Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
juja00 wrote:Iskiereczko, mimo wszystko trzymam kciuki i tulę mocno! :*
Widziałam i slyszalam moją Fasolkę, ma 1.91 cm i serduszko bije 170 na minutę mimo poprzednich poronien ciąża nie jest zagrożona. Następna wizyta za 4 tygodnie. Jestem w 9 tygodniu i TP 3.03.2018 ( Marietka możesz dopisać ) nic tylko w końcu uwierzyć, że jestem w ciąży:)
ja miałam wizytę w 8t1d i płód miał 1,76 cm... czy mozelliwe są az takie rozbieżności na tym etapie? zawsze słyszałam, że do 12 tyg zarodki rosną bardzo podobnie. jutro mam kolejną wizytę to się wszystkiego dowiem -
Pewnie, że są rozbieżności. Ja w 7t3d miałam malucha 0,72cm (sporo młodszy) a lekarz mówi, że zdrowy jak rydz i mam się kompletnie nie martwić
IskiereczkiTrzy - Ja w 5t3d miałam sam pęcherzyk raptem 5mm, oczywiście bez zarodka i pęcherzyka żółtkowego i urosło pięknie, choć dalej jesteśmy opóźnieni. Daj wam szansę, jeszcze się okaże, że będzie ok
A testy wychodziły mi pozytywne tak na oko ok.3 tygodnia ciąży.Marietta lubi tę wiadomość
06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek -
Dziewczyny ile razy robiłyście betę? Ja do tej pory zrobiłam 2, wizytę u lekarza mam 7 sierpnia. Czy i kiedy jeszcze zrobić ewentualnie betę?Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
-
Lonia1990 wrote:Dziewczyny ile razy robiłyście betę? Ja do tej pory zrobiłam 2, wizytę u lekarza mam 7 sierpnia. Czy i kiedy jeszcze zrobić ewentualnie betę?
-
Niestety muszę się pożegnać. Na usg wyszło puste jajo odstawiam leki i czekam na samoistnie oczyszczenie. Nie wiem co mnie czeka. Mój lekarz chciał mnie już do szpitala ale ja wolę żeby było to naturalnie. Zlecił mi stos badań na jakąś krzepliwość i zastanawiam się czy ma to sens? Trochę się boję bo jadę na wakacje w przyszłym tygodniu. Jestem bardzo zła i zawiedziona
-
Arga wrote:Niestety muszę się pożegnać. Na usg wyszło puste jajo odstawiam leki i czekam na samoistnie oczyszczenie. Nie wiem co mnie czeka. Mój lekarz chciał mnie już do szpitala ale ja wolę żeby było to naturalnie. Zlecił mi stos badań na jakąś krzepliwość i zastanawiam się czy ma to sens? Trochę się boję bo jadę na wakacje w przyszłym tygodniu. Jestem bardzo zła i zawiedzionaMaja, ur. 02.03.2018 o godz. 12.40 w 38 tyg + 6 dni
-
dandelion wrote:ja miałam wizytę w 8t1d i płód miał 1,76 cm... czy mozelliwe są az takie rozbieżności na tym etapie? zawsze słyszałam, że do 12 tyg zarodki rosną bardzo podobnie. jutro mam kolejną wizytę to się wszystkiego dowiem
Trzeba patrzeć też na to że może być błąd pomiaru wystarczy że dzidzia się inaczej ułoży.pippi lubi tę wiadomość
-
dandelion wrote:ja miałam wizytę w 8t1d i płód miał 1,76 cm... czy mozelliwe są az takie rozbieżności na tym etapie? zawsze słyszałam, że do 12 tyg zarodki rosną bardzo podobnie. jutro mam kolejną wizytę to się wszystkiego dowiemMaja, ur. 02.03.2018 o godz. 12.40 w 38 tyg + 6 dni
-
Arga wrote:Niestety muszę się pożegnać. Na usg wyszło puste jajo odstawiam leki i czekam na samoistnie oczyszczenie. Nie wiem co mnie czeka. Mój lekarz chciał mnie już do szpitala ale ja wolę żeby było to naturalnie. Zlecił mi stos badań na jakąś krzepliwość i zastanawiam się czy ma to sens? Trochę się boję bo jadę na wakacje w przyszłym tygodniu. Jestem bardzo zła i zawiedziona
Jesteś pewna tej decyzji? Może idź do innego lekarza. Moja koleżanka też miała mieć puste jajo a dziś ma zdrowego synkaMarietta, OjMaryś lubią tę wiadomość
-
Hm, skoro tak mówicie o tym magnezie to faktycznie przy najbliższej okazji kupię ten ze statusem leku
Ja jutro robię bete żeby zobaczyć na jakim jest poziomie, może zrobię też w sobotę żeby sprawdzić dokładny przyrost. Ostatnią 21.07 (trzy dni po spodziewanej @) miałam 57 więc wszystko może się zdarzyć jeszcze.
Przy braniu no spy 2 razy dziennie ból brzucha się uspokoił, czasami mnie tylko gdzieś pociągnie lub za kłuje ale już nie jest stały więc to dobry znak
Ciekawa jestem tylko jak mam liczyć tygodnie ciąży. Normalnie z daty ost @ to wiem, ale w sumie skoro beta była tak niska już po dniu spodziewanej @ to znaczy że zagnieżdzenie było dosłownie przed samym terminem @. W związku z tym płód jest znacznie młodszy niżby wynikało z terminu ostatniej @..Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2017, 09:35
26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
21.10.2018 córka 🍼
08.12.2024 cień ⏸️
12.12.2024 wyraźne ⏸️
30.12.2024 wizyta
-
Arga tak mi przykro tego też najbardziej się boję jak pójdę na usg idź może jeszcze do innego lekarza co ma bardzo dobry sprzęt. U nas jest taki lekarz u którego za wizytę z usg płaci się 500 zł ale sprzęt ma najlepszy i w razie wątpliwości poszłabym do niego...
-
Black&White wrote:Arga tak mi przykro tego też najbardziej się boję jak pójdę na usg idź może jeszcze do innego lekarza co ma bardzo dobry sprzęt. U nas jest taki lekarz u którego za wizytę z usg płaci się 500 zł ale sprzęt ma najlepszy i w razie wątpliwości poszłabym do niego...
-
nick nieaktualnyIskiereczki Trzy i Arga bardzo mi przykro z powodu waszych strat. Ja również tego boję się najbardziej, że pójdę na usg i dowiem się, że wszystko na nic.
Niby beta przyrasta, zero plamień, wielka zgaga zamiast mdłości, piersi wrażliwe i niby wszystko powinno być ok. A strach jest... -
nick nieaktualnydandelion wrote:ja miałam wizytę w 8t1d i płód miał 1,76 cm... czy mozelliwe są az takie rozbieżności na tym etapie? zawsze słyszałam, że do 12 tyg zarodki rosną bardzo podobnie. jutro mam kolejną wizytę to się wszystkiego dowiem
U mnie dokładnie to był 8t 3d , myślę, że to normalne. Każde dziecko, każda ciąża jest inna. Nie ma co się przejmować
Trzymaj się Arga :*
Ja bety nie robiłam wcale. Byłam nastawiona, że pójdę do lekarza później jak będzie już wszystko widać i słychać
Założył od razu kratę ciąży, dal na wyniki krwi no i kazał poczytać i pomyśleć nad testem pappa.