X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Zuza 85 Koleżanka

Wysłany: 26 lipca 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak mnie to zastanawia jak dlugo bolą piersi? Chyba ze przez całą ciążę??

j5tjeyk.png
  • honda92 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza 85 wrote:
    Dziewczyny tak mnie to zastanawia jak dlugo bolą piersi? Chyba ze przez całą ciążę??

Zuza lepsze pytanie: Jak długo rosną? :D czy tylko na początku czy później też? (chyba jak bolą to rosną:))

oar8vfxmyaw4sa27.png
  • Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny.

To moja pierwsza ciąża - wyczekana, wymodlona, a i tak Nas zaskoczyło, że jest. To nasz Cud.
    To był nasz 18 cs. Stracony, bo jajeczka nie urosły po Clo. Pani gin powiedziała by odpuścić i w następnym miesiącu zabierzemy się za drożność jajowodów.
    Cykle trwały średnio 29 dni. 31 dnia zrobiłam test i wyszedł negatywny. Przeszłam na dietę. Między czasie oddawałam krew - całe 450 ml i farbowałam włosy.
    Kwasu foliowego nie zażywałam, bo sobie odpuściłam, skoro i tak się nie udaje.
    Wielkie zdziwienie nastało w 37 dc, kiedy to wyszły dwie kreski. Później zrobiłam 2 bety i 2 testy jeszcze.
    I tak oto jestem świadomie mamą już 11 dni :) Wspaniałe uczucie.
    U gina byłam w zeszły piątek - wg OM 6t0d, a wg USG 4t5d. Jest pęcherzyk ciążowy i jest dobrze umiejscowiony w macicy.
    Idę w ten piątek podglądnąć dzidziusia czy już będzie.
    Nie wierzymy z mężem, że zjawił się Nasz Cud. Nasz największy skarb

Marietta, Patu, Natka94, Oxalis, KasiaMarysiaaa, OjMaryś, TakaSobieMama, Zojkaaa, Klaudy, Dreamy_Girl, emi87 lubią tę wiadomość

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dandelion wrote:
    ja miałam wizytę w 8t1d i płód miał 1,76 cm... czy mozelliwe są az takie rozbieżności na tym etapie? zawsze słyszałam, że do 12 tyg zarodki rosną bardzo podobnie. jutro mam kolejną wizytę to się wszystkiego dowiem

Ja w 7t4d miałam dopiero 1,23 cm, więc rozbieżności mogą być na tym etapie... belly pokazuje, że za tydzien dziecko ma już ok 2,5 cm, więc w 2 dni może urosnąć nawet te pół cm :)
    Arga wrote:
    Niestety muszę się pożegnać. Na usg wyszło puste jajo :-( odstawiam leki i czekam na samoistnie oczyszczenie. Nie wiem co mnie czeka. Mój lekarz chciał mnie już do szpitala ale ja wolę żeby było to naturalnie. Zlecił mi stos badań na jakąś krzepliwość i zastanawiam się czy ma to sens? Trochę się boję bo jadę na wakacje w przyszłym tygodniu. Jestem bardzo zła i zawiedziona :-(

Bardzo mi przykro! może spróbuj powtórzyć usg za kilka dni, sama też znam przypadek, kiedy dziewczynę z "pustym jajem" skierowano już do szpitala, odczekała kilka dni i okazało się, że jednak ciąża jest... nie chcę dawać fąłszywych nadzieji- ale ja bym zaczekała jeszcze kilka dni... tulę mocno! <3

honda92 wrote:
    Zuza lepsze pytanie: Jak długo rosną? :D czy tylko na początku czy później też? (chyba jak bolą to rosną:))
    w poprzedniej ciąży na początku były tylko "tkliwe", potem przeszło, w 7 miesiącu ból był za to nie do zniesienia- bez okładów nie dawałam rady...

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agar88 wrote:
    Witam Was dziewczyny.

To moja pierwsza ciąża - wyczekana, wymodlona, a i tak Nas zaskoczyło, że jest. To nasz Cud.
    To był nasz 18 cs. Stracony, bo jajeczka nie urosły po Clo. Pani gin powiedziała by odpuścić i w następnym miesiącu zabierzemy się za drożność jajowodów.
    Cykle trwały średnio 29 dni. 31 dnia zrobiłam test i wyszedł negatywny. Przeszłam na dietę. Między czasie oddawałam krew - całe 450 ml i farbowałam włosy.
    Kwasu foliowego nie zażywałam, bo sobie odpuściłam, skoro i tak się nie udaje.
    Wielkie zdziwienie nastało w 37 dc, kiedy to wyszły dwie kreski. Później zrobiłam 2 bety i 2 testy jeszcze.
    I tak oto jestem świadomie mamą już 11 dni :) Wspaniałe uczucie.
    U gina byłam w zeszły piątek - wg OM 6t0d, a wg USG 4t5d. Jest pęcherzyk ciążowy i jest dobrze umiejscowiony w macicy.
    Idę w ten piątek podglądnąć dzidziusia czy już będzie.
    Nie wierzymy z mężem, że zjawił się Nasz Cud. Nasz największy skarb

GRATULACJE!!! Ale historia! :) takie wyczekiwane, ale niespodziewane ciąże to jest coś niesamowitego :) Ogromne kciuki, za piątkową wizytę- żeby było już widać coś więcej :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy się nie spodziewałam, że aż takie skrajne uczucia są w ciąży - radość poprzeplatana strachem... nie doczytam co pisałyśmy przez te 89 strony :)

Arga bardzo mi przykro :(

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza 85 wrote:

Mnie w ogóle nie bolą. W zasadzie nic mi nie dolega :-)

60wzjk3.png
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agar88 u nas tez bylo 18cs ;) tez jak odpuscilam to sie udało :) Gratuluje niech zdrowo się wszystko rozwija.

f2w3skjood9muy2d.png
    https://bellybestfriend.pl/graph/056cab463cf345b80050fcef2d6c2bed
  • Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi bolą, ale bardziej bym określiła to jako rwanie sutków oraz swędzenie piersi :)

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agar 88, OjMaryś u mnie to samo dopiero jak odpuściliśmy, odstawiliśmy wszystkie leki to się udało :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie :) pecherzyk 6.5mm bez zarodka jeszcze :) kolejna wizyta 7.08
    I znowu Was nie nadrobie :p

Patu, Marietta lubią tę wiadomość

• TakaSobieMama Debiutantka

Wysłany: 26 lipca 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga, IskiereczkiTrzy bardzo mi przykro. Mam nadzieje ze jednak jeszcze wszystko bedzie dobrze z Waszymi dzieciaczkami.

• Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 u mnie Pani gin też chciała bym przyszła 07.08 ale niestety jestem wtedy poza Krakowem (urlop) więc idę w ten piątek :)

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agar88 wrote:
    anka418 u mnie Pani gin też chciała bym przyszła 07.08 ale niestety jestem wtedy poza Krakowem (urlop) więc idę w ten piątek :)

Ja chciałam iść 7 na pierwszą wizytę ale kazał mi dzisiaj przyjść :) wiedziałam że nic ona nie wniesie :)

• olka89 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie są tkliwe ale nie żeby płakać. Ogólnie mam mały biust i narazić dużych zmian nie widzę. Może trochę macica powiększona jak naciskam taka jakby napompowana a brzuch taki ja teraz zdarzał mi się jak sobie dobrze pojadlam. I już zapomniałam jak to jest nie mieć mdłości z głodu i te wieczne odbijanie

f2w3qqmz53tqp6av.png
    f2w3j48afnvhphsa.png
    2014- ciąża pozamaciczna Hiperprolaktynemia-> Dostinex
    02.03.2018 Igusia na świecie (3cs)
    08.2020 misja rodzeństwo ( 2021zaś.
    02.01.22- II --> rośnij <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za dopisanie do listy :)

Marietta lubi tę wiadomość

• Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 u mojej koleżanki 5t5d było widać już piękny zarodek 3mm :)
    fajnie to wyglądało :) więc może Twoja pani gin liczyła, że coś znajdzie :)
    i znalazłam :D pęcherzyk, a to też dobra wiadomość :)

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • MartaBS Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a może jest tu ktoś z Podlasia?

26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
    21.10.2018 córka 🍼
    age.png

08.12.2024 cień ⏸️
    12.12.2024 wyraźne ⏸️
    30.12.2024 wizyta

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agar88 wrote:
    anka418 u mojej koleżanki 5t5d było widać już piękny zarodek 3mm :)
    fajnie to wyglądało :) więc może Twoja pani gin liczyła, że coś znajdzie :)
    i znalazłam :D pęcherzyk, a to też dobra wiadomość :)

Mam Pana doktora ;) on może i liczył ale ja od razu mu mówiłam że jest przesunięcie owulacji tak jak z córka :) to moja 3 ciąża więc juz wiem co i jak :p także czekam do 7 tak jak miałam w planie :) ja nadal KP więc to też wpływa na owu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaBS wrote:
    Dziewczyny a może jest tu ktoś z Podlasia?

Ja jestem z Podlasia : )

‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ