Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
KasiaMarysia ja z synem nie mialam zadnych objawów zupelnie nic dopiero w 2 trymestrze zgaga przyszła nie martw sie
KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
KasiaMarysiaaa wrote:Wszystko zależy od tego kiedy była owulacja, ja mam długie cykle i moja ciąża jest też młodsza
Byłam na wizycie 6 tydz i 4 dzien i był pęcherzyk i ciałko żółte chociaż ja tam widziałam małego robaczka już nie wiem jak lekarka...
Dlatego idę teraz po dwóch tygodniach to będzie 8 tydzień i 4 dzień w czwartek i musi być serduszko innej opcji nie przyjmuję
Martwi mnie tylko to, że tak mało mam objawów, piersi aż tak nie bolą, nie jest mi niedobrze ....
Dziewczyny które mają już dzieciaczki, czy wasze poprzednie ciąże były bezobjawowe ? martwię się tym...
Dzisiaj mam wolne, ponieważ idę do onkologa, mam w piersi guzkaKasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość
-
dziewczyny ja w pierwszej ciąży objawy miałam koszmarne, ale przyjmowalam progesteron więc nie jestem obiektywna. z łóżka przez 4 tygodnie nie mogłam się zwlekać ze względu na wymioty i osłabienie.
jeśli chodzi o podstawowe czynności z niemowlętami to trochę podglądałam pielęgniarki bo lezelismy prawie tydzień w szpitalu, trochę koleżanki z dziecmi, ale tak na prawdę wszystko przyszło naturalnie (oprócz karmienia). nigdy nie miałam problemu jak ubrać czy przewijać mojego synka, nie bałam się go brać na ręce.
do Żabki : ja dopiero teraz doczytalam, że ty też z Niemiec? a skad jesteś dokładnie? przymujesz Magnesium Verla? dużo ci zalecili? -
nick nieaktualnyPatu wrote:Pierwsza ciaza full wypas objawow, druga ciąża praktycznie zadnych, nawet piersi nie bolaly, zadnych zachcianek ani mdlosci. No nic. A cala ciąża ksiazkowa
Uspokoiłyście mnie w takim razie moja taka jest czekam do czwartku i zamierzam być przeszczęśliwa -
nick nieaktualnydandelion wrote:dziewczyny ja w pierwszej ciąży objawy miałam koszmarne, ale przyjmowalam progesteron więc nie jestem obiektywna. z łóżka przez 4 tygodnie nie mogłam się zwlekać ze względu na wymioty i osłabienie.
jeśli chodzi o podstawowe czynności z niemowlętami to trochę podglądałam pielęgniarki bo lezelismy prawie tydzień w szpitalu, trochę koleżanki z dziecmi, ale tak na prawdę wszystko przyszło naturalnie (oprócz karmienia). nigdy nie miałam problemu jak ubrać czy przewijać mojego synka, nie bałam się go brać na ręce.
do Żabki : ja dopiero teraz doczytalam, że ty też z Niemiec? a skad jesteś dokładnie? przymujesz Magnesium Verla? dużo ci zalecili?
Jeśli chodzi o zajmowanie się noworodkiem to ja mam trójkę młodszego rodzeństwa więc nigdy nie było to dla mnie problemem ale myślę że dziewczyny które nie miały doświadczenia z małymi dziećmi nie mają się co martwić bo wszystko przyjdzie z czasem naturalnie
A jeżeli chodzi o większe problemy to i ja na pewno będę je miała ale w dobie Internetu i koleżanek oraz rodziny myślę że wszystko się nam uda
Zresztą to będą nasze dzieci i same będziemy wiedziały co jest dla nich w danej chwili najlepsze Trzeba tylko nauczyć się siebie nawzajem -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
dandelion wrote:do Żabki : ja dopiero teraz doczytalam, że ty też z Niemiec? a skad jesteś dokładnie? przymujesz Magnesium Verla? dużo ci zalecili?
Ja mam MAGNO SANOL 150mg. Doktorowa powiedziala ze to nie jest konieczne ale jesli bede miala bole brzucha to mam brac. Dawka max 400mg bodajrze czyli 2 kapsulki. Generalnie biore jedna dziennie. Zauwazylam ze jak pare dni nie wezme to wracaja bole podbrzusza. Ja jestem obszar BADEN WUTTEMBERG.
-
Hej dziewczyny,
Ja muszę przyjmować luteinę dwa razy dziennie ale nie mam z tego tytułu zwiększonych objawów. Wręcz przeciwnie, brakuje mi symptomów ciążowych dla uświadomienia sobie, że faktycznie coś się we mnie dzieje. Delikatnie bolą mnie piersi i czasami mam lekkie mdłości, ale bywało, że podobnie i nawet gorzej miałam gdy nie byłam w ciąży. -
OjMaryś wrote:U mnie było okropne opóźnienie czekałam w kolejce do godz 15! ale było warto widziałam swojego Kropka ciąża potwierdzona i wszystko jak na ten wiek ciązy jest super kolejna wizyta 7 sierpnia termin porodu 30 Marca wstępnie ale nie na 100% bo wszystko na 100% to przy kolejnej wizycie Mam brać kwaas foliowy, jod i wit.D a jak u Ciebie ? bo nie nadążam za forum musiałam odespać bo jak nieprzytomna chodziłam teraz piję Inkę i usiadłam na moment
super gratulacje!!
Mamy ciąże w podobnym ,,wieku''
Trochę się stresowałam, ze nic się nie dowiem jak pójdę za tydzień na wizytę - Twoja wypowiedż mnie uspokoiła, dziękuję!Zgredek 12, OjMaryś lubią tę wiadomość
-
Hej, ja mam nadzieję że nie przywitam się za wcześnie i już pozostanę z Wami do marca
Miałam ostatnią @ 18.06, przy cyklach 30 dni, owu powinna być ok 3-4.07, ale moja ciąża na pewno jest młodsza niż by z tego wynikało bo pierwsze objawy miałam kilka dni przed terminem spodziewanej @ (dziwnie wrażliwe piersi, wręcz bolące co mi się nigdy nie zdarzało). Następnie w dzień przed terminem @ (powinna przyjść 18.07) pojawiły się bóle podbrzusza jak na okres, które utrzymują się do dziś. Zaczęłam brać no-spe i wczoraj suplmentować magnez bo i bez ciąży mam jego niedobór więc może stąd te bóle.
Betę badałam dla potwierdzenia 21.07 (trzy dni po spodziewanej @) i była 57.
Zbadam jeszcze raz w czwartek i później w sobotę żeby określić przyrost. Robiłam natomiast testy sikane i co dwie doby druga kreska jest zdecydowanie ciemniejsza niż poprzednia więc mam nadzieje że będzie ok.
Wizytę u gina mam na 7.08 bo chcę żeby już było serduszko.
To moja pierwsza ciąża, pierwszy cykl starań, więc mam ogromną nadzieję że nie będzie komplikacji żadnych..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 08:54
Zgredek 12, Oxalis, KasiaMarysiaaa, LonaW, IskiereczkiTrzy, Madżka89, mitonia, Marietta lubią tę wiadomość
26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
21.10.2018 córka 🍼
08.12.2024 cień ⏸️
12.12.2024 wyraźne ⏸️
30.12.2024 wizyta
-
dziewczyny ja z powodu stawiania się macicy praktycznie od początku w pierwszej ciąży brałam nospe lub buscopan na zmianę. chciałabym Wam tylko poradzić żebyście spróbowały magnez, też pomaga na bóle bo kontroluje skurcze i mozna go brać w ciazy bardzo dużo (mój gib powiedzial że nie da sie go przedawkowac bo jak się bierze za duzo to wydalany jest z biegunka). ja dopiero po ciąży poczytalam, to nie jest tak ze te leki są zupełnie obojętne. one nie wyrzadzaja szkód w plodzie, ale w duzych ilościach nie rozluzniaja tylko naszych mięśni ale i ''rozluzniaja'' płód, mi to powiedział lekarz po cc, bo mój synek nie dostał max punktów właśnie za napięcie, miał obniżone. teraz jest zdrowym az za energicznym dwulatkiem, ale co się nastresowalam to moje. w tej ciąży stawiam tylko na magnez, zresztą tu w DE nikt mi nie przepisze rozkurczowych jak cukierki na pobolewanie podbrzusza. co innego jak ktoś ma. zalecenia bo szyjka się skraca itp - wtedy to ja w ogóle nie polemizuje, lekarz wybiera najmniejsze zło aby było jak najlepiej. ale spróbujcie magnez zamiast nospy , na prawdę pomaga!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 09:11
KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
KasiaMarysiaaa wrote:Wszystko zależy od tego kiedy była owulacja, ja mam długie cykle i moja ciąża jest też młodsza
Byłam na wizycie 6 tydz i 4 dzien i był pęcherzyk i ciałko żółte chociaż ja tam widziałam małego robaczka już nie wiem jak lekarka...
Dlatego idę teraz po dwóch tygodniach to będzie 8 tydzień i 4 dzień w czwartek i musi być serduszko innej opcji nie przyjmuję
Martwi mnie tylko to, że tak mało mam objawów, piersi aż tak nie bolą, nie jest mi niedobrze ....
Dziewczyny które mają już dzieciaczki, czy wasze poprzednie ciąże były bezobjawowe ? martwię się tym...
Dzisiaj mam wolne, ponieważ idę do onkologa, mam w piersi guzka -
Hej... jak pisałam to moja 3 ciąża, tyle że córcia ma już prawie 7 lat i zapomniałam juz co gdzie i kiedy. Mój gin jest na urlopie i zmuszona jestem iść do innego ale dopiero na 8 sierpnia. Mam nadzieje że to nie za późno. Stan psychiczny to raz euforia a raz tragedia. ... tylko silne bóle brzucha jak przed okresem mam i nic więcej.... pożyjemy zobaczymy. Córkę karmiłam 3 lata i udało się bo uparłam się jak osioł .Syna nie mogłam karmić bo był długo w inkubatorze , a poznieja to były łzy krew i natych miast karmienie sztuczne. Pozdrawiam wszystkie marcóweczki !
-
Mi lekarz zalecił brać prenatal uno i oczywiscie jako farmaceutka przewertowalam caly sklad a wiec imbir na mdłości cholina na wady cewy nerwowej, folactiv czyli kw foliowy i foliany! Jod i vit d3 vitb6 i b12. Ja sie na ten preparat piszę bo myślę ze warto. Stosuje sie go do 12tyg
-
Cześć, przeglądam ten temat odkąd zobaczyłam dwie kreski, czyli od prawie 2 tygodni, ale jakoś nie miałam odwagi pisać. Chyba wypadałoby się w końcu przywitać!
To moja pierwsza ciąża, dość późno, bo od 17rż miałam parcie na macierzyństwo, a tu już 27 stuknęło w tym roku... Życie leci zdecydowanie zbyt szybko.
Jeszcze nie do końca wierzę, że się udało, chociaż byłam już na usg (4w5d). Pewnie dotrze to do mnie dopiero jak zobaczę bijące serduszko... Aż się nie mogę doczekać, kolejną wizytę mam 18.08, a wstępny termin porodu 26.03.
Trzymam kciuki za wszystkie nasze maleństwa, żeby się ładnie rozwijały nie sprawiały kłopotówOxalis, KasiaMarysiaaa, IskiereczkiTrzy, Marietta lubią tę wiadomość