X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • agigagi Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela, moja starsza córa jak tylko może to i tak lata przed blokiem z dzieciakami, mąż w pracy, a ja mam święty spokój bo w końcu nie muszę być gotowa razem z malutką a to żeby do szkoły zaprowadzić, a to odebrać, a to na zajęcia dodatkowe itd. Teraz mogę po prostu wychodzić na spacery kiedy chcę i gdzie chcę :D Już nie mówiąc o tym że nie muszę sprawdzać zadań z matmy i poprawiać wypracowań z małą przy cycku :D

Cabank84, 8kg?! Masakra :D niezły żarłok z Twojej malej. Moja troche ponad 5kg ale tez silna baba wiec waga sie nie przejmuje, wazne ze zdrowa :)

Tak w ogole to moje starsze dziecko ma juz 8,5 roku i od urodzenia nigdy antybiotyku w ustach nie mialo, raz do roku lapie przeziebienie, ale zadnej powazniejszej choroby jeszcze nie przechodzila. Mam nadzieje ze z mloda bedzie podobnie bo fajnie tak nie musiec odwiedzac przychodni bez potrzeby:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 21:41

El*a, AnnaIzabela, ZAneczka lubią tę wiadomość

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu, Młoda zniosła je nadzwyczajnie dobrze :) ciekawe jak będzie później..

Za to wagowo ma 5430g i spadła z 10-25 centyla na 3-10 i dostałyśmy skierowanie na morfologię i żelazo.. Wzrost ma 60cm i została w 10-25. Niby nic niepokojącego, ale ciągle ta butla mi po głowie chodzi..

iv096iyenbdfaarq.png
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wasze małe kurczaki też tak PISZCZĄ? :D Moja niedawno zaczeła i czasami jak sie rozpiszczy to mi sie plakac ze smiechu chce :D

ZAneczka lubi tę wiadomość

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • erre Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój czasem piszczy podczas snu, takie jedno gwizdnięcie, ale aż ciary przechodzą...

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój od wczoraj piszczy i bardzo go to bawi. Od ponad tygodnia zasypia po 20, a nie jak wcześniej po 22. I w końcu można usiąść z dupskiem na kanapie.

Dzisiaj mija 6 dzień od ostatniej kupy... ja się wykoncze..

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dziś po szczepieniu. Małą bolała o dziwo nóżka po 5w1, bez paracetamolu się nie obeszło.. Okazało się, że te pokasływania i charczenia to od za dużej ilości produkowanej śliny i że prawdopodobnie dolne ząbki szykują się do wyjścia na świat:-P
    Ogólnie mała nie jest taka mała bo ma prawie 6,5 kg :-P po zagięciach 69 cm, a na "prosto" 61 ;-)

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Maleńka ma 4900 kg, mierzy 66 cm.
    Zapalenie gardła leczymy i oby nie przeszło w coś gorszego.
    Do tego dziąsełka doskwierają, gryzie wszystko co popadnie a nasze palce są lepsze niż wszelkie gryzaki, jakie posiadamy...
    Ostatnio nasza gadułka zaczęła pluć buźką, ślina jej pienista wtedy po brodzie spływa, a ona "aguuuuu" i dalej pluje- ma rozrywkę :D
    A i dziecko nauczyło mnie nowego sposobu pokazywania fucka "na oblizywanie" xD Myślałam, że padnę jak zobaczyłam jej środkowy palec grzebiący w dziąsłach a potem pięknie prezentujący się na brodzie w geście myśliciela... I to już nie pierwszy raz, kiedy moja córa wystawia akurat środkowego palca... czesto tak robi jak zasypia przy cycu, że kładzie tenże gest na piersi i zasypia.. ech cóż ona chce mi zakomunikować/:P

erre, AnnaIzabela, Fortitudo lubią tę wiadomość

• AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAneczka to moja przy Twojej to klusek jest :) przestałam się martwić, taka najwidoczniej jej natura a te centyle to więcej szkody niż pożytku.. :/

U nas też plucie śliną odchodzi i gryzienie. Babcia zainwestowala w żyrafę Sophie i to był strzał w 10!:)
    Poza tym od wczoraj zaczęła jęczeć(?) Jak ma smoka i podczas cycania. Nie wiem jak to dokładnie określić, ale jeczenie najbardziej mi pasuje do tego co wyprawia. I nie wygląda przy tym, żeby ją coś bolało..

agigagi, ZAneczka lubią tę wiadomość

iv096iyenbdfaarq.png
  • El*a Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, moja wsadza środkowy i serdeczny palec do buzi i tak czasem zasypia, wygląda jakby w połowie koncertu Black Sabbath ją drzemka naszła ;) to są tak fajne momenty, że aż żal, że kiedyś miną...
    Basia waży 6400, ale już zwolniła z przyrostem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 21:45

AnnaIzabela, karakorum, ZAneczka lubią tę wiadomość

km5sgu1r8qbbjeeq.png
  • agigagi Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela moja tez ostatnio zaczela jeczec podczas ssabia cyca, dokladnie to brzmi to jako "mhmmmmmhhmmm mmhmmmm" wczesniej tego nie miala a ostatnionpare razy, bardzo smiesznie to brzmi :)

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agigagi wrote:
    AnnaIzabela moja tez ostatnio zaczela jeczec podczas ssabia cyca, dokladnie to brzmi to jako "mhmmmmmhhmmm mmhmmmm" wczesniej tego nie miala a ostatnionpare razy, bardzo smiesznie to brzmi :)

No no dokładnie tak to brzmi :D raz ja nawet nagrałam, żeby w razie co mieć do Pani doktor, ale widzę, że sporo dzieci tak ma, to chyba kolejna ich umiejętność :D

iv096iyenbdfaarq.png
  • Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Tak chwalilam moje dziecię a tu od 2 dni daje czadu przed spaniem tak głośno ze niedługo mi sąsiedzi będą dobijac się do drzwi! Jutro skończy 3 miesiące . Wciska piąstki do buzi , niechce żadnych gryzakow. Czy to juz ząbki? !!! Silnik się strasznie i dalej ma katarek. Chce mi już siadać. Jak trzymam ja za rączki to się lekko podnosi. Wiem ze jeszcze jej nie wolno ale denerwuje się jak ją odkładam. Nerwósek mój mały.

gannyx8dhnjo8bll.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabank mój mały miał katar 2 miesiące! Kupiłam nawilżacz powietrza i jak ręką odjal.

U nas ze spaniem nareszcie super! Nie dość że idzie spać po 20 to teraz od paru dni sam zasypia w łóżeczku. Kąpiel, jedzenie, bajka i do łóżeczka. Wczoraj 20 min walczył z zabawką przed spaniem ale ostatecznie poległ. Już spał, a jeszcze próbował rączką złapać. Jednak przekroczenie granicy tych magicznych 3 miesięcy jest prawdą.

Rączki i wszystko co da się wepchać do buzi ląduje tam. Poza tym jakbym dziecka nie miała. Leży w łóżeczku i bawi się pół dnia. Chichra się do taty jak tylko wróci z pracy. Widać w jego oczach, że coraz bardziej wszystko ogarnia i rozumie. Robi miny jak tata, tak samo długo śpią i tak samo przeciągają się po wstaniu.
    Nie wyobrażam sobie życia bez moich chłopaków.
    We worek szczepienia..

AnnaIzabela, ZAneczka, El*a, Cabank84 lubią tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • agigagi Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak dlugo jestescie z dziecmi na spacerach? Ja poczatkowo bywalam po 5h dziennie, teraz ok. 3-4 godziny bo mi sie juz odechciewa tego lazenia, moja nie lubi stabia wiec trzeba chodzic..

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodziłam po 3-4 godziny bo tyle spała,ostatni miesiąc wychodzę bardzo rzadko, bo raz, że partner po operacji kolana unieruchomiony, więc zostawić go nie mogłam, dwa mieszkam ciągle u teściowej :/ i nawet kluczy do domu nie mam więc zostaje mi kawałeczek podwórka za domem, trzy Młoda ostatnio ma alergię na wózek i każde wyjście jeżeli nie jest zmęczona i nie uśnie w ciągu 15-20 minut kończy się wrzaskiem albo na rękach.. i u mnie też mimo że spała nie było mowy o tym żeby stanąć czy usiąść, bo zaraz pobudka i płacz. Ale mi to pasowało, bo trochę tyłka się zrzucilo, a teraz dupa zbita..

iv096iyenbdfaarq.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spacer u nas godzinny jest ale nie codziennie. Za to codziennie wychodzę z małym ma 2-3 na podwórko. Pojeżdżę chwilę wózkiem, on zasypia, zostawiam wozek,a ja mogę chociaż ogródek ogarnąć.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze 4-5 razy w tygodni, godzine sobie chodzimy.

Moja piękna wczoraj spała od 20 do 9 (!), zasnela godzine temu, ciekawe czy powtorzy sukces z wczoraj :D
    Wczoraj to nie wiedzialam co z czasem zrobic, az sobie nareszcie brwi oskubałam z nudów :P

El*a, Cabank84 lubią tę wiadomość

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe u nas dalej chorobsko trzyma.Byliśmy dzisiaj na kontroli, bo mała zaczeła strasznie kaszleć. Na szczęście od dwóch dni max temp to 37 stopni, więc przynajmniej gorączka nam ustaje (we wtorek miała 38,5, w srode to samo...). Na szczęście nie ma już żadnych świstów w płucach. Ja przy okazji też mam zapalenie gardła, ale pediatra stwierdziła, że dzięki temu więcej przeciwciał do dziecka z pokarmem wędruje:)

Moja córa ma kryzys, jakby wszystkim się nudziła. Teraz najlepiej jej oglądac świat podczas noszenia na rękach, ewentualnie prób podnoszenia do pozycji siedzącej, a ostatnio jestem meeega dumna, bo nawet leżenie na brzuchu stało się atrakcyjne. Leżenie na plecach to nuuda straszna!Ciągle pcha wszystko do buzi i zagryza dziąsła, a zębów jak nie było widać, tak nadal nic.

Dziewczyny, czy któraś z Was interesuje się rozszerzaniem diety metodą blw?

• AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAneczka ja się nad tym zastanawiam :)

Moje dziecko od wczoraj krzyczy i piszczy non stop.. Na wszystko, na wszystkich.. i tak się przy tym cieszy, że mimo bólu głowy i ja mam radochę :D

El*a, ZAneczka lubią tę wiadomość

iv096iyenbdfaarq.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez myśle o Blw. Niestety dr powiedziała zeby juz zacząć rozszerzać małej dietę bo obawia sie nawrotu anemii. Wiec mamy wybór słoiczki lub sprawdzone warzywa, do tych 2gich niestety nie mamy dostępu.
    Gdzie myślicie kupować produkty dla dzieci (Blw)?

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
‹‹ 490 491 492 493 494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ