SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agigagi- ciesz się ;) kp to samo zdroiwie dla dzidzi:) moja ma tak samo, mojego mleka odciąśgniętego z butli nie wypije, a jak mm czuje to wypluwa... łyżeczkąś też nie daje rady. Odpuściłam to, mimo pzyrostów niskich ja karmie tylko kp. Czekam az malutka będzie mogła inne jedzonko próbowac

• agigagi Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby tak ale moja malo wazy i pediatra zalecila dokarmiac. Na poczatku zignorowalam pediatre bo dziecko dobrze wyglada, nie placze jest pogodna i sie najada. Ale teraz mysle ze moze 1 butla na noc by nie zaszkodzila. Ona by moze lepiej pospala a ja bym mogla wyjsc pobiegac jakby maz karmil :D ale jak ja przekonac do mm??

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAneczka zazdroszczę tego, że Ci dziecko tyle śpi :) Nasza też faktycznie trochę więcej śpi, ale nadal max godzinę na jedno spanie, a potem półtorej do dwóch trzeba być z nią..

Za to nie zazdroszczę problemów z chrztem.. w ogóle jakim prawem ksiądz odmawia wydania zaświadczenia, bo ma się ślub cywilny.. A jak kogoś po prostu nie stać na kościelny? Nie powinno tak być..

Agigagi a próbowałaś różnych rodzajów mleka? Może po prostu to konkretne nie podchodzi.. są w Rossmannie mleka w saszetkach żeby można było popróbować, może któreś podejdzie.
    Moja na szczęście wcina mm jak mama ma potrzebę wyjść (nan optipro plus - takie dostała w szpitalu, więc nie zmieniałam)

Edit: a jeżeli działa na nią szum suszarki, spróbuj karmić z włączoną. U nas pomaga jak ma butelkowy kryzys :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 13:10

• mała_ruda Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może odciagnij mleko swoje i dodaj miarke mm.tak jest napisane na pudełku bebiko.

Mi mały w dzień coraz mniej śpi max do godziny. Częściej pół h o swoich stałych porach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 13:55

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używacie już większych pieluszek? U nas czasami coś ucieka z jedynek, ale za to dwójeczki wydają się jeszcze za duże...

Jutro mamy drugą wizytę z bioderkami, chcę podpytać lekarza czy nie ma przeciwwskazań do noszenia w chuście :)
    I znowu nam ciemieniucha wyszła, tym razem w innym miejscu. W aptece mi polecono Olejuszkę, zobaczymy czy coś da.

Macie jakieś sposoby na obcinanie maluchom paznokci u nóg? Ja praktycznie mogę tylko w nocy, kiedy mały jest w głębokim śnie, bo tak to wierzga girkami, nie da się unieruchomić...

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • agigagi Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela - probowalam tylko bebilonu ale za twoja rada juz kupilam z rossmana probki nan i hipp, moze to jej zaskoczy zobaczymy :)

Mala ruda - dzieki za rade, moze to jest sposob zeby po trochu dodawac mm do odciagnietego pokramu, ale chyba wody tez trzeba dodac? czy nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 16:50

AnnaIzabela lubi tę wiadomość

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • Alvareza Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja juz zakladam pieluszki w rozmiarze 3 ;)
    Tez obcinam jak spi.

atdcjw4ztte6fk40.png
  • El*a Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez nosimy 3, przerzucilismy się na Dade i lepiej nam pasują niż pampers.
    Spanie w dzień bardzo różnie, czasem prawie wcale, czasem 2-3 razy po 2 h.
    Paznokcie tez tylko na snie daje sobie obciąć. Ciemieniuchę mamy taką nieładną, że zaczelam ją smarować olejkiem i myć preparatem z ziajki, zobaczymy czy to coś da.

km5sgu1r8qbbjeeq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od paru dni też 3 pampersa wskoczyły :) Próbowałam babydream, ale tak smierdzialy, że po 1 sztuce wywaliłam paczkę..

My na ciemieniuche kupiliśmy emolium płyn. Jest gęsty więc nie spływa, zmywa się go jak szampon i dwie aplikacje wystarczyły :)

A z obcinaniem to jakoś już się Mała przyzwyczaiła, że obcinam jej normalnie jak nie śpi (a to dlatego, że sen ma jak trusia i się budzi jak się ją tylko dotknie) pierwsze dwa razy to była walka, bo sie wyrywala, a teraz już jest luz :) czasami ręce obcinam jak się karmimy na leżąco wtedy też jest spokojna :)

El*a lubi tę wiadomość

• Hatfe Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeszcze pieluchy dwójki, ale po wykorzystaniu zapasu kupimy 3. Mała śpi bardzo różnie. Jednego dnia tylko krótkie drzemki w ciągu dnia, innego prawie cały syren śpi. Jest mega zero jedynkowa.;) po mamusi;)
    Jutro idziemy do neurologa, musimy sprawdzić napięcie mięśniowe (odroczono nam szczepienia), bo Mała jest bardzo spokojna, mało ruchliwa i czasem taka ospala. Mamy sprawdzić, czy to taki jej urok, czy coś się dzieje. Od dwóch dni w ogóle nie ćwiczy głowy leżąc na brzuchu - głowa na bok i zasysa kciuka. A potrafiła już mocno podnosić. Leniuch mały

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 18:20

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na opakowaniu nie jest napisane żeby dodawać wody. Po mojemu nie. Po prostu 2-3razy dać taka butle i już.

My też zaraz 3 zaczynamy. Czekam aż 2 się skończą. Mały nie chce na brzuchu głowy podnosić ciekawsza jest ręka i pochlanianie jej całej. Rzadko go tak kładę ale rozwija się dobrze bo jak go noszę to potrafi minute głowę sam trzymać. Co do paznokci to obcinam w czasie dziennych drzemek. Skubane bardzo szybko rosną.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie chusta zabroniona, bo może się ułożyć ze swoimi błędami a ma asymetrię.Tak samo lezaczek bujaczek- jak najzadziej.

nosimy 2. ubranka 62/68, al startowaliśmy z 48/50:)

Pazurki obcinam raczej nie na śpiąco. Trochę to trwa, ale mamy przy okazji zabawę:)

Córa od kilku dni ma fazy przed usypianiem- zawsze po kąpieli elegancko przy cycu zasypiała, a ostatnio najada się niby zasypia, a tylko cyca wypuści to zaczyna się do mnie zacieszać i gadu gadu i śmiechy chichy i znów cyca zaczepi i jak usypianie trwało ze 30 min max tak teraz trwa z godzine ;]

• Fortitudo Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    Używacie już większych pieluszek? U nas czasami coś ucieka z jedynek, ale za to dwójeczki wydają się jeszcze za duże...

Jutro mamy drugą wizytę z bioderkami, chcę podpytać lekarza czy nie ma przeciwwskazań do noszenia w chuście :)
    I znowu nam ciemieniucha wyszła, tym razem w innym miejscu. W aptece mi polecono Olejuszkę, zobaczymy czy coś da.

Macie jakieś sposoby na obcinanie maluchom paznokci u nóg? Ja praktycznie mogę tylko w nocy, kiedy mały jest w głębokim śnie, bo tak to wierzga girkami, nie da się unieruchomić...

Moja nosi 3, bo już prawie 6 kg ma xD

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zauważyłam u mojej Małej w miejscu piątki albo szóstki białą, twarda wypustke na dziasle,która wygląda jak ząb.. Jestem w mega szoku.. do tego widać, że swędzą ją dziąsła i mega się slini. Zastanawiam się czy iść z tym do pediatry od razu, niech sprawdzi czy to na pewno ząb,czy poczekać do 26.06, wtedy mamy szczepienie i kontrolę..

Edit 9.06 - to co wystawało zniknęło i została dziurka.. dziwne..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2018, 16:44

• agigagi Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2018, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela moze to byla plesbiawka albo jakas afta? Niemozliwe jest wyrzynanie sie trzonowcow u nienowlat :)

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wiem, że nie, ale u znajomej Mała ma 10 miesięcy i właśnie jako pierwsza wyszła jej piątka na górze, więc mnie już nic nie zdziwi :D

• mała_ruda Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj ciężki dzień... chrzest. Mały całą noc się rzucał. Ostatecznie o 4 wzięłam go do naszego łóżka bo nie miałam siły co chwile wstawać i go uspokajac. Synek jeszcze śpi:)
    Jest 9:30 a na dworzu 27 stopni.. jak ja go w ten garniturek wsadze to nie wiem... biorę body na krótki rękaw i od razu po mszy przebiore go bo nie ma wyjścia.

ZAneczka lubi tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Ruda trzymam kciuki za udany dzień:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ruda kciuki!

• mała_ruda Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybko poszło. Synu był bardzo grzeczny ale pogoda wykańczyła 32 st... nawet w kościele było gorąco.

El*a, AnnaIzabela, ZAneczka lubią tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
‹‹ 483 484 485 486 487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ