X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • agigagi Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaneczka, a nie mozesz powiedziec ze chrzestna jest niezamezna? Przeciez tego nie sprawdza. Niech zdejmie obraczke na chrzest i tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 12:29

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agigagi wrote:
    Zaneczka, a nie mozesz powiedziec ze chrzestna jest niezamezna? Przeciez tego nie sprawdza. Niech zdejmie obraczke na chrzest i tyle.

No my podpowiadaliśmy, żeby może do innego księdza poszła w innej parafii, ale tu chyba nie tylko ten ślub cywilny był przeszkodą. Podejrzewamy, że byc może osoba ta się rozmyśliła, tylko szkoda, że na ostatnią chwilę. Chrzestny tydzień chodził do parafii aż w końcu ksiądz po wielu ochrzanach, że po kolędzie się nie widzieli wystawił mu zgodę.

Mi to nie przeszkadza, że będzie jeden chrzestny, szkoda tylko, że wczesniej nie wiedziałam, że tak można, to bym zaoszczędziła sobie i Mezowi nerwów. Jedynie przykro mi ze względu na córkę, że nie będzie miała chrzestnej... ale lepiej mieć porządnego chrzestnego jednego niż dwoje byle jakich;)

AnnaIzabela lubi tę wiadomość

• karakorum Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby kogoś to interesowało - bylismy dzisiaj na kontroli i lekarz powiedział, ze te przedsenne beczenie to odreagowywanie dnia. Coraz wiecej widzi, slyszy, odczuwa, ale nie potrawi tego przepracować i sie uspokoic. Minie.

mała_ruda, El*a, AnnaIzabela, ZAneczka lubią tę wiadomość

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza tak się pięknie rozgadala, że mogłabym jej słuchać godzinami! Szkoda tylko, że od czasu przeprowadzki do teściowej wstajemy max o 6:00 :/ dziecko potem po 8 sobie dosypia,a matka już nie da rady.. Ja chce już wrócić do domu!!!

ZAneczka, El*a lubią tę wiadomość

iv096iyenbdfaarq.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wstajemy o 10 rano.. codziennie sobie obiecuję, że wstanę wcześniej żeby coś zrobić w domu. Ostatecznie mały mnie budzi bo sobie leży i gada, a ja nie mam siły oczu otworzyć..

Synek chyba odrzuca mi lewego cycka. Łapie, dwa razy pociągnie i puszcza i tak w kółko przez ok 2 min, później się denerwuje i nie chce już jeść. Mleko jest bo jak ścisne to leci na metr. Z prawym nie ma problemu.

Wczoraj położyłam małego po 21. Zasnął, przesłał się pół h i pobudka:( wzięłam go do łóżka i postanowiłam nie bujac na rękach. Histeria jakich mało. Już się śmiałam z jego płaczu. Jak zobaczył że na niego patrzę i głaszcze ho to mocniej się darł. Jak położyłam się na plecach i nie patrzałam to przestał płakać. Wojna trwała 40 min ale się udało, zasnął sam.

El*a lubi tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaizabela, to nie musi być przez przeprowadzkę odkąd coraz szybciej robi się jasno od świtu dziecko mi się średnio o 5 budzi, z odchyłami na 3-4 lub 7.
    Ostatnio zasypia rano jak cvhwile się pobawi i zje. Ogólnie mam teraz tak,że rano długo ma drzemki przeplecione zabawą i karmieniem-do 11 potrafi to ciągnąć, a wieczorem po kąpieli się popsuła, bo mimo widocznego zmęczenia chce grandzić.

A dzisiaj rano była cudna pobudka; Śpię i nagle słyszę jak moje dziecko gada- zerwałam się z łóżka, bo myslę że wcześniejszych oznak głodu nie słyszałam dzieko pewnie długo głodne. Patrze na tel, a się okazało, że jakąś godzinkę wczesniej jadła. Patrze na dziecko a ona lezy z nogami między szczebelkami łóżeczka, gapi sie na swoją karuzelę i zaczepia zabawki. Poprawiłam ją, położyłam się i dalej gadała, a my jeszcze chwilę leżelismy i mielismy ubaw z tych opowiaań malutkiej:)

mała_ruda, AnnaIzabela, El*a, Fortitudo lubią tę wiadomość

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie nachodzi taka mysl... Chce byc znowu w ciazy!!! Ktoras tez tak ma?!

mała_ruda, El*a, ZAneczka lubią tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    A mnie nachodzi taka mysl... Chce byc znowu w ciazy!!! Ktoras tez tak ma?!

No właśnie ja... ale ostatnio była siostra z roczną córeczka i powiem Wam, że chyba nie dałabym rady. Mała jeszcze nie chodzi i wszędzie trzeba ją mieć na oku i pomagać "chodzic", a do tego maluszek, który potrzebuje duuuuzo uwagi.

Agi83, ZAneczka lubią tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chciałam, ale jedynym i dużym moim zmartwieniem jest to, ze nie bede mogla mojemu starszemu dziecku poswiecic tyle uwagi, ile bym chciala, a ona potrzebowala. Chciałabym ją jeszcze porozpieszczać.

Agi83, ZAneczka lubią tę wiadomość

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda wrote:
    No właśnie ja... ale ostatnio była siostra z roczną córeczka i powiem Wam, że chyba nie dałabym rady. Mała jeszcze nie chodzi i wszędzie trzeba ją mieć na oku i pomagać "chodzic", a do tego maluszek, który potrzebuje duuuuzo uwagi.
    Moze to taki pociazowy okres chcenia?

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W jakim odstępie dajecie drugą dawkę na rotawirusy? Mi pediatra powiedziała 4 tygodnie, zaskoczyło mnie to, bo myślałam, że musi być te minimum 6 tygodni przerwy...

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas był odstęp pięciotygodniowy.

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • Alvareza Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez ma byc 6 tygodni przerwy.

atdcjw4ztte6fk40.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wyjdzie 8 tygodni przerwy między dawkami

iv096iyenbdfaarq.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 9 tyg.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • El*a Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś po rotawirusach, wyszło 7 tygodni odstępu.
    Ja oglądam słodkie filmiki z niemowlakami na necie i śmieję się do łez i wzruszam, bez przerwy zaczepiam męża o każę mu ze mną patrzeć, że te dzieciaki takie cudowne i podobne do naszej Basi ;)
    Zaneczka, i znowu mamy tak samo- mała rano wstaje wcześniej, a wieczorem później zasypia i sporo marudzi

AnnaIzabela, ZAneczka lubią tę wiadomość

km5sgu1r8qbbjeeq.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 8 tyg przerwy między dawkami na rota i pneumokoki.

Też planujemy drugiego dzidziusia i z różnych względów chciałabym zajść w ciążę jak córcia będzie blisko roczku (chcemy mieć dwójkę, sytuacja zawodowa, sytuacja zdrowotna, chęć szybkiego wejścia w stan przesypianych nocy i szybkie wyjście ze świata pieluch). Ale z drugiej strony zastanawiam się czy to nie za szybko, bo chciałabym ją dłużej rozpieszczać i poświęcać czas tylko dla niej:D

Taka fajniutka ta kruszynka nasza. Fajnie mieć dzieciątko! Do tej pory opiekowałam się cudzymi, ale swoje to cud:D

AnnaIzabela, mała_ruda, El*a lubią tę wiadomość

• karakorum Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ciężka noc. Mała budziła się co dwie-trzy godziny i nie mogła zasnąć. Znowu lulanie, bujanie, karmienie, na wszelki wypadek znienilam pieluszke na czystą... Coś dokazuje ostatnio to moje dziewczątko.

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karakorum chyba skok Wam wypada.
    Mam nową metodę na usypianie. Kładę go na łóżku pozwalam się wyplakac, kładę na boku przodem do mnie i przytulam. 15 min i śpi. A bujanie zajmowało 45 min-1,5h

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierwszy samodzielny przewrót z brzuszka na plecy :)

W ogóle uczę się motać chustę, mały jest mega cierpliwy, ale bez doradcy chyba się nie obejdzie, bo mam drobne problemy ;/

I ciemieniucha jeszcze się trzyma, grubo ponad tydzień. Zrobiła się już grubsza warstwa, mimo że natłuszczam, a przy wyczesywaniu mało co odchodzi. Olejuszka jest do d***.

mała_ruda, ZAneczka lubią tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
‹‹ 485 486 487 488 489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ