X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Alvareza Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_ruda a dlugo staralas sie i pierwsze dziecko?

My z mezem po pierwszym wiedzielismy, ze chcemy drugie tylko nie wiedzielismy kiedy. Ja mam ogolne problemy z cyklem (miesiaczki co 2-3 msc). Wiec jak juz wrocilismy do gry po porodzie to byl stosunek przerywany ale szybko zaprzestalismy tego i kochalismy sie normalnie. W druga ciaze zaszlam rok pozniej gdy podjelam decyzje o powrocie do pracy ;)

atdcjw4ztte6fk40.png
  • Alvareza Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chrzcilam jak corka miala 4 msc. To lezala w wozku i caly czas a to krzyczala bo sie glos niosl po kosciele i sie jej to podobalo a to sie smiala. A obok byl chlopczyk mniej wiecej w tym samym wieku to caly czas plakal. Wiec to od dziecka zalezy.

atdcjw4ztte6fk40.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam problem z cyklami i owulacją. Cykle 30-54 dni. Staraliśmy się po odstawieniu tabletek 7 miesięcy naturalnie i 3 miesiace z clo.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Alvareza Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nic nie stosowala na Twoim miejscu. Tylko przerywany (ja gumek nienawidze). Ale to moja opinia.

mała_ruda lubi tę wiadomość

atdcjw4ztte6fk40.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mieliśmy wizytę położnej i mały wreszcie ruszył z wagą. Kazała mi odstawić laktator i zagęszczacz, a wieczorem prawie mi cycki pękły... Natomiast teraz jest wiszenie na cycku po 1,5h, gdy odłączam to wielki ryk, nie wiem co jest grane :(

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • gaga_32 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ruda ja tez, gdybym byla na Twoim miejscu, nie zazywalabym tabletek. Skoro wiesz ze chcecie miec drugiego dzidziusia i mala roznica wieku nie jest dla Was problemem to jakos wytrzymacie na gumkach.takie jest moje zdanie, szkoda rozregulowywać organizm dodatkowo sztucznymi hormonami. ;-)

mała_ruda lubi tę wiadomość

km5stv73o36m17g4.png
    f2wlx1hp9yhmmhzk.png
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    Wczoraj mieliśmy wizytę położnej i mały wreszcie ruszył z wagą. Kazała mi odstawić laktator i zagęszczacz, a wieczorem prawie mi cycki pękły... Natomiast teraz jest wiszenie na cycku po 1,5h, gdy odłączam to wielki ryk, nie wiem co jest grane :(

My mamy to samo odkąd mała skończyła 2 tygodnie. Potrzebuje po prostu dużo czulosci i uczucia bezpieczeństwa w ramionach mamy dlatego tyle wisi;-) tak nam powiedziała doradczyni laktacyjna

ZAneczka lubi tę wiadomość

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_ruda, ja jak mowilam, zaczynam starania w listopadzie (po cc!), i zadecydowalam nie brac tabletek. Przez pierwsze miesiace bedziemy uważali, mam zamiar wrocic tez do mierzenia temperatury, a za pare miesiecy zdajemy sie na łaskę boską :D

A tak poza tym dzisiaj dostałam okres :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 22:11

ZAneczka, Marietta lubią tę wiadomość

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z Mężem tez planujemy dzidziusia. Idealnie jakby się udało jak córcia będzie miała około roczku. Stwierdziliśmy, że to dobre z takich powodów: mniejsza różnica wieku, to będa się bawić - bo w rodzinie nasza dzidzia póki co jedyna taka malusia; będę mogła być dłużej w domu z córcią, chcemy dwoje dzieci, więc po co czekać.

Karakorum ja też już dostałam pierwszy pociążowy okres. Ciekawe jak to wpłynie na powrót płodności...

Mała Ruda nie bierz tabletek, to kolejne rozregulowanie organizmu hormonami- teraz niech chociaż dojdzie ciało do siebie po szaleństwie hormonów w czasie ciąży i porodu.

Erre, a jak podawałaś zagęszczacz? Ja mojej ze strzykawki dawkowałam. Pomagało u Was? Bo u mnie ulewanie się zmniejszyło, ale nadal cofało się dziecku, co było dla mnie gorsze- chyba strasznie ją to drazniło, jak gęstsze jej się cofało, bo wrzeszczała jak nigdy.

Dziewczyny! Naprawdę szczepienia są trudne... Moja niunia płakała, ale na szczeście szybko dało się ukoić utuleniem ten płacz. Od płączu bardziej mne boli to spojrzenie pełne wyrzutu, no ale niestety musimy to przetrwać dla naszych dzieciaczków.
    Aż trudno uwierzyc, że w szpitalu trafiłam na położną, która wstrzykując antybiotyk do wenflonu płacz mojej córy skomentowała "jej to nie boli"... Myślałam, że nakopie babce, ale grzecznie powiedziałam, że mnie dorosłą boli, to takie maleństwo musi boleć bardziej- na co kobita zamilkła i bez słowa wyszła gdy skończyła robić swoje. Jakas niedouczona, jakby nie wiedziała, ze dzieci na ból reagują całym sobą, jakby nie tylko ta konkretna częśc ciała je bolała, ale całe ciałko.

• Fortitudo Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAneczka przypomniało mi się właśnie jak na szkole rodzenia położna opowiadała, że jak ona uczyła się na położną te dwadzieścia kilka lat temu to uczyli, że takie małe dzieci nie czują bólu, tak mieli w książkach nawet napisane.. Więc ta wasza pewnie głową wciąż tkwi w komunie..

ZAneczka lubi tę wiadomość

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fortitudo- nie wiedziałam, że kiedyś tak uczyli... Dzięki temu mogę trochę inaczej spojrzeć na tę sytuację. Ale i tak uważam, że powinno się myślenie położnych zmienić, wraz z nową wiedzą.

Dzisiaj pierwszy spacer wspólnie z dziadkami- (jakoś nie mam serca zostawiać jej samej tak szybko). Mała zadowolona, dziadki szczęśliwe, ufff:)

Fortitudo, El*a lubią tę wiadomość

• erre Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAneczka wrote:
    Erre, a jak podawałaś zagęszczacz? Ja mojej ze strzykawki dawkowałam. Pomagało u Was? Bo u mnie ulewanie się zmniejszyło, ale nadal cofało się dziecku, co było dla mnie gorsze- chyba strasznie ją to drazniło, jak gęstsze jej się cofało, bo wrzeszczała jak nigdy.

Odciągałam mleko z piersi i dodawałam zagęszczacz do butelki. Z tym, że nie używałam tego z powodu ulewania (ulewa sporadycznie i mało), ale żeby pokarm na trochę zatrzymał się w brzuszku i żeby mały zaczął przybierać na wadze.
    A Twoja ulewała od razu czy po jakimś czasie? Może położenie główki wyżej by pomogło?

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po rozmowie z mężem zdecydowaliśmy nie brać tabsów. Macie rację jakoś się przemeczymy, a jak się trafi to się trafi.

Mały ma lekki katar, wyciągam mu gile na noc i raz w nocy. Zaszczepią mi go jutro?

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy można na jednej wizycie podać 3 szczepionki: 6w1 + pneumokoki + rotawirusy, czy to za dużo na raz?

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Alvareza Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem za duzo. Ja bede szczepic 6w1 a za 4-6 tyg pneumo + rota.

atdcjw4ztte6fk40.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąla ruda jak ma katar to lepiej się wstrzymać

My mieliśmy dwie szczepionki pneumo i 6w1

Co do planowania rodzeństwa to polecam troszkę większa różnice mi z 1,5 roku bo to masakra jest :) Ale co kto lubi

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bede szczepc 6w1 i rota, a jakskonczy poł roku to pneumo bo wówczas dostaje sie 1 dawke mniej. chciałam szcepic 5w1 jakstarszego alejuz jestu mnie nie dostepna ;/

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • d84 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do rodzenstwa ja mam różnice dokładnie 2 lata i jest spoko, ale starszy do żłobka chodzi

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • El*a Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy na jednej wizycie 6w1, a po 3 tyg. Prevenar i Rotarix- dzisiaj. Basia nieźle znosi te wkłucia. Za to wczoraj wieczorem dała czadu, tak strasznie płakała przez prawie pół godziny, że aż jej oczka spuchly, byliśmy przerażeni, bo takiego płaczu jeszcze nie było. Czy to nawrót kolki czy ki pieron? Dziś też była trochę marudna przed snem. Zawsze mogę sie pocieszyć, że to może skok rozwojowy ;)
    Mój mąż na razie nie chce gadać o drugim dziecku, chyba jeszcze nie oswoilismy się z jednym, no a poza tym trzeba by myśleć o większym lokum, kredycie itp :/ ja musialabym trochę popracować.

km5sgu1r8qbbjeeq.png
  • Alvareza Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chcialam 5w1. Zreszta cudem udalo mi sie ją znalezc by zaszczepc starsze dziecko.
    U mnie tez 2 lata roznicy. Latwo nie jest ale bedzie coraz lepiej. Nie wyobrazam sobie roznice np 5 lat.
    D84 zazdroszcze, ze starsze w zlobku. Ja chce od wrzesnia do przedszkola wyslac.

atdcjw4ztte6fk40.png
‹‹ 467 468 469 470 471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ