X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • erre Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może być takie odsunięcie problemu na później ;)

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie do końca. Moja ewentualna druga ciaza jest planowana. Chcę mieć 2 dzieci jedno po drugim dla ich dobra. Chcę żeby się dobrze trzymały ze sobą i bawiły, a przy okazji dla mnie to będą jedne pieluchy. A z pójściem do pracy to i tak trzeba iść czy po pierwszym dziecku czy po drugim. Z czegoś trzeba żyć. W moim przypadku druga ciaza nie będzie z powodu niechęci powrotu do pracy. Pracuje w budżetówce, dobrą mam kasę i bardzo lubię swoją pracę.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Alvareza Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala ruda ja tez druga planowalam bo chcialam by byla mala roznica wieku. Bardzo mi na tym zalezalo. I wiem, ze bedzie trudniej wysylac dwojke niz jedno. Ale w koncu jest tyle rodzin w podobnej sytuacji i dają rade :)
    Napisalam tak bo juz przeprowadzalam rozmowe ze znajoma na ten temat. Stwierdzila, ze musi szybko o drugie sie postarac bo nie chce syna wysylac do zlobka i dobrze jej w domu. To zadalam jej pytanie czy w takim razie zajdzie w trzecia ciaze bo wtedy szkoda bedzie to drugie dziecko do zlobka wyslac. To nie odpowiedziala.

ZAneczka lubi tę wiadomość

atdcjw4ztte6fk40.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u was wygladaja okresy? U mnie leci jak z kranu co 2-3h musze sie zmienic, bardzo dlugo po okresie plamie I wychodzi nawet jakies 17 dni. Okres mam teraz co jakies 20 dni :/

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam pracować, ciągnie mnie do ludzi, dlatego jeszcze w ciąży myślałam o półrocznym urlopie i sio do pracy. Dopiero kolega z pracy mi uzmysłowił, że nie będę w stanie oddać 6-miesięcznego malucha obcym ludziom. No teraz wiem, że miał rację, chcę być przy małym jak najdłużej :) Martwi mnie jednak, co będzie potem, gdy już trzeba będzie małego komuś oddać na 10h dziennie...

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Alvareza Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez ciagnie do ludzi. Ja juz w domu od ponad 2 lat... Kocham moje szkraby ale juz mi ciezko. Starsze pojdzie do przedszkola a mlodsze do zlobka albo opiekunka. Moze uda sie, ze z synem sasiadki.

Ja na okres nie licze w najblizszym czasie...

atdcjw4ztte6fk40.png
  • El*a Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja okresu jeszcze nie miałam.
    Pracuję na działalności, więc nie mogę pozwolić sobie na długi macierzyński, a tak na godzinę do trzech raz w tygodniu do pracy to już od marca wychodzę.

km5sgu1r8qbbjeeq.png
  • gaga_32 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Cały czas Was podczytuje, ale ciężko z czasem żeby coś napisać. Córa coraz bardziej wymagająca, 3 m-ce minęło tak szybko....a i Starszak potrzebuje uwagi.
    U nas różnica 3 lata i powiem Wam, że jest super. Momentami wiadomo mam ochotę wyjść z domu i nie wrócić, ale ogólnie jest fajnie. Syn już w miarę samodzielny od września idzie do przedszkola. Zajmie się czasami sam sobą i wtedy mam czas dla Córy. A i później myślę, że jakoś się dogadają, bo ja też mam brata młodszego 3 lata i jest ok.
    Okresu jeszcze nie mam choć kilka razy podnrzusze dało o sobie znac. W sumie cały czas się karmimy tylko moim mleczkiem więc może jeszcze nie przyjdzie.

Coś pisałyście o ciemieniuchcach. U nas delikatna się pojawiła i od razu potraktowałam ją emolium. Dwa razy i przeszło.

Chrzciny robimy dopiero końcem sierpnia, bo wcześniej brak wolnych terminów w lokalu który wybraliśmy.

El*a, ZAneczka lubią tę wiadomość

km5stv73o36m17g4.png
    f2wlx1hp9yhmmhzk.png
  • gaga_32 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Dziewczyny które już miały chrzciny i kp jakie miałyście sukienki? Rozglądam się za jakąś co by łatwo cyca wyciągnąć, ale wszystkie jakieś takie nie bardzo... znacie może jakiś sklep internetowy z fajnymi kieckami?

km5stv73o36m17g4.png
    f2wlx1hp9yhmmhzk.png
  • El*a Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam pytanie o kiecki :)

gaga_32 lubi tę wiadomość

km5sgu1r8qbbjeeq.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja z tymi kieckami, albo jakieś bluzki może? (U nas chrzciny w październiku)

iv096iyenbdfaarq.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed kościołem dałam cyca, na obiedzie butle i po powrocie cyca więc nie miałam problemu.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaga_32 wrote:
    A Dziewczyny które już miały chrzciny i kp jakie miałyście sukienki? Rozglądam się za jakąś co by łatwo cyca wyciągnąć, ale wszystkie jakieś takie nie bardzo... znacie może jakiś sklep internetowy z fajnymi kieckami?

my robimy w niedzielę i naszukałam się kiecki.... Są specjalne dla mam kp, np firmy milk&love, ale nie bardzo mi podeszły wzory tak na chrzest... Znalazłam tez na jakiejś innej stronce, ale nie pamiętam już- tam zbiór z różnych firm, było dużo takich, które mi wpadły w oko, ale ceny kosmiczne od 250-500 zł... Za tę cenę kupiłam 2 sukienki, które tez nadają się do karmienia. Jedna z kopertowym dekoltem, druga hiszpanka (tylko do kościoła coś na ramiona nałożę). Zresztą w kościele i tak kaza wychodzić do zakrystii, ale później będzie łatwiej. Myślę, że sukienki z suwakiem z przodu też by były spoko.

Ja kupiłam taką: http://www.orsay.com/pl-pl/asymetryczna-sukienka-kopertowa-470132596000.html
    i taką
    http://www.reserved.com/pl/pl/woman/all-1/clothes/dresses/ti048-01x/off-shoulder-dress
    Dużo fajnych sukienek jest, ale żadna w moim stylu do kp się nie nadaje... np w moim stylu bardziej jest coś takiego:http://www.orsay.com/pl-pl/sukienka-z-faktura-467077253000.html http://www.orsay.com/pl-pl/sukienka-w-blyszczace-groszki-467087876000.html Pomijając kolorystykę, chodzi o wzór:D
    Tylko te do karmienia się nie nadają...

W domu znalazłam 2 w których dekolt pozwoliłby mi na karmienie, w tym jedna była czarna, w której dobrze wyglądałam, druga zielona, w której mój pociążowy flaczek baaardzo rzucał się w oczy... no ale w czarnej na chrzest to trochę dziwnie.. chociaż kocham czerń! Większośc ulubionych ciuchów mam w tym kolorze:D

• El*a Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2018, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, fajne sukienki, ta hiszpanka super :) może też porozgladam się za tym fasonem

km5sgu1r8qbbjeeq.png
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sukienke miałam w kształcie litery A i karmiłam w oddzielnym pokoju podciągając ją do góry xD ale miałam też moje mleczko w butelce, więc to jadła przy gościach

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • Lona W Debiutantka

Wysłany: 20 czerwca 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kp.i 1lipca chrzciny robimy. Biust mam dość duży więc i sukienka musi być typowa do karmienia. Wiem, że taka sukienka to jednorazowe wyjście i szkoda mi ok 250zl.by kupować nową dlatego kupiłam od dziewczyny z olx happymum :) jedna trzecia ceny sklepowej a sukienka jak nowa bo też raz założona. http://m.happymum.pl/d760c,slubna-magic_cream_dress.html
    H&M ma też fajne sukienki do kp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 17:07

ZAneczka, gaga_32 lubią tę wiadomość

• Lona W Debiutantka

Wysłany: 20 czerwca 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety okres dostałam od razu po połogu mimo że karmię tylko cyckiem:( teraz kończę drugi a lało się ze mnie jak z kranu :(

• Lona W Debiutantka

Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak już się tak rozpisałam to mam do Was pytanie czy już Wasze maluchy sobie unormowały tryb życia? Tzn czy pory na jedzenie i spanie mają stałe? Mój jutro 3 miechy kończy i ani myśli się ustabilizować :( cięgle mnie zaskakuje ...

• mała_ruda Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój już się unormowal i życie stało się łatwiejsze :)

Lona W lubi tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rowniez jak w zegarku :)

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
‹‹ 487 488 489 490 491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ