Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Przez majówke moja córa spacerowała w getrach i body z krótkim rękawem, bez czapki i skarpetek. Ale było bardzo ciepło, bo i 30 st w cieniu. W jedną nockę coś strasznie stękała i wierciła się więc postanowiłam ją rozebrać i spała w samym pajacu, pomogło. Teściowa też ciągle jej uszka zasłania, ale ja się nie dam i czapke zakładam jak jest naprawde zimno.
ZAneczka, El*a lubią tę wiadomość
-
Moja od urodzenia po domu w samym pajacyku bez niczego pod spodem, jak jest goraco to sam bodziak. Na dwor jak jest goraco tak jak ostatnio zakladalam jej body z krotkim rekawkiem i spodenki, bez skarpet, a nawet samo body kiedy bylo naprawde upalnie. Czapeczke a raczej taka chusteczke na opasce zakladam jak wieje albo jest chlodno. Zadnego kataru narazie nie ma wiec nie zamierzam jej docieplac, niech sie hartuje.
El*a, gaga_32, ZAneczka lubią tę wiadomość
01.2010 - córeczka nr 1
03.2018 - córeczka nr 2
-
Mala ruda niezle Twoj synek przybiera na wadze! My idziemy we wtorek na szczepienie więc ważenie będzie. Lekarz i polozna, jeszcze przy pierwszym dziecku, mowili mi, ze prawidlowo jest w pierwszych miesiach zeby dzieciatko przybieralo okolo 1 kg/m-c
mała_ruda lubi tę wiadomość
-
mała_ruda wrote:Dziewczyny a jak jest z kupami? Mały robi mi 1 na 12 godzin.. brzuszek ma miękki. Skąd się to bierze? Za mało je?
Edit: właśnie kupa była tylko bardzo gęsta.. ale ostatnia była wczoraj o 18.
U nas z kupkami też różnie, jednego dnia jest jedna a innego nawet kilka pod rząd.ZAneczka lubi tę wiadomość
-
cześć dziewczyny! Mój słodziak ma prawie 8 tygodni i jeśli chodzi o ubiór w gorące dni to na pewno unikam przegrzewania go od pasa w dół. Wystarczy że ma pieluchę i dłuższe skarpetki. Pod pieluchą jest mega gorąco , pod nią nie ma cyrkulacji powietrza i trzeba wziąć na to poprawkę, że to tak jakby już jedna warstwa. Poza tym gdzieś czytałam że w zabudowanej gondoli różnica temperatur jest dość spora i tu nie chodzi o parę ale o paręnaście stopni... także czasem nawet rozpinam młodemu między nogami te parę guzików.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 17:21
ZAneczka lubi tę wiadomość
-
A jak jest z samym zasypianiem u Waszych maluchów??? Mój potrzebuje wieczorem na uśpienie ponad 3h . Noszenie, tulenie, kołysanie dopiero ok godz.24 przynosi efekt to chyba za późno... W dzień nie ma z tym problemu - nie trzeba go specjalnie zachęcać ale wieczorem padam na twarz. Zastanawiam się czy to chwilowe? Czy już sobie tak wyregulował wieczory...?
Od kiedy w ogóle Wasza młodzież zaczęła sobie regulować spanie i jedzenie??? -
D84, ale jak koło odpadło, złamało się coś? Ja też kupiłam Baliosa, s-ke, mam nadzieję, że nic się nie schrzani.
Dziś Basia nie dała się włożyć do gondoli, takie awantury urządzała, ale ja się uparłam i zawiązałam ją w chustę. Nie wiążemy się za często i jeszcze nie wychodzilysmy poza dom, więc miałam cykora, a tu dziecko spało 2,5h w chuscie
LonaW, moja mała też zasypiala ok 24-1, a dwa tygodnie temu dosłownie z dnia na dzień przesunęła tę porę na 21-22. -
U mnie mala zasypia 20-21, ale teraz staram się przesunąć ją bardziej na 19:30-20, żeby mieć więcej wolnego wieczoru u nas za to fatalnie ze snem w dzień - jeśli nie uda jej sie zasnąć na spacerze to mordenga do końca dnia z marudzeniem, płaczem itp. Ostatnio wstała o 5 i do 19 nie zmruzyla oka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 19:45
-
My po szczepieniu... nie lubie szczepień... nasza Côra naprawdę mało płacze, a dziś biedna tak się rozźaliła, że ciężko było ją uspokoić. Teraz spi, słodko, ale chyba muszę ją na karmienie obudzić.
Waży 5,5kg i lekarz powiedział, że odealnie przybieraWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 12:21