Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Jasne, że się zastać nie można lepszy delikatny rower niż nic pewnie Czytałam kiedyś o sportach na necie i co do roweru i rolek to mocno podzielone zdania, jak ktoś się czuje na siłach- bardzo proszę
PatSim wrote:Niki ja ćwiczyłam przed ciążą 4-5 razy w tygodniu aeroby i siłowe. Teraz robię przerwę do końca 1 trymestru, bo takie jednak są zalecenia, a 2 i 3 planuje basen + joga + piłka. Martwię się jak cholera, bo od wczoraj kuje mnie po lewej stronie. W czwartek mam wizytę, ale chyba zwariuje do tego czasu. Tym bardziej, że to jest ciąża stymulowana Clo, a przy niej jest większe ryzyko
Mnie w poprzedniej ciąży baaardzo kłuły/ bolały jajniki pierwsze 2 miesiące. W tej czuję się dużo lepiej, ale kłucie jajników z tego co pamiętam z wizyty u lekarza może się zdarzyć. Plus to, że w ciązy macica się podnosi zanim wypełni je jakoś konkretniej dziecko, więc jajniki też zmieniają swoją pozycję- może kłuć nieco wyżej
-
Hej Kobietki! Witam się z Wami i chciałabym dołączyć. Hcg z czwartku (17dpo) 95,1
Dzisiaj 222,7
To moja trzecia ciąża, mamy jedną córeczkę. Teraz płeć jest mi zupełnie obojętna, oby zdrowe (brzmi schematycznie ale ma duuuże znaczenie...)
Ogólnie w naszym życiu przełomowe momenty zdarzają się co 2 lata.
2008 zaczęliśmy być parą
2010 zaręczyny
2012 ślub
2014 Córeczka
2016 druga Córeczka...
No i teraz tp na 08.03.2018.
Objawów nie mam jakichś szczególnych. Może sikam częściej w pierwszej ciąży cycki bolały to człowiek przynajmniej czuł że w ciąży jest a jak z dnia na dzień przestały to cały dzień wyłam że coś nie tak na objawy przyjdzie jeszcze czasmadziallena, wiecznie lubią tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Kazio14 wrote:Hej Kobietki! Witam się z Wami i chciałabym dołączyć. Hcg z czwartku (17dpo) 95,1
Dzisiaj 222,7
To moja trzecia ciąża, mamy jedną córeczkę. Teraz płeć jest mi zupełnie obojętna, oby zdrowe (brzmi schematycznie ale ma duuuże znaczenie...)
Ogólnie w naszym życiu przełomowe momenty zdarzają się co 2 lata.
2008 zaczęliśmy być parą
2010 zaręczyny
2012 ślub
2014 Córeczka
2016 druga Córeczka...
No i teraz tp na 08.03.2018.
Objawów nie mam jakichś szczególnych. Może sikam częściej w pierwszej ciąży cycki bolały to człowiek przynajmniej czuł że w ciąży jest a jak z dnia na dzień przestały to cały dzień wyłam że coś nie tak na objawy przyjdzie jeszcze czas
Witaj Kazio! Dopisuję Cię na listę super przyrost bety! Mnie też aż tak na płci nie zależy jak na zdrowiu, z synkiem mamy różne przejścia, oby drugie było w pełni zdrowe! Na dzień kobiet masz termin widzę -
Mi dzisiaj zimno.. Mąż spełnia moje wszystkie zachcianki i właśnie zaraz wybieramy się nad morze pooddychać jodem. Daleko nie mamy więc można skorzystać. Jak nie byłam w ciąży to ciężko było mi go do czegokolwiek namówić. Teraz nie ma problemu. Wczoraj byliśmy na imprezie rodzinnej. Wygadałam się starszej siostrze bo chciałam się podpytać czy poczekać jeszcze z nowiną do czasu kiedy będzie już widać na usg. Czekamy 2 tygodnie. Siostra ma miesięczną córe, nie mogłam przestać się na nią gapić.
-
U nas niedziela leniwie, właśnie wróciliśmy do domu z kościoła i zaraz zabieramy się za obiad Schabowe z ziemniaczkami i mizeria
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2017, 12:40
madziallena lubi tę wiadomość
niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
Starania od grudnia 2016
]
26 czerwca dwie kreski:)
3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa -
nick nieaktualnyHej dziewczyny
W zeszlym miesiacu sie nie udalo, wiec mam nadzieje ze teraz w koncu sie uda termin wypada mi na 9 Marca. Z tym ze bede miec 3cc i bedzie na pewno w Lutym.
Ja rowniez z Niemiec z Köln
To moja 9 ciaza. Z czego mam 2 dzieci. Takze boje sie cieszyc bo w zeszlym miesiacu wmawialam sobie ze bedzie dobrze. Skonczylo aie zle a ja bardzo to przezylam. W tym miesiacu nie staralismy sie ale los zdecydowal inaczej
Zycze nam wszystkim by fasolki rosly zdrowo ❤️madziallena, Marietta lubią tę wiadomość
-
PodwojnaMama wrote:Hej dziewczyny
W zeszlym miesiacu sie nie udalo, wiec mam nadzieje ze teraz w koncu sie uda termin wypada mi na 9 Marca. Z tym ze bede miec 3cc i bedzie na pewno w Lutym.
Ja rowniez z Niemiec z Köln
To moja 9 ciaza. Z czego mam 2 dzieci. Takze boje sie cieszyc bo w zeszlym miesiacu wmawialam sobie ze bedzie dobrze. Skonczylo aie zle a ja bardzo to przezylam. W tym miesiacu nie staralismy sie ale los zdecydowal inaczej
Zycze nam wszystkim by fasolki rosly zdrowo ❤️
Witamy!! Trzymam w takim razie mocno kciuki, zostaniesz z nami aż do marca dopisuję Cię na listę, a kto się na niej pojawi już nie może zniknąćPodwojnaMama lubi tę wiadomość
-
KolorowyBalonik wrote:U nas niedziela leniwie, właśnie wróciliśmy do domu z kościoła i zaraz zabieramy się za obiad Schabowe z ziemniaczkami i mizeria
Miiizeriiia a ja nie mogę śmietany, dziecko ma alergie na białko mleka krowiego mam nadzieję ostawić od piersi bąbla do miesiąca czasu, tak się najem mizerii, że mi bokiem wyjdzie wtedy Też się zbierałam do kościoła z bąblem, ale zlało nas wracając ze sklepu niemiłosiernie, więc chyba drugiej wyprawy nie zaplanuję na dzisiaj już -
Kurcze ja się tam rozpisałam a tu drugi wątek.
To jeszcze raz
Dziś test pozytywny a ja na urlopie jak wrócę to lecę do gina.
Wychodzi na to że udało się w pierwszym cyklu.
Data porodu na 4 marca
Witam wszystkich i gratuluję i życzę nudnych i szczęśliwych ciąż.Marietta, PodwojnaMama, wiecznie lubią tę wiadomość
-
Marietta wrote:Miiizeriiia a ja nie mogę śmietany, dziecko ma alergie na białko mleka krowiego mam nadzieję ostawić od piersi bąbla do miesiąca czasu, tak się najem mizerii, że mi bokiem wyjdzie wtedy Też się zbierałam do kościoła z bąblem, ale zlało nas wracając ze sklepu niemiłosiernie, więc chyba drugiej wyprawy nie zaplanuję na dzisiaj już
Marietta ja też jeszcze karmie piersią i właśnie myślę o odstawieniu i nie wiem jak się do tego zabrać. Moja córeczka ma już 11 miesięcy.
-
Ja karmie mala nadal również, ostatnio trochę mniej ssak je, ale to nadal 3-4 x dziennie plus w nocy. Mam nadzieje, ze sama się w 2 trymestrze odstawi jak mleko zmieni smak. Chciałam karmić 2 lata i chyba tak akurat gdzieś wyjdzie, jak nie to pomyśle u nas tylko dzięki mleku 3ki i 4ki jakoś przetrwała, bo nic innego ze 2 miesiące nie jadła.
-
Ania_1986 wrote:Marietta ja też jeszcze karmie piersią i właśnie myślę o odstawieniu i nie wiem jak się do tego zabrać. Moja córeczka ma już 11 miesięcy.
O proszę! to jest nas więcej ja chciałabym tak do miesiąca- góra dwóch odstawić malucha, brodawki mam już tak wrażliwe, że nie daję rady już po mału karmić... Ale ile się da, tyle dałam dziecku
BTW- gratuluję dwóch kreseczek, zapisuję Cię na listę marcówekAnia_1986 lubi tę wiadomość
-
Carolline wrote:Ja karmie mala nadal również, ostatnio trochę mniej ssak je, ale to nadal 3-4 x dziennie plus w nocy. Mam nadzieje, ze sama się w 2 trymestrze odstawi jak mleko zmieni smak. Chciałam karmić 2 lata i chyba tak akurat gdzieś wyjdzie, jak nie to pomyśle u nas tylko dzięki mleku 3ki i 4ki jakoś przetrwała, bo nic innego ze 2 miesiące nie jadła.
Oooo kolejna! Witaj! Przeoczyłam Cię gdzieś czy jeszcze się nie deklarowałaś na marzec? dopisać Cię do listy?