X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agigagi- ciesz się ;) kp to samo zdroiwie dla dzidzi:) moja ma tak samo, mojego mleka odciąśgniętego z butli nie wypije, a jak mm czuje to wypluwa... łyżeczkąś też nie daje rady. Odpuściłam to, mimo pzyrostów niskich ja karmie tylko kp. Czekam az malutka będzie mogła inne jedzonko próbowac

• agigagi Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby tak ale moja malo wazy i pediatra zalecila dokarmiac. Na poczatku zignorowalam pediatre bo dziecko dobrze wyglada, nie placze jest pogodna i sie najada. Ale teraz mysle ze moze 1 butla na noc by nie zaszkodzila. Ona by moze lepiej pospala a ja bym mogla wyjsc pobiegac jakby maz karmil :D ale jak ja przekonac do mm??

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAneczka zazdroszczę tego, że Ci dziecko tyle śpi :) Nasza też faktycznie trochę więcej śpi, ale nadal max godzinę na jedno spanie, a potem półtorej do dwóch trzeba być z nią..

Za to nie zazdroszczę problemów z chrztem.. w ogóle jakim prawem ksiądz odmawia wydania zaświadczenia, bo ma się ślub cywilny.. A jak kogoś po prostu nie stać na kościelny? Nie powinno tak być..

Agigagi a próbowałaś różnych rodzajów mleka? Może po prostu to konkretne nie podchodzi.. są w Rossmannie mleka w saszetkach żeby można było popróbować, może któreś podejdzie.
    Moja na szczęście wcina mm jak mama ma potrzebę wyjść (nan optipro plus - takie dostała w szpitalu, więc nie zmieniałam)

Edit: a jeżeli działa na nią szum suszarki, spróbuj karmić z włączoną. U nas pomaga jak ma butelkowy kryzys :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 13:10

iv096iyenbdfaarq.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może odciagnij mleko swoje i dodaj miarke mm.tak jest napisane na pudełku bebiko.

Mi mały w dzień coraz mniej śpi max do godziny. Częściej pół h o swoich stałych porach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 13:55

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używacie już większych pieluszek? U nas czasami coś ucieka z jedynek, ale za to dwójeczki wydają się jeszcze za duże...

Jutro mamy drugą wizytę z bioderkami, chcę podpytać lekarza czy nie ma przeciwwskazań do noszenia w chuście :)
    I znowu nam ciemieniucha wyszła, tym razem w innym miejscu. W aptece mi polecono Olejuszkę, zobaczymy czy coś da.

Macie jakieś sposoby na obcinanie maluchom paznokci u nóg? Ja praktycznie mogę tylko w nocy, kiedy mały jest w głębokim śnie, bo tak to wierzga girkami, nie da się unieruchomić...

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • agigagi Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela - probowalam tylko bebilonu ale za twoja rada juz kupilam z rossmana probki nan i hipp, moze to jej zaskoczy zobaczymy :)

Mala ruda - dzieki za rade, moze to jest sposob zeby po trochu dodawac mm do odciagnietego pokramu, ale chyba wody tez trzeba dodac? czy nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 16:50

AnnaIzabela lubi tę wiadomość

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • Alvareza Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja juz zakladam pieluszki w rozmiarze 3 ;)
    Tez obcinam jak spi.

atdcjw4ztte6fk40.png
  • El*a Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez nosimy 3, przerzucilismy się na Dade i lepiej nam pasują niż pampers.
    Spanie w dzień bardzo różnie, czasem prawie wcale, czasem 2-3 razy po 2 h.
    Paznokcie tez tylko na snie daje sobie obciąć. Ciemieniuchę mamy taką nieładną, że zaczelam ją smarować olejkiem i myć preparatem z ziajki, zobaczymy czy to coś da.

km5sgu1r8qbbjeeq.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od paru dni też 3 pampersa wskoczyły :) Próbowałam babydream, ale tak smierdzialy, że po 1 sztuce wywaliłam paczkę..

My na ciemieniuche kupiliśmy emolium płyn. Jest gęsty więc nie spływa, zmywa się go jak szampon i dwie aplikacje wystarczyły :)

A z obcinaniem to jakoś już się Mała przyzwyczaiła, że obcinam jej normalnie jak nie śpi (a to dlatego, że sen ma jak trusia i się budzi jak się ją tylko dotknie) pierwsze dwa razy to była walka, bo sie wyrywala, a teraz już jest luz :) czasami ręce obcinam jak się karmimy na leżąco wtedy też jest spokojna :)

El*a lubi tę wiadomość

iv096iyenbdfaarq.png
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeszcze pieluchy dwójki, ale po wykorzystaniu zapasu kupimy 3. Mała śpi bardzo różnie. Jednego dnia tylko krótkie drzemki w ciągu dnia, innego prawie cały syren śpi. Jest mega zero jedynkowa.;) po mamusi;)
    Jutro idziemy do neurologa, musimy sprawdzić napięcie mięśniowe (odroczono nam szczepienia), bo Mała jest bardzo spokojna, mało ruchliwa i czasem taka ospala. Mamy sprawdzić, czy to taki jej urok, czy coś się dzieje. Od dwóch dni w ogóle nie ćwiczy głowy leżąc na brzuchu - głowa na bok i zasysa kciuka. A potrafiła już mocno podnosić. Leniuch mały

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 18:20

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na opakowaniu nie jest napisane żeby dodawać wody. Po mojemu nie. Po prostu 2-3razy dać taka butle i już.

My też zaraz 3 zaczynamy. Czekam aż 2 się skończą. Mały nie chce na brzuchu głowy podnosić ciekawsza jest ręka i pochlanianie jej całej. Rzadko go tak kładę ale rozwija się dobrze bo jak go noszę to potrafi minute głowę sam trzymać. Co do paznokci to obcinam w czasie dziennych drzemek. Skubane bardzo szybko rosną.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie chusta zabroniona, bo może się ułożyć ze swoimi błędami a ma asymetrię.Tak samo lezaczek bujaczek- jak najzadziej.

nosimy 2. ubranka 62/68, al startowaliśmy z 48/50:)

Pazurki obcinam raczej nie na śpiąco. Trochę to trwa, ale mamy przy okazji zabawę:)

Córa od kilku dni ma fazy przed usypianiem- zawsze po kąpieli elegancko przy cycu zasypiała, a ostatnio najada się niby zasypia, a tylko cyca wypuści to zaczyna się do mnie zacieszać i gadu gadu i śmiechy chichy i znów cyca zaczepi i jak usypianie trwało ze 30 min max tak teraz trwa z godzine ;]

• Fortitudo Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    Używacie już większych pieluszek? U nas czasami coś ucieka z jedynek, ale za to dwójeczki wydają się jeszcze za duże...

Jutro mamy drugą wizytę z bioderkami, chcę podpytać lekarza czy nie ma przeciwwskazań do noszenia w chuście :)
    I znowu nam ciemieniucha wyszła, tym razem w innym miejscu. W aptece mi polecono Olejuszkę, zobaczymy czy coś da.

Macie jakieś sposoby na obcinanie maluchom paznokci u nóg? Ja praktycznie mogę tylko w nocy, kiedy mały jest w głębokim śnie, bo tak to wierzga girkami, nie da się unieruchomić...

Moja nosi 3, bo już prawie 6 kg ma xD

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zauważyłam u mojej Małej w miejscu piątki albo szóstki białą, twarda wypustke na dziasle,która wygląda jak ząb.. Jestem w mega szoku.. do tego widać, że swędzą ją dziąsła i mega się slini. Zastanawiam się czy iść z tym do pediatry od razu, niech sprawdzi czy to na pewno ząb,czy poczekać do 26.06, wtedy mamy szczepienie i kontrolę..

Edit 9.06 - to co wystawało zniknęło i została dziurka.. dziwne..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2018, 16:44

iv096iyenbdfaarq.png
  • agigagi Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2018, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela moze to byla plesbiawka albo jakas afta? Niemozliwe jest wyrzynanie sie trzonowcow u nienowlat :)

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wiem, że nie, ale u znajomej Mała ma 10 miesięcy i właśnie jako pierwsza wyszła jej piątka na górze, więc mnie już nic nie zdziwi :D

iv096iyenbdfaarq.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj ciężki dzień... chrzest. Mały całą noc się rzucał. Ostatecznie o 4 wzięłam go do naszego łóżka bo nie miałam siły co chwile wstawać i go uspokajac. Synek jeszcze śpi:)
    Jest 9:30 a na dworzu 27 stopni.. jak ja go w ten garniturek wsadze to nie wiem... biorę body na krótki rękaw i od razu po mszy przebiore go bo nie ma wyjścia.

ZAneczka lubi tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Ruda trzymam kciuki za udany dzień:)

• AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ruda kciuki!

iv096iyenbdfaarq.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybko poszło. Synu był bardzo grzeczny ale pogoda wykańczyła 32 st... nawet w kościele było gorąco.

El*a, AnnaIzabela, ZAneczka lubią tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
‹‹ 483 484 485 486 487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ