Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka Karakorum jesli blisko granici Holenderskiej to chetnie :P Ja mieszkamw Holandi blisko Niemiec :)

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, że się zastać nie można :P lepszy delikatny rower niż nic pewnie ;) Czytałam kiedyś o sportach na necie i co do roweru i rolek to mocno podzielone zdania, jak ktoś się czuje na siłach- bardzo proszę ;)
    PatSim wrote:
    Niki ja ćwiczyłam przed ciążą 4-5 razy w tygodniu aeroby i siłowe. Teraz robię przerwę do końca 1 trymestru, bo takie jednak są zalecenia, a 2 i 3 planuje basen + joga + piłka. Martwię się jak cholera, bo od wczoraj kuje mnie po lewej stronie. W czwartek mam wizytę, ale chyba zwariuje do tego czasu. Tym bardziej, że to jest ciąża stymulowana Clo, a przy niej jest większe ryzyko :(

Mnie w poprzedniej ciąży baaardzo kłuły/ bolały jajniki pierwsze 2 miesiące. W tej czuję się dużo lepiej, ale kłucie jajników z tego co pamiętam z wizyty u lekarza może się zdarzyć. Plus to, że w ciązy macica się podnosi zanim wypełni je jakoś konkretniej dziecko, więc jajniki też zmieniają swoją pozycję- może kłuć nieco wyżej :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mnie macica boli w tej wyjatkowo...

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki! Witam się z Wami i chciałabym dołączyć. Hcg z czwartku (17dpo) 95,1
    Dzisiaj 222,7
    To moja trzecia ciąża, mamy jedną córeczkę. Teraz płeć jest mi zupełnie obojętna, oby zdrowe (brzmi schematycznie ale ma duuuże znaczenie...)
    Ogólnie w naszym życiu przełomowe momenty zdarzają się co 2 lata.
    2008 zaczęliśmy być parą
    2010 zaręczyny
    2012 ślub
    2014 Córeczka
    2016 druga Córeczka...
    No i teraz tp na 08.03.2018.
    Objawów nie mam jakichś szczególnych. Może sikam częściej :) w pierwszej ciąży cycki bolały to człowiek przynajmniej czuł że w ciąży jest :) a jak z dnia na dzień przestały to cały dzień wyłam że coś nie tak :P na objawy przyjdzie jeszcze czas :)

madziallena, wiecznie lubią tę wiadomość

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • KolorowyBalonik Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kazio :)

niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
    Starania od grudnia 2016
    f2w3rjjgv0aic1n5.png]
    26 czerwca dwie kreski:)
    3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa :)
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to zleciło
    W tamtym roku o tej porze cieszyłem się z dwóch kresek a dziś niunia śpi obok :)
    Powodzenia!
    Marcowka 2017

madziallena lubi tę wiadomość

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziallena, mieszkam przy granicy holendersko-niemieckiej, w Dolnej Saksonii ;)

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazio14 wrote:
    Hej Kobietki! Witam się z Wami i chciałabym dołączyć. Hcg z czwartku (17dpo) 95,1
    Dzisiaj 222,7
    To moja trzecia ciąża, mamy jedną córeczkę. Teraz płeć jest mi zupełnie obojętna, oby zdrowe (brzmi schematycznie ale ma duuuże znaczenie...)
    Ogólnie w naszym życiu przełomowe momenty zdarzają się co 2 lata.
    2008 zaczęliśmy być parą
    2010 zaręczyny
    2012 ślub
    2014 Córeczka
    2016 druga Córeczka...
    No i teraz tp na 08.03.2018.
    Objawów nie mam jakichś szczególnych. Może sikam częściej :) w pierwszej ciąży cycki bolały to człowiek przynajmniej czuł że w ciąży jest :) a jak z dnia na dzień przestały to cały dzień wyłam że coś nie tak :P na objawy przyjdzie jeszcze czas :)

Witaj Kazio! Dopisuję Cię na listę :) super przyrost bety! Mnie też aż tak na płci nie zależy jak na zdrowiu, z synkiem mamy różne przejścia, oby drugie było w pełni zdrowe! Na dzień kobiet masz termin widzę ;)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jestem troche dalej. Niedaleko Schtudgardu.

88c53e3k19nfhznr.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazio witaj :) napewno wszystko bedzie dobrze z naszymi dzidziusiami :)

Jak tam Wam mija niedziela?

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj zimno.. Mąż spełnia moje wszystkie zachcianki i właśnie zaraz wybieramy się nad morze pooddychać jodem. Daleko nie mamy więc można skorzystać. Jak nie byłam w ciąży to ciężko było mi go do czegokolwiek namówić. Teraz nie ma problemu. Wczoraj byliśmy na imprezie rodzinnej. Wygadałam się starszej siostrze bo chciałam się podpytać czy poczekać jeszcze z nowiną do czasu kiedy będzie już widać na usg. Czekamy 2 tygodnie. Siostra ma miesięczną córe, nie mogłam przestać się na nią gapić.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • KolorowyBalonik Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niedziela leniwie, właśnie wróciliśmy do domu z kościoła i zaraz zabieramy się za obiad ;) Schabowe z ziemniaczkami i mizeria :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2017, 12:40

madziallena lubi tę wiadomość

niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
    Starania od grudnia 2016
    f2w3rjjgv0aic1n5.png]
    26 czerwca dwie kreski:)
    3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

W zeszlym miesiacu sie nie udalo, wiec mam nadzieje ze teraz w koncu sie uda :) termin wypada mi na 9 Marca. Z tym ze bede miec 3cc i bedzie na pewno w Lutym.

Ja rowniez z Niemiec z Köln :)

To moja 9 ciaza. Z czego mam 2 dzieci. Takze boje sie cieszyc bo w zeszlym miesiacu wmawialam sobie ze bedzie dobrze. Skonczylo aie zle a ja bardzo to przezylam. W tym miesiacu nie staralismy sie ale los zdecydowal inaczej ;)

Zycze nam wszystkim by fasolki rosly zdrowo ❤️

madziallena, Marietta lubią tę wiadomość

• Marietta Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwojnaMama wrote:
    Hej dziewczyny :)

W zeszlym miesiacu sie nie udalo, wiec mam nadzieje ze teraz w koncu sie uda :) termin wypada mi na 9 Marca. Z tym ze bede miec 3cc i bedzie na pewno w Lutym.

Ja rowniez z Niemiec z Köln :)

To moja 9 ciaza. Z czego mam 2 dzieci. Takze boje sie cieszyc bo w zeszlym miesiacu wmawialam sobie ze bedzie dobrze. Skonczylo aie zle a ja bardzo to przezylam. W tym miesiacu nie staralismy sie ale los zdecydowal inaczej ;)

Zycze nam wszystkim by fasolki rosly zdrowo ❤️

Witamy!! Trzymam w takim razie mocno kciuki, zostaniesz z nami aż do marca <3 dopisuję Cię na listę, a kto się na niej pojawi już nie może zniknąć ;)

PodwojnaMama lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KolorowyBalonik wrote:
    U nas niedziela leniwie, właśnie wróciliśmy do domu z kościoła i zaraz zabieramy się za obiad ;) Schabowe z ziemniaczkami i mizeria :)

Miiizeriiia <3 a ja nie mogę śmietany, dziecko ma alergie na białko mleka krowiego :P mam nadzieję ostawić od piersi bąbla do miesiąca czasu, tak się najem mizerii, że mi bokiem wyjdzie wtedy :P Też się zbierałam do kościoła z bąblem, ale zlało nas wracając ze sklepu niemiłosiernie, więc chyba drugiej wyprawy nie zaplanuję na dzisiaj już :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja się tam rozpisałam a tu drugi wątek.

To jeszcze raz :)

Dziś test pozytywny a ja na urlopie jak wrócę to lecę do gina.
    Wychodzi na to że udało się w pierwszym cyklu.
    Data porodu na 4 marca :)

Witam wszystkich i gratuluję i życzę nudnych i szczęśliwych ciąż.

Marietta, PodwojnaMama, wiecznie lubią tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Miiizeriiia <3 a ja nie mogę śmietany, dziecko ma alergie na białko mleka krowiego :P mam nadzieję ostawić od piersi bąbla do miesiąca czasu, tak się najem mizerii, że mi bokiem wyjdzie wtedy :P Też się zbierałam do kościoła z bąblem, ale zlało nas wracając ze sklepu niemiłosiernie, więc chyba drugiej wyprawy nie zaplanuję na dzisiaj już :)

Marietta ja też jeszcze karmie piersią i właśnie myślę o odstawieniu i nie wiem jak się do tego zabrać. Moja córeczka ma już 11 miesięcy.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmie mala nadal również, ostatnio trochę mniej ssak je, ale to nadal 3-4 x dziennie plus w nocy. Mam nadzieje, ze sama się w 2 trymestrze odstawi jak mleko zmieni smak. Chciałam karmić 2 lata i chyba tak akurat gdzieś wyjdzie, jak nie to pomyśle :D u nas tylko dzięki mleku 3ki i 4ki jakoś przetrwała, bo nic innego ze 2 miesiące nie jadła.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Marietta ja też jeszcze karmie piersią i właśnie myślę o odstawieniu i nie wiem jak się do tego zabrać. Moja córeczka ma już 11 miesięcy.

O proszę! to jest nas więcej ;) ja chciałabym tak do miesiąca- góra dwóch odstawić malucha, brodawki mam już tak wrażliwe, że nie daję rady już po mału karmić... Ale ile się da, tyle dałam dziecku ;)
    BTW- gratuluję dwóch kreseczek, zapisuję Cię na listę marcówek :)

Ania_1986 lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Ja karmie mala nadal również, ostatnio trochę mniej ssak je, ale to nadal 3-4 x dziennie plus w nocy. Mam nadzieje, ze sama się w 2 trymestrze odstawi jak mleko zmieni smak. Chciałam karmić 2 lata i chyba tak akurat gdzieś wyjdzie, jak nie to pomyśle :D u nas tylko dzięki mleku 3ki i 4ki jakoś przetrwała, bo nic innego ze 2 miesiące nie jadła.

Oooo kolejna! ;) Witaj! Przeoczyłam Cię gdzieś czy jeszcze się nie deklarowałaś na marzec? ;) dopisać Cię do listy?:)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ