Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
erre wrote:Ela, nadal problem z przyssaniem się, raz się udaje, a raz nie.
Dodatkowo doszedł problem z odparzeniem W sumie oliwka chyba najbardziej pomaga, ale i tak co godzinę zmieniam pieluszkę, bo mały robi takie kleksy, które podrażniają
Na odparzenia najlepszy fiolet gencjany 1%, to info od dermatologa, już sprawdzilam, rzeczywiscie szybko goi ranki na pupce, polecam. -
U nas nie ma jeszcze dużej regularnosci w dziennych drzemkach, rano pobudka ok. 6 lub 8, potem przed poludniem spi 1-2 h, po poludniu na spacerze też, zasypia 20-22.
Kupujecie ciuszki nowe czy uzywane? Zastanawiam sie, czy polowac na promocje np 5 10 15 itd, ale nie wiem, czy sie nie orzejade na jakosci kupując przez internet. Jakie są wasze ulubione sklepy i marki ubranek? -
U nas noce są bardzo różne. Kolki w ogóle nie przechodzą Już nie wiem co mam podawać, nic nie pomaga. Czasami budzi się o 4 rano i tak do 8 nie śpi bo łapią go bóle i wtedy mi serce pęka
Jeśli chodzi o klimatyzację w aucie to my włączamy. Nie chce by dziecko gotowało się w samochodzie jak na zewnątrz 30 stopni. Oczywiście nie ustawie na 19 stopni ale na 24 i wtedy jest przyjemnie i maluszek się nie poci.
A ubranka to ja cenie bardzo polskich firm. Więc kupuję najwięcej z Pinokio, Ewa Klucze, Bamar Nicol. W smyku kupuję tylko na promocji. W 51015 jeszcze nigdy nic nie kupiłam.ZAneczka lubi tę wiadomość
-
Hatfe wrote:Dziewczyny, a ile Wasze dzieci śpią? Bo ja mam wrażenie, że moje śpi bardzo dużo. Zwykle rano jest aktywna przez 3-4h, a potem śpi, budzi się (lub ja ją wybudzam) na jedzenie po 3h,trochę zje i dalej idzie spać. Potem wieczorem jest znów ze 3h aktywna, choć dziś na razie śpi od południa (ja ją muszę budzić na karmienie). Ona od początku była dużym śpiochem, ale myślałam, że to będzie się zmniejszać.
Moja przez dzień bardzo mało śpi,ale wieczorem śpi 4-6 godzin, a potem przesypia Cala noc do 7 z dwoma krótkimi pobudkami na jedzonkoWiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 15:58
-
El*a wrote:U nas nie ma jeszcze dużej regularnosci w dziennych drzemkach, rano pobudka ok. 6 lub 8, potem przed poludniem spi 1-2 h, po poludniu na spacerze też, zasypia 20-22.
Kupujecie ciuszki nowe czy uzywane? Zastanawiam sie, czy polowac na promocje np 5 10 15 itd, ale nie wiem, czy sie nie orzejade na jakosci kupując przez internet. Jakie są wasze ulubione sklepy i marki ubranek?
Chyba najlepsze jakościowo są w cocodrillo, po kilku praniach ubranka wciąż jak nowe warto polować na promocję tamEl*a lubi tę wiadomość
-
Ja ustawiam Klime w aucie bo nie ma opcji bez syn starszy się bardzo poci od fotelika więc mala przykrywam pieluszka żeby jej nie było chłodno i jest ok
Na oskarżenia polecam kąpiel w krochmalu czy po prostu mące ziemniaczanej ja też biorę na waciki i posypuję można też slabtan plusZAneczka lubi tę wiadomość
-
U nas z odparzeniami już lepiej, chyba wietrzenie pupy najbardziej pomaga
W ogóle rano nastąpiła katastrofa: przewijałam małego i akurat piękną rzadką kupą strzelił. Ja cała umazana, ale to pół biedy, gorzej, że poszło na biały dywan
My dużo ciuszków mamy po mojej siostrze, kilka sztuk moja mama wyłapała w lumpeksach, w bardzo dobrym stanie, kilka sztuk mamy ze smyka, ale jeszcze są za duże, a tak to głównie robię zapasy w lidluZAneczka lubi tę wiadomość
-
Erre, też już przerabialismy strzały z kupy ostatni dziś w nocy. A sikanie i robienie kupy na przewijak, to ulubione zajęcie naszej córki ma dziewczyna wyczucie, bo między jedną, a drugą pielucha to dosłownie chwila.
Ciuchy kupuję używane - na allegro i lumpeksach. Kilka rzeczy mamy nowych że smyka etc. Tak szybko teraz rośnie, że szkoda mi kasy na nowe ubrania. Tym bardziej, że te używane są w ogóle niezniszczoneZAneczka, El*a lubią tę wiadomość
Droga po pierwszego Potwora;):
2 poronienia
1 cb
3 inseminacje
Pół ciąży w szpitalu
Efekt: Zdrowa córka!!! ))
Droga po drugiego Potwora:
6 inseminacji
I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty -
Dziewczyny,m ja na odparzenia tormentalum polecam, czy jakoś tak- u nas szybciutko działa. Ale najlepsze jest wietrzenie, jak ktoś zauwazył. Podsypywanie mąką ziemniaczaną też jest dobre- ponoć lepsze niż kremowanie.
U nas ze snem różnie. Ogólnie noce znów przesypia dobrze (coś ta poniedziałkowa noc była koszmarem, podejrzewam, że po rehabilitacji odbijała sobie- bo całą godzinę przepłakała...). Obecnie mamy taki system: o 20-21 kładziemy spać, około 23 pierwsze karmienie (sporadycznie), potem ok 1 (ostatnio to jest pierwsze nocne karmienie), i około 3-4 kolejne. Wstaje nam 6-7. W ciągu dnia robi drzemki, które trwają różnie, najczęściej jest to 1,5-2 godziny, najdłuższa drzemka dzisiaj 3 godziny, ale wstała mega głodna.
Co do ciuszków wolę kupić nowe niż używane. Będa na przyszłość Kupowaliśmy w Tesco i Pepco głównie, ale potem przeszłam na zakupy na allegro. Naprawdę dobre jakościowo ciuszki i ceny nie szastające kieszenią. Jeden sprzedawca ostatnio mi się mega spodobał, bo ma rozmiary fajne (jak 62 na metce to i 62 ubranko, a nie np na metce 62 a ubranie jak 68 lub 74;p), ładne wzory są i materiał dobrej jakości, który po praniu nie niszczy się.
Staram się nie szaleć z ubrankami- mamy z Mężem zasadę, że kupujemy tyle, żeby przynajmniej raz miała na sobie. Ostatnio poszalałam i kupuję sukieneczki dla małej damy:D
My też chłodziliśmy auto przed jazdą. Ale coraz goręcej, więc będziemy właczac klimę, tylko tak do 20 stopni najmniej.
Jak w ogóle ubieracie dzieci jak jest około 25 stopni? Nadal zakłądacie jedną warstwę więcej? Na razie ubieram body+półśpioszki+kaftanik, ale nie wiem czy to nie za grubo
El*a lubi tę wiadomość
-
W domu mamy bardzo cieplo, jak jest 26 st to w bodziaku z krótkim mała buszuje, na zewnątrz ubieram jak siebie plus kocyk albo ciut grubiej i przykrycie pieluszka, ale i tak nie wiem, czy dobrze ubralam na razie chyba raz płakała z przegrzania, z zimna jeszcze nie i nie przeziebila się. Dla swietego spokoju ubieram czapeczke, bo tesciowa przy 30 st leci w panice jej ucho zakrywac, jak wyjdzie spod czapki ;p
ZAneczka lubi tę wiadomość
-
Na dwór ubieram pajaca i bezrękawnik, który udziergała nam babcia na drutach (jest świetny, a mały wygląda w nim jak mały góral) i przykrywam kocykiem. Czapa obowiązkowo, jak wieje kładę mu pieluche na szyję żeby go lekko przysłonić. Jak jest słonecznie i bardzo ciepło ubieram tylko pajaca i czape + kocyk. W poniedziałek byłam na usg bioder, mały miał na sobie body na krótki rękaw i pajaca. Lekarz kazał mi zdjąć body bo synu cały gorący był. Mówił, że dziecko lepiej sobie poradzi z zimnem niż z gorącem.
Co do spania to śpi ładnie w nocy tylko problem z usypianiem. Czasami muszę go godzinę na rękach bujać bo nie ma innej opcji żeby zasnął co jest mega drażniące po tym czasie. Nie ważne jak bardzo zmęczony jest sam nie uśnie, a czym bardziej zmęczony tym większy krzyk kiedy go nie bujam. No i tylko mama buja bo tata nie bardzo mu pasuje... w dzień czasami sam zaśnie, czasami muszę pobujać ale krótko, a zasypianie na spacerze ekspresowe- tylko go ubiore, włoże do wózka i wystawię na klatkę, a proces rusza.
Mały ma miesiąc i 3 tyg i waży 6kg. Czy to nie za dużo?? Koleżanka ma córe z 5 stycznia i waży 6.6kg.. no ale przecież nie będę go glodzic. W dzień je co 2 h..
No i na koniec... ma katar od miesiąca co mnie wkurza strasznie. W dzień jest ok w ogóle nie słychać gilów. Rano i wieczorem ciężko mu oddychać.El*a, ZAneczka lubią tę wiadomość
-
Ja generalnie ubieram body+pajacyk (cienszy lub grubszy)+skarpety po domu. A na dwór dodaję sweterek i kocyki i w zależności od temperatury rozpinam sweterek i zdejmuję kocyki. No i cienka czapeczka zawsze, aby zakryć uszka.
-
Jak jest cieplo to ubieram body i ogrodniczki. Czapki nie zakladam. Gondola chroni od wiatru a po drugie lezy na poduszce motylek. Jak mocno wieje to okryje go pieluszka flanelowa.
Przy 1 dziecku bylo inaczej. Tesciowa tez przezywala jak ucho "wyszlo" spod czapki. Jakby teraz zobaczyla to chyba by zawalu dostala.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2018, 12:21
El*a, karakorum, ZAneczka, agigagi lubią tę wiadomość
-
Moja córka kończy dziś 8 tydzień i w końcu stuknelo jej 4 kg, jesteśmy na 3 centylu, ale lekarze mówią że jest ok. Po prostu będzie malutka
Ja ubieram w pół śpiochy ew. Spodnie + skarpetki i body krótki rękaw i kaftanik w taką pogode jak teraz - slonecznie ale ok. 17-20 stopni. Czapka tylko jak jest poniżej 20stopni albo jak jest silny wiatr. Ostatnio było bardzo ciepło i na spacerze była w samym body z krótkim rękawem przykryta pieluszka.
Pozdrawiam osobe z bialym dywanem niedaleko przewijaka - tez mam i znam bólWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2018, 15:30