X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    Ale brzuch mnie dzis boli :( bralam nospe, nie pomogla, wzielam ciepłą kapiel, w wodzie lepiej ale jak wyszlam to zaraz wrócilo. Ale wydaje mi sie ze to od jelit, bo boli nadbrzusze i mam wzdety brzuch. A jakby bylo cos nie tak z ciąża to raczej bolałoby podbrzusze,co? Wczoraj bylam na usg, było ok... i teraz sama nie wiem co robić...

Tak już niestety w ciąży będzie jeszcze przez chwilę ;) przede wszystkim podniesiony poziom progersteronu powoduje mecje żołądkowe/ zaparcia/wzdęcia. To niestety naturalny emelent ciąży ;)
    Alayna wrote:
    Hej kochane marcowki
    Dwa dni temu bolał mnie brzuch i minimalnie plamilam brązowo wystraszyłam się i wczoraj byłam u gina był to mój 5t+4dni na usg był widoczny tylko pęcherzyk czy mogło być za wcześnie na zarodek? Następna wizyta za tydzień tak się boję pustego jaja
    Dostałam jeszcze duphaston 3xdziennie do następnej wizyty
    Teraz już nie brudze

Dwie strony przed Twoim postem- dziewczyny do 6tc nawet czasami mają dopiero pęcherzyk :)
    MajaT wrote:
    Wrocilam wlasnie od ginekologa. Niestety zarodek nie rosnie. W poniedzialek mial 3,2 mm, a dzisiaj ma 2,9 mm. Serduszko nadal bije. Boje sie, ze za chwile bedzie koniec... co myslicie?

Tak mała różnica, że obstawiam 99% błąd pomiaru. Zwłaszcza, że serduszko bije, a zarodek nie jest w stanie się kurczyć ;) trzymam kciuki, zakładaj pozytywne scenariusze :)
    moodliszka wrote:
    Hej. Można dołączyć? :)
    Melduję się z terminem wg @ na 18.03. Cztery testy pozytywne, ale na pierwszą wizytę jeszcze czekam, choć jestem pozytywnych myśli.
    Mam nadzieję, że przygarniecie mnie do swojego grona :)

Dopisuję na pierwszą stronę i gratuluje :)

moodliszka lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Madżka89 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żurawit w ciąży,moge brac???odczuwam pieczenie przy siusianiu,mam nadzieje,ze nie bedzie potrzebny antybiotyk :(

Marietta lubi tę wiadomość

202301121765.png
    🙍🏻‍♀️
    Letrox 75,MTHFR hetero, PAI-homo
    🙎🏻‍♂️
    Teratozoospermia, fragmentacja39%
    08.2017 poronienie 9 tc 👼
    10.20-04.21 3x IUI 🐒
    10.2021-przygotowanie IVF🍀
    01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️1 zarodek po NGS
    02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
    21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
    10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
    17.05- BETA 23/ 19.05- 55 / 23.05-281
    7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
    14.06- USG- CRL 1,42cm
    28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
    18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
    28.08. USG- CRL 9cm
    18.08. USG- 185g
    2.09. USG- 308g
    20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g
    30.09. USG- 612g
    21.10. USG- 970g
    10.11. USG - 1588g
    25.11. USG III TRYM.- 1650g
    01. 23 Nasz Cud SN 3610g 56cm💗
  • KolorowyBalonik Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2017, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planetheart jestem w takiej samej sytuacji jak ty. Ostania miesiesiączka 27.05, powinnam być w 9 tyg., a tak naprawdę dziecko o tydzień młodsze, jestem więc w 8 tyg.
    Trochę się martwiłam, ale już przestalam. Ty też tak zrób.

Planeheart lubi tę wiadomość

niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
    Starania od grudnia 2016
    f2w3rjjgv0aic1n5.png]
    26 czerwca dwie kreski:)
    3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa :)
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    honda92 wrote:
    Gratuluję tym, które dziś zobaczyły zarodek i/lub już nawet serduszko :)
    Ja mam wizytę w poniedziałek 31.07, liczę na zarodek bo na serduszko wolę się nie nastawiać(na ostatnim usg okazało się,że ciąża jest młodsza o 6 dni niż wynikało z ostatniej miesiączki).
    Mam pytanie do tych, które już mają serduszko. Czy lekarz dał Wam posłuchać?czy mierzył tylko komputerowo ilość uderzeń? Mamaginekolog pisała,że według najnowszych badań lepiej nie słuchać serduszka u zarodków 5mm. Jedna z Was również pisała,że jej ginekolog w I trymestrze nie słucha. A jak to jest u Was?

Co prawda wizyta w tej ciaży przede mną dopiero, ale powiem jak było przy pierwszej :) na pierwszej wizycie okazało się, że jestem w 5t6d. Lekarz pokazał serduszko, ale nie dał posłuchać, właśnie ze względu na wczesną ciążę. Zrobił tylko pomiar :) ale i tak cudownie było je zobaczyć. Usłyszałam je na trzeciej wizycie w 13 tc.

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, trzeba ruszyć dupkę ;) odtransportować młodego do żłobka i iść do roboty. Dobrze,że już piątek :D
    Miłego dnia, Dziewczyny ;)

Zgredek 12 lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madżka89 wrote:
    Ja takze czuje ciągniecie,od poczatku pare razy wzięłam nospe
    Co do objawów to od początku tego tygodnia sa nasilone,biust boli i od wczoraj ból zołądka i niemilosierna zgaga:/ to juz?myslalam,ze zgaga meczy w III trymestrze.

Mnie zgaga w poprzedniej ciąży męczyła od samego początku. Mówią że to dlatego że dziecku rosną włoski. A ja ostatnio przeczytałam że to przez pigment zawarty we włosach dziecka i faktycznie moje dziecko urodziło się z bujną czupryna.

Natka94 to nic innego jak rwa mnie też męczy. Najgorsze co może być to to zależeć. Musisz to rozchodzic. Niestety macica się powiększa i jest ucisk i taki skutek.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    honda92 wrote:
    Ja mam wizytę w poniedziałek 31.07, liczę na zarodek bo na serduszko wolę się nie nastawiać(na ostatnim usg okazało się,że ciąża jest młodsza o 6 dni niż wynikało z ostatniej miesiączki).
    Mam pytanie do tych, które już mają serduszko. Czy lekarz dał Wam posłuchać?czy mierzył tylko komputerowo ilość uderzeń? Mamaginekolog pisała,że według najnowszych badań lepiej nie słuchać serduszka u zarodków 5mm. Jedna z Was również pisała,że jej ginekolog w I trymestrze nie słucha. A jak to jest u Was?

Moja ginekolog słuchała ale dosłownie dwie sekundy. Choć w poprzedniej ciąży nie słuchała. Może chciała się upewnić bo zarodek był mały.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madżka89 wrote:
    Żurawit w ciąży,moge brac???odczuwam pieczenie przy siusianiu,mam nadzieje,ze nie bedzie potrzebny antybiotyk :(

Ja na Twoim miejscu bym zrezygnowała z tabletek na rzecz suszonej żurawiny. Efekt będzie ten sam. Dodatkowo dużo pij żeby wyplukac bakterie. Bakterie też nie lubią witaminy c.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2017, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    honda92 wrote:

Moja ginekolog nie słuchała tylko mierzyła uderzenia :)

• Gos77 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    honda92 wrote:

Moja tez powiedziala, ze za wczesnie na sluchanie. Ze te fale moga byc szkodliwe dla takiego aż maluszka. Ale WidZiałam jak bije i oznaczyla częstotliwość. Uwierz mi, już to jest mega przezyciem i wzruszeniem ❤

KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość

7470csqv9ktdjl2c.png
    Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD <3
    Aniołek [*] 08.2017
    11.2017 - biochemiczna :(
    41 lat....
    MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
    Obie ciąże po IUI
    Kariotypy OK, nasienie super
    Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane
  • MartaBS Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie podbrzusze bolało półtorej tygodnia prawie bez przerwy, raz mocniej raz słabiej, głównie jak na okres, ale były też ciągnięcia i pojedyncze kłucia. Pytałam dwóch lekarzy- podobno normalne dopóki nie 'zgina nas w pół', nie paraliżuje albo nie ma plamień czy krwawień przy tym. Zalecenia- no spa i magnez, ew. chwilowy odpoczynek :) Ja brałam no spe przez ok 6 dni 2x1 i wczoraj zauważyłam wieczorem że pomimo że zapomniałam połknąć no spe to nawet po bardzo długim spacerze brzuch mi nie dokucza, więc na razie lek odstawiłam, zostawiłam tylko magnez bo powieka mi drga i mięśnie niektóre :)
    Także spokojnie, ból brzucha to tak jak wszyscy mówią wiązadła macicy itd :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 08:13

26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
    21.10.2018 córka 🍼
    age.png

08.12.2024 cień ⏸️
    12.12.2024 wyraźne ⏸️
    30.12.2024 wizyta

preg.png
  • Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś wizytę o 14:20.
    Wczoraj odebrałam wyniki TSH i okazało się, że mam przekroczone. Mam 3,6 a norma dla kobiet I trymestru jest do 2,32.
    Więc czekam na wizytę. Mam nadzieję, że moja pani gin mi przepisze coś na to i że nie będę musiała iść do endokrynologa.

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • Lilcia Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMarysiaaa wrote:
    Jestem !!!

I powiem Wam ..... jest CUDOWNIE :) ❤❤❤
    Dzidzia rośnie i serce bije jak dzwon ! :)
    Oczywiście jak podejrzewałam ciąża młodsza przez długie cykle :) i tak z 8 tygodnia i 4 dnia z daty OM wyszło 7 tydzień i 2 dzień i termin na 13 marca :)

Tak się cieszę :)

Dziewczyny wszystko będzie dobrze :) macie przykład :) <3

I widzisz KasiaMarysiaa :) Bardzo się cieszę :)

i P.S.
    Tak Ci zazdroszczę tego braku objawów :( u mnie w rodzinie wszytskie babki właśnie miały tak jak Ty, czyli niczego praktycznie nie odczuwały.

A ja ... cały wachlarz dolegliwości. od dwóch tygodni napierdziela żołądek jak przy zatruciu i plecy i piersi i brzuch i wzdecia i gazy i zaparacia na zmianę z rozwolnieniem i wypryski i zmęczenie jakbym w kopalni robiła 16 godzin i aaa :( nikt mi nie mówił, że to będą takie katusze :(
    Wiadomo, że decyzji bym nie zmieniła, ale jakos inaczej bym czas rozplanowała i wzieła jakiś urlop na ten czas czy coś.
    Zwolnienia na razie nie mogę.

Czuję się jak jakaś marudne babsko rozlazłe, a na codzień taka nie jestem, ale nie wiem teraz co się ze mną dzieje mam ochotę leżeć i płakać. Podziwiam Was dziewczynmy co macie już drugie i trzecie dziecko i to ogarniacie. Ja nie moge ogarnąć nawet obiadu :/

uwo9pc0zz2h4nj9k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilcia wrote:
    I widzisz KasiaMarysiaa :) Bardzo się cieszę :)

i P.S.
    Tak Ci zazdroszczę tego braku objawów :( u mnie w rodzinie wszytskie babki właśnie miały tak jak Ty, czyli niczego praktycznie nie odczuwały.

A ja ... cały wachlarz dolegliwości. od dwóch tygodni napierdziela żołądek jak przy zatruciu i plecy i piersi i brzuch i wzdecia i gazy i zaparacia na zmianę z rozwolnieniem i wypryski i zmęczenie jakbym w kopalni robiła 16 godzin i aaa :( nikt mi nie mówił, że to będą takie katusze :(
    Wiadomo, że decyzji bym nie zmieniła, ale jakos inaczej bym czas rozplanowała i wzieła jakiś urlop na ten czas czy coś.
    Zwolnienia na razie nie mogę.

Czuję się jak jakaś marudne babsko rozlazłe, a na codzień taka nie jestem, ale nie wiem teraz co się ze mną dzieje mam ochotę leżeć i płakać. Podziwiam Was dziewczynmy co macie już drugie i trzecie dziecko i to ogarniacie. Ja nie moge ogarnąć nawet obiadu :/

Szokuje mnie jak może rosnąć we mnie taki mały człowieczek i mogę nie mieć żadnych objawów, chociaż żadnych to też daleko powiedziane bo oczywiście takie rzeczy jak senność popołudniami oraz gazy i wybuchy nerwów to mam a i owszem :)
    Wolałabym jednak żeby te piersi bolały mnie trochę bardziej bo przynajmniej wiedziałabym że wszystko jest OK :) kolejna wizyta dopiero 24 sierpnia nie wiem jak przeżyje do tego czasu ;)))

• Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilcia pomyśl, że jedne z Nas chcą mieć objawy, a inne nie chcą :)
    Ważne, że Nam się udało i że jesteśmy w ciąży. Dzidziusie rosną i mają tam cieplutko :)

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) ja na urlopie odpoczywam :)
    powiedzcie, te co mają bóle pleców, bo moje ostatnio ustąpiły całkiem. To możliwe, że macica na coś tam uciskała i przestała?
    Mam dalej wzdęcia, zaparcia ale mniej też czuję macicę i piersi choć pobolewają...

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • dandelion Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia.ke1 wrote:
    Cześć :) ja na urlopie odpoczywam :)
    powiedzcie, te co mają bóle pleców, bo moje ostatnio ustąpiły całkiem. To możliwe, że macica na coś tam uciskała i przestała?
    Mam dalej wzdęcia, zaparcia ale mniej też czuję macicę i piersi choć pobolewają...
    mnie też plecy bolały tylko pewien czas, gdzieś miedzy 5 a 7 tygoniem. podobno to czeste przy tylozgieciu macicy ktore mam, macica w ciazy stopniowo się prostuje wiec wystarczy ze przesunie się milimetr czy dwa i juz nie uciska. ja bym się cieszyla a nie stresowala :)

uwo943r8mzz1x9gu.png
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w sumie ciekawe ci piszesz, zwłaszcza, że ja też mam tyłozgięcie macicy :) i już połowa 8t więc pewnie masz rację :)

dandelion lubi tę wiadomość

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie krzyż bolał przez tydzień. Od dwóch dni przestał. W sumie nadal objawów nie mam żadnych innych. Piersi praktycznie nadal nie bolą. Lekarz powiedział, że wszystkie objawy są czysto subiektywne i nie musi ich być, więc tego staram się trzymać ☺️z różnym skutkiem

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madżka89 wrote:
    Ja w poprzedniej ciazy dostawalam Furagin czy jakos tak bardzo dobry lek

f2w3skjood9muy2d.png
    https://bellybestfriend.pl/graph/056cab463cf345b80050fcef2d6c2bed
‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ