X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, gin powiedziała mi zanim byłam w ciąży że umawia na 6-7 tydzień żebym wyszła z wizyty z bijacym sercem a nie tylko z informacją że jestem w ciazy, co już zresztą wiem. Wizytę mam 3 sierpnia to będzie 7t3d 4 tygodnie od owulacji i myślę że 22 dni po zagniezdzeniu.

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • Zuza 85 Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bardzo dobre podejscie ale ja mam nadzieję ze chociaż mi powie ze zarodek jest w srodku a nke tylko pusty pecherzyk. Moja kolezanka dopiero co taką sytuacje przeżyła ze okazało sie że jest pusty i ja trochę mam to w głowie przez nią. Black@white jakie masz objawy? Ja prawie w ogole nie mam mdlosci

j5tjeyk.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilcia wrote:
    Ja wcześniej brałam pregnę plus (kwas foliowy z witaminami) przed ciążą, a teraz też tylko kwas foliowy (Folic), bo lekarz tak nakazał. Mówił dokładnie to samo co pisze opytymistka :) I mówił też, że od suplementacji "sztucznymi" witaminami rodzą się wielkie dzieciaki po 4-5 kg. Jako, że mam zamiar rodzić SN to dziękuję postoję :D oby po mamusi było - 3.200 :)
    Ja brałam całą ciążę witaminy, a dziecko urodziło się z niecalymi 3 kg, także dla mnie to żaden argument :P

Lilcia lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • IskiereczkiTrzy Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMaryś wrote:
    o właśnie a propo witamin jak mam witaminy Super Optic i tam jest dawka kwasu foliowego to myślicie ze wystarczy czy dodatkowo jeszcze sobie łyknac ta tabletke?
    Jakie witaminy ogólnie bierzecie?

Ja biorę Prenatal Classic i podwójną dawkę kwasu foliowego + co 2-3 dni Biofer- żelazo. Zobaczymy jakie będą wyniki krwi

TP 22.03.2018

7u22gov3eq29civ1.png
  • honda92 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja mam wizytę dziś o 16:45 i już odliczam minuty :D też liczę, że zobaczę chociaż zarodek bo na serduszko raczej za wcześnie.

IskiereczkiTrzy, KasiaMarysiaaa, Madżka89, Marietta lubią tę wiadomość

oar8vfxmyaw4sa27.png
  • IskiereczkiTrzy Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    optymistkaaa wrote:
    Lekarze nie chcą zakładać przed 10 tc bo brutalnie mówiąc (patrząc z punktu biologiczno - medycznego) w tym okresie bardzo często dochodzi do samoistnych poronień. Dlatego mówi się, że te pierwsze 8-10 tygodni jest najbardziej decydujących. A Państwo na to nie patrzy i ustanawia przepisy wg swojego uznania. Dlatego trzeba otwierać buzię :)

Kochane, które to są wasze ciąże?

To moja czwarta ciąża, ale dzieci mam dwoje.

Z tą wizytą do 10 tygodnia, żeby dostać becikowe to jest tak, że nie musi być założona karta ciąży, ale wizyta musi być odnotowana w Waszej karcie pacjenta w przychodni ginekologicznej, u Waszego dr.
    Później po porodzie dr wystawia zaświadczenie którego dokładnie dnia w każdym z trymestrow odbyła się wizyta.

Pewnie niedługo nie będę już mogła być tu tak aktywna, ale zawsze przy kawce albo drzemce dzieci lubię zajrzeć na forum. I oczywiście teraz jak odpoczywamy przy chorobie- nie obyło się bez antybiotyku dla wszystkich :(

TP 22.03.2018

7u22gov3eq29civ1.png
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza ja też się stresuje czy jajo płodowe będzie puste, czy nie będzie to ciąża pozamaciczna (to chyba gorsza opcja niż puste jajo) czy jak pójdę to czy będzie serce, ale czy pójdę wcześniej czy później to nic to nie zmieni, jeżeli jajo płodowe puste to puste nic tego nie zmieni, dużo osób idzie i widzi zarodek, ok super ale serce jeszcze nie bije i też się stresują nie ma zasady... stres będzie do porodu czy serce na pewno bije a później do końca życia będziemy drżeć o nasze dzieci :D

Lilcia lubi tę wiadomość

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    optymistkaaa wrote:
    BTW dziewczyny które będą się starać o becikowe - pamiętajcie, że pierwsza wizyta musi być udokumentowana przed ukończeniem 10 tc!!!! :):)
    Niektórzy lekarze twierdzą, że kartę ciąży wystawia się dopiero od 10 tc. Nie dajcie sobie bzdur wmówić i proście o wystawienie już w okolicy 7-8 tygodnia
    Ale kartę ciąży może założyć i po 10 tygodniu. Nie strasz niepotrzebnie dziewczyn ;) . Ważna jest 1 wizyta. Poza tym do becikowego potrzebne jest zaświadczenie, a nie karta ciąży ;)

Klaudy, Kazio14 lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza co do objawów, żadnych dolegliwości jedynie zasypiam w ciągu dnia ale za to szybko wstaję sama z siebie a zawsze był z tym problem. Nic do do smaków czy zapachów węch miałam zawsze wyczulony, ale nic mi nie śmierdzi:) brzuch pobolewa bo macica się powiększa coś więcej pisałam na poprzedniej stronie.

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • Zuza 85 Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black&white Dziękuję za informacje i dobrze mówisz że co ma być to będzie.. udalo mi się zajść za 11 razem więc to i tak cieszy bo wiadomo ze mialam różne mysli w głowie. Dziś pierwsza wizyta więc napisze później co się dowiedziałam. Honda92 daj znac po lekarzu i napisz który tydzien jesteś.

j5tjeyk.png
  • Lilcia Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to jest z tym becikowym? Doświadczone mamuśki? Bo ja nawet się nie intresowałam.

uwo9pc0zz2h4nj9k.png
  • Klaudy Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, ważna jest pierwsza wizyta i zaświadczenie, a nie karta ciąży. Ja pierwszą wizytę miałam w 6t2d z bijącym serduszkiem, wcześniej się nie wybierałam, żeby się nie rozczarować.

p19udqk3nchjnfls.png
  • honda92 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza 85 wrote:
    Black&white Dziękuję za informacje i dobrze mówisz że co ma być to będzie.. udalo mi się zajść za 11 razem więc to i tak cieszy bo wiadomo ze mialam różne mysli w głowie. Dziś pierwsza wizyta więc napisze później co się dowiedziałam. Honda92 daj znac po lekarzu i napisz który tydzien jesteś.

Mam na suwaczku :) 5t3d

oar8vfxmyaw4sa27.png
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co ja przeglądam ale na fejsie sponsorowane strony to sama ciążowa odzież i dla bobasów :D ja po serduszku zacznę powoli co miesiąc coś kupować bo nie mam nic jestem pierwsza z rodzeństwa która będzie mieć dziecko.
    Chciałam zapytać już dawno ale jakoś mi głupio że nie wiem takich oczywistych rzeczy. A mianowicie skąd czerpiecie/czerpalyscie wiedzę nt dziecka jak trzymać, jak kłaść, pępowina, genitalia no po prostu wszystko bo ja jestem zielona w kazdym temacie. Polecacie jakies ksiazki, strony?

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • honda92 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudy wrote:
    Dokładnie, ważna jest pierwsza wizyta i zaświadczenie, a nie karta ciąży. Ja pierwszą wizytę miałam w 6t2d z bijącym serduszkiem, wcześniej się nie wybierałam, żeby się nie rozczarować.

Zazdroszczę Ci samozaparcia, ja najchętniej bym pobiegła do ginekologa od razu pierwszego dnia jak tylko beta wyszła pozytywna. Cudem wytrzymałam do dnia dzisiejszego chociaż te 1,5 tygodnia dłużyło mi się niemiłosiernie. Pewnie dziś nie zobaczę serduszka, ale nie mam zamiaru czekać na następną wizytę 4 tygodnie więc powiem ginekologowi żeby zapisał mnie za 1,5 tygodnia bo myślę, że wtedy najpóźniej musi już być serduszko.

oar8vfxmyaw4sa27.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilcia wrote:
    Ja wcześniej brałam pregnę plus (kwas foliowy z witaminami) przed ciążą, a teraz też tylko kwas foliowy (Folic), bo lekarz tak nakazał. Mówił dokładnie to samo co pisze opytymistka :) I mówił też, że od suplementacji "sztucznymi" witaminami rodzą się wielkie dzieciaki po 4-5 kg. Jako, że mam zamiar rodzić SN to dziękuję postoję :D oby po mamusi było - 3.200 :)
    W obu ciazach bralam od 2 miesiaca do końca witaminy i jedna wazyla 3260 a druga 2960 :) wiec az tak nie trzeba sie bac gigantow :)

Lilcia lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie wszystko oki. Pęcherzyk jest, ciałko żółte też, nawet bylo widac pulsujacy punkt, ktory bedzie serduszkiem. Dał mi jeszcze wit d i acard wiec lista leków się rozwija...uffff

Kazio14, Dariaa^, Lilcia, wiecznie, Ella27, Zojkaaa, KasiaMarysiaaa, Madżka89, honda92, IskiereczkiTrzy, Hatfe, olka89, Sylwia87, olasz, Dreamy_Girl, Rubi, optymistkaaa, Arga lubią tę wiadomość

😇😁😇😇😁
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black&White wrote:
    Nie wiem co ja przeglądam ale na fejsie sponsorowane strony to sama ciążowa odzież i dla bobasów :D ja po serduszku zacznę powoli co miesiąc coś kupować bo nie mam nic jestem pierwsza z rodzeństwa która będzie mieć dziecko.
    Chciałam zapytać już dawno ale jakoś mi głupio że nie wiem takich oczywistych rzeczy. A mianowicie skąd czerpiecie/czerpalyscie wiedzę nt dziecka jak trzymać, jak kłaść, pępowina, genitalia no po prostu wszystko bo ja jestem zielona w kazdym temacie. Polecacie jakies ksiazki, strony?
    W sumie najwięcej dowiedziałam się chyba na szkole rodzenia a jak czegoś nie wiedziałam to pytałam doświadczoną szwagierkę. I ona też mi dała gazety w stylu "Dziecko" "Mamo to ja" itp. Ale w nich w sumie w kółko to samo i przeważnie wszystko opisują jako banalne, naturalne itp. Można się kompleksów nabawić :)

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilcia wrote:
    A jak to jest z tym becikowym? Doświadczone mamuśki? Bo ja nawet się nie intresowałam.
    Pierwsza wizyta ciążowa musi być do 10 tyg i dochód na osobę nie może przekraczać 1922 zł. Na złożenie wniosku jest 12 miesięcy od urodzenia dziecka. No i becikowe wynosi 1000 zł. I to chyba tylko tyle co musisz wiedzieć ;)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • Zojkaaa Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Udzielam się mało, ale podczytuję w ramach możliwości.
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty (oby kończyły się wyłącznie pomyślnymi wiadomościami) i wirtualnie ściskam wszystkie kobietki, które mają za sobą smutne chwile.
    U mnie dziś 6 tydz 2 dzień od OM i choć uparłam się pójść do lekarza za tydzień, kiedy będzie większa szansa usłyszeć serduszko, to teraz czytając was sama nie wiem. Z jednej strony nie chce płacić 2x180 zł a z drugiej chciałabym wiedzieć czy wszystko ok.
    Z moich objawów piersi nadal są dość wrażliwe (choć już nie tak jak 2 tygodnie temu), często czuje się senna, zmęczona i jakoś tak brakuje mi tchu. Mdłości też się zdarzą ale sporadycznie i nie prowadzą do wymiotów.
    Jem normalnie, jak zawsze, dużo warzyw, owoców, mało mięsa i nabiału. W ogóle nie ciągnie mnie do słodyczy.
    Co do kawy, przez pierwsze 2 tygodnie nie piłam, bo się bałam, ale nie wytrzymałam, kawę uwielbiam i lepiej się po niej czuje. Pozwalam sobie na 1 choć nie codziennie, prawdziwą z ekspresu lub kawiarki, ale rozcieńczam wodą.
    Kobietki o co chodzi z kwasem foliowym i mutacją mthfr? Trochę się przestraszyłam, nie mam o tym pojęcia. Ja od jakiegoś czasu biorę zwykły kwas firmy BIOTTER teraz nie wiem czy dobrze robię.

p19ucsqvqkhw2128.png
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ