Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
to moja wydzielina jest zupełnie bezbarwna a czop odszedł mi w środę. Wczoraj znowu miałam skurcze i znowu przeszły ;/ dam wam po wizycie na ip znać czy to wody czy nie, może komuś się wtedy rozjaśni. Ja wód na badaniu w piątek miałam 6,8 AFI więc boję się ryzykować większych ubytków. A mój czop był żółto-brązowy budyniowaty. Nie wiem czy odszedł cały czy nie
Gratuluję zdrowych dzieciaczków, mam niejasne przeczucie, że jak nie będzie tych wód dużo to niedługo do was dołączymy.Cabank84 lubi tę wiadomość
06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek -
erre wrote:Aniu, gratulacje!! Super poród - to był Twój pierwszy?
Dziękuję wszystkim. pierwszy poród jeśli mogę coś doradzić to korzystajcie z piłki, poskakałam o glowka zdecydowanie sie obnizyla. Jak mialam juz skurcze wieksze poszlam pod prysznic i sie polewalam woda, a na skurcze parte zalozyli mi prady tens, nie wiem czy pomogly ale byly to wzielam trzymam za Was wielkie kciuki!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 09:23
erre, gaga_32 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ból jest moze i straszny ale naprawdę da się wytrzymac! Mnie nie dali żadnego znieczulenia ale miałam super polożną przy sobie która jaktualnie mantrę powtarzała oddychają idzie skurcz, oddech, wydech,oddech itd... może się to wydaje głupie ale oglupione bólem zamiast oddychac bierzemy haust powietrza i chcemy przeczekać a wtedy wszystko działa na odwrót i ból trwa dłużej! Ja zamykając oczy zaczynałam liczyć i oddychać... i jeszcze jedno czas! Jak pisałam ha rodziłam w sumię 24 godziny ale! Kiedy miałam to rozwarcie na 6 cm to czas się zatrzymał. ... zanim urodziłam minęło 8h a mnie wydawało się E góra 2 h! Podczas oddechów i skurczy nie mierzy się czasu! Także nie panikujcie! To naprawdę da się wytrzymać i bardzo szybko pójdzie!
-
Ja poprzednio rodzilam bez znieczulenia i kiepsko mi to wychodzilo, dlugo mialam traume po porodzie. Teraz chce rodzic ze znieczuleniem ale troche sie go tez obawiam. Niektorzy mowia ze moge nie czuc skurczy i nie wiedziec kiedy mam przec. Ja nawet poprzednio bez znieczulenia nie wiedzialam kiedy przec bo skurcze nie byly takie wyrazne, caly czas czulam bol jakbym przez te 2h trwala w jednym wielkim skurczu..01.2010 - córeczka nr 1
03.2018 - córeczka nr 2
-
U mnie w szpitalu i tak nie ma takiej opcji więc będzie bez znieczulenia. Moja mama urodziła 4 dzieci to ja chyba dam radę 1. Chociaż siostra oba porody miała straszne. Pierwszy w ostatniej chwili bo mały był owiniety pępowiną, a drugi zaczęła naturalnie, tętno małej zaczęło spadać, a że była już w kanale rodnym to musieli ją wepchnac i skończyło się cc.
Strasznie zaczynam się bać bo nie wiem co mnie czeka ale muszę podejść do tego jak do zadania do wykonania.
-
Mnie tak położna nakręciła w szkole rodzenia na poród w pozycji wertykalnej i w ogóle najlepiej bez znieczulenia, ale jak czytam na forum niektóre opisy porodów, to stwierdzam, że jednak nie będę zgrywać bohaterki Mimo wszystko własny ból odkładam na dalszy plan, najważniejsze aby dziecko urodziło się zdrowe.
-
a mnie sama akcja porodowa 7h w tym 2h partych (przypomne że skończyło się cc)nie wykończyło tak jak 3 doby wczęsniej bez snu ze skurczami co 8-12min. I te skurcze które mnie bolały tak że leżeć się nie dało nie pisałay się wysoko na ktg tylko 10-30 moc miały hehe17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Dziewczyny ja znów w szpitalu leżę bo ciśnienie kolejny raz mi skoczyło i jak zwykle nic już dziś się nie dzieje. Rozwarcie 0,5 cm, ciśnienie spadło. Nie wiem czy jeszcze wyjdę do domu przed porodem.Maja, ur. 02.03.2018 o godz. 12.40 w 38 tyg + 6 dni