X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • IskiereczkiTrzy Koleżanka

Wysłany: 25 lipca 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po USG. Muszę się z Wami pożegnać. Moje przeczucia się sprawdziły. Dziś według OM 5t5d, według obrazu USG ledwie 4 tydzień. Pęcherzyk 3,7 mm bez pola płodowego, nie mówiąc o ciałku żółtym czy zarodku. Wygląda na to, że ciąża przestała się rozwijać na 4 tygodniu.
    Zalecenia dr to kontrola bety jutro i w piątek w celu sprawdzenia przyrostu albo USG za tydzień- dwa. Pójdę za tydzień, chcę to mieć już za sobą. Dr coś mi tłumaczyła, że ciąża może być młodsza, że może owulacja później, że to przez karmienie piersią może, ale jako że testy 13.07 chyba miałam pozytywne to trochę jej ręce opadły. Dobrze że mam moje dwie iskierki w domu. Odezwę się za tydzień, dwa po USG

TP 22.03.2018

7u22gov3eq29civ1.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie mdłości męczą dalej:-( masakra jakas. Nigdy tak nie miałam. W kazdej pozycji mi źle...

😇😁😇😇😁
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskiereczko trzymaj sie kochana! Oby czekało Cię szczęśliwe zakończenie!

😇😁😇😇😁
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IskiereczkiTrzy wrote:
    Ja już po USG. Muszę się z Wami pożegnać. Moje przeczucia się sprawdziły. Dziś według OM 5t5d, według obrazu USG ledwie 4 tydzień. Pęcherzyk 3,7 mm bez pola płodowego, nie mówiąc o ciałku żółtym czy zarodku. Wygląda na to, że ciąża przestała się rozwijać na 4 tygodniu.
    Zalecenia dr to kontrola bety jutro i w piątek w celu sprawdzenia przyrostu albo USG za tydzień- dwa. Pójdę za tydzień, chcę to mieć już za sobą. Dr coś mi tłumaczyła, że ciąża może być młodsza, że może owulacja później, że to przez karmienie piersią może, ale jako że testy 13.07 chyba miałam pozytywne to trochę jej ręce opadły. Dobrze że mam moje dwie iskierki w domu. Odezwę się za tydzień, dwa po USG

5 tydzień to wcześnie i jeszcze wszystko może się zdarzyć !
    Dlaczego lekarz już tak do tego podszedł? Idź do innego :*

Fiora lubi tę wiadomość

• IskiereczkiTrzy Koleżanka

Wysłany: 25 lipca 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jedną ciążę właśnie w taki sposób straciłam. Dr uznała, że szansa jest, ale skoro testy były pozytywne ok 13.07 to ciąża już była, to był 4 tydzień. A 2 tygodnie później USG pokazuje słaby 4 tydzień, więc sprawa raczej jasna.
    Jeszcze za tydzień pójdę na wizytę, poki co życzę Wam wszystkim samych pozytywnych wieści :)

TP 22.03.2018

7u22gov3eq29civ1.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja też już po USG. Widziałam pęcherzyk ciążowy i żółtkowy, mam przyjść 10 sierpnia na oglądanie serducha. :)

Też nie mam objawów (leciutko bolące piersi, co kilka dni lekko ciągnący brzuch), ale doktorka powiedziała mi, żebym się nie martwiła, bo nie ma czym. Objawy jeszcze przyjdą, a może będę szczęściarą i mnie ominą.

Na infekcje dróg rodnych wypisała mi na wszelki wypadek Nystatynę, bo jadę jutro na urlop i chciała, żebym była zabezpieczona. Ponoć jako jedna z niewielu leków jest bezpieczna w I trymestrze.

IskiereczkiTrzy, przykro mi, ale może nie wszystko jeszcze stracone... takie cuda się czasem zdarzają, że może nie trać nadziei?

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Dreamy_Girl Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IskiereczkiTrzy mimo wszystko trzymam kciuki, żeby za tydzień czekała Cię mega niespodzianka. Nasłuchałam się tylu dziwnych opowieści ciążowych, że wierzę w cuda. I Tobie życzę cudu.

Olka89 dziękuję za odpowiedź, bo czasem już fiksuję na ile aktywności mogę sobie pozwolić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 22:13

• OjMaryś Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskiereczko nadzieja umiera ostatnia, coś o tym wiem, mam nadzieję że Fasolek po prostu sobie rośnie w swoim tempie i wszystko dobrze się skończy... Mocno zaciskam kciuki!

Szatanka ja w poprzedniej ciąży tez dostawałam ten lek (opcja "dowcipna" ;) )same pozytywne opinie słyszałam i bardzo szybko zawsze mi pomagał :)

Ja dzisiaj mega zakręcony dzień, mega dużo energii, pomalowałam włosy miał być popielaty blond a jestem siwa jak moja babcia hahah :D Cały dzień zajmowałam się swoimi skalniakami jeszcze jeden na jutro mi został :) zero ciągnięć kłucia czy bóli dzisiaj było ok, gdyby nie piersi i gazy :/ ... zapomniałabym o objawach.
    Mam nadzieję Zgredek że te mdłości szybko odpuszczą i dadzą Ci spokój... pamiętam z poprzedniej ciąży męczyły mnie okropnie nie zazdroszczę.

Pytanie jeszcze jedno na koniec mam... Czy w tak wczesnym etapie można się kochać z mężem zapomniałam z tego wszystkiego zapytać Panią doktor i teraz jestem w kropce niby oboje chcemy ale ja się boję strasznie że coś się stanie :/

f2w3skjood9muy2d.png
    https://bellybestfriend.pl/graph/056cab463cf345b80050fcef2d6c2bed
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeciwwskazania do seksu są tylko przy ciąży zagrożonej, można normalnie, ale obawa oczywiście jest i będzie :D ja od razu patrzyłam czy nie ma jakiegoś krwotoku, bo jak krewka się pokaże to normalne bo macica jest bardziej ukrwiona, nie ma się co stresować

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam pytanie. Ogólnie od zawsze kąpie sie w prysznicu. Ale na weekendzie będziemy w hotelu gdzie jest wanna z bąbelkami, uważacie że mogę sie w niej wylegiwać i namoczyć. Oczywiście wiem żeby woda nie była za gorąca

60wzjk3.png
  • Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMarys jesli z ciaza nie ma zadnych problemow to mozna. Ja sie nie chamuje :)

Dziewczyny co poradzicie na wzdecia? Dzis mi tak brzuch wywalilo jakby to byl 5 miesiac. I jak siedze to czuje jak mi wszystko uciska na dole.

88c53e3k19nfhznr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskiereczko, mimo wszystko trzymam kciuki i tulę mocno! :*

Widziałam i slyszalam moją Fasolkę, ma 1.91 cm i serduszko bije 170 na minutę:) mimo poprzednich poronien ciąża nie jest zagrożona. Następna wizyta za 4 tygodnie. Jestem w 9 tygodniu i TP 3.03.2018 :) ( Marietka możesz dopisać ) nic tylko w końcu uwierzyć, że jestem w ciąży:)

OjMaryś, wiecznie lubią tę wiadomość

• Marietta Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Mam nadzieję, że ta setka będzie mega szczęśliwa i jutro zobaczę piękny wynik bety :)

Wg kalkulatora wychodzi mi, że termin porodu 29/30 marzec :)

Doczytałam właśnie, że beta wyszła super u Ciebie! gratulacje ;)

optymistkaaa wrote:
    Dzień dobry!!! Otrzymałam od losu możliwość przejścia z trybu staraczki na of'ie do forumowiczki na belly friend :):)
    Pozwolicie mi dołączyć?? :)

Super, że dołączasz do nas jako 101 ciężarówka :P zaraz nadrobie i dopiszę na pierwszą stronę ;)

Black&White wrote:
    Nie wiem co ja przeglądam ale na fejsie sponsorowane strony to sama ciążowa odzież i dla bobasów :D ja po serduszku zacznę powoli co miesiąc coś kupować bo nie mam nic jestem pierwsza z rodzeństwa która będzie mieć dziecko.
    Chciałam zapytać już dawno ale jakoś mi głupio że nie wiem takich oczywistych rzeczy. A mianowicie skąd czerpiecie/czerpalyscie wiedzę nt dziecka jak trzymać, jak kłaść, pępowina, genitalia no po prostu wszystko bo ja jestem zielona w kazdym temacie. Polecacie jakies ksiazki, strony?

Karmienie/ przewijanie/ usypianie- to rzeczy mocno intuicyjne :) sporo dowiedzieć się można z poradników internetowych/ filmów jak trzymać/ kąpać dziecko itd :) ja polecam za to dwie książki bardziej o psychice niemowlaka- "W głębi kontinuum"- kobieta przeżyła w wiosce indian wiele lat i obserwowała małe dzieci- rewelacyjne winioski, ebook jest w necie za darmo :) Druga- "Baby on board"- nie ma tłumaczenia na polski co prawda, ale raczej prosty język. świetnie pokazuje z perspektywy dziecka skąd biorą się pewne zachowania u niemowląt :)
    kascok wrote:
    A jak tam wasze brzuszki kochane? Ktoś już zauważył, że coś rośnie? Bo mój mężuś stwierdził, że mam leciutko zaokrąglony brzusio i się śmieje, że mały już się zaczyna rozpychać, ale ja jakoś tego nie zauważam, bo to raczej niemożliwe w 8 tygodniu ciąży :D A może to skutek siedzenia na dupsku i wcinania różnych pyszności :D :D

W poprzedniej ciąży na tym etapie już ważyłąm 3 kilosy więcej niż teraz, więc celebruję właśnie wielkim kawałkiem pizzy ten fakt :D

Cabank84 wrote:
    Hej... jak pisałam to moja 3 ciąża, tyle że córcia ma już prawie 7 lat i zapomniałam juz co gdzie i kiedy. Mój gin jest na urlopie i zmuszona jestem iść do innego ale dopiero na 8 sierpnia. Mam nadzieje że to nie za późno. Stan psychiczny to raz euforia a raz tragedia. ... tylko silne bóle brzucha jak przed okresem mam i nic więcej.... pożyjemy zobaczymy. Córkę karmiłam 3 lata i udało się bo uparłam się jak osioł .Syna nie mogłam karmić bo był długo w inkubatorze , a poznieja to były łzy krew i natych miast karmienie sztuczne. Pozdrawiam wszystkie marcóweczki !

Kochana- serdecznie gratuluję trzeciego malca w drodze :) tym razem mam nadzieję, że uda się karmić dłużej ;) notabene sporo z nas tutaj wciąż karmi będąc w ciąży równocześnie ;)

Zaraz dopiszę nowe dziewczyny do listy- MajaT, Aliskaa, Cabanka84, MartaBS, optymistkaaa, Ryjek, Oxalis, Zuza85- WITAJCIE <3 jeśli przypadkiem o kimś zapomnę, przypomnieć się proszę! :)

Lonia1990, Oxalis lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IskiereczkiTrzy wrote:

Ogromnie przykro!!! Po cichu liczę na błąd usg, nie usuwam Cię z listy. Trzymaj się dzielnie, daj znać za tydzień co się dzieje... <3

Ja dzisiaj też byłam u gina- bejbi 1,26 cm, serce bije, zrobiłam biocenozę i cytologię dzisiaj i na 2 tygodnie mam spokój od badań, wizyt i innych.

p.s jakoś człowiek mniej się cieszy z dobrych rzeczy czytając o czyimś cierpieniu.

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IskiereczkiTrzy wrote:

Tak mi przykro . Jednak dobrą masz intuicję choć to marne pocieszenie. Życzę żeby jednak pojawiło się światełko nadzieji.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka87 wrote:
    OjMarys jesli z ciaza nie ma zadnych problemow to mozna. Ja sie nie chamuje :)

Dziewczyny co poradzicie na wzdecia? Dzis mi tak brzuch wywalilo jakby to byl 5 miesiac. I jak siedze to czuje jak mi wszystko uciska na dole.

Na wzdęcia to espumisan ja też już brałam bo mam masakre.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2017, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o seks to ja za bardzo się boję, że coś będzie nie tak, mąż zresztą tak samo
    Z drugiej strony nie damy rady tak ileś miesięcy ale nie umiem się przełamać

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2017, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IskiereczkiTrzy wrote:
    Ja już jedną ciążę właśnie w taki sposób straciłam. Dr uznała, że szansa jest, ale skoro testy były pozytywne ok 13.07 to ciąża już była, to był 4 tydzień. A 2 tygodnie później USG pokazuje słaby 4 tydzień, więc sprawa raczej jasna.
    Jeszcze za tydzień pójdę na wizytę, poki co życzę Wam wszystkim samych pozytywnych wieści :)

Ja naczytałam się o ciążach gdzie wysyłano już dziewczyny na zabieg a w szpitalu na usg okazywało się, że to pomyłka i dzidzia rośnie po swojemu. Pełno jest takich historii :* trzymam kciuki żeby była to taka kolejna historia :*
    Idź do innego lekarza

Ryjek, Oxalis lubią tę wiadomość

• Patu Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IskiereczkiTrzy ja tez czytalam o takich historiach i choc wiem jak nieprawdopodobnie to brzmi to nadal trzymam kciuki by sie udalo. A betę bedziesz robila czy czekasz na usg?

KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. U mnie walka z mdłościami dzień drugi :( choc jakby mniejsze niz wczoraj ale nie czuje się za dobrze...

Za tydzień wizyta serduszkowa :) Juz odliczam!

W weekend wyprawiamy synkowi drugie urodzinki :) Ale ten czas leci, ech.

Miłego dnia laski.

KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość

😇😁😇😇😁
‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ