Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już po USG. Muszę się z Wami pożegnać. Moje przeczucia się sprawdziły. Dziś według OM 5t5d, według obrazu USG ledwie 4 tydzień. Pęcherzyk 3,7 mm bez pola płodowego, nie mówiąc o ciałku żółtym czy zarodku. Wygląda na to, że ciąża przestała się rozwijać na 4 tygodniu.
Zalecenia dr to kontrola bety jutro i w piątek w celu sprawdzenia przyrostu albo USG za tydzień- dwa. Pójdę za tydzień, chcę to mieć już za sobą. Dr coś mi tłumaczyła, że ciąża może być młodsza, że może owulacja później, że to przez karmienie piersią może, ale jako że testy 13.07 chyba miałam pozytywne to trochę jej ręce opadły. Dobrze że mam moje dwie iskierki w domu. Odezwę się za tydzień, dwa po USG -
nick nieaktualnyIskiereczkiTrzy wrote:Ja już po USG. Muszę się z Wami pożegnać. Moje przeczucia się sprawdziły. Dziś według OM 5t5d, według obrazu USG ledwie 4 tydzień. Pęcherzyk 3,7 mm bez pola płodowego, nie mówiąc o ciałku żółtym czy zarodku. Wygląda na to, że ciąża przestała się rozwijać na 4 tygodniu.
Zalecenia dr to kontrola bety jutro i w piątek w celu sprawdzenia przyrostu albo USG za tydzień- dwa. Pójdę za tydzień, chcę to mieć już za sobą. Dr coś mi tłumaczyła, że ciąża może być młodsza, że może owulacja później, że to przez karmienie piersią może, ale jako że testy 13.07 chyba miałam pozytywne to trochę jej ręce opadły. Dobrze że mam moje dwie iskierki w domu. Odezwę się za tydzień, dwa po USG
5 tydzień to wcześnie i jeszcze wszystko może się zdarzyć !
Dlaczego lekarz już tak do tego podszedł? Idź do innego :*Fiora lubi tę wiadomość
-
Ja już jedną ciążę właśnie w taki sposób straciłam. Dr uznała, że szansa jest, ale skoro testy były pozytywne ok 13.07 to ciąża już była, to był 4 tydzień. A 2 tygodnie później USG pokazuje słaby 4 tydzień, więc sprawa raczej jasna.
Jeszcze za tydzień pójdę na wizytę, poki co życzę Wam wszystkim samych pozytywnych wieści -
Cześć dziewczyny, ja też już po USG. Widziałam pęcherzyk ciążowy i żółtkowy, mam przyjść 10 sierpnia na oglądanie serducha.
Też nie mam objawów (leciutko bolące piersi, co kilka dni lekko ciągnący brzuch), ale doktorka powiedziała mi, żebym się nie martwiła, bo nie ma czym. Objawy jeszcze przyjdą, a może będę szczęściarą i mnie ominą.
Na infekcje dróg rodnych wypisała mi na wszelki wypadek Nystatynę, bo jadę jutro na urlop i chciała, żebym była zabezpieczona. Ponoć jako jedna z niewielu leków jest bezpieczna w I trymestrze.
IskiereczkiTrzy, przykro mi, ale może nie wszystko jeszcze stracone... takie cuda się czasem zdarzają, że może nie trać nadziei? -
IskiereczkiTrzy mimo wszystko trzymam kciuki, żeby za tydzień czekała Cię mega niespodzianka. Nasłuchałam się tylu dziwnych opowieści ciążowych, że wierzę w cuda. I Tobie życzę cudu.
Olka89 dziękuję za odpowiedź, bo czasem już fiksuję na ile aktywności mogę sobie pozwolićWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 22:13
-
Iskiereczko nadzieja umiera ostatnia, coś o tym wiem, mam nadzieję że Fasolek po prostu sobie rośnie w swoim tempie i wszystko dobrze się skończy... Mocno zaciskam kciuki!
Szatanka ja w poprzedniej ciąży tez dostawałam ten lek (opcja "dowcipna" )same pozytywne opinie słyszałam i bardzo szybko zawsze mi pomagał
Ja dzisiaj mega zakręcony dzień, mega dużo energii, pomalowałam włosy miał być popielaty blond a jestem siwa jak moja babcia hahah Cały dzień zajmowałam się swoimi skalniakami jeszcze jeden na jutro mi został zero ciągnięć kłucia czy bóli dzisiaj było ok, gdyby nie piersi i gazy ... zapomniałabym o objawach.
Mam nadzieję Zgredek że te mdłości szybko odpuszczą i dadzą Ci spokój... pamiętam z poprzedniej ciąży męczyły mnie okropnie nie zazdroszczę.
Pytanie jeszcze jedno na koniec mam... Czy w tak wczesnym etapie można się kochać z mężem zapomniałam z tego wszystkiego zapytać Panią doktor i teraz jestem w kropce niby oboje chcemy ale ja się boję strasznie że coś się stanie -
Przeciwwskazania do seksu są tylko przy ciąży zagrożonej, można normalnie, ale obawa oczywiście jest i będzie ja od razu patrzyłam czy nie ma jakiegoś krwotoku, bo jak krewka się pokaże to normalne bo macica jest bardziej ukrwiona, nie ma się co stresować
-
nick nieaktualnyIskiereczko, mimo wszystko trzymam kciuki i tulę mocno! :*
Widziałam i slyszalam moją Fasolkę, ma 1.91 cm i serduszko bije 170 na minutę mimo poprzednich poronien ciąża nie jest zagrożona. Następna wizyta za 4 tygodnie. Jestem w 9 tygodniu i TP 3.03.2018 ( Marietka możesz dopisać ) nic tylko w końcu uwierzyć, że jestem w ciąży:)OjMaryś, wiecznie lubią tę wiadomość
-
Lonia1990 wrote:Mam nadzieję, że ta setka będzie mega szczęśliwa i jutro zobaczę piękny wynik bety
Wg kalkulatora wychodzi mi, że termin porodu 29/30 marzec
Doczytałam właśnie, że beta wyszła super u Ciebie! gratulacje
optymistkaaa wrote:Dzień dobry!!! Otrzymałam od losu możliwość przejścia z trybu staraczki na of'ie do forumowiczki na belly friend
Pozwolicie mi dołączyć??
Super, że dołączasz do nas jako 101 ciężarówka zaraz nadrobie i dopiszę na pierwszą stronę
Black&White wrote:Nie wiem co ja przeglądam ale na fejsie sponsorowane strony to sama ciążowa odzież i dla bobasów ja po serduszku zacznę powoli co miesiąc coś kupować bo nie mam nic jestem pierwsza z rodzeństwa która będzie mieć dziecko.
Chciałam zapytać już dawno ale jakoś mi głupio że nie wiem takich oczywistych rzeczy. A mianowicie skąd czerpiecie/czerpalyscie wiedzę nt dziecka jak trzymać, jak kłaść, pępowina, genitalia no po prostu wszystko bo ja jestem zielona w kazdym temacie. Polecacie jakies ksiazki, strony?
Karmienie/ przewijanie/ usypianie- to rzeczy mocno intuicyjne sporo dowiedzieć się można z poradników internetowych/ filmów jak trzymać/ kąpać dziecko itd ja polecam za to dwie książki bardziej o psychice niemowlaka- "W głębi kontinuum"- kobieta przeżyła w wiosce indian wiele lat i obserwowała małe dzieci- rewelacyjne winioski, ebook jest w necie za darmo Druga- "Baby on board"- nie ma tłumaczenia na polski co prawda, ale raczej prosty język. świetnie pokazuje z perspektywy dziecka skąd biorą się pewne zachowania u niemowląt
kascok wrote:A jak tam wasze brzuszki kochane? Ktoś już zauważył, że coś rośnie? Bo mój mężuś stwierdził, że mam leciutko zaokrąglony brzusio i się śmieje, że mały już się zaczyna rozpychać, ale ja jakoś tego nie zauważam, bo to raczej niemożliwe w 8 tygodniu ciąży A może to skutek siedzenia na dupsku i wcinania różnych pyszności
W poprzedniej ciąży na tym etapie już ważyłąm 3 kilosy więcej niż teraz, więc celebruję właśnie wielkim kawałkiem pizzy ten fakt
Cabank84 wrote:Hej... jak pisałam to moja 3 ciąża, tyle że córcia ma już prawie 7 lat i zapomniałam juz co gdzie i kiedy. Mój gin jest na urlopie i zmuszona jestem iść do innego ale dopiero na 8 sierpnia. Mam nadzieje że to nie za późno. Stan psychiczny to raz euforia a raz tragedia. ... tylko silne bóle brzucha jak przed okresem mam i nic więcej.... pożyjemy zobaczymy. Córkę karmiłam 3 lata i udało się bo uparłam się jak osioł .Syna nie mogłam karmić bo był długo w inkubatorze , a poznieja to były łzy krew i natych miast karmienie sztuczne. Pozdrawiam wszystkie marcóweczki !
Kochana- serdecznie gratuluję trzeciego malca w drodze tym razem mam nadzieję, że uda się karmić dłużej notabene sporo z nas tutaj wciąż karmi będąc w ciąży równocześnie
Zaraz dopiszę nowe dziewczyny do listy- MajaT, Aliskaa, Cabanka84, MartaBS, optymistkaaa, Ryjek, Oxalis, Zuza85- WITAJCIE jeśli przypadkiem o kimś zapomnę, przypomnieć się proszę!
Lonia1990, Oxalis lubią tę wiadomość
-
IskiereczkiTrzy wrote:Ja już po USG. Muszę się z Wami pożegnać. Moje przeczucia się sprawdziły. Dziś według OM 5t5d, według obrazu USG ledwie 4 tydzień. Pęcherzyk 3,7 mm bez pola płodowego, nie mówiąc o ciałku żółtym czy zarodku. Wygląda na to, że ciąża przestała się rozwijać na 4 tygodniu.
Zalecenia dr to kontrola bety jutro i w piątek w celu sprawdzenia przyrostu albo USG za tydzień- dwa. Pójdę za tydzień, chcę to mieć już za sobą. Dr coś mi tłumaczyła, że ciąża może być młodsza, że może owulacja później, że to przez karmienie piersią może, ale jako że testy 13.07 chyba miałam pozytywne to trochę jej ręce opadły. Dobrze że mam moje dwie iskierki w domu. Odezwę się za tydzień, dwa po USG
Ogromnie przykro!!! Po cichu liczę na błąd usg, nie usuwam Cię z listy. Trzymaj się dzielnie, daj znać za tydzień co się dzieje...
Ja dzisiaj też byłam u gina- bejbi 1,26 cm, serce bije, zrobiłam biocenozę i cytologię dzisiaj i na 2 tygodnie mam spokój od badań, wizyt i innych.
p.s jakoś człowiek mniej się cieszy z dobrych rzeczy czytając o czyimś cierpieniu. -
IskiereczkiTrzy wrote:Ja już po USG. Muszę się z Wami pożegnać. Moje przeczucia się sprawdziły. Dziś według OM 5t5d, według obrazu USG ledwie 4 tydzień. Pęcherzyk 3,7 mm bez pola płodowego, nie mówiąc o ciałku żółtym czy zarodku. Wygląda na to, że ciąża przestała się rozwijać na 4 tygodniu.
Tak mi przykro . Jednak dobrą masz intuicję choć to marne pocieszenie. Życzę żeby jednak pojawiło się światełko nadzieji. -
Zabka87 wrote:OjMarys jesli z ciaza nie ma zadnych problemow to mozna. Ja sie nie chamuje
Dziewczyny co poradzicie na wzdecia? Dzis mi tak brzuch wywalilo jakby to byl 5 miesiac. I jak siedze to czuje jak mi wszystko uciska na dole.
Na wzdęcia to espumisan ja też już brałam bo mam masakre. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIskiereczkiTrzy wrote:Ja już jedną ciążę właśnie w taki sposób straciłam. Dr uznała, że szansa jest, ale skoro testy były pozytywne ok 13.07 to ciąża już była, to był 4 tydzień. A 2 tygodnie później USG pokazuje słaby 4 tydzień, więc sprawa raczej jasna.
Jeszcze za tydzień pójdę na wizytę, poki co życzę Wam wszystkim samych pozytywnych wieści
Ja naczytałam się o ciążach gdzie wysyłano już dziewczyny na zabieg a w szpitalu na usg okazywało się, że to pomyłka i dzidzia rośnie po swojemu. Pełno jest takich historii :* trzymam kciuki żeby była to taka kolejna historia :*
Idź do innego lekarzaRyjek, Oxalis lubią tę wiadomość
-
Cześć. U mnie walka z mdłościami dzień drugi choc jakby mniejsze niz wczoraj ale nie czuje się za dobrze...
Za tydzień wizyta serduszkowa Juz odliczam!
W weekend wyprawiamy synkowi drugie urodzinki Ale ten czas leci, ech.
Miłego dnia laski.KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość
😇😁😇😇😁