Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Agigagi- ciesz się kp to samo zdroiwie dla dzidzi:) moja ma tak samo, mojego mleka odciąśgniętego z butli nie wypije, a jak mm czuje to wypluwa... łyżeczkąś też nie daje rady. Odpuściłam to, mimo pzyrostów niskich ja karmie tylko kp. Czekam az malutka będzie mogła inne jedzonko próbowac
-
No niby tak ale moja malo wazy i pediatra zalecila dokarmiac. Na poczatku zignorowalam pediatre bo dziecko dobrze wyglada, nie placze jest pogodna i sie najada. Ale teraz mysle ze moze 1 butla na noc by nie zaszkodzila. Ona by moze lepiej pospala a ja bym mogla wyjsc pobiegac jakby maz karmil ale jak ja przekonac do mm??01.2010 - córeczka nr 1
03.2018 - córeczka nr 2
-
ZAneczka zazdroszczę tego, że Ci dziecko tyle śpi Nasza też faktycznie trochę więcej śpi, ale nadal max godzinę na jedno spanie, a potem półtorej do dwóch trzeba być z nią..
Za to nie zazdroszczę problemów z chrztem.. w ogóle jakim prawem ksiądz odmawia wydania zaświadczenia, bo ma się ślub cywilny.. A jak kogoś po prostu nie stać na kościelny? Nie powinno tak być..
Agigagi a próbowałaś różnych rodzajów mleka? Może po prostu to konkretne nie podchodzi.. są w Rossmannie mleka w saszetkach żeby można było popróbować, może któreś podejdzie.
Moja na szczęście wcina mm jak mama ma potrzebę wyjść (nan optipro plus - takie dostała w szpitalu, więc nie zmieniałam)
Edit: a jeżeli działa na nią szum suszarki, spróbuj karmić z włączoną. U nas pomaga jak ma butelkowy kryzysWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 13:10
-
Używacie już większych pieluszek? U nas czasami coś ucieka z jedynek, ale za to dwójeczki wydają się jeszcze za duże...
Jutro mamy drugą wizytę z bioderkami, chcę podpytać lekarza czy nie ma przeciwwskazań do noszenia w chuście
I znowu nam ciemieniucha wyszła, tym razem w innym miejscu. W aptece mi polecono Olejuszkę, zobaczymy czy coś da.
Macie jakieś sposoby na obcinanie maluchom paznokci u nóg? Ja praktycznie mogę tylko w nocy, kiedy mały jest w głębokim śnie, bo tak to wierzga girkami, nie da się unieruchomić...
-
AnnaIzabela - probowalam tylko bebilonu ale za twoja rada juz kupilam z rossmana probki nan i hipp, moze to jej zaskoczy zobaczymy
Mala ruda - dzieki za rade, moze to jest sposob zeby po trochu dodawac mm do odciagnietego pokramu, ale chyba wody tez trzeba dodac? czy nie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 16:50
AnnaIzabela lubi tę wiadomość
01.2010 - córeczka nr 1
03.2018 - córeczka nr 2
-
My tez nosimy 3, przerzucilismy się na Dade i lepiej nam pasują niż pampers.
Spanie w dzień bardzo różnie, czasem prawie wcale, czasem 2-3 razy po 2 h.
Paznokcie tez tylko na snie daje sobie obciąć. Ciemieniuchę mamy taką nieładną, że zaczelam ją smarować olejkiem i myć preparatem z ziajki, zobaczymy czy to coś da. -
U nas od paru dni też 3 pampersa wskoczyły Próbowałam babydream, ale tak smierdzialy, że po 1 sztuce wywaliłam paczkę..
My na ciemieniuche kupiliśmy emolium płyn. Jest gęsty więc nie spływa, zmywa się go jak szampon i dwie aplikacje wystarczyły
A z obcinaniem to jakoś już się Mała przyzwyczaiła, że obcinam jej normalnie jak nie śpi (a to dlatego, że sen ma jak trusia i się budzi jak się ją tylko dotknie) pierwsze dwa razy to była walka, bo sie wyrywala, a teraz już jest luz czasami ręce obcinam jak się karmimy na leżąco wtedy też jest spokojnaEl*a lubi tę wiadomość
-
U nas jeszcze pieluchy dwójki, ale po wykorzystaniu zapasu kupimy 3. Mała śpi bardzo różnie. Jednego dnia tylko krótkie drzemki w ciągu dnia, innego prawie cały syren śpi. Jest mega zero jedynkowa. po mamusi;)
Jutro idziemy do neurologa, musimy sprawdzić napięcie mięśniowe (odroczono nam szczepienia), bo Mała jest bardzo spokojna, mało ruchliwa i czasem taka ospala. Mamy sprawdzić, czy to taki jej urok, czy coś się dzieje. Od dwóch dni w ogóle nie ćwiczy głowy leżąc na brzuchu - głowa na bok i zasysa kciuka. A potrafiła już mocno podnosić. Leniuch małyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 18:20
Droga po pierwszego Potwora;):
2 poronienia
1 cb
3 inseminacje
Pół ciąży w szpitalu
Efekt: Zdrowa córka!!! ))
Droga po drugiego Potwora:
6 inseminacji
I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty -
Na opakowaniu nie jest napisane żeby dodawać wody. Po mojemu nie. Po prostu 2-3razy dać taka butle i już.
My też zaraz 3 zaczynamy. Czekam aż 2 się skończą. Mały nie chce na brzuchu głowy podnosić ciekawsza jest ręka i pochlanianie jej całej. Rzadko go tak kładę ale rozwija się dobrze bo jak go noszę to potrafi minute głowę sam trzymać. Co do paznokci to obcinam w czasie dziennych drzemek. Skubane bardzo szybko rosną.
-
u mnie chusta zabroniona, bo może się ułożyć ze swoimi błędami a ma asymetrię.Tak samo lezaczek bujaczek- jak najzadziej.
nosimy 2. ubranka 62/68, al startowaliśmy z 48/50:)
Pazurki obcinam raczej nie na śpiąco. Trochę to trwa, ale mamy przy okazji zabawę
Córa od kilku dni ma fazy przed usypianiem- zawsze po kąpieli elegancko przy cycu zasypiała, a ostatnio najada się niby zasypia, a tylko cyca wypuści to zaczyna się do mnie zacieszać i gadu gadu i śmiechy chichy i znów cyca zaczepi i jak usypianie trwało ze 30 min max tak teraz trwa z godzine ;] -
erre wrote:Używacie już większych pieluszek? U nas czasami coś ucieka z jedynek, ale za to dwójeczki wydają się jeszcze za duże...
Jutro mamy drugą wizytę z bioderkami, chcę podpytać lekarza czy nie ma przeciwwskazań do noszenia w chuście
I znowu nam ciemieniucha wyszła, tym razem w innym miejscu. W aptece mi polecono Olejuszkę, zobaczymy czy coś da.
Macie jakieś sposoby na obcinanie maluchom paznokci u nóg? Ja praktycznie mogę tylko w nocy, kiedy mały jest w głębokim śnie, bo tak to wierzga girkami, nie da się unieruchomić...
Moja nosi 3, bo już prawie 6 kg ma xD
-
Dziś zauważyłam u mojej Małej w miejscu piątki albo szóstki białą, twarda wypustke na dziasle,która wygląda jak ząb.. Jestem w mega szoku.. do tego widać, że swędzą ją dziąsła i mega się slini. Zastanawiam się czy iść z tym do pediatry od razu, niech sprawdzi czy to na pewno ząb,czy poczekać do 26.06, wtedy mamy szczepienie i kontrolę..
Edit 9.06 - to co wystawało zniknęło i została dziurka.. dziwne..Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2018, 16:44
-
Dzisiaj ciężki dzień... chrzest. Mały całą noc się rzucał. Ostatecznie o 4 wzięłam go do naszego łóżka bo nie miałam siły co chwile wstawać i go uspokajac. Synek jeszcze śpi:)
Jest 9:30 a na dworzu 27 stopni.. jak ja go w ten garniturek wsadze to nie wiem... biorę body na krótki rękaw i od razu po mszy przebiore go bo nie ma wyjścia.ZAneczka lubi tę wiadomość