Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie do końca. Moja ewentualna druga ciaza jest planowana. Chcę mieć 2 dzieci jedno po drugim dla ich dobra. Chcę żeby się dobrze trzymały ze sobą i bawiły, a przy okazji dla mnie to będą jedne pieluchy. A z pójściem do pracy to i tak trzeba iść czy po pierwszym dziecku czy po drugim. Z czegoś trzeba żyć. W moim przypadku druga ciaza nie będzie z powodu niechęci powrotu do pracy. Pracuje w budżetówce, dobrą mam kasę i bardzo lubię swoją pracę.
-
Mala ruda ja tez druga planowalam bo chcialam by byla mala roznica wieku. Bardzo mi na tym zalezalo. I wiem, ze bedzie trudniej wysylac dwojke niz jedno. Ale w koncu jest tyle rodzin w podobnej sytuacji i dają rade
Napisalam tak bo juz przeprowadzalam rozmowe ze znajoma na ten temat. Stwierdzila, ze musi szybko o drugie sie postarac bo nie chce syna wysylac do zlobka i dobrze jej w domu. To zadalam jej pytanie czy w takim razie zajdzie w trzecia ciaze bo wtedy szkoda bedzie to drugie dziecko do zlobka wyslac. To nie odpowiedziala.ZAneczka lubi tę wiadomość
-
Jak u was wygladaja okresy? U mnie leci jak z kranu co 2-3h musze sie zmienic, bardzo dlugo po okresie plamie I wychodzi nawet jakies 17 dni. Okres mam teraz co jakies 20 dniW życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Ja uwielbiam pracować, ciągnie mnie do ludzi, dlatego jeszcze w ciąży myślałam o półrocznym urlopie i sio do pracy. Dopiero kolega z pracy mi uzmysłowił, że nie będę w stanie oddać 6-miesięcznego malucha obcym ludziom. No teraz wiem, że miał rację, chcę być przy małym jak najdłużej Martwi mnie jednak, co będzie potem, gdy już trzeba będzie małego komuś oddać na 10h dziennie...
ZAneczka lubi tę wiadomość
-
Mnie tez ciagnie do ludzi. Ja juz w domu od ponad 2 lat... Kocham moje szkraby ale juz mi ciezko. Starsze pojdzie do przedszkola a mlodsze do zlobka albo opiekunka. Moze uda sie, ze z synem sasiadki.
Ja na okres nie licze w najblizszym czasie...ZAneczka lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny! Cały czas Was podczytuje, ale ciężko z czasem żeby coś napisać. Córa coraz bardziej wymagająca, 3 m-ce minęło tak szybko....a i Starszak potrzebuje uwagi.
U nas różnica 3 lata i powiem Wam, że jest super. Momentami wiadomo mam ochotę wyjść z domu i nie wrócić, ale ogólnie jest fajnie. Syn już w miarę samodzielny od września idzie do przedszkola. Zajmie się czasami sam sobą i wtedy mam czas dla Córy. A i później myślę, że jakoś się dogadają, bo ja też mam brata młodszego 3 lata i jest ok.
Okresu jeszcze nie mam choć kilka razy podnrzusze dało o sobie znac. W sumie cały czas się karmimy tylko moim mleczkiem więc może jeszcze nie przyjdzie.
Coś pisałyście o ciemieniuchcach. U nas delikatna się pojawiła i od razu potraktowałam ją emolium. Dwa razy i przeszło.
Chrzciny robimy dopiero końcem sierpnia, bo wcześniej brak wolnych terminów w lokalu który wybraliśmy.El*a, ZAneczka lubią tę wiadomość
-
gaga_32 wrote:A Dziewczyny które już miały chrzciny i kp jakie miałyście sukienki? Rozglądam się za jakąś co by łatwo cyca wyciągnąć, ale wszystkie jakieś takie nie bardzo... znacie może jakiś sklep internetowy z fajnymi kieckami?
my robimy w niedzielę i naszukałam się kiecki.... Są specjalne dla mam kp, np firmy milk&love, ale nie bardzo mi podeszły wzory tak na chrzest... Znalazłam tez na jakiejś innej stronce, ale nie pamiętam już- tam zbiór z różnych firm, było dużo takich, które mi wpadły w oko, ale ceny kosmiczne od 250-500 zł... Za tę cenę kupiłam 2 sukienki, które tez nadają się do karmienia. Jedna z kopertowym dekoltem, druga hiszpanka (tylko do kościoła coś na ramiona nałożę). Zresztą w kościele i tak kaza wychodzić do zakrystii, ale później będzie łatwiej. Myślę, że sukienki z suwakiem z przodu też by były spoko.
Ja kupiłam taką: http://www.orsay.com/pl-pl/asymetryczna-sukienka-kopertowa-470132596000.html
i taką
http://www.reserved.com/pl/pl/woman/all-1/clothes/dresses/ti048-01x/off-shoulder-dress
Dużo fajnych sukienek jest, ale żadna w moim stylu do kp się nie nadaje... np w moim stylu bardziej jest coś takiego:http://www.orsay.com/pl-pl/sukienka-z-faktura-467077253000.html http://www.orsay.com/pl-pl/sukienka-w-blyszczace-groszki-467087876000.html Pomijając kolorystykę, chodzi o wzór:D
Tylko te do karmienia się nie nadają...
W domu znalazłam 2 w których dekolt pozwoliłby mi na karmienie, w tym jedna była czarna, w której dobrze wyglądałam, druga zielona, w której mój pociążowy flaczek baaardzo rzucał się w oczy... no ale w czarnej na chrzest to trochę dziwnie.. chociaż kocham czerń! Większośc ulubionych ciuchów mam w tym kolorze:Dgaga_32 lubi tę wiadomość
-
Ja kp.i 1lipca chrzciny robimy. Biust mam dość duży więc i sukienka musi być typowa do karmienia. Wiem, że taka sukienka to jednorazowe wyjście i szkoda mi ok 250zl.by kupować nową dlatego kupiłam od dziewczyny z olx happymum jedna trzecia ceny sklepowej a sukienka jak nowa bo też raz założona. http://m.happymum.pl/d760c,slubna-magic_cream_dress.html
H&M ma też fajne sukienki do kp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 17:07
ZAneczka, gaga_32 lubią tę wiadomość