Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
przewidywany termin porodu wg kalkulatorów to 17 marca ale mysle że chyba troche szybciej, bo wg kalkulatora od do zagnieżdzenia mineły 2 tyg (plemniki mocarne!), aleniech zostanie 17 marca - urodziny mojej babci:)
Co do objawów to mam ciężki cyc. i to na tyle.
Testy sikane negatywne całuy czas, pierwsza beta przedwczoraj 57, druga beta wczoraj 115 i pierwszy ledwo widoczny test sikany:)Lilcia lubi tę wiadomość
Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10 -
Natka94 wrote:Spałam od 16 do dzisiejszego poranka. Ciągle mi zimno. Jadę dziś do teściów, ale nie chwalę się USG. Co do zimna, lekarz mówi, że tak czasem może być.
Dzidziuś był dla mnie zaskoczeniem, ale niesamowicie boję się, że coś pójdzie nie tak za tydzień pójdę na USG w moim rodzinnym mieścieNatka94 lubi tę wiadomość
Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10 -
Witam nowe marcowe mamusie . Jak wasze samopoczucie? Nie wiem czy mam sie marwic ale od przedwczorak pobolewa mnie w lewej pachwinie i od tego dretwieje mi lewe noga. Mam wrazenie jakbym miala skurcz w lydce. Moze to glupota i jestem przewrazliwiona ale w listopadzie w 6 tyg poronilam i teraz wszystko mnie martwi. Dodatkowo wszedl mi jakis bol w szyje, tak jakbym zle spala i jak przekrecam glowe to mi na bark promieniuje. Zaczelam myslec o ciazy pozamacicznej ale bylam we wtorek u lekarza i pani doktor zlokalizowala zarodek. Gdzyby nie bylo go w macicy to by powiedziala. Co o tym myslicie?
-
Hej Zabka, jestem w pierwszej ciąży, nic medycznie nie mogę doradzić, ale napiszę co uważam. Każda z nas jest przewrażliwiona na punkcie ciąży, martwi się, stresuje. Nie unikniemy tego. Wydaje mi się, że skoro pani ginekolog widzi zarodek w macicy, to bez stresu Żabciu. Wszystko będzie dobrze. Stres szkodzi dziecku.
Ja wylałam wiele łez, bo nie mogłam zajść szybko w ciążę. Teraz już tylko się cieszę, nie może być źle!!!!
Mnie na przykład bolały stawy w łokciach (zanim się dowiedziałam, że jestem podwójna) i myslałam nawet, że to jakieś zapalenie stawów, a tu ciaża.
Każdy organizm jest inny, wszystko będzie ok
niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
Starania od grudnia 2016
]
26 czerwca dwie kreski:)
3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa -
Zabka87 wrote:Witam nowe marcowe mamusie . Jak wasze samopoczucie? Nie wiem czy mam sie marwic ale od przedwczorak pobolewa mnie w lewej pachwinie i od tego dretwieje mi lewe noga. Mam wrazenie jakbym miala skurcz w lydce. Moze to glupota i jestem przewrazliwiona ale w listopadzie w 6 tyg poronilam i teraz wszystko mnie martwi. Dodatkowo wszedl mi jakis bol w szyje, tak jakbym zle spala i jak przekrecam glowe to mi na bark promieniuje. Zaczelam myslec o ciazy pozamacicznej ale bylam we wtorek u lekarza i pani doktor zlokalizowala zarodek. Gdzyby nie bylo go w macicy to by powiedziala. Co o tym myslicie?
-
Hej dziewczyny, mam nadzieje ze do was dolacze, niedlugo, na razie jestem dopiero 3 dni po owulacji i mam nadzieje ze zaskoczylo, zwlaszcza, ze piersi zaczely mi dokuczac, a brodawki sa wielkosci brzoskwini.
Mam coreczke 20 miesieczna i w tym miesiacu zaczelismy starania o rodzenstwo dla niej. A czy sie udalo dowiem sie za 2 tygodnie Ogolnie to jestem ciekawa jak to bedzie i jak bedzie nam szlo z karmieniem jej jak piersi juz daja sie we znaki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 13:12
-
Wlasnie odebralam ksiazeczke ciazy z terminami wizyt. Nastepna mam 17 lipca. Na pewno bedzie widac juz serduszko. Przy okazji dowiedzialam sie o wynik bety z wtorku, byl to 5 tydz. wynik to 1092 czyli chyba wszystko ok. Jestem pozytywnie nastawiona. Musi byc dobrze
Marietta lubi tę wiadomość
-
W ogole dziewczyny dzisiaj dla poprawy humoru nasikalam na test. Przyjemnie popatrzec, jak szybko pojawiaja sie 2 kreseczki, nie tak jak kiedys - kilkuminutowe wypatrywanie cienia
Nie pisalam dnia po owu, bo nie wiem,kiedy byl. Dzien kalendarzowy oznacza dzien cyklu (okres 01.06)
https://naforum.zapodaj.net/images/1242a504267a.jpg
A. - 03.18 ❤️
V. - 05.19 💜
O. - 10.22 🩷 -
ja po wizycie termin porodu 5.03.2018 pęcherzyka nie bardzo było widać tzn coś ciemnego o długości 1 mm. Gin szukał i szukał aż znalazł po chwili pokazał mi i przyznam, że widziałam ten twór. Przesunął usg kawałek w bok i pokazało się jeszcze jedno takie ciemne coś. Wtedy gin pod nosem gadał "o nie, nie, nie.. my tu chcemy jedno dziecko" zrobiłam wielkie oczy. Powiedział, że nie wyklucza bliźniaków bo pierwsza beta 181,9 po 48h około 490 a dzisiaj powinno być już ponad 1000. Jak beta wynosi ponad 1000 to powinno być widać pęcherzyk bez problemu. Stwierdził, że taki dynamiczny przyrost może świadczyć o bliźniakach przy dwójce dzieciaczków bete trzeba dzielić na 2. Teraz niecierpliwie czekam do 14 lipca na kolejną wizytę. We wtorek mam znowu zrobić betę.
Marietta lubi tę wiadomość
-
Karakorum ja ma ksiazeczke po poprzedniej ciazy. I odrazu mi wpisywala do niej nastepne wyniki badan i opis usg. Przyjela mnie w 34 dc czyli 4 dni po terminie @. Dlaczego tak wczeanie? Przyczyna bylo wczesniejsze poronienie oroz to ze oatatni moj okres trwal 4 dni i istnialo prawdopodobienstwo ze ciaza trwa juz dluzej.