Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja już też po wizycie, wszystko jest dobrze więc wielka ulga
Ciąża jest młodsza niż wynikało z ostatniej miesiączki- według USG 4t5d.
Było widać pęcherzyk ciążowy, ciałko żółte i malutką kropeczkę, która prawdopodobnie jest zarodkiem
Kolejna wizyta za tydzień, wtedy już na 100% musi być widać zarodek
a tu zdjęcie mojego drugiego pięknego pierścionka z brylantem (cieszy tak jak ten zaręczynowy )
https://zapodaj.net/6e1b5b1e6b716.jpg.htmlKasiaMarysiaaa, Zgredek 12, IskiereczkiTrzy, Patu, Dreamy_Girl, Zuza 85, madziallena, Natka94, wiecznie, Marietta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhonda92 wrote:Dziewczyny ja już też po wizycie, wszystko jest dobrze więc wielka ulga
Ciąża jest młodsza niż wynikało z ostatniej miesiączki- według USG 4t5d.
Było widać pęcherzyk ciążowy, ciałko żółte i malutką kropeczkę, która prawdopodobnie jest zarodkiem
Kolejna wizyta za tydzień, wtedy już na 100% musi być widać zarodek
a tu zdjęcie mojego drugiego pięknego pierścionka z brylantem (cieszy tak jak ten zaręczynowy )
https://zapodaj.net/6e1b5b1e6b716.jpg.html
Piękny ! -
honda92, gratulacje! Szybko zobaczyłas tak piękne widoki Ja jestem jak typowa baba w ciąży, co chwilę zmieniam zdanie. Jednak dam radę poczekać z tym USG do piątku ( postaram się do wtorku), bo chcę już zobaczyć serce.
KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość
-
Ja tez juz po wizycie:) poki co wszystko dobrze bo byl pecherzyk a w nim ciało żółte. Honda92 ja tez jestem w 4t5d jak Ty;)wiec to mlodziudks ciaza następną wizyte mam dopiero za 4tyg na 21siepien bo lekarz stwierdził ze nie ma potrzeby wczesniejszego spotkania wiec przede mną miesiąc czekania na serduszko:(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 22:42
IskiereczkiTrzy, honda92, madziallena, KasiaMarysiaaa, Patu lubią tę wiadomość
-
Witajcie! Podczytuje ale malo sie udzielam, czasu brak do tego bylam chora, dopiero wychodze z tego paskudnego zapalenia oskrzeli, dostalam az dwa antybiotyki jeden po drugim bo sytuacja sie pogarszala, teraz strasznie sie boje onmalenstwo no bo to w koncu 1 trym... Nonnic ten strach juz pozostanie chyba ze mna do konca.
Gratuluje wszystkch wizyt i pozytywnych wiesci, trzymam kciuki za pozostale marcowki :-* -
Zuza 85 wrote:Ja tez juz po wizycie:) poki co wszystko dobrze bo byl pecherzyk a w nim ciało żółte. Honda92 ja tez jestem w 4t5d jak Ty;)wiec to mlodziudks ciaza następną wizyte mam dopiero za 4tyg na 21siepien bo lekarz stwierdził ze nie ma potrzeby wczesniejszego spotkania wiec przede mną miesiąc czekania na serduszko:(
-
Co do piersi moje tez niestety obolałe,poki sa w staniku to jeszcze ujdzie ,ale "luzem" sa odczuwalne caly czas,szczegolnie jak zasypiam,ale nie ma co narzekac.
Dzisiaj od rana czułam sie najgorzej od początku ciąży,bylam słaba i caly czas mnie mdlilo,cos mialam z żołądkiem,od popołudnia już lepiej.
Ze snem też jakoś gorzej ciężej mi sie zasypia i już wcześnie rano sie budzę.
🙍🏻♀️
Letrox 75,MTHFR hetero, PAI-homo
🙎🏻♂️
Teratozoospermia, fragmentacja39%
08.2017 poronienie 9 tc 👼
10.20-04.21 3x IUI 🐒
10.2021-przygotowanie IVF🍀
01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️1 zarodek po NGS
02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
17.05- BETA 23/ 19.05- 55 / 23.05-281
7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
14.06- USG- CRL 1,42cm
28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
28.08. USG- CRL 9cm
18.08. USG- 185g
2.09. USG- 308g
20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g
30.09. USG- 612g
21.10. USG- 970g
10.11. USG - 1588g
25.11. USG III TRYM.- 1650g
01. 23 Nasz Cud SN 3610g 56cm💗 -
Zuza 85 wrote:Ja tez juz po wizycie:) poki co wszystko dobrze bo byl pecherzyk a w nim ciało żółte. Honda92 ja tez jestem w 4t5d jak Ty;)wiec to mlodziudks ciaza następną wizyte mam dopiero za 4tyg na 21siepien bo lekarz stwierdził ze nie ma potrzeby wczesniejszego spotkania wiec przede mną miesiąc czekania na serduszko:(
Gratuluje ja się cieszę bardzo że dziś poszłam bo przynajmniej jestem spokojniejsza. Wiem, że ciąża jest na pewno tam gdzie powinna czyli wewnątrz macicy i że jest już pęcherzyk żółtkowy. Na ten etap te informacje są dla mnie zadowalające i to mi wystarczy :*Zgredek 12, Zuza 85 lubią tę wiadomość
-
Black&White wrote:Nie wiem co ja przeglądam ale na fejsie sponsorowane strony to sama ciążowa odzież i dla bobasów ja po serduszku zacznę powoli co miesiąc coś kupować bo nie mam nic jestem pierwsza z rodzeństwa która będzie mieć dziecko.
Chciałam zapytać już dawno ale jakoś mi głupio że nie wiem takich oczywistych rzeczy. A mianowicie skąd czerpiecie/czerpalyscie wiedzę nt dziecka jak trzymać, jak kłaść, pępowina, genitalia no po prostu wszystko bo ja jestem zielona w kazdym temacie. Polecacie jakies ksiazki, strony?
-
IskiereczkiTrzy wrote:Ja biorę Prenatal Classic i podwójną dawkę kwasu foliowego + co 2-3 dni Biofer- żelazo. Zobaczymy jakie będą wyniki krwi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 22:52
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Dobrej nocy kobietki
-
Jeju dziewczyny wy też tak macie jakbyście miały jelitowke albo co najmniej kaca?
Ja mam ciągle gazy potem mnie goni i wciąż mi niedobrze. Czasem tylko odrobinę brakuje żebym przytuliła kibelek.
Z dobrych wieści to jutro wizyta . Mam nadzieję zobaczyć serduszko.KasiaMarysiaaa, Lilcia, IskiereczkiTrzy, Dreamy_Girl lubią tę wiadomość
-
muffynn wrote:Ja czytałam typowe poradniki dla przyszłych mam, chodziłam do szkoły rodzenia, oglądałam filmiki na yt, ale jak maluch wylądował u mnie na rękach to kompletnie nie ogarniałam, najgorsze było pierwsze przystawienie do karmienia. Najwięcej uczyłam się od swojej mamy, która w pierwszych tygodniach często wpadała w czymś pomóc i po prostu ją obserwowałam. Albo pytałam innych świeżo upieczonych rodziców z rodziny i znajomych jak radzili sobie z danym problemem. Z dnia na dzień było lżej.
Ja jestem ż tych co wszystko sama. Jak ktoś mi chciał pomóc to się darlam że dam radę sama po czym lecialam ż Mają do pokoju ż płaczem i się tam zamylalam. W połogu byłam straszna ciągle ryczalam. Ale dałam radę głównie dzięki dziewczynom ż forum. Jestem sierpniowka 2016. Mam nadzieję że z drugim będzie mi łatwiej. -
Hej dziewczyny, ja również dziś po wizycie.
Okazało się, że moja ciąża jest młodsza, dziś 7t1d (a więc ponad tydzień).
W sumie to by się zgadzało, bo nie wiem, kiedy była owu, ale raczej późno.
Lekarz potwierdził, że ciąża żywa, ale nadal to pęcherzyki dwa ( w jednym malutka kijanka- dziecko). Pewnie popierniczyłam nazwy, nie wiem ;/
Termin porodu wg lekarza: 6 marca, wg USG 11 marca.
W srode ide na badania.
Jestem trochę rozczarowana, myślałam, że serduszko (((((
niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
Starania od grudnia 2016
]
26 czerwca dwie kreski:)
3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa -
Ja bylam dzis na usg, lekarz spoznil sie dwie godziny wiec pacjentki przyjmowal na akord... Nie wiem czy 5 minut siedzialam. Powiedzial ze jest bardzo wczesna ciaza, ze wszystko jest prawidlowo ale zarodka jeszcze nie widac, nie powoedzial mi nawet ktory to tydzien
-
KolorowyBalonik wrote:Hej dziewczyny, ja również dziś po wizycie.
Lekarz potwierdził, że ciąża żywa, ale nadal to pęcherzyki dwa ( w jednym malutka kijanka- dziecko). Pewnie popierniczyłam nazwy, nie wiem ;/
W srode ide na badania.
Zmykam do pracy jeszcze 3 dni i urlop Milego dnia! -
nick nieaktualnyKolorowyBalonik wrote:Hej dziewczyny, ja również dziś po wizycie.
W srode ide na badania.
Wszystko zależy od tego kiedy była owulacja, ja mam długie cykle i moja ciąża jest też młodsza
Byłam na wizycie 6 tydz i 4 dzien i był pęcherzyk i ciałko żółte chociaż ja tam widziałam małego robaczka już nie wiem jak lekarka...
Dlatego idę teraz po dwóch tygodniach to będzie 8 tydzień i 4 dzień w czwartek i musi być serduszko innej opcji nie przyjmuję
Martwi mnie tylko to, że tak mało mam objawów, piersi aż tak nie bolą, nie jest mi niedobrze ....
Dziewczyny które mają już dzieciaczki, czy wasze poprzednie ciąże były bezobjawowe ? martwię się tym...
Dzisiaj mam wolne, ponieważ idę do onkologa, mam w piersi guzka