X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMaryś cieszę się Twoim szczęściem :)

Ja na pierwszą wizytę też się wyczekałam na korytarzu ale to co zobaczyłam na monitorze usg było tego warte :)

OjMaryś, Dreamy_Girl, KasiaMarysiaaa, Patu lubią tę wiadomość

• Kazio14 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W skrócie mutacja mthfr wiąże się z nieprzyswajaniem syntetycznego kwasu foliowego. Dla swojego spokoju u siebie zbadałam ze względu na ZD u drugiej córeczki. Przy tej mutacji trzeba brać metylowany kwas foliowy bo zwykły może powodować wady cewy nerwowej lub Zespół Downa u dziecka. Nie sądzę żeby wbrew pozorom problem był tak powszechny jak niektórzy straszą ale po swojej stracie chciałam to sprawdzić. Mam nadzieję że nie nastraszyłam...

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety kochane Wam też rozsadza piersi czy tylko ja tak mam :( już nie mogę po prostu szaleństwo w żadnej poprzedniej ciąży aż tak nie bolały nie mogę zwykłego stanika nałożyć dzięki Bogu za sportowe jakoś lżej mi w nich...

f2w3skjood9muy2d.png
    https://bellybestfriend.pl/graph/056cab463cf345b80050fcef2d6c2bed
  • Dreamy_Girl Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black&White wrote:
    Nie wiem co ja przeglądam ale na fejsie sponsorowane strony to sama ciążowa odzież i dla bobasów :D ja po serduszku zacznę powoli co miesiąc coś kupować bo nie mam nic jestem pierwsza z rodzeństwa która będzie mieć dziecko.
    Chciałam zapytać już dawno ale jakoś mi głupio że nie wiem takich oczywistych rzeczy. A mianowicie skąd czerpiecie/czerpalyscie wiedzę nt dziecka jak trzymać, jak kłaść, pępowina, genitalia no po prostu wszystko bo ja jestem zielona w kazdym temacie. Polecacie jakies ksiazki, strony?

Mam tak samo - jestem zielona w temacie i w sumie nie mam skąd czerpać wiedzy ;)

Dziewczyny z dzisiejszych wizyt - gratulacje! Same dobre wieści :D

IskiereczkiTrzy przykro mi z powodu antybiotyku, ale na pewno lekarz dobrał coś odpowiedniego. Cieszę się, że rozmowa z mamą miło Cię zaskoczyła :) Będzie dobrze, zobaczysz :)

Ja od jutra wracam do pracy po przeziębieniu, ale spóźnię się, bo już ok. 8:00 mam wizytę u ginekologa, więc proszę Was o kciuki! :)

KasiaMarysiaaa, Zgredek 12 lubią tę wiadomość

• Patu Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy_Girl wrote:

Ja od jutra wracam do pracy po przeziębieniu, ale spóźnię się, bo już ok. 8:00 mam wizytę u ginekologa, więc proszę Was o kciuki! :)
    Tez jutro wizytuje ale po poludniu. Kciuki będą :)

KasiaMarysiaaa, Zgredek 12, Dreamy_Girl lubią tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karakorum wrote:
    W DE Femibion 1, 30 sztuk kosztuje 21 euro :| Przynajmniej u mnie.
    Taniej będzie jak ci poczta wyśle

60wzjk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za Was mocno kciuki! :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMaryś wrote:
    Kobiety kochane Wam też rozsadza piersi czy tylko ja tak mam :( już nie mogę po prostu szaleństwo w żadnej poprzedniej ciąży aż tak nie bolały nie mogę zwykłego stanika nałożyć dzięki Bogu za sportowe jakoś lżej mi w nich...

U mnie to samo, w nocy spać nie mogłam bo przy najmniejszym dotknięciu prawie wyłam z bólu. Jak już założę stanik jest ok ale jak są puszczone samopas to dramat jakiś.

• kascok Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam wasze brzuszki kochane? Ktoś już zauważył, że coś rośnie? Bo mój mężuś stwierdził, że mam leciutko zaokrąglony brzusio i się śmieje, że mały już się zaczyna rozpychać, ale ja jakoś tego nie zauważam, bo to raczej niemożliwe w 8 tygodniu ciąży :D A może to skutek siedzenia na dupsku i wcinania różnych pyszności :D :D

KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość

aohx3e3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olasz wrote:
    U mnie to samo, w nocy spać nie mogłam bo przy najmniejszym dotknięciu prawie wyłam z bólu. Jak już założę stanik jest ok ale jak są puszczone samopas to dramat jakiś.

Mnie aż tak nie bolą piersi tylko przy dotyku trochę, może coś nie tak jest ? :(

• IskiereczkiTrzy Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kascok wrote:
    A jak tam wasze brzuszki kochane? Ktoś już zauważył, że coś rośnie? Bo mój mężuś stwierdził, że mam leciutko zaokrąglony brzusio i się śmieje, że mały już się zaczyna rozpychać, ale ja jakoś tego nie zauważam, bo to raczej niemożliwe w 8 tygodniu ciąży :D A może to skutek siedzenia na dupsku i wcinania różnych pyszności :D :D

To może być wina wzdęć albo gromadzenia się wody, ale już niedługo brzuszek się zarysuje, kwestia tygodni. Ja mam delikatnie widoczny, ale to pewnie dlatego że przed ciążą miałam płaski brzuch, a teraz jem jak opętana.

Mnie piersi nie bolą, mimo karmienia, ale szczerze mówiąc nie mogę się doczekać aż córka sama się odstawi, mimo że chciałam karmić ją dużo dłużej... Jeszcze te 2-3 miesiące spokojnie się pokarmimy jeśli USG nie wykaże nieprawidłowości, a badania krwi dużych niedoborów, ale chciałabym choć parę miesięcy odpocząć od ssaka ;)

TP 22.03.2018

7u22gov3eq29civ1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMarysiaaa wrote:
    Mnie aż tak nie bolą piersi tylko przy dotyku trochę, może coś nie tak jest ? :(

Zwalam to na luteinę, którą biorę na noc. Bo w ciągu dnia jest ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro wizytuje <3 to 9 tydzień (8+4), więc wszystko się wyjaśni bo ostatnio był tylko pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk zółtkowy. Odebrałam wyniki, bo robiłam dzisiaj a mam je dostępne online i jakie było moje zdziwienie, że wynik na HIV jest zastrzeżony. Ktoś pytał kiedyś ile probówek krwi. U mnie były 3 (morfologia, glukoza i tzw "chemia", czyli te wszystkie HCV, różyczki, toxo, itd. Wyniki wyszły ok, toxo nie mam nawet przeciwciał, więc możliwe, że nigdy nie miałam, jedynie przeciwciała różyczki, ale w sumie to się zgadza, chociaż myślałam, że nie wyjdą skoro miałam ją jako małe dziecko.

KasiaMarysiaaa, Dreamy_Girl lubią tę wiadomość

• Patu Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kascok wrote:
    Ja mam wzdecia przez ktore wygladam jak w 3-4 miesiącu... ale nosze luzniejsze bluzki i nikt chyba nie podejrzewa :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie ze po porannym usg wszystko w porzadku z usg rowniez 7t3d :) serduszko bije myslalam ze sie poplacze jak z corka ale nie jednak juz inne ma sie podejscie :) Kolejne usg 22 sierpnia :) pierwsze prenatalne :) Moge jechac spokojnie na urlop :)

Patu, IskiereczkiTrzy, PatSim, KasiaMarysiaaa, Zgredek 12, Dreamy_Girl, Natka94, wiecznie lubią tę wiadomość

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam grubo obwisły brzuch po poprzedniej ciąży :P ale na wadze 1,3kg na minusie więc jeszcze trochę i na wesele w sierpniu wejdę w sukienkę w której się nie dopinam :P mam nadzieję, że lekarz mnie nie ochrzani za chudnięcie... W sumie jak dziewczyny miewają mdłości czy wymioty pewnie więcej gubią...

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Patu Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazio14 wrote:
    Ja mam grubo obwisły brzuch po poprzedniej ciąży :P ale na wadze 1,3kg na minusie więc jeszcze trochę i na wesele w sierpniu wejdę w sukienkę w której się nie dopinam :P mam nadzieję, że lekarz mnie nie ochrzani za chudnięcie... W sumie jak dziewczyny miewają mdłości czy wymioty pewnie więcej gubią...
    Ja przez wymioty schudlam 3 kg, wazylam 49 kg. Co ma ochrzanic? Przeciez nie glodzisz sie specjalnie.

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazio14 wrote:
    Ja tez po pierwszej mam duzo obwisly brzuch a raczej skore :/ narazie waga stoi zobaczymy jak bedzie dalej :)

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie biore luteiny ale cycki mega obolałe... Brzuch duzy bo wzdecia i zaparcia robia swoje niestety... Coa czuje ze u mnie bedzie szybciutko widac bo ja bardzo szczupła jestem a teraz to mysle że to bardziej jelita i woda zatrzymama w organizmie niż Kropek ;)

f2w3skjood9muy2d.png
    https://bellybestfriend.pl/graph/056cab463cf345b80050fcef2d6c2bed
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteina ogólnie bardzo intensyfikuje objawy. Miałam problem z progesteronem przed ciążą i dlatego przed wizytą pierwszą brałam ją dwa tygodnie, czułam się fatalnie, sutki bolały jak oszalałe, zawroty głowy, nic nie mogłam zjeść, mdliło mnie tak, że myślałam, że umrę. Na wizycie gin dał mi wolną rękę, stwierdzając, że prog będzie w porządku bo w ciąży produkuje go łożysko i faktycznie odstawiłam, po tygodniu objawy lekko odpuściły. W końcu cieszę się ciążą, zaczęłam się ruszać i normalnie jeść.

U mnie brzuch powoli się wysuwa :D pod ubraniem nie widać ale goły bokiem już trochę widoczny. Mąż się bardzo cieszy, ja mniej bo 2kg już na plusie :D A wiem, że przez cały pierszy trymestr zaleca się 2kg więc może być nieciekawie, bo to dopiero początek 3 miesiąca.

‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ