X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bylismy ba pierwszym prawdziwym spacerze tuz po skonczonym tygodniu zycia.

erre lubi tę wiadomość

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ruda- my werandujemy się ciągle- spacery czekają na cieplejszą aurę no i po szpitalu 2 tyg mielismy kwarantanne-zakaz odwiedzin i spacerkowania przez 2 tyg. Już 3 tydzień,ale nie chce od razu na mróz maluytkiej brać, więc jeszcze tydzień ją poweranduje. Ubieram ją jak na dwór,otwieram okno i tak na początku 15 min codziennie,potem zwiększałam czas obecnie 45 min jet prawie na spacerze-jak masz otwarty balkon to możesz na balkonie werandować;)

erre, Cabank84 lubią tę wiadomość

• Hatfe Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla kolejnych mam już po porodzie :) ja nadal czekam w szpitalu. Na razie nie ma powodów do przyspieszania porodu, więc czekamy (kto by pomyślał, że dotrwamy do takiego tygodnia). Mała nadal niezbyt duża, ale wg dzisiejszego usg ma ponad 2900, więc nie jest źle. Tylko teraz to już mogłaby się pospieszyc i zdecydować urodzić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 14:07

gaga_32, erre, El*a, Cabank84, Fortitudo lubią tę wiadomość

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • erre Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się jutro wybieram na ktg i usg, a lekarz określi czy mnie kładzie do szpitala na obserwację czy da mi jeszcze czas.
    Mąż miał pracować od dzisiaj z domu, ale stwierdził, że dobrze się czuję i pojechał do firmy :D

Dziewczyny, jakie kupiłyście majtki poporodowe? W moim szpitalu ponoć nie można mieć flizelinowych, a ja chyba właśnie takie kupiłam :P

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siateczkowe takie ala bokserki są super przewiewne

ZAneczka lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • El*a Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrz Hafte, twoja dzidzia super urosła, nie chciała być hipotrofikiem :) pamiętam, że tak ok 30 tygodnia nasze dzieci podobnie ważyły, a potem moja ledwie do tych 2140 dobila. A i tak jest w porządku, w miesiąc nadrobila ponad kilogram i już po niej nie widać hipotrofii, ma pucate policzki i tłustą dupkę :))))

km5sgu1r8qbbjeeq.png
  • Lenka9090 Nowa

Wysłany: 19 marca 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, podczytuje od początku. Dwa miesiące temu miałam zagrożenie przedwczesnym porodem i leżałam na oddziale 2 tygodnie. Miałam skróconą szyjkę i rozwarcie na 2 cm w 32 tygodniu. Na KTG rysowały się skurcze co 7 min na nawet 100%. Dzisiaj jestem w 41 tygodniu i za chwilę pewnie ponownie trafię na odział, tym razem w celu wywołania porodu ;)

El*a, Fortitudo, Skali89 lubią tę wiadomość

• mała_ruda Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam siatkowe bokserki. Chodziłam w nich tylko w dzień. Na wieczorny obchod już miałam zajęte i zakładałam dopiero po porannym obchodzie. Lekarze kazali na noc być bez.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    El*a, to najważniejsze, że teraz tak ładnie rośnie. Po prostu już wolała po tej stronie przybierać na wadze ;) a moja na przekór, najpierw od 29 tygodnia mega stres i w każdej chwili możliwa cesarka, a teraz stwierdziła, że może tam siedzieć, kiedy my chcemy żeby wyszła. ;)
    U mnie w szpitalu w ogóle nie pozwalają zakładać żadnych majtek,nawet w dzień (choć ja kupiłam te siateczkowe)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 15:44

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • El*a Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim szpitalu też byl zakaz majtek, ale po cc się nikt za bardzo nie czepiał, a i po sn dziewczyny niektóre mialy, tylko na wizytę trzeba bylo nie mieć. Ja miałam te siateczkowe i dzieki temu czulam sie bardziej komfortowo.
    Jeszcze świeżutkie info od mojej przyjaciółki z kursu dla dermatologow- ponoć stosowanie emolientow profilaktycznie po kapieli od 3 miesiąca życia zmniejsza ryzyko problemów ze skórą, min azs. Ja sie nastawialam na jak najmniej kosmetyków, ale musze to jeszcze przemyslec.

km5sgu1r8qbbjeeq.png
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też noszę jeszcze siatkowe majtko-bokserki. Dobre dla babek po cesarce, bo nie uciskają blizny. Takie siatkowe gacie dali mi już w szpitalu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 17:23

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • kinia2111 Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie udzielałam się dłuższy czas, czasami podczytywałam co się dzieje. Uprzejmie donoszę, że moja córa Kornelia tez już przyszła na świat 9 marca przez CC, waga 3450 i 56 cm długości :)

erre, Skali89, El*a, mała_ruda, Kropeczka89, Fortitudo, Cabank84, gaga_32, pippi, ZAneczka lubią tę wiadomość

thgfflw1afo8ui8u.png
  • Kropeczka89 Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak odszedł wam czop to za ile czasu zaczął sie porod ? Wiem ze to indywidualna sprawa ale pytam z ciekawości :) mi dzisiaj odszedl. Ide dzisiaj na wizyte do gin i ciekawa jestem czy synek juz chce wychodzic ;) ale mam stresik

Kasia.ke1 lubi tę wiadomość

8599yx8da3geqsn5.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojac Amelka w 36 tc z wagą 2450 jest hipotrofikiem. Przybrała do tej pory kg, więc się cieszę;D

Polecam zdecydowanie wielorazowe siateczkowe-lepsze niż te z flizeliny-przetestowałam i te i te, bo u nas nie było jakiś wytycznych-nawet bawełniane nosiły kobitki niektóre;)

El*a lubi tę wiadomość

• mała_ruda Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synek to mały aniołek. Grzeczne dzieciątko. Za to ja noc miałam straszną. Szwy bardzo ciągną, aż trudno chodzić. I do tego dreszcze w nocy i 38 st. gorączki. Nie wiem od czego. Czekam na położna.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • agigagi Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka89 wrote:
    Dziewczyny jak odszedł wam czop to za ile czasu zaczął sie porod ? Wiem ze to indywidualna sprawa ale pytam z ciekawości :) mi dzisiaj odszedl. Ide dzisiaj na wizyte do gin i ciekawa jestem czy synek juz chce wychodzic ;) ale mam stresik

Mi odszedl ok 6:00 rano a urodzilam o 9:52 tego samego dnia. Ale od poprzedniego dnia mialam juz porzadne skurcze wiec mysle ze one "wypchnely" czopa.

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • in_co_gni_to Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy skurcze można przyrównać do spinania się całego brzucha? Tylko u mnie to jest średnio bolesne, trochę nieprzyjemnie i ciężej się oddycha ale na pewno nie mogę powiedziec, żebym umierała z bolu przy tym...

1. 9 cykli starań
    2. Poronienie w 12 tc
    3. 1cs po poronieniu- córeczka, w 2018

4. Od maja 2019 starania o drugie dziecko
    5. m. Oligoasthenoteratozoospermia , morfologia 0%
    6. 02.2020 cb
    7. 03.03.2020 II , 4.03.2020 bhcg 30.09 U/l, 06.03 bhcg 120, 9.03 bhcg 500,
    8.13.03 USG pęcherzyk ciążowy na razie bez zarodka
  • gaga_32 Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    in_co_gni_to wrote:
    Dziewczyny, a czy skurcze można przyrównać do spinania się całego brzucha? Tylko u mnie to jest średnio bolesne, trochę nieprzyjemnie i ciężej się oddycha ale na pewno nie mogę powiedziec, żebym umierała z bolu przy tym...
    U mnie wyszlo na to, ze takie spinania robily rozwarcie. Nie byly bolesne, a na ktg sie lekko pisaly i rozwarcie z dnia na dzien sie robilo.

Jesli chodzi o czop to mi w obu ciazach nie odszedl, ani jakos specjalnie sie nie oczyszczalam.

Nasza Karolinka zapisana w urzedzie, pesel ma. Bylismy u pediatry, ladnie przybrala na wadze. A i pepek nam w nocy odpadl.

in_co_gni_to, ZAneczka, Skali89 lubią tę wiadomość

km5stv73o36m17g4.png
    f2wlx1hp9yhmmhzk.png
  • El*a Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda wrote:
    Synek to mały aniołek. Grzeczne dzieciątko. Za to ja noc miałam straszną. Szwy bardzo ciągną, aż trudno chodzić. I do tego dreszcze w nocy i 38 st. gorączki. Nie wiem od czego. Czekam na położna.

Nie wiem, czy Cię pociesze, ale ja też jakos 6-7 dnia po cc miałam 38 st, oslabienie mega, a piersi i blizna byly ok. Bardzo mi sie polepszylo po zwyklym apapie i na drugi dzień już nie było gorączki. Nawet nie zdążyłam tego z nikim skonsultować, bo to była sobota. Szwy mnie ciagnely bardzo przy lezeniu, nie moglam zmienic pozycji w lozku bez bólu - to minęło tak po niecalych dwoch tygodniach. Ogólnie potrzebowałam tych dwóch tygodni na powrot do normy, od tej pory zapominam o cc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2018, 11:43

km5sgu1r8qbbjeeq.png
  • pippi Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane! Nasza Alicja jest już z nami, jest śliczna i maleńka, urodziła się z wagą 2780, 52 cm. Pozdrawiamy wszystkie forumowe mamy, te rozpakowane i jeszcze nie rozpakowane i trzymamy kciuki :)

gaga_32, ZAneczka, Skali89, El*a, Cabank84, erre, Lenka9090 lubią tę wiadomość

‹‹ 449 450 451 452 453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: