Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOdwołali mi dzisiejszą wizytę gin w szpitalu i mam dopiero w poniedziałek dzwonić będą wiedzieć coś więcej To już będzie 10 tydz a ja jeszcze serduszka nie widziałam. Mi też moja gin zezwoliła łykać tylko magneb6. A co do śluzu w ciązy, to właśnie taki kremowy w dużych ilościach jest normalny.
-
Hejka, wiatam się po kilku dniach nieobecności ale praca, dom , córcia i czas leci. Niestety weekend po 12 godz , jutro też 12 a w tyg mniej. Byle do następnej środy. Mam wizytę i zobaczymy co dalej. Objawów mam mało, w miarę dobrze się czuję ale po kilku godz w pracy czuję jakby mi coś miało z szyjki chlupnąć. Dziwne uczucie czekam na l4 jak na zbawienie. Śluzu białego też mam sporo. W pracy już wszyscy wiedzą. Kierowniczka nawet dobrze zareagowała.
-
Hej. U mnie objawów na razie brak (poza bolącymi co jakiś czas piersiami, ale to też nie cały czas i nie jakoś super mocno), śluzu również. Staram się nie martwić, a jutro o 13 wizyta. Oby było dobrze...
KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość
Droga po pierwszego Potwora;):
2 poronienia
1 cb
3 inseminacje
Pół ciąży w szpitalu
Efekt: Zdrowa córka!!! ))
Droga po drugiego Potwora:
6 inseminacji
I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty -
Ja juz po USG. Widac pecherzyk, ciałko zoltkowe i maleńką kropeczke bedaca w przyszlosci pieknym zarodkiem.
Ale zobaczyl jakieś wybroczyny na usg, mowi ze moze to być fizjologia a moze byc "pasożyt" zagrazajacy ciazy, kazal na cito zrobić progesteron, jak bedzie wysoki to znaczy ze ok, jak niski to od razu po luteine jechac. I kazal brac duze dawki witaminy c i d (oprocz tych w witaminach ciazowych bo mowi ze to za malo) plus selen. Czekam na progesteron ale jakos nie jestem spokojna po tej wizycieWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 16:03
-
Powiedzcie mi, bo się martwię, kiedy powinno być widać zarodek? Bo ja okres ostatni miałam 10 czerwca, wg kalendarzyka belly jestem w 6 tyg i 3 dniu ciąży, a jak byłam na usg wczoraj to powiedział że jest pęcherzyk, zarodka jeszcze nie ma. Nie powiedział mi który to rzeczywiście tydzień tylko że bardzo wczesna ciąża... Niby mówił, że wszystko prawidłowo i kazał zakładać kartę ciąży, ale niepokoję się, bo z tego co czytam to po 6 tyg już powinno być serduszko a tu nawet zarodka nie widać... To ja już nic nie rozumiem... Nawet nie powiedział kiedy mam przyjść na kolejne usg... Ech, chyba muszę zmienić lekarza
-
Progesteron w normie, 35. Wiec na razie kazal sie nie martwic, zrobic za tydzień powtórkę i jak spadnie to od razu luteine aa jak wzrosnie to nic. I jak na zlosc idzie na urlop i następna wizyta za miesiąc nie wiem czy nie isc prywatnie po tych nowych wynikach zobaczyć czy wszystko ok
-
nick nieaktualnykinia2111 wrote:Powiedzcie mi, bo się martwię, kiedy powinno być widać zarodek? Bo ja okres ostatni miałam 10 czerwca, wg kalendarzyka belly jestem w 6 tyg i 3 dniu ciąży, a jak byłam na usg wczoraj to powiedział że jest pęcherzyk, zarodka jeszcze nie ma. Nie powiedział mi który to rzeczywiście tydzień tylko że bardzo wczesna ciąża... Niby mówił, że wszystko prawidłowo i kazał zakładać kartę ciąży, ale niepokoję się, bo z tego co czytam to po 6 tyg już powinno być serduszko a tu nawet zarodka nie widać... To ja już nic nie rozumiem... Nawet nie powiedział kiedy mam przyjść na kolejne usg... Ech, chyba muszę zmienić lekarza
Nie martw się ja byłam 6 tydzień i 4 dzień i był pecherzyk jak u Ciebie z ciałkiem żółtym ja mam długie cykle więc jest to rownoznaczne jakbym przyszła na usg w 5 tygodniu. Kazała mi przyjść za 2 tyg czyli ten czwartek i wszystko powinno być widać
Pochwalę się więc na pewno się uspokoiszCzarna_kawa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPatu wrote:Progesteron w normie, 35. Wiec na razie kazal sie nie martwic, zrobic za tydzień powtórkę i jak spadnie to od razu luteine aa jak wzrosnie to nic. I jak na zlosc idzie na urlop i następna wizyta za miesiąc nie wiem czy nie isc prywatnie po tych nowych wynikach zobaczyć czy wszystko ok
Może lepiej idź w międzyczasie prywatnie ?
Wszystko będzie dobrze :* ! -
Ja też dziś po wizycie. Wieści cudowne - wszystko w porządku, a do tego dane mi było usłyszeć serduszko - niesamowite uczucie! To moja pierwsza ciąża, więc i przeżycie ogromne! Dziś jest 8 tydzień ciąży. Kolejna wizyta 1-go września.
kinia2111 nie denerwuj się na zapas - ja byłam 2 tygodnie temu i było widać zaledwie pęcherzyk, a zarodka nie był pewien. A teraz serce jak dzwon! Będzie dobrze, cierpliwości
IskiereczkiTrzy ja przy kaszlu też miałam bóle brzucha i pleców. Też się bałam czy wszystko ok, bo telepało mną całą, ale wszystko w porządku. Idź, sprawdź jak tam Maleństwo, będziesz spokojniejsza
MARIETTA proszę uzupełnij datę mojego porodu - lekarz dziś potwierdził - 3 marcaKasiaMarysiaaa, IskiereczkiTrzy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDreamy_Girl wrote:Ja też dziś po wizycie. Wieści cudowne - wszystko w porządku, a do tego dane mi było usłyszeć serduszko - niesamowite uczucie! To moja pierwsza ciąża, więc i przeżycie ogromne! Dziś jest 8 tydzień ciąży. Kolejna wizyta 1-go września.
kinia2111 nie denerwuj się na zapas - ja byłam 2 tygodnie temu i było widać zaledwie pęcherzyk, a zarodka nie był pewien. A teraz serce jak dzwon! Będzie dobrze, cierpliwości
IskiereczkiTrzy ja przy kaszlu też miałam bóle brzucha i pleców. Też się bałam czy wszystko ok, bo telepało mną całą, ale wszystko w porządku. Idź, sprawdź jak tam Maleństwo, będziesz spokojniejsza
MARIETTA proszę uzupełnij datę mojego porodu - lekarz dziś potwierdził - 3 marca
Pocieszyłaś mnie też bo jestem w identycznej sytuacji idę pojutrze może i ja zobaczę serduszko .....Dreamy_Girl lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy progesteron w 4tyg+ 4 dniu na poziomie 44,64ng/ml jest właściwy? Jaki Wy macie?
Dodam że biorę luteinę 2 x 100 mgWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 16:50
Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
-
beti97 wrote:W pracy już wszyscy wiedzą. Kierowniczka nawet dobrze zareagowała.
-
Hej! Też miałam mieć dziś wizytę, ale okazało się, że w luxmedzie dziś usg niedostępne dla ginów to się obraziłam na nich i już czekam do swojego na 7,08. stracha mam jak nie wiem, bo nic nie odczuwam prawie - podbrzusze tylko trochę ćmi czasami. Może betę jeszcze strzelę, żeby coś tam się uspokoić hmmm...
-
Mitonia, będzie dobrze, nie martw się, niektóre kobitki by marzyły żeby nie mieć objawów Sama mam tylko lekkie bóle i czasem dziwne odczucie zimna w podbrzuszu. No i cycki troszkę bolą od samego początku, a poza tym nic, żadnych nudności, plamień, zmian nastroju, pryszczy czy co tam jeszcze się może dziać.
Też dla świętego spokoju zrobiłam dzisiaj trzecią betę, ale muszę się przystopować, bo tak to można w końcu w paranoję wpaść.
Lepiej zawierzyć sercu i intuicji niż szkiełku i oku. -
Ja mam znów tak że czasem mnie muli tak mi się wydaje odbija mi się od samego rana a przecież ostatni posiłek był dzień wcześniej. W pracy miałam kontrolę coś tam ostrzej przygadali a ja zaczęłam się smarkac dziwne sny mnie nie opuszczają cycki nie ustępują. No i śluz też żółto biały i dół pleców mnie boli. Ale to z braku aktywności fizycznej 2 sym nadchodz już chce ćwiczyć i czuć się pełna energii.i teraz znów jak jestem głodna to nie wiem co zjeść nie mam smaku. Ale ogórek kiszony na kanapeczce z majonezem wszedł jak złoto..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 17:53
2014- ciąża pozamaciczna Hiperprolaktynemia-> Dostinex
02.03.2018 Igusia na świecie (3cs)
08.2020 misja rodzeństwo ( 2021zaś.
02.01.22- II --> rośnij
-
KasiaMarysiaaa wrote:Dziewczyny czy któraś z Was spotkała się z niskim MPV we krwi ? Mam 8,70 a norma od 9,40 - 12,50
Czytam w Internecie że to odpowiada za jakiś stan zapalny, brak witamin itd. Ale nie wiem jak interpretować to w ciąży Witaminy łykam więc nie wiem już sama.
2009- Synek Kacper
18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
(Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
-
Lonia1990 wrote:Dziewczyny czy progesteron w 4tyg+ 4 dniu na poziomie 44,64ng/ml jest właściwy? Jaki Wy macie?
Dodam że biorę luteinę 2 x 100 mgDroga po pierwszego Potwora;):
2 poronienia
1 cb
3 inseminacje
Pół ciąży w szpitalu
Efekt: Zdrowa córka!!! ))
Droga po drugiego Potwora:
6 inseminacji
I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty -
Czesc dziewczyny! Podczytuje Was ale ciagle nie mam czasu napisac. Synek pochlania caly moj czas wczoraj udalo mi sie uslyszec serduszko malenstwa
Ja biore tylko kwas foliowy. Wychodze z zalozenia ze teraz mase witamin dostarczam w swiezych owocach i warzywach wiec nie ma sensu dodatkowo brac sztucznychPatu, Ryjek, IskiereczkiTrzy lubią tę wiadomość