X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama to piękne słowo :)

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMarysiaaa co ty tak panikujesz? Na to wychodzi, że ja nie jestem w ogóle w ciąży! Może nie jestem? Nie mam żadnych objawów, nawet piersi mnie ANI RAZU nie bolały! Gdybym nie była na becie i nie zrobiła testu to bym nie podejrzewała ciąży. Pytają "jak się czuje" odpowiadam "jak nie w ciąży". W przyszły czwartek potwierdzę u lekarza ciążę, Bo póki co to sama nie dowierzam. Moja koleżanka rzygala 3 miesiące przez cały dzień, nie tylko rano! I weź przy czymś takim coś ogarnij! Ja z zauważalnych objawów mam bardziej stojące sutki, gazy, senność chociaż raz jest raz nie. Gdybym nie wiedziała o ciąży to bym ich raczej z ciąża nie powiazala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 09:16

KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też Black&Whiteteż jakoś nie mam objawów jakiś takich nadmiernych. Raz tylko wymiotowałam i gdybym nie wiedziała, że jestem w ciąży, to bym pomyślała, że się zwyczajnie zatrułam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 09:39

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • Ryjek Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optymistkaaa, przybij piątkę :) Jakie miasto?

OM: 26.04
    28.05 beta 943
    30.05 beta 2688
    suple: femibion 1, omega-3, szelazo
    fjblvec.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwię się po prostu

• Dariaa^ Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tak samo, praktycznie żadnych objawów. Nie wymiotowałam ani razu,zauważyłam jedynie, że piersi znacznie mi się powiększyły i trochę pobolewały, ale od kilku dni nawet to ustapiło. ;)
    Staram się tym nie martwić.
    Tydzień temu byłam na wizycie i widziałam piękne serduszko. Mam nadzieję, że wszystko jest dobrze. Nie chce nawet myśleć inaczej.;)

iv099jcgq3nupjmj.png
  • Dariaa^ Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMarysiaaa wrote:
    Martwię się po prostu

To oczywiste!! Ja również, ale musimy wierzyć, że wszystko jest dobrze.
    Bo przecież musi być dobrze !! ;)

iv099jcgq3nupjmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaa^ wrote:
    To oczywiste!! Ja również, ale musimy wierzyć, że wszystko jest dobrze.
    Bo przecież musi być dobrze !! ;)

Macie rację :*

Byle do tej 20 chcę zobaczyć serduszko <3 mam nadzieję, że będę płakać ze szczęścia :)

• Lilcia Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym się z Tobą zamienić KasiaMarysiaaa :( ja ledwo żyje. Mam ochotę zaszyć się w domu i spać :( Odliczam już dni do końca tego I trymestru :(

Dziewcyzny czy wiecie czy jest jakis sposób na wypryski na twarzy w ciąży ? Wcześniej jak coś mi wyskawikało używałam takiego leku na bazie spityrusu Davercin no ale to z antybiotykiem i odpada.

Jak poszłam do apteki i poprosiłam farmaceutę to jak usyłyszal "ciąża" to tak się zdenerwował, że ręcę mu się trzesły jak szukał (świr) i na końcu podsumował, że nic nie ma :/

Do lekarza idę dopiero 3 sierpnia na usg to zapytam, ale coś musze zaradzić, bo wyglądam jak nastolatka - w złym niestety tego słowa znaczeniu :P

Nie wiem co to za oszutswo, że w ciązy się wygląda kwitnąco i cera promienieje...

uwo9pc0zz2h4nj9k.png
  • Klaudy Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piersi nie bolą mnie już od dłuższego czasu. Mdłości tez mam słabsze od kilku dnia, liczę na to, że objawy już słabną i za dwa tygodnie wróci też energia :)

KasiaMarysiaaa, Dariaa^ lubią tę wiadomość

p19udqk3nchjnfls.png
  • kinia2111 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam temat wyprysków! Odkąd skończyłam liceum nie miałam większych problemów z wypryskami, a teraz wysyp... Codziennie coś nowego mi wyskakuje... Już nie wiem czym się smarować...

thgfflw1afo8ui8u.png
  • dandelion Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilcia wrote:
    Chciałabym się z Tobą zamienić KasiaMarysiaaa :( ja ledwo żyje. Mam ochotę zaszyć się w domu i spać :( Odliczam już dni do końca tego I trymestru :(

Dziewcyzny czy wiecie czy jest jakis sposób na wypryski na twarzy w ciąży ? Wcześniej jak coś mi wyskawikało używałam takiego leku na bazie spityrusu Davercin no ale to z antybiotykiem i odpada.

Jak poszłam do apteki i poprosiłam farmaceutę to jak usyłyszal "ciąża" to tak się zdenerwował, że ręcę mu się trzesły jak szukał (świr) i na końcu podsumował, że nic nie ma :/

Do lekarza idę dopiero 3 sierpnia na usg to zapytam, ale coś musze zaradzić, bo wyglądam jak nastolatka - w złym niestety tego słowa znaczeniu :P

Nie wiem co to za oszutswo, że w ciązy się wygląda kwitnąco i cera promienieje...

to ja się też chętnie dowiem!
    póki co używam glinkę do oczyszczania regularnie bo to w ciąży wolno i jest już znaczna poprawa cery. polecam te glinki loreal już przyrzadzone w sloiczku. 3 razyw tygodniu i po 2 tyg już znaczna poprawa. trzeba też pamiętać w ciszy o dobrym nawilzanii twarzy bo nadmiar sebum i wypryski czesto spowodowane sa nadprodukcja łoju bo skóra się bardzo przesusza

Lilcia lubi tę wiadomość

uwo943r8mzz1x9gu.png
  • dandelion Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja cały czas czekam na wizytę, zaraz mnie skręci ze stresu

uwo943r8mzz1x9gu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)
    Widzę że forum ogarnia panika I trymestru :) uwierzcie ze nie warto sie denerwować bo i tak na nic wpływu nie mamy a takie wkręcanie sobie nie robi dobrze Wam i nam :*
    Objawów nadal nie mam, zarodka na usg wczoraj nie miałam a czekam cierpliwie bo cóż innego mogę :) co ma być to będzie ;)
    U mnie ciągle leje! Pogoda okropna! Może stad takie smutasy na forum ;) 3mam kciuki za wasze wizyty :*

KasiaMarysiaaa, emi87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dandelion wrote:
    ja cały czas czekam na wizytę, zaraz mnie skręci ze stresu

Trzymam kciuki :)

• Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 masz rację :)
    "Teraz serca mam dwa - smutki dwa"
    Dziewczyny nie możemy panikować :) będzie dobrze :) sama sobie tak powtarzam

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po jednym poronieniu 3 lata temu na co nic nie wskazywało i po cudownej idealnej bezobjawowej ciąży 1,5 roku temu :) teraz po raz 3 jestem w ciąży i zmieszaly się obie. Termin identyczny z tym 3 lata temu, bez objawów jak z córka w ciąży ale z nia już był zarodek a tutaj nie ma ;) i choćbym co minutę myślała czy to pusty pęcherz to nic mi to nie da. Trzeba zebrać sie do kupy i walczyc dalej :) a narazie czekać. Cierpliwie czekac ;) także nudnych ciąż nam życzę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 10:28

KasiaMarysiaaa, emi87 lubią tę wiadomość

• Black&White Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja syfy miałam zawsze teraz dodatkowo mega dużo sebum, twarz myję żelem z serii barwa siarkowa.

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mamie powiedziałam, że jak usłyszę serduszko to zacznę kupować powoli jak coś będzie w promicji, a mama że to za wcześnie, że jak coś by się stało to lepiej nic w domu nie mieć, a dziś do mnie dzwoni i Mówi że są takie przeceny w Tk Maxxx że 4 bodziaki za 50 zł że śliczne i że Wójcika likwidują :D że wie że to szybko ale... A ja uważam że nawet jakby coś się stało, ale oczywiście nic się nie stanie i urodzę piękną córkę :D, to i tak chce mieć dziecko i będę je mieć prędzej czy później.
    Co do pogody to u mnie tez ciągle pada, A ja cyborg który nigdy nie choruje od poniedziałku jestem przeziębiona. Myślałam że przejdzie ale dziś poprosiłam męża żeby kupił coś na katar. Widocznie ciąża to duże obciążenie dla organizmu.

Ryjek lubi tę wiadomość

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • Gos77 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilcia wrote:

Kurczę, jak to jest z tym Davercinem??? Byłam u drematologa i mówiłam, że jestem w ciąży i ona powiedziała, że w takim razie tylko Davercin, innych leków nie może mi dać na moją problematyczną skórę. Ale teraz zaczęłam się martwić czy mogę używać....

7470csqv9ktdjl2c.png
    Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD <3
    Aniołek [*] 08.2017
    11.2017 - biochemiczna :(
    41 lat....
    MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
    Obie ciąże po IUI
    Kariotypy OK, nasienie super
    Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ