X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba powoli się normuje, przynajmniej pora wstawania (6-7) i spania (ok 21) bo jedzenie i drzemki ciągle jak się Panience zachce, choć dzięki Bogu znów coraz więcej śpi w dzień :)

ZAneczka lubi tę wiadomość

iv096iyenbdfaarq.png
  • El*a Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocny sen w miarę unormowany, za to w dzień nigdy nie wiem, co będzie, ostatnio zero drzemek :/

km5sgu1r8qbbjeeq.png
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też się już unormowało na szczęście ;-)

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeszcze zupełnie nieunormowane. W nocy pobudki co kilka dni się zmieniają, godzina zasypianie też. Mimo, że kładziemy zawsze o tej samej porze, po kąpieli, kolysankach itd. Czasem zaśnie w trakcie jedzenia, a czasem trzeba lulac bardzo długo. Rano też różnie się budzi. W dzień - czasem krótkie drzemki, a wczoraj na przykład spała ciągiem ponad 3h. Bardzo mocno reaguje na zmiany pogody i to silnie wpływa na jej sen.

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • Lona W Debiutantka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piszecie że maluchy odwracają się już z brzuszka na plecy, a czy u którejś pociecha zaczynała na odwrót? Mój tylko z pleców na brzuch i to po karkołomnych wygibasach :( z brzucha na plecy nawet nie marzy...

• karakorum Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja z brzucha na plecy. Z plecków na bok z trudem i niechęcią.

Dziewczyny, moja mała zasypia czasami o 23... A budzi pomiędzy 7 a 9. W dzien zero regularnosci. Czasami drzemki 3 godziny, czasami w ogole.

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też zasypial po 22. Od paru dni czekam aż się zmęczy i kładę go przed 21 do swojego łóżka leżę z nim, gadamy i oglądamy gwiazdki. Wczoraj zasnął o 21!! Co prawda budził się do 22.30 co jakiś czas ale potrzymac trzeba było go za rękę i spał dalej. Wstaje przed 10.
    Mój to chyba leniuch bo tylko z pleców na bok się przekreca. Ale to może być moja wina bo nie kładę go na brzuch... poleży pół minuty i się drze.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • agigagi Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja sie przekreca z plecow na boki i tak macha nogami ze kreci sie wokol wlasnej osi, codzinnie budzi sie do gory nogami w lozeczku :D z brzucha na plecy tez sie przekreca ale raczej przypadkiem bo zgina nogi, traci rowbowage i bec na bok.

Zasypia 20:30-21:30 budzi sie codziennie po 6 rano bo my tak wstajemy i budzi sie przez halas, ale potem jak maz wyjdzie do pracy a cora do szkoly to zasypia jeszcze i pospi tak do 9.

W dzien drzemki max po pol godziny a na spacerze wcale nie spi tylko patrzy i patrzy na swiat. Malo spi w dzien ale nie placze wiec bie jest zle :) gryzie gryzaki, patrzy dookola, gada do zabawek, wcale jej nosic nie musze wiec czad :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 14:55

mała_ruda, El*a lubią tę wiadomość

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to u nas zabawą nr 1 jest siadanie. Biorę go na kolana przodem do świata on łapie się za palce i siada. Zabawa przednia.. chyba że po mleku... tak chce siadać że aż mu się uleje ale i tak jest wtedy szczęśliwy.

Czy Wasze pociechy też walą takie straszliwe bąki? Masakra idzie się przekręcić.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Lona W Debiutantka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierdy są a i owszem. Głównie rano:) a pamiętam jak pierwszy raz bąka puścił to się tak wystraszył że się rozbeczał :)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 19:40

Agi83 lubi tę wiadomość

• AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ua nas też bąki sadzi, ale nie śmierduchy :)

Czy wy też dziś macie taki kiepski dzień? Spać nie chce,cały dzień dwa skrajne stany. Albo uciech i gadamy albo maruda i płacz.. Niedawno takiej histerii dostała i tak się spinała, że myślałam już ze kółka albo gazy. Użyłam windi, ale nic nie dało, za to tak się wymeczyla rykiem, że padła w trakcie z pupa na wierzchu. Nawet ubieranie jej nie obudziło :/

iv096iyenbdfaarq.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam kilka dni temu w wanience puścił suchego bąka i poszło takie echo, że się biedactwo wzdrygnęło i rozbeczało ;)
    A tak to praktycznie cały dzień pierdzi w pieluszkę, ale bezzapachowo. Czasami jest z tego kupa po pachy, ale w większości takie małe kleksy. No i przez to ma wiecznie odparzoną pupę :(

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierdy rano albo przed kupą, ale na szczęście nie śmierdzące

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :):):)

U nas już jest regularny tryb od dłuższego czasu, chociaż odchylenia się zdarzają. Pobudka zazwyczaj o 5 ale czasem o 4 lub 6-7. Kąpiel około 19-20, po czym cycuś i usypianie. Ostatnio przed nocnym usypianiem dziecię dostaje korbki na grandzenie, ale na szczescie po chwili gadulstwa zasypia- straamy się z nią nie bawić wtedy, tylko uspokajać, może dzięki temu jarzy;)
    W ciągu dnia jest różnie, zazwyczaj rano około 8 śpi i tu jest różnie bo czasem śpi długo (2h) a czasem krótko (max 30 min), potem około 11-13 śpi, potem ok 16-18 ale tutaj już różnie.

U nas najpierw były obroty z pleców na boki, to już daaaawno, a od zeszłego tygodnia zaczeła z brzuszka na plecy. :) W drugą stronę tez czasem się zdarzało, ale chyba tylko przypadkiem, bo najpierw odwracała się na bok i potem z boczkuna brzuchu lądowała. Ogólnie z tym leżeniem na brzuchu naprawdę zaskakująco coraz lepiej idzie- ostatnio nawet w tej pozycji sie uspokaja jakies cuda normalnie!!!!
    Ale w zeszłym tygodniu to było apogeum nowych umiejętności- zauwazyłam, że przerwaca się z brzuszka na plecy, zaczęła łapać stopy i teraz konsekwentnie od rana się bawi próbując umieścić je w buzi- nawet jej się udaje na małą chwilkę wcisnąć palucha z prawej stopy do buzi. Weszcie zakupione dużo wcześniej skarpety z grzechotkami sa super zabawką. Mam jakieś 20 - 30 minut na inne czynności, bo tyle zajmuje jej zdejmowanie tych skarpet z obu nóg:D W sumie zwykłe skarpety też sa super zabawką. Zauważyłam, że już stabilnie trzyma głowę i mocno trzyma się rękoma za palce. Zaczełam ją podciągac i wreszcie trzyma głowę i chce by ją tak do siadania podciągac, bardzo jej się to podoba. Ciekawe co na to powie fizjoterapeutka.
    O i wreszcie usłyszałam prawdziwy głosny śmiech córki!!! Myślałam, że to jej "he eee" które było wczesniej to był śmiech, ale teraz wiem, że to zaledwie wstęp. Od kilku dni przy wygłupkach tak się głośno zeiciesza! I wreszcie nie musiałam być ninja- Mężu dał się nagrać podczas takich wygłupów i śmieszków:D

Co do bąków... Moja pierdzi chyba odkąd skońćzyła miesiac. Im starsza tym potrafi pochwalić sie mega głośnymi bąkami. Nie wiem jak ona to robi, ale te dźwęki chyba cały blok słyszy:D Mamy z Męzem ubaw po pachy. Bąki są prawie przed każdą kupą, ale ostatnio puszcza tez od tak, bąki dla bąków a nie zwiastujące kupę- a ja ciągle sprawdzam pampera. Póki co te bąki u naszych maluchów nie będą "zapachowe"- dopiero jak zacznie się rozszerzanie diety to i bączki nabiorą woni, podobnie zresztą jak kupki.

I tak, dostałam 3 raz od porodu...

Idziemy dzisiaj do pediatry, bo mała coś nam od kilku dni tak niepokojąoco kaszle. Nie ma gorączki, jakieś białe gluty dzisiaj z nosa jej wyjęłam, ale codziennie jej nos pryskam wodą morską rano i wieczorem to zawsze jakieś kozy wychodzą wtedy.

El*a lubi tę wiadomość

• Fortitudo Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAneczka u nas to samo, też taki niepokojący kaszel i też wyciągam jej gluty, ale pediatra mówi, że mała jest osłuchowo czysta i każe inhalowac tylko.. We wtorek na szczepienie i boje się, że będzie niby ok ale nie powinna być szczepiona..

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mały każdy płacz zaczyna od takiego chrumkania/charczenia. Każda obca osoba, która to słyszy, mówi, że jest przeziębiony. Normalnie w ciągu dnia i nocy oddycha prawidłowo przez nosek. Ma tak od urodzenia, pediatra twierdzi, że to może być wiotkość krtani, że to przejdzie i mam nie panikować...

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • El*a Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam , jak mała puszcza bąki, pachną mi jak najlepszy Dior ;)

km5sgu1r8qbbjeeq.png
  • agigagi Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie uzaleznienie jesli chodzi o zapach skory. Strasznie mi sie podoba zapach mojej malutkiej. Starsza cora ma juz 8 lat a nadal uwielbiam wachac jej glowe :D to niemal jak fetysz :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 17:08

El*a, ZAneczka lubią tę wiadomość

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dużo bączkuje, ale bezzapachowo. Za to kupszatale wonieją coraz "lepiej :D :)

El*a lubi tę wiadomość

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda wrote:
    Za to u nas zabawą nr 1 jest siadanie. Biorę go na kolana przodem do świata on łapie się za palce i siada. Zabawa przednia.. chyba że po mleku... tak chce siadać że aż mu się uleje ale i tak jest wtedy szczęśliwy.

Czy Wasze pociechy też walą takie straszliwe bąki? Masakra idzie się przekręcić.

U nas dokładnie to samo - na nic wszystkie zabawki, najlepsza zabawa to siadanie :) wszyscy tylko "nie sadzaj jej! Nie daj jej siadać, bo kręgosłup... " itd, no ale co ja mam zrobić, powiązać ją? O.o

Dziewczyny, czy robiła któraś z Was morfologie dziecku? Ja już 3 razy bo mała miała anemię i za każdym razem wychodzą odrobinę obniżone leukocyty i dużo obniżone neutrofile i już mam schizy :/

ZAneczka lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 488 489 490 491 492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ