X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka Karakorum jesli blisko granici Holenderskiej to chetnie :P Ja mieszkamw Holandi blisko Niemiec :)

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, że się zastać nie można :P lepszy delikatny rower niż nic pewnie ;) Czytałam kiedyś o sportach na necie i co do roweru i rolek to mocno podzielone zdania, jak ktoś się czuje na siłach- bardzo proszę ;)
    PatSim wrote:
    Niki ja ćwiczyłam przed ciążą 4-5 razy w tygodniu aeroby i siłowe. Teraz robię przerwę do końca 1 trymestru, bo takie jednak są zalecenia, a 2 i 3 planuje basen + joga + piłka. Martwię się jak cholera, bo od wczoraj kuje mnie po lewej stronie. W czwartek mam wizytę, ale chyba zwariuje do tego czasu. Tym bardziej, że to jest ciąża stymulowana Clo, a przy niej jest większe ryzyko :(

Mnie w poprzedniej ciąży baaardzo kłuły/ bolały jajniki pierwsze 2 miesiące. W tej czuję się dużo lepiej, ale kłucie jajników z tego co pamiętam z wizyty u lekarza może się zdarzyć. Plus to, że w ciązy macica się podnosi zanim wypełni je jakoś konkretniej dziecko, więc jajniki też zmieniają swoją pozycję- może kłuć nieco wyżej :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mnie macica boli w tej wyjatkowo...

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki! Witam się z Wami i chciałabym dołączyć. Hcg z czwartku (17dpo) 95,1
    Dzisiaj 222,7
    To moja trzecia ciąża, mamy jedną córeczkę. Teraz płeć jest mi zupełnie obojętna, oby zdrowe (brzmi schematycznie ale ma duuuże znaczenie...)
    Ogólnie w naszym życiu przełomowe momenty zdarzają się co 2 lata.
    2008 zaczęliśmy być parą
    2010 zaręczyny
    2012 ślub
    2014 Córeczka
    2016 druga Córeczka...
    No i teraz tp na 08.03.2018.
    Objawów nie mam jakichś szczególnych. Może sikam częściej :) w pierwszej ciąży cycki bolały to człowiek przynajmniej czuł że w ciąży jest :) a jak z dnia na dzień przestały to cały dzień wyłam że coś nie tak :P na objawy przyjdzie jeszcze czas :)

madziallena, wiecznie lubią tę wiadomość

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • KolorowyBalonik Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kazio :)

niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
    Starania od grudnia 2016
    f2w3rjjgv0aic1n5.png]
    26 czerwca dwie kreski:)
    3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa :)
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to zleciło
    W tamtym roku o tej porze cieszyłem się z dwóch kresek a dziś niunia śpi obok :)
    Powodzenia!
    Marcowka 2017

madziallena lubi tę wiadomość

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziallena, mieszkam przy granicy holendersko-niemieckiej, w Dolnej Saksonii ;)

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazio14 wrote:
    Hej Kobietki! Witam się z Wami i chciałabym dołączyć. Hcg z czwartku (17dpo) 95,1
    Dzisiaj 222,7
    To moja trzecia ciąża, mamy jedną córeczkę. Teraz płeć jest mi zupełnie obojętna, oby zdrowe (brzmi schematycznie ale ma duuuże znaczenie...)
    Ogólnie w naszym życiu przełomowe momenty zdarzają się co 2 lata.
    2008 zaczęliśmy być parą
    2010 zaręczyny
    2012 ślub
    2014 Córeczka
    2016 druga Córeczka...
    No i teraz tp na 08.03.2018.
    Objawów nie mam jakichś szczególnych. Może sikam częściej :) w pierwszej ciąży cycki bolały to człowiek przynajmniej czuł że w ciąży jest :) a jak z dnia na dzień przestały to cały dzień wyłam że coś nie tak :P na objawy przyjdzie jeszcze czas :)

Witaj Kazio! Dopisuję Cię na listę :) super przyrost bety! Mnie też aż tak na płci nie zależy jak na zdrowiu, z synkiem mamy różne przejścia, oby drugie było w pełni zdrowe! Na dzień kobiet masz termin widzę ;)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jestem troche dalej. Niedaleko Schtudgardu.

88c53e3k19nfhznr.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazio witaj :) napewno wszystko bedzie dobrze z naszymi dzidziusiami :)

Jak tam Wam mija niedziela?

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj zimno.. Mąż spełnia moje wszystkie zachcianki i właśnie zaraz wybieramy się nad morze pooddychać jodem. Daleko nie mamy więc można skorzystać. Jak nie byłam w ciąży to ciężko było mi go do czegokolwiek namówić. Teraz nie ma problemu. Wczoraj byliśmy na imprezie rodzinnej. Wygadałam się starszej siostrze bo chciałam się podpytać czy poczekać jeszcze z nowiną do czasu kiedy będzie już widać na usg. Czekamy 2 tygodnie. Siostra ma miesięczną córe, nie mogłam przestać się na nią gapić.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • KolorowyBalonik Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niedziela leniwie, właśnie wróciliśmy do domu z kościoła i zaraz zabieramy się za obiad ;) Schabowe z ziemniaczkami i mizeria :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2017, 12:40

madziallena lubi tę wiadomość

niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
    Starania od grudnia 2016
    f2w3rjjgv0aic1n5.png]
    26 czerwca dwie kreski:)
    3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

W zeszlym miesiacu sie nie udalo, wiec mam nadzieje ze teraz w koncu sie uda :) termin wypada mi na 9 Marca. Z tym ze bede miec 3cc i bedzie na pewno w Lutym.

Ja rowniez z Niemiec z Köln :)

To moja 9 ciaza. Z czego mam 2 dzieci. Takze boje sie cieszyc bo w zeszlym miesiacu wmawialam sobie ze bedzie dobrze. Skonczylo aie zle a ja bardzo to przezylam. W tym miesiacu nie staralismy sie ale los zdecydowal inaczej ;)

Zycze nam wszystkim by fasolki rosly zdrowo ❤️

madziallena, Marietta lubią tę wiadomość

• Marietta Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwojnaMama wrote:
    Hej dziewczyny :)

W zeszlym miesiacu sie nie udalo, wiec mam nadzieje ze teraz w koncu sie uda :) termin wypada mi na 9 Marca. Z tym ze bede miec 3cc i bedzie na pewno w Lutym.

Ja rowniez z Niemiec z Köln :)

To moja 9 ciaza. Z czego mam 2 dzieci. Takze boje sie cieszyc bo w zeszlym miesiacu wmawialam sobie ze bedzie dobrze. Skonczylo aie zle a ja bardzo to przezylam. W tym miesiacu nie staralismy sie ale los zdecydowal inaczej ;)

Zycze nam wszystkim by fasolki rosly zdrowo ❤️

Witamy!! Trzymam w takim razie mocno kciuki, zostaniesz z nami aż do marca <3 dopisuję Cię na listę, a kto się na niej pojawi już nie może zniknąć ;)

PodwojnaMama lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KolorowyBalonik wrote:
    U nas niedziela leniwie, właśnie wróciliśmy do domu z kościoła i zaraz zabieramy się za obiad ;) Schabowe z ziemniaczkami i mizeria :)

Miiizeriiia <3 a ja nie mogę śmietany, dziecko ma alergie na białko mleka krowiego :P mam nadzieję ostawić od piersi bąbla do miesiąca czasu, tak się najem mizerii, że mi bokiem wyjdzie wtedy :P Też się zbierałam do kościoła z bąblem, ale zlało nas wracając ze sklepu niemiłosiernie, więc chyba drugiej wyprawy nie zaplanuję na dzisiaj już :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja się tam rozpisałam a tu drugi wątek.

To jeszcze raz :)

Dziś test pozytywny a ja na urlopie jak wrócę to lecę do gina.
    Wychodzi na to że udało się w pierwszym cyklu.
    Data porodu na 4 marca :)

Witam wszystkich i gratuluję i życzę nudnych i szczęśliwych ciąż.

Marietta, PodwojnaMama, wiecznie lubią tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Miiizeriiia <3 a ja nie mogę śmietany, dziecko ma alergie na białko mleka krowiego :P mam nadzieję ostawić od piersi bąbla do miesiąca czasu, tak się najem mizerii, że mi bokiem wyjdzie wtedy :P Też się zbierałam do kościoła z bąblem, ale zlało nas wracając ze sklepu niemiłosiernie, więc chyba drugiej wyprawy nie zaplanuję na dzisiaj już :)

Marietta ja też jeszcze karmie piersią i właśnie myślę o odstawieniu i nie wiem jak się do tego zabrać. Moja córeczka ma już 11 miesięcy.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmie mala nadal również, ostatnio trochę mniej ssak je, ale to nadal 3-4 x dziennie plus w nocy. Mam nadzieje, ze sama się w 2 trymestrze odstawi jak mleko zmieni smak. Chciałam karmić 2 lata i chyba tak akurat gdzieś wyjdzie, jak nie to pomyśle :D u nas tylko dzięki mleku 3ki i 4ki jakoś przetrwała, bo nic innego ze 2 miesiące nie jadła.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Marietta ja też jeszcze karmie piersią i właśnie myślę o odstawieniu i nie wiem jak się do tego zabrać. Moja córeczka ma już 11 miesięcy.

O proszę! to jest nas więcej ;) ja chciałabym tak do miesiąca- góra dwóch odstawić malucha, brodawki mam już tak wrażliwe, że nie daję rady już po mału karmić... Ale ile się da, tyle dałam dziecku ;)
    BTW- gratuluję dwóch kreseczek, zapisuję Cię na listę marcówek :)

Ania_1986 lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Ja karmie mala nadal również, ostatnio trochę mniej ssak je, ale to nadal 3-4 x dziennie plus w nocy. Mam nadzieje, ze sama się w 2 trymestrze odstawi jak mleko zmieni smak. Chciałam karmić 2 lata i chyba tak akurat gdzieś wyjdzie, jak nie to pomyśle :D u nas tylko dzięki mleku 3ki i 4ki jakoś przetrwała, bo nic innego ze 2 miesiące nie jadła.

Oooo kolejna! ;) Witaj! Przeoczyłam Cię gdzieś czy jeszcze się nie deklarowałaś na marzec? ;) dopisać Cię do listy?:)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ