Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wcześniej brałam pregnę plus (kwas foliowy z witaminami) przed ciążą, a teraz też tylko kwas foliowy (Folic), bo lekarz tak nakazał. Mówił dokładnie to samo co pisze opytymistka I mówił też, że od suplementacji "sztucznymi" witaminami rodzą się wielkie dzieciaki po 4-5 kg. Jako, że mam zamiar rodzić SN to dziękuję postoję oby po mamusi było - 3.200
Zgredek 12 lubi tę wiadomość
-
Ja pier.... miałam się nie stresowac i co???? Żołądek skręca, co chwile chodze siusiu bo wydaje mi się, że mi sie chce i zaczynam sie motać... ech. O 12.30 wychodze z pracy i lece do gina. KCIUKI PLISSSSSS
Dariaa^, KasiaMarysiaaa, Rubi, Kazio14, IskiereczkiTrzy, Dreamy_Girl lubią tę wiadomość
😇😁😇😇😁 -
Zgredek 12 wrote:Ja pier.... miałam się nie stresowac i co???? Żołądek skręca, co chwile chodze siusiu bo wydaje mi się, że mi sie chce i zaczynam sie motać... ech. O 12.30 wychodze z pracy i lece do gina. KCIUKI PLISSSSSS
Trzymamy !! Wszystko będzie dobrze ! -
nick nieaktualny
-
Jeszcze mi się przypomniało. W pierwszej ciąży a raczej przed nią nie potrafiłam jeść śniadań. Dopiero w pracy coś jadłam. I na pierwszej wizycie zapytałam lekarza czy muszę to zmienić bo nie umiem w siebie nic rano wcisnąć. No i odpowiedział że nie trzeba jeść śniadania ale jeszcze się pani przekona że w ciąży pani zacznie bo chce się jeść. No i tak było. Póki nie miałam ochoty to się nie zmuszałam. Po jakimś czasie po prostu byłam głodna i zaczęłam jeść normalne śniadanka. Więc jeśli nie macie ochoty to może nie warto się zmuszać. Chyba że męczą Was mdłości to pewnie inaczej.
A w pierwszej ciąży witaminy brałam prawie od początku a córka ważyła 3450. Ale to chyba mądre zalecenia że tylko kwas bo ja też nie lubię faszerować się prochami i w sumie większe zapotrzebowanie i obciążenie organizmu chyba właśnie w drugim trymestrze jest.Lilcia lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualnyLilcia wrote:Ja wcześniej brałam pregnę plus (kwas foliowy z witaminami) przed ciążą, a teraz też tylko kwas foliowy (Folic), bo lekarz tak nakazał. Mówił dokładnie to samo co pisze opytymistka I mówił też, że od suplementacji "sztucznymi" witaminami rodzą się wielkie dzieciaki po 4-5 kg. Jako, że mam zamiar rodzić SN to dziękuję postoję oby po mamusi było - 3.200
Teraz się przestraszyłam bo ja biorę witaminy witaminer w ciąży i tam jest witamina A nie wiem czy w takim razie nie przerzucę się tylko na kwas foliowy... ? -
Zgredek trzymam kciuki..
Mój gin mówił mi o wiatminach ze jeśli nie jem tylko kielek i nie popijam sokiem z brzozy to naprawdę nie mam co sie suplementowac..zyjemy w klimacie (regionie świata) ktory ma różnorodność witamin w pożywieniu ..takze ja sie tego trzymam...oczywiscie jeśli ktos ma słabe wyniki to wtedy należy już uzupełniać te niedobory witaminami..ja np od 20tyg. Zaczęłam lykac biofer (magnez) i wyniki krwi były książkowe do końca ciąży...Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Ja biorę folian, za dwa tygodnie będę mieć wyniki mutacji mthfr i wtedy będę wiedzieć czy mogę zwykły kwas. W poprzedniej ciąży brałam femin bion natal.
Kawę uwielbiam, taką z mlekiem. Piłam po trzy małe teraz dwie takie słabizny z mlekiem a raczej to jest mleko z odrobiną kawy. Często boli mnie teraz podbrzusze, biorę to za dobrą monetę, że jednak bąbel rośnie.
Jestem tak padnięta, że nie mam siły spać jeszcze te codzienne place zabaw mnie wykańczają.
Śniadania jem wysoko białkowe, kawałek mięsa, ajko, ogórek, warzywa do tego avocado. Musi mi to starczyć do południa.