X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale damy radę :)

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • Zuza 85 Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agar88 wrote:
    Ale damy radę :)
    Oby☺ dzisiaj jakis gorszy dzień mam

j5tjeyk.png
  • Izunia :) Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że u mnie bywają dni kiedy mam straszne mdłości, ale są też takie dni jak dzisiaj że czuje się całkiem dobrze :) Mam pytanie jak u Was wygląda z aktywności fizyczną? :) Bo ja przed ciążą niestety za dużo się nie ruszałam i zastanawiam się czy jak mi się polepszy (nie będzie mdłości i ciągłego zmęczenia) to czy zacząć może jakieś ćwiczenia czy skoro przed ciążą nic nie robiłam to lepiej teraz nie zaczynać? :)

8599flw17clzcxmz.png

• Planeheart Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam takie pytanie...trochę głupio mi o to pytać, No ale to moja I ciaza i tyle sprzecznych informacji dostaje ze już zgłupiałam. Jak liczy się te tygodnie ciazy...Poerwszy dzień ostatniej miesiączki miałam 27.05...No i wychodzi mi ze teoretycznie jestem w 9 tygodniu, ale na Usg byłam 15.07 i wtedy wyszło ze niby 6w6d wiec z tego wychodzi ze teraz jakoś 8 tydzień dopiero się zaczął...to ja już nie wiem sama...i mam problem z obliczeniem kiedy powinnam zrobic te badanie Usg w 11-13 tygodniu :/

Mam nadzieje ze mnie nie zjedziecie za to pytanie :p

• Izunia :) Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża trwa ok. 266 dni (38 tygodni) licząc od dnia poczęcia (można przyjąć, że to dzień szczytu śluzu), ale rzadko która kobieta wie kiedy dokładnie było poczęcie, więc dla ułatwienia przyjmuje się, że ciąża trwa 40 tygodni licząc od dnia ostatniej miesiączki (tu się zakłada, że średni cykl trwa 28 dni, a poczęcie było w połowie cyklu i tu mamy tą różnice 2 tygodni), jeśli Twoje cykle są dłuższe (u mnie zapłodnienie wystąpiło dopiero około 24 dnia cyklu, a nie 14 jak zakłada średnia), to wówczas w rzeczywistości Twoje maleństwo jest młodsze niż to wynika z obliczeń. Prawidłowy tydzień ciąży to ten który podał ginekolog po zbadaniu usg.

8599flw17clzcxmz.png

Planeheart, Ella27 lubią tę wiadomość

• dariak91 Debiutantka

Wysłany: 27 lipca 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! :)

To moja pierwsza ciąża i bardzo się wszystkim martwię... Wierzę, że wszystko będzie ok.

Przez ostatnie 5 dni przeżyłam bardzo duży stres. Według daty ostatniej miesiączki powinnam być dzisiaj w 7 tc. Byłam w sobotę u lekarza i nie widział zarodka. Bardzo się załamałam, oczywiście na Facebooku w różnych grupach zaczęły mi się pojawiać posty o poronieniach, więc odchodziłam od zmysłów. Dzisiaj byłam na wizycie u innego lekarza i wszystko jest ok <3

Ze względu na opóźnioną owulację wychodzi, że jestem w 6 tc + 1 d. Nasze maleństwo ma 4 mm i rozwija się dobrze :)

Póki co nie mam żadnych poważnych objawów. Jedynie ból piersi, brzucha, duża senność i wstręt do jajek :D Mam nadzieję, że ominą mnie jakieś wielkie mdłości...

Wstępny termin na 22 marca :)

KasiaMarysiaaa, Marietta lubią tę wiadomość

• beti97 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już odliczam do wizyty. Jeszcze 6 dni. W drugiej ciąży czas leci trochę szybciej. Minus taki że nie można sobie przy starszaku drzemki zrobić.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti97 wrote:
    Ja też już odliczam do wizyty. Jeszcze 6 dni. W drugiej ciąży czas leci trochę szybciej. Minus taki że nie można sobie przy starszaku drzemki zrobić.

Ja wizytę mam za 2 godziny :( ! Boję się

• Melisandra Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMarysiaaa wrote:
    Ja wizytę mam za 2 godziny :( ! Boję się

KasiaMarysia, trzymam mocno kciuki za Ciebie! Staraj się czymś zająć, najgorsze jest to nakręcanie się i niepotrzebne przeczesywanie internetu. Myśl o tym, że zobaczysz dzisiaj swoje maleństwo!

KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość

cb7wugpjl2nxjus5.png
    Tymuś (*) - 26 stycznia 2017, 10 tc
    Bliźniaki (*) - 30 sierpnia 2017, 11 tc
    Ciąża biochemiczna - wrzesień 2019
    Talita(*) - 31 października 2019, 9 tc
    Maluch(*) - 20 lipca 2021, 6 tc
    Zdrowy Synek Ur. 8 sierpnia 2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melisandra wrote:
    KasiaMarysia, trzymam mocno kciuki za Ciebie! Staraj się czymś zająć, najgorsze jest to nakręcanie się i niepotrzebne przeczesywanie internetu. Myśl o tym, że zobaczysz dzisiaj swoje maleństwo!

Skąd to wszystko wiesz ? :D hehe :)
    Właśnie to wszystko teraz robię :)
    Najgorsza jest poczekalnia i moment przygotowania do usg zanim nie zobaczymy obrazu... idzie oszaleć :)

Musi być dzisiaj serduszko ❤

• Melisandra Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię to samo! Teraz, kiedy mam słabe objawy ciąży ciągle siedzę na stronkach :p. Mąż już chce odciąć mnie od internetu i to chyba byłby dobry krok ;). U mojej Pani Doktor w poczekalni zawsze czeka się bardzo długo... Jeszcze nie mam pomysłu jak się zająć w przyszłym tygodniu. Muszę "zapomnieć" telefonu z domu ;).

cb7wugpjl2nxjus5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melisandra wrote:
    Ja robię to samo! Teraz, kiedy mam słabe objawy ciąży ciągle siedzę na stronkach :p. Mąż już chce odciąć mnie od internetu i to chyba byłby dobry krok ;). U mojej Pani Doktor w poczekalni zawsze czeka się bardzo długo... Jeszcze nie mam pomysłu jak się zająć w przyszłym tygodniu. Muszę "zapomnieć" telefonu z domu ;).

Haha ja chyba wejdę do gabinetu i położe się na kozetce i powiem "niech Pani nie gada tylko wkłada i pokazuje moje dziecko" :D !

Anna1975 lubi tę wiadomość

• dariak91 Debiutantka

Wysłany: 27 lipca 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj w poczekalni to siedziałam prawie ze łzami w oczach, bo tak się bałam, że kolejny lekarz nie zobaczy zarodka...
    A ile się głupot naczytałam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dariak91 wrote:
    Ja dzisiaj w poczekalni to siedziałam prawie ze łzami w oczach, bo tak się bałam, że kolejny lekarz nie zobaczy zarodka...
    A ile się głupot naczytałam :D

I jak ?

• Melisandra Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMarysiaaa wrote:
    Haha ja chyba wejdę do gabinetu i położe się na kozetce i powiem "niech Pani nie gada tylko wkłada i pokazuje moje dziecko" :D !

Genialne! Jestem ciekawa jej miny :D!

cb7wugpjl2nxjus5.png
  • olka89 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wychodzę z założenia że czemu ma być źle plamien nie mam brzuch i więzadła bolą czasem. Więc fasolka daje o sobie znać. Co jeszcze mogę zrobić no nic.ja w pracy daje wszystko z siebie żeby nie było widać więc przychodzę do domu i śpię ze zmęczenia. Liczę porostu na to że małe jest silne i przetrwa.teraz bym miała okres nie przyszedł kolejny dobry znak.szukam pozytywów. I śpię na brzuchu uwielbiam to jak ja bez tego będę potem żyła hahha

Dreamy_Girl lubi tę wiadomość

f2w3qqmz53tqp6av.png
    f2w3j48afnvhphsa.png
    2014- ciąża pozamaciczna Hiperprolaktynemia-> Dostinex
    02.03.2018 Igusia na świecie (3cs)
    08.2020 misja rodzeństwo ( 2021zaś.
    02.01.22- II --> rośnij <3

• dariak91 Debiutantka

Wysłany: 27 lipca 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMarysiaaa wrote:
    I jak ?

Jest wszystko ok <3 Owulacja się przesunęła, więc ciąża jest młodsza :)

KasiaMarysiaaa, Lonia1990 lubią tę wiadomość

• MajaT Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam wlasnie od ginekologa. Niestety zarodek nie rosnie. W poniedzialek mial 3,2 mm, a dzisiaj ma 2,9 mm. Serduszko nadal bije. Boje sie, ze za chwile bedzie koniec... co myslicie?

• Mariposa26 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajaT a to był ten sam sprzęt i lekarz??

Maja, ur. 02.03.2018 o godz. 12.40 w 38 tyg + 6 dni
  • dariak91 Debiutantka

Wysłany: 27 lipca 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja pierwsza ciąża, więc się do końca nie znam, ale może zarodek mógł się jakoś "skulić"?

‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ