X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Lilcia Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz seduszko miałam w 5t6d i 0.43 mm zarodek :)

Także u każdej inaczej :)

Teraz idę 3 sierpnia dopiero wiec to będzie 10 tydzień to dopiero będą widoki :)
    I chyba już słychac to serduszko? Jak to jest Mamuśki ? Bo na tym pierwszym usg dopochwowym powiedział mi, że nie można posłuchać bo fale z usg by mi fasolkę ugotowały.
    A kiedy słychać? przez to przez brzuch?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 14:49

uwo9pc0zz2h4nj9k.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    A bierzecie witaminy ciazowe czy na razie tylko kwas foliowy? Wlasnie sie zastanawiam co kupic, czy z dha i czy drozszy znaczy lepszy :) w poprzedich bralam vita-miner zsię dha od 2 trymestru
    W 1 trymestrze witaminy (ja biorę vita miner prenatal)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Nieśmiało się przywitam. Dzis zobaczyłam soczyste dwie kreski na teście. Termin @ jutro... Ze względu na moją nieciekawą historię ciąż od poniedziałku będę na dupku, clexane i wiekszej dawce kwasu foliowego. Ale co tam, czego się nie zrobi dla dzidziusia :)

Bety chyba robic nie będę.. tylko będę sie stresowac a w moim przypadku- co ma byc to będzie. Pierwszą wizytę mam 31.07 także ponad 2 tyg czekania... ech.

😇😁😇😇😁
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belly wylicza mi termin na 24.03.2018 :) Świetny czas :)!

mitonia, Marietta lubią tę wiadomość

😇😁😇😇😁
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuuutella wrote:
    rozumiem... no to faktycznie przykre. Tym bardzoej ze pracujesz w wymagajacej branzy. Moze mow po prostu, ze z powodow zdrowotnych nie mozesz podjac i tyle.

Duzo sil zycze :) A powiedz mi, jak to jest na dzialalnosci - tez dostajesz l4?

Dziewczyny, kiedy mowilyscie pracodawcom?
    Ja powiedziałam bardzo szybko, bo musiałam odwołać urlop wychowawczy na który miałam iść ;)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • mitonia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuuutella, ja nie wróciłam do pracy po cesarce w styczniu, od końca marca L4 ciągnę i teraz wskoczyłam znowu w L4 100% ;) U mnie szefostwo wie, że od razu chcieliśmy działać dalej, póki co wie koleżanka z płac, która sprawdziła czy L4 już u niej jest w systemie ;) Szefowi powiem za 2 tygodnie.

Zgredek, ja jakoś 25-26.03, więc witaj sąsiadko ;)

Zgredek 12 lubi tę wiadomość

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam pregna plus choociaż moja lekarka mówi że to lepiej od drugiego trymestru bo to z żelazem, a polecała mi jeszcze Mama dha i chyba to kupie i też polecała omega med dha ( ale ponoć tego nie ma w hurtowniach)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kascok wrote:
    Mówię klientom, bo mi zależy żeby nie myśleli, że to moje widzi mi się, tylko mam ważny powód. Poza tym to mała społeczność i nie chciałam, żeby mnie obgadali. No ale pomyliłam się bo widzę, że nawet ciąża nie jest dla nich usprawiedliwieniem :D Jedna próbowała na mnie wymusić żebym obsłużyła wesele jej siostry, jak powiedziałam, że nie bo mam termin na 8 marca, to usłyszałam, że przecież ślub jest 14 kwietnia a nie w marcu. Ręce mi opadły :)I pretensje, że jest bardzo zawiedziona i gdzie ona teraz będzie kwiaciarni szukała, że może jednak dam radę i jak mi się odmieni to żebym dała znać. Tak odmieni mi się... Zamiast siedzieć z maluszkiem w domu, to będę biegała nocami po giełdach. Ludzie są strasznymi egoistami.

Ludzie widzą tylko czubek własnego nosa. Jakby każdy był na ich pierdniecie i był ich sługą i nie miał życia prywatnego. Ja pracowałam w usługach i wiem jacy ludzie potrafią być. Także bądź twarda i asertywna, nie i już

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilcia wrote:
    Ja juz seduszko miałam w 5t6d i 0.43 mm zarodek :)

Także u każdej inaczej :)

Teraz idę 3 sierpnia dopiero wiec to będzie 10 tydzień to dopiero będą widoki :)
    I chyba już słychac to serduszko? Jak to jest Mamuśki ? Bo na tym pierwszym usg dopochwowym powiedział mi, że nie można posłuchać bo fale z usg by mi fasolkę ugotowały.
    A kiedy słychać? przez to przez brzuch?

ja ide 25 lipca na usg a teraz byłam 6t2d i było ciałko żółte ale serduszka jjeszczr nie. W poprzedniej ciąży byłam 2 dni pozniej i już było serduszko

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • emi87 Debiutantka

Wysłany: 13 lipca 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś mi się przewinęły posty odnośnie przyczyn mdłości i wymiotów w ciąży...na litość boską! ręce opadają! rozumiem, że można czegoś nie wiedzieć...ale od czego mamy lekarzy, internet? wystarczy zapytać, poczytać...nawet w bellybestfriend jest całe mnóstwo ciążowych informacji! jakie zachodzą w nas zmiany i dlaczego odczuwamy takie a nie inne dolegliwości...miałyśmy sie na tym forum wspierać, a nie karmić takimi bzdurami! grrr!! Każda z nas martwi się o swojego malucha, po co nam dodatkowe stresy?! Cieszmy się każdą chwilą ;) Buziaki dla wszystkich :* :*

a poniżej wklejam dla koleżanki krótki tekst:

Najczęstsze przyczyny mdłości w ciąży:

*Hormony.
    W 2. tygodniu ciąży łożysko wytwarza gonadotropinę kosmówkową. Hormon, który m.in. chroni wczesny płód. Jej poziom wzrasta tylko przez 12 tygodni ciąży. Gdy spada, ustępują też nudności. Są to jednak niezależne zjawiska.
    *Stres.
    To prawdziwy sprawca twojego złego samopoczucia. Być może ciąża cię zaskoczyła, martwisz się o pracę, a może drżysz o dziecko? Niezależnie od tego, co powoduje stres, ujawnia się on mdłościami. Im jest większy, tym dłużej trwają.
    *Zatrucie.
    Wymioty mogą też być reakcją organizmu na zjedzenie produktów, które zawierają metale ciężkie, pestycydy itp. Wymioty są szybkim sposobem na pozbycie się ich, w taki sposób organizm chroni dziecko.

Agu90 lubi tę wiadomość

nasz mały króliczku <3
    rfxg9jcgzej78k3i.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo jak ktoś walnął gafe to niech już nie brnie w te głupoty i doczyta w necie prawdziwe powody mdłości :)

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Agu90 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się martwię, że brak mdłości może oznaczać coś złego. Wiem, że to kwestia hormonów i że wiele kobiet ma takie dolegliwości na początku ciąży - dlatego martwi mnie brak tego objawu u mnie :( Pewnie to głupie i powinnam się cieszyć, ale byłabym chyba spokojniejsza gdyby mnie te mdłości jednak dopadły (pewnie potem będę sobie wypominać że głupia chciałam mdłości to mam :D). A lekarza nie spytałam, bo i tak mnie nastraszył ciążą pozamaciczną, że wszystko mi wyleciało z głowy i o nic kompletnie nie spytałam co miałam na swojej liście :(

Edit. Do tego mnie znowu pobolewa podbrzusze...zniosę jajo do tego USG

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 17:04

p19us65g7l1efcda.png
  • kajax Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu90 wrote:
    Ja się martwię, że brak mdłości może oznaczać coś złego. Wiem, że to kwestia hormonów i że wiele kobiet ma takie dolegliwości na początku ciąży - dlatego martwi mnie brak tego objawu u mnie :( Pewnie to głupie i powinnam się cieszyć, ale byłabym chyba spokojniejsza gdyby mnie te mdłości jednak dopadły (pewnie potem będę sobie wypominać że głupia chciałam mdłości to mam :D). A lekarza nie spytałam, bo i tak mnie nastraszył ciążą pozamaciczną, że wszystko mi wyleciało z głowy i o nic kompletnie nie spytałam co miałam na swojej liście :(

Edit. Do tego mnie znowu pobolewa podbrzusze...zniosę jajo do tego USG
    ciesz sie ze nie masz mdłości, ja tez nie mialam. Nie mialam też ogromnego brzucha i urodziłam zdrowego chłopaka który kończy we wrześniu 2 lata, przesypia od urodzenia cale noce i raz tylko miał wodniste katar z nosa. Takze bez paniki:) i niekarmiony piersia

Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
    Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
    Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10
  • Agu90 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    A bierzecie witaminy ciazowe czy na razie tylko kwas foliowy? Wlasnie sie zastanawiam co kupic, czy z dha i czy drozszy znaczy lepszy :) w poprzedich bralam vita-miner zsię dha od 2 trymestru
    Z witamin narazie biorę tylko kwas foliowy i witamine D. Chciałam jeszcze jakiś kompleks witamin ciazowych, ale ginek mówił że narazie nie ma takiej potrzeby... W każdym razie jeśli na nast wizycie nic nie powie o dodatkowym witaminach to i tak planuje coś zakupić :)

Fiora lubi tę wiadomość

p19us65g7l1efcda.png
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do pracodawcy, ja mam umowę do 31.08 br., miałam dostać od września na czas nieokreślony ale jak znam życie do nie dostanę. Przedłużą mi pewnie do dnia porodu i tuż po porodzie zostanę bez pracy.
    A że mieszkam w małym mieście, to pewnie nowej pracy będę musiała szukać w sąsiednim, dojeżdżając jakieś 45 minut w jedną stronę...
    No ale cieszę się ogromnie bo po 5 latach starań biorę co dają :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • honda92 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Pierwszy raz jestem po fioletowej stronie, to moja pierwsza ciąża, dowiedziałam się o niej dzisiaj :D jesteśmy z mężem przeszczęśliwi i bardzo niecierpliwi więc nie wiem jak wytrzymamy kolejne 8 miesięcy hehe :)
    Zrobiłam dziś betę (14dpo, 29dc) i wyszła 221,3 mlU :D
    licząc od ostatniej miesiączki to dziś jest 3t6d

Zapisałam się do ginekologa na 24.07 mam nadzieję, że będzie widać dzidzie już wtedy bo na serduszko chyba za wcześnie?jak było u Was?

Natka94, Marietta lubią tę wiadomość

oar8vfxmyaw4sa27.png
  • honda92 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według bellybestfriend data porodu to 23 marca 2018r. także Marietta dopisz mnie proszę :)

Marietta lubi tę wiadomość

oar8vfxmyaw4sa27.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teorię tylko mnie nie zlinczujcie. Wydaje mi się że jak ma być dziewczynka to jest wyższy poziom ptogresteronu a gdzieś czytałam że ptogresteronu też może być przyczyną mdłości. Ja w poprzedniej ciąży miałam straszne mdłości i urodziłam dziewczynkę teraz nie mam mdłości to liczę na chłopca ;) siostra też nie miała mdłości i urodziła chłopca. Także ten ...

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia.ke1 wrote:
    A co do pracodawcy, ja mam umowę do 31.08 br., miałam dostać od września na czas nieokreślony ale jak znam życie do nie dostanę. Przedłużą mi pewnie do dnia porodu i tuż po porodzie zostanę bez pracy.
    A że mieszkam w małym mieście, to pewnie nowej pracy będę musiała szukać w sąsiednim, dojeżdżając jakieś 45 minut w jedną stronę...
    No ale cieszę się ogromnie bo po 5 latach starań biorę co dają :)

A nie dasz rady ż ta informacja poczekać do września? Kurczę umowa na czas nieokreślony to super sprawa?

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • kascok Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanko... kiedy zabieracie tatusiów na usg, żeby zobaczyli maluszka? Ja mam kolejne badanie 9 sierpnia, to będzie mój 10 tydzień. Zastanawiam się, czy już wtedy go zabrać, czy lekarz musi dać nam jakieś pozwolenie czy jak to jest? :D Nie wiem bo to moje pierwsze maleństwo, może doświadczone koleżanki podpowiedzą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 20:21

aohx3e3.png
‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ