X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije jedna kawe dziennie, na sniadanie. Z mlekiem. Nie potrafilabym sobie odmowic. Od kofeiny jestem bardziej uzalezniona niz od nikotyny.

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • Mariposa26 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znać popołudniu.Musze poczekać na męża bo mam teraz mojego 7 latka w domu.

Maja, ur. 02.03.2018 o godz. 12.40 w 38 tyg + 6 dni
  • Ella27 Debiutantka

Wysłany: 24 lipca 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie jestem po kawie w pracy i jest złe:( bardzo złe

Ela27
  • Klaudy Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawoszem nigdy nie byłam, ale wypijałam jedną filiżankę z mleczkiem. Od jakiś 3 tygodni odstawiłam, bo źle na żołądku mi było.

p19udqk3nchjnfls.png
  • Lilcia Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wcześniej brałam pregnę plus (kwas foliowy z witaminami) przed ciążą, a teraz też tylko kwas foliowy (Folic), bo lekarz tak nakazał. Mówił dokładnie to samo co pisze opytymistka :) I mówił też, że od suplementacji "sztucznymi" witaminami rodzą się wielkie dzieciaki po 4-5 kg. Jako, że mam zamiar rodzić SN to dziękuję postoję :D oby po mamusi było - 3.200 :)

Zgredek 12 lubi tę wiadomość

uwo9pc0zz2h4nj9k.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pier.... miałam się nie stresowac i co???? Żołądek skręca, co chwile chodze siusiu bo wydaje mi się, że mi sie chce i zaczynam sie motać... ech. O 12.30 wychodze z pracy i lece do gina. KCIUKI PLISSSSSS

Dariaa^, KasiaMarysiaaa, Rubi, Kazio14, IskiereczkiTrzy, Dreamy_Girl lubią tę wiadomość

😇😁😇😇😁
  • Dariaa^ Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek 12 wrote:
    Ja pier.... miałam się nie stresowac i co???? Żołądek skręca, co chwile chodze siusiu bo wydaje mi się, że mi sie chce i zaczynam sie motać... ech. O 12.30 wychodze z pracy i lece do gina. KCIUKI PLISSSSSS

Trzymamy !! Wszystko będzie dobrze !

iv099jcgq3nupjmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek 12 wrote:

Trzymamyyyyyyyy !!! :)

• Kazio14 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mi się przypomniało. W pierwszej ciąży a raczej przed nią nie potrafiłam jeść śniadań. Dopiero w pracy coś jadłam. I na pierwszej wizycie zapytałam lekarza czy muszę to zmienić bo nie umiem w siebie nic rano wcisnąć. No i odpowiedział że nie trzeba jeść śniadania ale jeszcze się pani przekona że w ciąży pani zacznie bo chce się jeść. No i tak było. Póki nie miałam ochoty to się nie zmuszałam. Po jakimś czasie po prostu byłam głodna i zaczęłam jeść normalne śniadanka. Więc jeśli nie macie ochoty to może nie warto się zmuszać. Chyba że męczą Was mdłości to pewnie inaczej.
    A w pierwszej ciąży witaminy brałam prawie od początku a córka ważyła 3450. Ale to chyba mądre zalecenia że tylko kwas bo ja też nie lubię faszerować się prochami :) i w sumie większe zapotrzebowanie i obciążenie organizmu chyba właśnie w drugim trymestrze jest.

Lilcia lubi tę wiadomość

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilcia wrote:
    Ja wcześniej brałam pregnę plus (kwas foliowy z witaminami) przed ciążą, a teraz też tylko kwas foliowy (Folic), bo lekarz tak nakazał. Mówił dokładnie to samo co pisze opytymistka :) I mówił też, że od suplementacji "sztucznymi" witaminami rodzą się wielkie dzieciaki po 4-5 kg. Jako, że mam zamiar rodzić SN to dziękuję postoję :D oby po mamusi było - 3.200 :)

Teraz się przestraszyłam bo ja biorę witaminy witaminer w ciąży i tam jest witamina A nie wiem czy w takim razie nie przerzucę się tylko na kwas foliowy... ? :)

• Zuza 85 Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Z moich wyliczeń wynika ze zaczelam 6tydz. Dziś idę pierwszy raz do lekarza i bardzo się stresuje co mi powie.. tyle sie naczytalam niepotrzebnie o pustych pecherzykach ze mam teraz stresa

j5tjeyk.png
  • Zuza 85 Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dolegliwości to bole piersi,podbrzusza jak na okres,senność,szybkie meczenie. Trzymajcie kciuki ja tez za wad trzymam aby bylo wszystko dobrze

j5tjeyk.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek trzymam kciuki..
    Mój gin mówił mi o wiatminach ze jeśli nie jem tylko kielek i nie popijam sokiem z brzozy to naprawdę nie mam co sie suplementowac..zyjemy w klimacie (regionie świata) ktory ma różnorodność witamin w pożywieniu ..takze ja sie tego trzymam...oczywiscie jeśli ktos ma słabe wyniki to wtedy należy już uzupełniać te niedobory witaminami..ja np od 20tyg. Zaczęłam lykac biofer (magnez) i wyniki krwi były książkowe do końca ciąży...

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Arga Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę folian, za dwa tygodnie będę mieć wyniki mutacji mthfr i wtedy będę wiedzieć czy mogę zwykły kwas. W poprzedniej ciąży brałam femin bion natal.
    Kawę uwielbiam, taką z mlekiem. Piłam po trzy małe teraz dwie takie słabizny z mlekiem a raczej to jest mleko z odrobiną kawy. Często boli mnie teraz podbrzusze, biorę to za dobrą monetę, że jednak bąbel rośnie.
    Jestem tak padnięta, że nie mam siły spać ;-) jeszcze te codzienne place zabaw mnie wykańczają.
    Śniadania jem wysoko białkowe, kawałek mięsa, ajko, ogórek, warzywa do tego avocado. Musi mi to starczyć do południa.

age.png
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też gin mówiła że jak zajdę to tylko dalej kwas (ja piję symfolic) bo nadmiar witamin czasami może zaszkodzić dziecku.
    Zuza ja też dziś zaczynam 6 tydz licząc od OM.

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • optymistkaaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Black&White - miło widzieć znajomą staraczkę ;)

• Black&White Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej optymistkaaa jak widziałam że zdalas test pozytywnie to byłam ciekawa kiedy tu zajrzysz :) staraczka o mnie to trochę za duże słowo :) przeszłam z różowej na fioletową stronę mocy :D i tu na pewno zagoszczę dłużej:D

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMarys a ty gdzie??
    Ja juz czekam u gina...

😇😁😇😇😁
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak szczerze mówiąc myślę że będę kwietniowa :D mąż ma urodziny 2.04. więc prezent miałabym z głowy :D

Lilcia lubi tę wiadomość

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • Zuza 85 Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witaj black&white. Czy widziałaś juz zarodek bądź serduszko?

j5tjeyk.png
‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ