X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Mariposa26 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OvuGrażyna wrote:
    A mecza was bole jak na miesiaczke?.. ja wczoraj mialan takie chociaz glownie w prawej pachwinie... dzwoniłam do poloznej mowila ze to nie porod :p no ale cos to bylo? Czy tak sie zaczyna?...
    Ja takie bóle jak na miesiączkę mam od kilku dni i to głównie krzyżowe i też nic się nie dzieje. Trzeba czekać.

Maja, ur. 02.03.2018 o godz. 12.40 w 38 tyg + 6 dni
  • olka89 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Adelci przyjścia na świat i nie męczenia już mamusi !!! :-* A ja po raz kolejny układam w szafach przekładam sprawdzam torbę już się zdążyła przykurzyc. Wszystko już czeka na pannę księżniczkę a ona mnie kopie w zebra teraz już boleśnie albo ciśnie główka w pęcherz.poskakalam wczoraj na piłce jakby mniej krzyże i odcinek lędźwiowy w nocy bolała. Czasem coś zakuje raz z prawej raz z lewej czasem brzuch ciężki jak kamień i to by Było na tyle. Macie zatwardzenia ? Może za dużo zrem wszystkiego ? I to dlatego ? A macie jakiś śluz ja mam taki kremowy jak w płodne dni kiedyś ale żeby wody odchodziły lub się sączyły nie zauważyłam zwykle wkładka mi wystarcza i nic nie przecieka. Za tydzien wizyta zobaczymy wtedy..

f2w3qqmz53tqp6av.png
    f2w3j48afnvhphsa.png
    2014- ciąża pozamaciczna Hiperprolaktynemia-> Dostinex
    02.03.2018 Igusia na świecie (3cs)
    08.2020 misja rodzeństwo ( 2021zaś.
    02.01.22- II --> rośnij <3

• Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam . Ja po wizycie. No i juz wiem że młoda kopie mnie stopami po pecherzu bo główka jest wysoko.... tak myślałam bo gdzieś 2 tygodnie temu miałam wrażenie ze zaraz urodze tak się strasznie cały dzień wiercila. ... mam nadzieje ze się ułoży glowkowo do porodu bo zaczynam się bać ze będzie cesarka. .. antybiotyk pomógł i juz naprawdę czuje się super. .. torba spakowana. .. a teraz remont. .. to chyba nie był najlepszy pomysł żeby czekać na to do lutego. No cóż żeby tylko zdażyć przed porodem.

gannyx8dhnjo8bll.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie wiem nawet jaki to jest ten ból miesiączkowy bo od lat brałam tabletki anty i nigdy mnie nic nie bolało. Też mam sporo kremowego śluzu. Brzuch znowu mi dzisiaj twardnieje i też mam ochotę żeby już wyszedł. Wszystko na niego czeka... spuchniete stopy dzisiaj to jakaś masakra!Poród to chyba jedyny lek na wszystkie nasze dolegliwości.

kascok, Cabank84 lubią tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • appee Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trochę może napisze jak to u nas było.
    W niedzielę 4.02 przez cały dzień wymiotowałam i miałam biegunkę - pomyślałam sobie, że jelitówkę Zosia przyniosła ze żłobka. Ale obudziłam się w nocy o 3 ze skurczem mocnym. Przez godzinę miałam regularne skurcze co 5 minut, mąż zadzwonił po taksówkę, ja pojechałam do szpitala, a on został z córką w domu. O 4.50 byłam na izbie przyjęć i od razu na porodówkę. Rozwarcie 4cm. Za chwilę poprosiłam o znieczulenie, bo przy poprzednim porodzie nie zdążyli mi podać. Przyszła lekarka, rozwarcie 7cm, podali mi leki i kroplówkę taka przed znieczuleniem. Ale skurcze już miałam co 3 minuty. Przyszła położna i mówi, że nie zdążymy ze znieczuleniem, bo zaraz urodzę. No i rzeczywiście 16 minut partych i Adelka była na świecie:) Ból przeokropny, ale jak dostaje się dziecko na cyca to od razu ból mija:) Nacięli mi krocze, ale na ten moment już nic nie boli. Musiałyśmy być dłużej w szpitalu, bo do ciąży donoszonej zabrakło 2 dni, więc traktowali Adelkę jako wcześniaka - 53cm i 2810g. Poza niewielką wagą, miała bardzo wysokie wyniki bilirubiny i musiała mieć naświetlania. Wypłakałam się za wszystkie czasy, bo nie jest to przyjemny widok:( No ale na szczęście pomogło, bilirubina spadła, waga zaczęła rosnąć i puścili nas do domu. w 4 tygodniu musimy iść do okulisty, żeby sprawdzić czy te naświetlania nie "popsuły" oczu Małej. Karmię piersią, ładnie załapała, jak na razie sporo śpi, jest moja mama przez tydzień, więc ja też mogę jeszcze trochę odsapnąć:)

gaga_32, Mariposa26, erre, Cabank84, El*a, Sylwia91, Natka94, lostdestionation, Oxalis, Marietta lubią tę wiadomość

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • Mariposa26 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To niesamowite że poród tak krótko trwał! Wszystkim nam życzę takich porodów.

Maja, ur. 02.03.2018 o godz. 12.40 w 38 tyg + 6 dni
  • erre Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Appee, poród ekspresik, super! :) Dobrze, że z małą wszystko dobrze!

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogi poród u mnie był taki sam ... teraz też na taki liczę.

gannyx8dhnjo8bll.png
  • AniaSL Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś odeszła końcówka czopu śluzowego, wygląda na to, że poród zbliża się wielkimi krokami :D oby tylko doleczyć chorobe do końca, chociaż już jest zdecydowanie lepiej :)

Rozwarcie już na 3 cm, więc mam nadzieję, że jak mnie złapie to też szybko pójdzie, muszę być dobrej myśli :D

Sylwia91, Marietta lubią tę wiadomość

• karakorum Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam u gina, młoda ciagle posladkowo i ma bardzo malo miejsca. Boje sie, ze akcja zacznie sie przed 01.03... Moj gin uwaza, ze pozno mi ustalili termin cesarki w szpitalu, no ale juz trudno... Ledwo cos poczuje to jedziemy na porodowke.

Dziewczyny pytam sie Was, bo zapomnialam zapytac gina - jak interpretowac bol z jednej strony (!) macicy, ktory jest dokladnie taki, jak kolkowy? Czy to juz powazniejsze skurcze? I czemu tylko z jednej strony...

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • El*a Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po wizycie, ktg i przepływy dobre, ale mała za wolno rośnie, ma 2350. Możliwe, że łożysko coś jednak szwankuje. Położenie dalej miednicowe, szyjka się skróciła do 1 cm. Moja dr mówi, że spróbujemy doczekać z cc do końca następnego tygodnia, ale dłużej raczej nie. Następna wizyta w piątek.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

km5sgu1r8qbbjeeq.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też po wizycie. Mój pulpet waży 3520 g. Szyjka wysoko, wszystko zamknięte na 4 spusty. Na poród się nie zanosi.

Cabank84, Sylwia91, Skali89, Kropeczka89, El*a, gaga_32, Mariposa26, JuicyB lubią tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • OvuGrażyna Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karakorum wrote:
    Ja dzisiaj byłam u gina, młoda ciagle posladkowo i ma bardzo malo miejsca. Boje sie, ze akcja zacznie sie przed 01.03... Moj gin uwaza, ze pozno mi ustalili termin cesarki w szpitalu, no ale juz trudno... Ledwo cos poczuje to jedziemy na porodowke.

Dziewczyny pytam sie Was, bo zapomnialam zapytac gina - jak interpretowac bol z jednej strony (!) macicy, ktory jest dokladnie taki, jak kolkowy? Czy to juz powazniejsze skurcze? I czemu tylko z jednej strony...

Mnie wczoraj tak po jednej stronie bolalo. Jakby jajnik czy pachwina... okresowo. Dzis juz przeszlo a jutro mam wizytę to zapytam:)

7v8rdqk3dbllser2.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny te kolkowe bóle z jednej strony to mogą być więzadła.

Na jaki tydzień ciąży macie umówione cc ja na 38tc+6d

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 39+2.

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • kascok Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda wrote:
    My też po wizycie. Mój pulpet waży 3520 g. Szyjka wysoko, wszystko zamknięte na 4 spusty. Na poród się nie zanosi.

My też po wizycie i aż mnie zatkało, bo mały waży prawie 3900!!!! Aaaaaaaa. Ponad kilo w dwa tygodnie. Dwa tygodnie do terminu i szyjka zamknięta na cztery spusty i ani widu ani słychu, żeby się wybierał na zewnątrz. Zaczynam się bać... Czy ja dam radę urodzić takiego kluska?? :)

Cabank84, mała_ruda lubią tę wiadomość

aohx3e3.png
  • mitonia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 38+4, ale jest teraz nacisk na cięcie po skończonym 39.

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3
  • Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja urodziłam pierworodnego sn 4.400.... i jak jestem przeciwniczką cc to pierworodka powinna mieć cc jeśli dziecko tyle waży! !!!... i nie chodzi mi tu o połog tylko o sam poród! Koszmar!

gannyx8dhnjo8bll.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi się nie udało sn urodzić 3kg, ale to była kwestia e się jakoś owinął pępowiną że nie mógłsię wstawić w kanał rodny dobrze

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Miła mama Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2018, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cesarke na 01 marca a termin z miesiączki na 08 marca wiec skończony 39 tydzień będzie.

relgtv73pc766c4e.png

8599csqvx4nl1z7a.pngt

Cykl rozpoczęty 1&nbsp;czerwca&nbsp;2017
‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ