X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • honda92 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już też po wizycie, wszystko jest dobrze więc wielka ulga :)
    Ciąża jest młodsza niż wynikało z ostatniej miesiączki- według USG 4t5d.
    Było widać pęcherzyk ciążowy, ciałko żółte i malutką kropeczkę, która prawdopodobnie jest zarodkiem <3
    Kolejna wizyta za tydzień, wtedy już na 100% musi być widać zarodek :)

a tu zdjęcie mojego drugiego pięknego pierścionka z brylantem <3 (cieszy tak jak ten zaręczynowy :D )

https://zapodaj.net/6e1b5b1e6b716.jpg.html

KasiaMarysiaaa, Zgredek 12, IskiereczkiTrzy, Patu, Dreamy_Girl, Zuza 85, madziallena, Natka94, wiecznie, Marietta lubią tę wiadomość

oar8vfxmyaw4sa27.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    honda92 wrote:
    Dziewczyny ja już też po wizycie, wszystko jest dobrze więc wielka ulga :)
    Ciąża jest młodsza niż wynikało z ostatniej miesiączki- według USG 4t5d.
    Było widać pęcherzyk ciążowy, ciałko żółte i malutką kropeczkę, która prawdopodobnie jest zarodkiem <3
    Kolejna wizyta za tydzień, wtedy już na 100% musi być widać zarodek :)

a tu zdjęcie mojego drugiego pięknego pierścionka z brylantem <3 (cieszy tak jak ten zaręczynowy :D )

https://zapodaj.net/6e1b5b1e6b716.jpg.html

Piękny ! :)

• IskiereczkiTrzy Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    honda92, gratulacje! :) Szybko zobaczyłas tak piękne widoki :) Ja jestem jak typowa baba w ciąży, co chwilę zmieniam zdanie. Jednak dam radę poczekać z tym USG do piątku ( postaram się do wtorku), bo chcę już zobaczyć serce.

KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość

TP 22.03.2018

7u22gov3eq29civ1.png
  • Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja też dołączam się do marcówek. Termin z okresu na 22 marzec... to jest moja trzecia ciąża. Wyszła tak całkiem przypadkiem

IskiereczkiTrzy, madziallena, KasiaMarysiaaa, Patu, Marietta lubią tę wiadomość

gannyx8dhnjo8bll.png
  • Zuza 85 Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz po wizycie:) poki co wszystko dobrze bo byl pecherzyk a w nim ciało żółte. Honda92 ja tez jestem w 4t5d jak Ty;)wiec to mlodziudks ciaza następną wizyte mam dopiero za 4tyg na 21siepien bo lekarz stwierdził ze nie ma potrzeby wczesniejszego spotkania wiec przede mną miesiąc czekania na serduszko:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 22:42

IskiereczkiTrzy, honda92, madziallena, KasiaMarysiaaa, Patu lubią tę wiadomość

j5tjeyk.png
  • ancymonek Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Podczytuje ale malo sie udzielam, czasu brak do tego bylam chora, dopiero wychodze z tego paskudnego zapalenia oskrzeli, dostalam az dwa antybiotyki jeden po drugim bo sytuacja sie pogarszala, teraz strasznie sie boje onmalenstwo no bo to w koncu 1 trym... Nonnic ten strach juz pozostanie chyba ze mna do konca.
    Gratuluje wszystkch wizyt i pozytywnych wiesci, trzymam kciuki za pozostale marcowki :-*

16udw1d3p0r3seft.png
    km5siei3z7aaxj05.png
    3i494z17ayamajm5.png
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza 85 wrote:
    Ja tez juz po wizycie:) poki co wszystko dobrze bo byl pecherzyk a w nim ciało żółte. Honda92 ja tez jestem w 4t5d jak Ty;)wiec to mlodziudks ciaza następną wizyte mam dopiero za 4tyg na 21siepien bo lekarz stwierdził ze nie ma potrzeby wczesniejszego spotkania wiec przede mną miesiąc czekania na serduszko:(
    Dlatego ja wolałam poczekać i 3 sierpnia na pewno zostanie mi to wynagrodzone :D

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • Zuza 85 Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black&White wrote:
    Dlatego ja wolałam poczekać i 3 sierpnia na pewno zostanie mi to wynagrodzone :D
    Moze i masz rację ale jesli chodzi o mój komfort psychiczny to na prawdę warto było.

j5tjeyk.png
  • Madżka89 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do piersi moje tez niestety obolałe,poki sa w staniku to jeszcze ujdzie ,ale "luzem" sa odczuwalne caly czas,szczegolnie jak zasypiam,ale nie ma co narzekac.
    Dzisiaj od rana czułam sie najgorzej od początku ciąży,bylam słaba i caly czas mnie mdlilo,cos mialam z żołądkiem,od popołudnia już lepiej.
    Ze snem też jakoś gorzej ciężej mi sie zasypia i już wcześnie rano sie budzę.

202301121765.png
    🙍🏻‍♀️
    Letrox 75,MTHFR hetero, PAI-homo
    🙎🏻‍♂️
    Teratozoospermia, fragmentacja39%
    08.2017 poronienie 9 tc 👼
    10.20-04.21 3x IUI 🐒
    10.2021-przygotowanie IVF🍀
    01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️1 zarodek po NGS
    02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
    21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
    10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
    17.05- BETA 23/ 19.05- 55 / 23.05-281
    7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
    14.06- USG- CRL 1,42cm
    28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
    18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
    28.08. USG- CRL 9cm
    18.08. USG- 185g
    2.09. USG- 308g
    20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g
    30.09. USG- 612g
    21.10. USG- 970g
    10.11. USG - 1588g
    25.11. USG III TRYM.- 1650g
    01. 23 Nasz Cud SN 3610g 56cm💗
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza 85 wrote:
    Moze i masz rację ale jesli chodzi o mój komfort psychiczny to na prawdę warto było.
    Ale i tak bym się nie zdziwiła jakbyś poszła na serduszko za 2 tygodnie :)

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • honda92 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza 85 wrote:

Gratuluje :) ja się cieszę bardzo że dziś poszłam bo przynajmniej jestem spokojniejsza. Wiem, że ciąża jest na pewno tam gdzie powinna czyli wewnątrz macicy i że jest już pęcherzyk żółtkowy. Na ten etap te informacje są dla mnie zadowalające i to mi wystarczy :*

Zgredek 12, Zuza 85 lubią tę wiadomość

oar8vfxmyaw4sa27.png
  • muffynn Znajoma

Wysłany: 24 lipca 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black&White wrote:
    Nie wiem co ja przeglądam ale na fejsie sponsorowane strony to sama ciążowa odzież i dla bobasów :D ja po serduszku zacznę powoli co miesiąc coś kupować bo nie mam nic jestem pierwsza z rodzeństwa która będzie mieć dziecko.
    Chciałam zapytać już dawno ale jakoś mi głupio że nie wiem takich oczywistych rzeczy. A mianowicie skąd czerpiecie/czerpalyscie wiedzę nt dziecka jak trzymać, jak kłaść, pępowina, genitalia no po prostu wszystko bo ja jestem zielona w kazdym temacie. Polecacie jakies ksiazki, strony?
    Ja czytałam typowe poradniki dla przyszłych mam, chodziłam do szkoły rodzenia, oglądałam filmiki na yt, ale jak maluch wylądował u mnie na rękach to kompletnie nie ogarniałam, najgorsze było pierwsze przystawienie do karmienia. Najwięcej uczyłam się od swojej mamy, która w pierwszych tygodniach często wpadała w czymś pomóc i po prostu ją obserwowałam. Albo pytałam innych świeżo upieczonych rodziców z rodziny i znajomych jak radzili sobie z danym problemem. Z dnia na dzień było lżej.

ex2bgu1r5l9i413t.png
    f2w3csqv00i24plf.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IskiereczkiTrzy wrote:
    Ja biorę Prenatal Classic i podwójną dawkę kwasu foliowego + co 2-3 dni Biofer- żelazo. Zobaczymy jakie będą wyniki krwi
    Wlasnieeee biofer to przecież żelazo A ja napisałam magnez :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 22:52

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy kobietki ;)

f2w3skjood9muy2d.png
    https://bellybestfriend.pl/graph/056cab463cf345b80050fcef2d6c2bed
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny wy też tak macie jakbyście miały jelitowke albo co najmniej kaca?

Ja mam ciągle gazy potem mnie goni i wciąż mi niedobrze. Czasem tylko odrobinę brakuje żebym przytuliła kibelek.

Z dobrych wieści to jutro wizyta . Mam nadzieję zobaczyć serduszko.

KasiaMarysiaaa, Lilcia, IskiereczkiTrzy, Dreamy_Girl lubią tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muffynn wrote:
    Ja czytałam typowe poradniki dla przyszłych mam, chodziłam do szkoły rodzenia, oglądałam filmiki na yt, ale jak maluch wylądował u mnie na rękach to kompletnie nie ogarniałam, najgorsze było pierwsze przystawienie do karmienia. Najwięcej uczyłam się od swojej mamy, która w pierwszych tygodniach często wpadała w czymś pomóc i po prostu ją obserwowałam. Albo pytałam innych świeżo upieczonych rodziców z rodziny i znajomych jak radzili sobie z danym problemem. Z dnia na dzień było lżej.

Ja jestem ż tych co wszystko sama. Jak ktoś mi chciał pomóc to się darlam że dam radę sama po czym lecialam ż Mają do pokoju ż płaczem i się tam zamylalam. W połogu byłam straszna ciągle ryczalam. Ale dałam radę głównie dzięki dziewczynom ż forum. Jestem sierpniowka 2016. Mam nadzieję że z drugim będzie mi łatwiej.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • KolorowyBalonik Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2017, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja również dziś po wizycie.
    Okazało się, że moja ciąża jest młodsza, dziś 7t1d (a więc ponad tydzień).
    W sumie to by się zgadzało, bo nie wiem, kiedy była owu, ale raczej późno.
    Lekarz potwierdził, że ciąża żywa, ale nadal to pęcherzyki dwa ( w jednym malutka kijanka- dziecko). Pewnie popierniczyłam nazwy, nie wiem ;/
    Termin porodu wg lekarza: 6 marca, wg USG 11 marca.
    W srode ide na badania.
    Jestem trochę rozczarowana, myślałam, że serduszko :((((((

niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
    Starania od grudnia 2016
    f2w3rjjgv0aic1n5.png]
    26 czerwca dwie kreski:)
    3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa :)
  • kinia2111 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2017, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam dzis na usg, lekarz spoznil sie dwie godziny wiec pacjentki przyjmowal na akord... Nie wiem czy 5 minut siedzialam. Powiedzial ze jest bardzo wczesna ciaza, ze wszystko jest prawidlowo ale zarodka jeszcze nie widac, nie powoedzial mi nawet ktory to tydzien :/

thgfflw1afo8ui8u.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KolorowyBalonik wrote:
    Lekarz potwierdził, że ciąża żywa, ale nadal to pęcherzyki dwa ( w jednym malutka kijanka- dziecko). Pewnie popierniczyłam nazwy, nie wiem ;/
    W srode ide na badania.
    jak to jest roznie wszystko ja wczoraj 7t3d i bylo pieknie widac serduszko i dzidziusia ale nie martw sie napewno wszystko jest dobrze!!

Zmykam do pracy jeszcze 3 dni i urlop :) Milego dnia!

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2017, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KolorowyBalonik wrote:
    W srode ide na badania.

Wszystko zależy od tego kiedy była owulacja, ja mam długie cykle i moja ciąża jest też młodsza :)
    Byłam na wizycie 6 tydz i 4 dzien i był pęcherzyk i ciałko żółte chociaż ja tam widziałam małego robaczka już :) nie wiem jak lekarka...
    Dlatego idę teraz po dwóch tygodniach to będzie 8 tydzień i 4 dzień w czwartek i musi być serduszko innej opcji nie przyjmuję
    Martwi mnie tylko to, że tak mało mam objawów, piersi aż tak nie bolą, nie jest mi niedobrze .... :(
    Dziewczyny które mają już dzieciaczki, czy wasze poprzednie ciąże były bezobjawowe ? :( martwię się tym...
    Dzisiaj mam wolne, ponieważ idę do onkologa, mam w piersi guzka

‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ