Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny! Chyba dostałam pierwszy okres, przynajmniej coś na wzór okresu- po prostu od dwóch dni tak plamię- tak tyci tyci, ale już coś się dzieje... Ech, a tak się cieszyłam, że karmienie mi przedłuży radosny czas bez cioci w czerwonym cabrio...
Mojej znowu wróciło zasypianie przy cycusiu... Nie nadążam już -
Skali89- no tak, bardziej jako plamienie można to uznać. Teraz mnie ciekawi tylko, czy tak będzie, czy to zwiatsuje szybki powrót okresu, czy znowu przez jakiś czas nic sie nie będzie działo.
U nas wreszcie Amleńka waży 4 kilo!
Czy któraś z Was ma problem z obniżonym napięciem mięsniowym u dziecka?
Ponoć u wczesniaków to normalne, ale moja niunia trochę opóźniona fizycznie jest przez to... Neurolo kazała zwiększyć ilość odzin rehabilitacji i jescze więcej ćwiczyć w domu.. Trochę mnie to martwi, ale musimy ją wyprowadzić z tego. -
Kasia.ke1 a jaka była waga urodzeniowa Synka?
My po usg bioderek, brzuszka i główki. I jak to lekarz powiedział "nie ma się czego przyczepić". Wszystko jest w jak najlepszym porządku
Mala_ruda kiedy idziecie na szczepienie?mitzula lubi tę wiadomość
-
gaga_32 wrote:Kasia.ke1 a jaka była waga urodzeniowa Synka?
My po usg bioderek, brzuszka i główki. I jak to lekarz powiedział "nie ma się czego przyczepić". Wszystko jest w jak najlepszym porządku
Mala_ruda kiedy idziecie na szczepienie?
-
mała_ruda wrote:Dziewczyny od wczoraj włączyło mi się ssanie na fajki... walczę z sobą. Ochota jest mega ale jak patrzę na maluszka to następuje otrzezwienie. Całą ciążę wytrzymałam i nie miałam ochoty, a teraz masakra...
-
ja na meningokogi nie szczepiłam.
A teraz która szczepicie?? bo są 2 rodzaje tej 6w1??/
Jakczęsto kladziecie dzieci na brzuchu do ćwiczenia główki??? Bo 2 lata temu położna kaząła mi małegoczęsto kłaść twierdząc ze ma leniwy kark - to jej słowa , a teraz przyszla inna z tej samej przychodni i powiedziała żebym wogóle go na brzuchunie kładła do tych ćwiczeń tylko żeby ćwiczył jak lezy na mojej czy męża klacie
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
My po szczepieniu infarix hexa oraz pneumikoki. Mała waży 5500 kg ma 7 tygodni także mamusia ma dobrą śmietankę.
My kładziemy na brzuszek bo to mega ważne Ale ona nie lubi zaraz się denerwuje Ale staram się chociaż ma chwilę żeby leżała.
Zaneczka nie Martw się ćwicz w domu to ci ci pokazał terapeuta Ale też z rozumem dzieci w tym wieku mają często zmienne napięcie teraz jest trochę moda na rehabilitację Ale jest to bardzo ważne bo można dużo zdziałać na tak wczesnym etapie jesteście pod opieką neonatologa ? Polecam poradnie neonatologiczna dużo badań przysługuje wczesniakom
-
U nas najbliższa poradnia neonatologiczna jakieś 50 km od naszej miejscowości jest, ale tam jeździmy- pediatra nas kieruje w trudniejszych przypadkach.
Z
D84 zauważyłam, że moja córa nie lubi bardzo na brzuszku leżeć, ale jakoś ją kładziemy chwilkę leży, płacze, przerwę jej robimy i znów kładziemy- ponoć pozycja na brzuszku jest bardzo wazna, bo wyjściowa do siadania i raczkowania. Chętnie za to lezy u nas na klacie i tu najwięcej ćwiczeń wykonuje. Mamy duży problem, bo mała ma już 2 i pół miesiąca (skorygowane półtora) a nadal główki nie trzyma sama. Czasem jak jest własnie na klacie u mnie albo u Męża to podnosi i nawet na bok przekręca, ale poza tym to cięzko.
U mnie to jednak już okes. Zaczęło się maleńkim plamieniem, a zamieinło się w bolący okres. Przez chwilę czułam się jak przed porodem- brzuch i plecy strasznie mnie bolały, teraz o dziwo głównie plecy czuję. -
Zaneczka to Kladz ja na brzuszki to najlepsze
Co do poradni u nas po prostu chodziliśmy od wizyty do wizyty przysługuje usg brzucha głowy za darmo neonatolog prowadzi ją mam tatĄ 160 km do najbliższego Ale jeżdżę bo ten lekarz syna zna i to są inne ośrodki inna wiedza niż pediatra inaczej patrzą wcześniaków trzeba wspierać i pilnować takie moje zdanieZAneczka lubi tę wiadomość
-
Lekarz w szpitalu dal mi zakaz zaciążania w ciagu roku. Natomiast moj ginekolog powiedzial, ze jesli zajde w ciagu 12 miesiecy, to bede miala cesarke. Pozniej moglabym rodzic naturalnie.
Starania zaczynamy w listopadzie-grudniu. Po drugim dziecku zamykamy fabrykeZAneczka lubi tę wiadomość
A. - 03.18 ❤️
V. - 05.19 💜
O. - 10.22 🩷