Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Powiem Wam, że u mnie bywają dni kiedy mam straszne mdłości, ale są też takie dni jak dzisiaj że czuje się całkiem dobrze Mam pytanie jak u Was wygląda z aktywności fizyczną? Bo ja przed ciążą niestety za dużo się nie ruszałam i zastanawiam się czy jak mi się polepszy (nie będzie mdłości i ciągłego zmęczenia) to czy zacząć może jakieś ćwiczenia czy skoro przed ciążą nic nie robiłam to lepiej teraz nie zaczynać?
-
Dziewczyny a ja mam takie pytanie...trochę głupio mi o to pytać, No ale to moja I ciaza i tyle sprzecznych informacji dostaje ze już zgłupiałam. Jak liczy się te tygodnie ciazy...Poerwszy dzień ostatniej miesiączki miałam 27.05...No i wychodzi mi ze teoretycznie jestem w 9 tygodniu, ale na Usg byłam 15.07 i wtedy wyszło ze niby 6w6d wiec z tego wychodzi ze teraz jakoś 8 tydzień dopiero się zaczął...to ja już nie wiem sama...i mam problem z obliczeniem kiedy powinnam zrobic te badanie Usg w 11-13 tygodniu
Mam nadzieje ze mnie nie zjedziecie za to pytanie :p -
Ciąża trwa ok. 266 dni (38 tygodni) licząc od dnia poczęcia (można przyjąć, że to dzień szczytu śluzu), ale rzadko która kobieta wie kiedy dokładnie było poczęcie, więc dla ułatwienia przyjmuje się, że ciąża trwa 40 tygodni licząc od dnia ostatniej miesiączki (tu się zakłada, że średni cykl trwa 28 dni, a poczęcie było w połowie cyklu i tu mamy tą różnice 2 tygodni), jeśli Twoje cykle są dłuższe (u mnie zapłodnienie wystąpiło dopiero około 24 dnia cyklu, a nie 14 jak zakłada średnia), to wówczas w rzeczywistości Twoje maleństwo jest młodsze niż to wynika z obliczeń. Prawidłowy tydzień ciąży to ten który podał ginekolog po zbadaniu usg.
Planeheart, Ella27 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
To moja pierwsza ciąża i bardzo się wszystkim martwię... Wierzę, że wszystko będzie ok.
Przez ostatnie 5 dni przeżyłam bardzo duży stres. Według daty ostatniej miesiączki powinnam być dzisiaj w 7 tc. Byłam w sobotę u lekarza i nie widział zarodka. Bardzo się załamałam, oczywiście na Facebooku w różnych grupach zaczęły mi się pojawiać posty o poronieniach, więc odchodziłam od zmysłów. Dzisiaj byłam na wizycie u innego lekarza i wszystko jest ok
Ze względu na opóźnioną owulację wychodzi, że jestem w 6 tc + 1 d. Nasze maleństwo ma 4 mm i rozwija się dobrze
Póki co nie mam żadnych poważnych objawów. Jedynie ból piersi, brzucha, duża senność i wstręt do jajek Mam nadzieję, że ominą mnie jakieś wielkie mdłości...
Wstępny termin na 22 marcaKasiaMarysiaaa, Marietta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
KasiaMarysiaaa wrote:Ja wizytę mam za 2 godziny ! Boję się
KasiaMarysia, trzymam mocno kciuki za Ciebie! Staraj się czymś zająć, najgorsze jest to nakręcanie się i niepotrzebne przeczesywanie internetu. Myśl o tym, że zobaczysz dzisiaj swoje maleństwo!KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość
Tymuś (*) - 26 stycznia 2017, 10 tc
Bliźniaki (*) - 30 sierpnia 2017, 11 tc
Ciąża biochemiczna - wrzesień 2019
Talita(*) - 31 października 2019, 9 tc
Maluch(*) - 20 lipca 2021, 6 tc
Zdrowy Synek Ur. 8 sierpnia 2022 -
nick nieaktualnyMelisandra wrote:KasiaMarysia, trzymam mocno kciuki za Ciebie! Staraj się czymś zająć, najgorsze jest to nakręcanie się i niepotrzebne przeczesywanie internetu. Myśl o tym, że zobaczysz dzisiaj swoje maleństwo!
Skąd to wszystko wiesz ? hehe
Właśnie to wszystko teraz robię
Najgorsza jest poczekalnia i moment przygotowania do usg zanim nie zobaczymy obrazu... idzie oszaleć
Musi być dzisiaj serduszko ❤ -
Ja robię to samo! Teraz, kiedy mam słabe objawy ciąży ciągle siedzę na stronkach :p. Mąż już chce odciąć mnie od internetu i to chyba byłby dobry krok . U mojej Pani Doktor w poczekalni zawsze czeka się bardzo długo... Jeszcze nie mam pomysłu jak się zająć w przyszłym tygodniu. Muszę "zapomnieć" telefonu z domu .
KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyMelisandra wrote:Ja robię to samo! Teraz, kiedy mam słabe objawy ciąży ciągle siedzę na stronkach :p. Mąż już chce odciąć mnie od internetu i to chyba byłby dobry krok . U mojej Pani Doktor w poczekalni zawsze czeka się bardzo długo... Jeszcze nie mam pomysłu jak się zająć w przyszłym tygodniu. Muszę "zapomnieć" telefonu z domu .
Haha ja chyba wejdę do gabinetu i położe się na kozetce i powiem "niech Pani nie gada tylko wkłada i pokazuje moje dziecko" !
Anna1975 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
KasiaMarysiaaa wrote:Haha ja chyba wejdę do gabinetu i położe się na kozetce i powiem "niech Pani nie gada tylko wkłada i pokazuje moje dziecko" !
Genialne! Jestem ciekawa jej miny !KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość
Ja wychodzę z założenia że czemu ma być źle plamien nie mam brzuch i więzadła bolą czasem. Więc fasolka daje o sobie znać. Co jeszcze mogę zrobić no nic.ja w pracy daje wszystko z siebie żeby nie było widać więc przychodzę do domu i śpię ze zmęczenia. Liczę porostu na to że małe jest silne i przetrwa.teraz bym miała okres nie przyszedł kolejny dobry znak.szukam pozytywów. I śpię na brzuchu uwielbiam to jak ja bez tego będę potem żyła hahha
Dreamy_Girl lubi tę wiadomość
2014- ciąża pozamaciczna Hiperprolaktynemia-> Dostinex
02.03.2018 Igusia na świecie (3cs)
08.2020 misja rodzeństwo ( 2021zaś.
02.01.22- II --> rośnij