie tylko kwas foliowy? Wlasnie sie zastanawiam co kupic, czy z dha i czy drozszy znaczy lepszy w poprzedich bralam vita-miner zsię dha od 2 trymestru
Fiora lubi tę wiadomość
-
A co do pracodawcy, ja mam umowę do 31.08 br., miałam dostać od września na czas nieokreślony ale jak znam życie do nie dostanę. Przedłużą mi pewnie do dnia porodu i tuż po porodzie zostanę bez pracy.
A że mieszkam w małym mieście, to pewnie nowej pracy będę musiała szukać w sąsiednim, dojeżdżając jakieś 45 minut w jedną stronę...
No ale cieszę się ogromnie bo po 5 latach starań biorę co dają06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek -
Cześć dziewczyny
Pierwszy raz jestem po fioletowej stronie, to moja pierwsza ciąża, dowiedziałam się o niej dzisiaj jesteśmy z mężem przeszczęśliwi i bardzo niecierpliwi więc nie wiem jak wytrzymamy kolejne 8 miesięcy hehe
Zrobiłam dziś betę (14dpo, 29dc) i wyszła 221,3 mlU
licząc od ostatniej miesiączki to dziś jest 3t6d
Zapisałam się do ginekologa na 24.07 mam nadzieję, że będzie widać dzidzie już wtedy bo na serduszko chyba za wcześnie?jak było u Was?Natka94, Marietta lubią tę wiadomość
-
Ja mam teorię tylko mnie nie zlinczujcie. Wydaje mi się że jak ma być dziewczynka to jest wyższy poziom ptogresteronu a gdzieś czytałam że ptogresteronu też może być przyczyną mdłości. Ja w poprzedniej ciąży miałam straszne mdłości i urodziłam dziewczynkę teraz nie mam mdłości to liczę na chłopca siostra też nie miała mdłości i urodziła chłopca. Także ten ...
-
Kasia.ke1 wrote:A co do pracodawcy, ja mam umowę do 31.08 br., miałam dostać od września na czas nieokreślony ale jak znam życie do nie dostanę. Przedłużą mi pewnie do dnia porodu i tuż po porodzie zostanę bez pracy.
A że mieszkam w małym mieście, to pewnie nowej pracy będę musiała szukać w sąsiednim, dojeżdżając jakieś 45 minut w jedną stronę...
No ale cieszę się ogromnie bo po 5 latach starań biorę co dają
A nie dasz rady ż ta informacja poczekać do września? Kurczę umowa na czas nieokreślony to super sprawa? -
A ja mam pytanko... kiedy zabieracie tatusiów na usg, żeby zobaczyli maluszka? Ja mam kolejne badanie 9 sierpnia, to będzie mój 10 tydzień. Zastanawiam się, czy już wtedy go zabrać, czy lekarz musi dać nam jakieś pozwolenie czy jak to jest? Nie wiem bo to moje pierwsze maleństwo, może doświadczone koleżanki podpowiedzą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 20:21