Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam sie i ja
we wtorek pierwszy test bardzo baldziutka kreska w czwartek powtorzylam i juz byl wyrazny plusik w 3 cyklu nam sie udalo Mamy juz Coreczke Emilke w listopadzie skonczy 3 latka.Mieszkamy w Holandii a w Polsce Sosnowiec Planowany termin na 10 marca Bardzo sie ciesze ze do Was dolaczylam Pierwsze usg powinnam miec miedzy 7 a 9 tc juz sie nie moge doczekac by zobaczyc serduszko Prenatalne wypadaja mi akurat jak bede w Polsce na urlopie wiec bardzo sie z tego ciesze Co do plci ja bym chciala druga Corcie a Maz w sumie jest mu obojetne Najwazniejsze by bylo zdrowe
Oby szybko i zdrowo zlecialy nam te 9 miesiecyMarietta lubi tę wiadomość
-
Coraz większe grono bardzo fajnie mam pytanie do dziewczyn, które już były w ciąży. Czy piersi bolą całą ciążę, aż do rozwiązania? Ja akurat jestem z tych, które piersi bolą mocno, także przed okresem. Teraz w ciąży oczywiście nie jest inaczej ale ile to trwa?
-
U mnie w pierwszych tygodniach były zdecydowanie bardziej wrażliwe, nawet kąpiel pod prysznicem bywała lekko nieprzyjemna, ale później jakoś to przeszło, po prostu już tylko były większe i pełniejsze. Na początku najgorzej, potem pod tym względem z górki
-
Lilcia wrote:Coraz większe grono bardzo fajnie mam pytanie do dziewczyn, które już były w ciąży. Czy piersi bolą całą ciążę, aż do rozwiązania? Ja akurat jestem z tych, które piersi bolą mocno, także przed okresem. Teraz w ciąży oczywiście nie jest inaczej ale ile to trwa?
Dopiero to mnie boleć zaczęły w 7 miesiącu musiałam robić okłady zimne, bo piersi były jak kamienie, nawet stanika nie mogłam ubrać ale mało kto ma tak przekichane
madziallena- GRATULACJE 9 miechów zleci jak z bicza strzelil poza ostatnimi tygodniami, kiedy zawsze się dłuży -
karakorum chyba tak, bo jakby leci piąty tydzien a czwarty sie juz skończył. Ja to tak rozumiem.
Jeju dziewczyny to zmęczenie mnie wykończy. Nie sądziłam ze tak szybko sie zacznie.
O 20 padam na twarz nieprzytomna, gdzie zawsze o 23 jeszcze miałam max energii. Ale dobrze ważne zeby malenstwo pięknie sie rozwijało.
Jak tam wasze samopoczucie ? .
-
Marietta, to oby tak dalej. Trzeba będzie mieć siły żeby ogarnąć te nasze podwójne maleństwa:) Ja ciągle myślę jak to będzie z dwójką dzieci z niewielką różnicą wieku, z jednej strony wiem, że pierwsze miesiące pewnie mega wyczerpujące, ale potem widok dwóch małych szkrabów bawiących się ze sobą wszystko wynagrodzi:)
Ania_1986 lubi tę wiadomość
-
Czyli widzę, że jak ze wszystkim - każda kobieta inaczej. No cóż trudno - zniosę wszystko dla tego maluszka
Muffyn kuzynka ma dwa szkraby, poltorej roku jest roznicy między nimi i tak. było jej ciężko na początku, ale też dlatego, że pierwsza córcia dość absorbujaca i była niegrzeczna (teraz jest już ok) no i ona nie miała żadnej pomocy, bo mąż się nie angazuje. A teraz jak starsza ma 4 latka ponad jest już ok nawet wróciła sobie do pracy na pol etatu - mówi, ze bardziej żeby odpocząć -
Niki2095 wrote:A co sadzicie o jeżdżeniu na rolkach w czasie ciąży ?
Przed byłam bardzo aktywna i kilka razy w tygodniu jeździłam na rolkach. a gdzieś dzisiaj wyczytałam że nie mogę
no ale czego się nie zrobi dla maleństwa
Myślę, że to zbyt kontuzyjny sport jednak... Plus tak samo jak przy rowerze- wyboje, wstrząsy, raczej nie ma to pozytywnego wpływu na ciąże Może jakis spokojniejszy sport? np szachy? -
nick nieaktualnyNiki ja ćwiczyłam przed ciążą 4-5 razy w tygodniu aeroby i siłowe. Teraz robię przerwę do końca 1 trymestru, bo takie jednak są zalecenia, a 2 i 3 planuje basen + joga + piłka. Martwię się jak cholera, bo od wczoraj kuje mnie po lewej stronie. W czwartek mam wizytę, ale chyba zwariuje do tego czasu. Tym bardziej, że to jest ciąża stymulowana Clo, a przy niej jest większe ryzyko
-
Ja tez jestem w Niemczech, mozesz wpasc i do mnie
A co do rolek - nie mialabym nic przeciwko spokojnej, bezpiecznej i odprezajacej jezdzie, bez szarzowania. Nie sam fakt jezdzenia na rolkach jest niebezpieczny, tylko ryzyko upadku (jak przy rowerze). Rozsadna aktywnosc sportowa jest godna pochwaly, lepsze to niz gnicie na kanapie.A. - 03.18 ❤️
V. - 05.19 💜
O. - 10.22 🩷