Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Patu wrote:Ale brzuch mnie dzis boli bralam nospe, nie pomogla, wzielam ciepłą kapiel, w wodzie lepiej ale jak wyszlam to zaraz wrócilo. Ale wydaje mi sie ze to od jelit, bo boli nadbrzusze i mam wzdety brzuch. A jakby bylo cos nie tak z ciąża to raczej bolałoby podbrzusze,co? Wczoraj bylam na usg, było ok... i teraz sama nie wiem co robić...
Tak już niestety w ciąży będzie jeszcze przez chwilę przede wszystkim podniesiony poziom progersteronu powoduje mecje żołądkowe/ zaparcia/wzdęcia. To niestety naturalny emelent ciąży
Alayna wrote:Hej kochane marcowki
Dwa dni temu bolał mnie brzuch i minimalnie plamilam brązowo wystraszyłam się i wczoraj byłam u gina był to mój 5t+4dni na usg był widoczny tylko pęcherzyk czy mogło być za wcześnie na zarodek? Następna wizyta za tydzień tak się boję pustego jaja
Dostałam jeszcze duphaston 3xdziennie do następnej wizyty
Teraz już nie brudze
Dwie strony przed Twoim postem- dziewczyny do 6tc nawet czasami mają dopiero pęcherzyk
MajaT wrote:Wrocilam wlasnie od ginekologa. Niestety zarodek nie rosnie. W poniedzialek mial 3,2 mm, a dzisiaj ma 2,9 mm. Serduszko nadal bije. Boje sie, ze za chwile bedzie koniec... co myslicie?
Tak mała różnica, że obstawiam 99% błąd pomiaru. Zwłaszcza, że serduszko bije, a zarodek nie jest w stanie się kurczyć trzymam kciuki, zakładaj pozytywne scenariusze
moodliszka wrote:Hej. Można dołączyć?
Melduję się z terminem wg @ na 18.03. Cztery testy pozytywne, ale na pierwszą wizytę jeszcze czekam, choć jestem pozytywnych myśli.
Mam nadzieję, że przygarniecie mnie do swojego grona
Dopisuję na pierwszą stronę i gratuluje
moodliszka lubi tę wiadomość
-
Żurawit w ciąży,moge brac???odczuwam pieczenie przy siusianiu,mam nadzieje,ze nie bedzie potrzebny antybiotyk
Marietta lubi tę wiadomość
🙍🏻♀️
Letrox 75,MTHFR hetero, PAI-homo
🙎🏻♂️
Teratozoospermia, fragmentacja39%
08.2017 poronienie 9 tc 👼
10.20-04.21 3x IUI 🐒
10.2021-przygotowanie IVF🍀
01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️1 zarodek po NGS
02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
17.05- BETA 23/ 19.05- 55 / 23.05-281
7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
14.06- USG- CRL 1,42cm
28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
28.08. USG- CRL 9cm
18.08. USG- 185g
2.09. USG- 308g
20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g
30.09. USG- 612g
21.10. USG- 970g
10.11. USG - 1588g
25.11. USG III TRYM.- 1650g
01. 23 Nasz Cud SN 3610g 56cm💗 -
Planetheart jestem w takiej samej sytuacji jak ty. Ostania miesiesiączka 27.05, powinnam być w 9 tyg., a tak naprawdę dziecko o tydzień młodsze, jestem więc w 8 tyg.
Trochę się martwiłam, ale już przestalam. Ty też tak zrób.Planeheart lubi tę wiadomość
niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
Starania od grudnia 2016
]
26 czerwca dwie kreski:)
3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa -
honda92 wrote:Gratuluję tym, które dziś zobaczyły zarodek i/lub już nawet serduszko
Ja mam wizytę w poniedziałek 31.07, liczę na zarodek bo na serduszko wolę się nie nastawiać(na ostatnim usg okazało się,że ciąża jest młodsza o 6 dni niż wynikało z ostatniej miesiączki).
Mam pytanie do tych, które już mają serduszko. Czy lekarz dał Wam posłuchać?czy mierzył tylko komputerowo ilość uderzeń? Mamaginekolog pisała,że według najnowszych badań lepiej nie słuchać serduszka u zarodków 5mm. Jedna z Was również pisała,że jej ginekolog w I trymestrze nie słucha. A jak to jest u Was?
Co prawda wizyta w tej ciaży przede mną dopiero, ale powiem jak było przy pierwszej na pierwszej wizycie okazało się, że jestem w 5t6d. Lekarz pokazał serduszko, ale nie dał posłuchać, właśnie ze względu na wczesną ciążę. Zrobił tylko pomiar ale i tak cudownie było je zobaczyć. Usłyszałam je na trzeciej wizycie w 13 tc.
-
Madżka89 wrote:Ja takze czuje ciągniecie,od poczatku pare razy wzięłam nospe
Co do objawów to od początku tego tygodnia sa nasilone,biust boli i od wczoraj ból zołądka i niemilosierna zgaga:/ to juz?myslalam,ze zgaga meczy w III trymestrze.
Mnie zgaga w poprzedniej ciąży męczyła od samego początku. Mówią że to dlatego że dziecku rosną włoski. A ja ostatnio przeczytałam że to przez pigment zawarty we włosach dziecka i faktycznie moje dziecko urodziło się z bujną czupryna.
Natka94 to nic innego jak rwa mnie też męczy. Najgorsze co może być to to zależeć. Musisz to rozchodzic. Niestety macica się powiększa i jest ucisk i taki skutek. -
honda92 wrote:Gratuluję tym, które dziś zobaczyły zarodek i/lub już nawet serduszko
Ja mam wizytę w poniedziałek 31.07, liczę na zarodek bo na serduszko wolę się nie nastawiać(na ostatnim usg okazało się,że ciąża jest młodsza o 6 dni niż wynikało z ostatniej miesiączki).
Mam pytanie do tych, które już mają serduszko. Czy lekarz dał Wam posłuchać?czy mierzył tylko komputerowo ilość uderzeń? Mamaginekolog pisała,że według najnowszych badań lepiej nie słuchać serduszka u zarodków 5mm. Jedna z Was również pisała,że jej ginekolog w I trymestrze nie słucha. A jak to jest u Was?
Moja ginekolog słuchała ale dosłownie dwie sekundy. Choć w poprzedniej ciąży nie słuchała. Może chciała się upewnić bo zarodek był mały. -
Madżka89 wrote:Żurawit w ciąży,moge brac???odczuwam pieczenie przy siusianiu,mam nadzieje,ze nie bedzie potrzebny antybiotyk
Ja na Twoim miejscu bym zrezygnowała z tabletek na rzecz suszonej żurawiny. Efekt będzie ten sam. Dodatkowo dużo pij żeby wyplukac bakterie. Bakterie też nie lubią witaminy c. -
nick nieaktualnyhonda92 wrote:Gratuluję tym, które dziś zobaczyły zarodek i/lub już nawet serduszko
Moja ginekolog nie słuchała tylko mierzyła uderzenia -
Moja tez powiedziala, ze za wczesnie na sluchanie. Ze te fale moga byc szkodliwe dla takiego aż maluszka. Ale WidZiałam jak bije i oznaczyla częstotliwość. Uwierz mi, już to jest mega przezyciem i wzruszeniem ❤
KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
Mnie podbrzusze bolało półtorej tygodnia prawie bez przerwy, raz mocniej raz słabiej, głównie jak na okres, ale były też ciągnięcia i pojedyncze kłucia. Pytałam dwóch lekarzy- podobno normalne dopóki nie 'zgina nas w pół', nie paraliżuje albo nie ma plamień czy krwawień przy tym. Zalecenia- no spa i magnez, ew. chwilowy odpoczynek Ja brałam no spe przez ok 6 dni 2x1 i wczoraj zauważyłam wieczorem że pomimo że zapomniałam połknąć no spe to nawet po bardzo długim spacerze brzuch mi nie dokucza, więc na razie lek odstawiłam, zostawiłam tylko magnez bo powieka mi drga i mięśnie niektóre
Także spokojnie, ból brzucha to tak jak wszyscy mówią wiązadła macicy itdWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 08:13
26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
21.10.2018 córka 🍼
08.12.2024 cień ⏸️
12.12.2024 wyraźne ⏸️
30.12.2024 wizyta
-
Ja mam dziś wizytę o 14:20.
Wczoraj odebrałam wyniki TSH i okazało się, że mam przekroczone. Mam 3,6 a norma dla kobiet I trymestru jest do 2,32.
Więc czekam na wizytę. Mam nadzieję, że moja pani gin mi przepisze coś na to i że nie będę musiała iść do endokrynologa.KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość
-
KasiaMarysiaaa wrote:Jestem !!!
I powiem Wam ..... jest CUDOWNIE ❤❤❤
Dzidzia rośnie i serce bije jak dzwon !
Oczywiście jak podejrzewałam ciąża młodsza przez długie cykle i tak z 8 tygodnia i 4 dnia z daty OM wyszło 7 tydzień i 2 dzień i termin na 13 marca
Tak się cieszę
Dziewczyny wszystko będzie dobrze macie przykład
I widzisz KasiaMarysiaa Bardzo się cieszę
i P.S.
Tak Ci zazdroszczę tego braku objawów u mnie w rodzinie wszytskie babki właśnie miały tak jak Ty, czyli niczego praktycznie nie odczuwały.
A ja ... cały wachlarz dolegliwości. od dwóch tygodni napierdziela żołądek jak przy zatruciu i plecy i piersi i brzuch i wzdecia i gazy i zaparacia na zmianę z rozwolnieniem i wypryski i zmęczenie jakbym w kopalni robiła 16 godzin i aaa nikt mi nie mówił, że to będą takie katusze
Wiadomo, że decyzji bym nie zmieniła, ale jakos inaczej bym czas rozplanowała i wzieła jakiś urlop na ten czas czy coś.
Zwolnienia na razie nie mogę.
Czuję się jak jakaś marudne babsko rozlazłe, a na codzień taka nie jestem, ale nie wiem teraz co się ze mną dzieje mam ochotę leżeć i płakać. Podziwiam Was dziewczynmy co macie już drugie i trzecie dziecko i to ogarniacie. Ja nie moge ogarnąć nawet obiadu
KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLilcia wrote:I widzisz KasiaMarysiaa Bardzo się cieszę
i P.S.
Tak Ci zazdroszczę tego braku objawów u mnie w rodzinie wszytskie babki właśnie miały tak jak Ty, czyli niczego praktycznie nie odczuwały.
A ja ... cały wachlarz dolegliwości. od dwóch tygodni napierdziela żołądek jak przy zatruciu i plecy i piersi i brzuch i wzdecia i gazy i zaparacia na zmianę z rozwolnieniem i wypryski i zmęczenie jakbym w kopalni robiła 16 godzin i aaa nikt mi nie mówił, że to będą takie katusze
Wiadomo, że decyzji bym nie zmieniła, ale jakos inaczej bym czas rozplanowała i wzieła jakiś urlop na ten czas czy coś.
Zwolnienia na razie nie mogę.
Czuję się jak jakaś marudne babsko rozlazłe, a na codzień taka nie jestem, ale nie wiem teraz co się ze mną dzieje mam ochotę leżeć i płakać. Podziwiam Was dziewczynmy co macie już drugie i trzecie dziecko i to ogarniacie. Ja nie moge ogarnąć nawet obiadu
Szokuje mnie jak może rosnąć we mnie taki mały człowieczek i mogę nie mieć żadnych objawów, chociaż żadnych to też daleko powiedziane bo oczywiście takie rzeczy jak senność popołudniami oraz gazy i wybuchy nerwów to mam a i owszem
Wolałabym jednak żeby te piersi bolały mnie trochę bardziej bo przynajmniej wiedziałabym że wszystko jest OK kolejna wizyta dopiero 24 sierpnia nie wiem jak przeżyje do tego czasu )) -
Cześć ja na urlopie odpoczywam
powiedzcie, te co mają bóle pleców, bo moje ostatnio ustąpiły całkiem. To możliwe, że macica na coś tam uciskała i przestała?
Mam dalej wzdęcia, zaparcia ale mniej też czuję macicę i piersi choć pobolewają...06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek -
Kasia.ke1 wrote:Cześć ja na urlopie odpoczywam
powiedzcie, te co mają bóle pleców, bo moje ostatnio ustąpiły całkiem. To możliwe, że macica na coś tam uciskała i przestała?
Mam dalej wzdęcia, zaparcia ale mniej też czuję macicę i piersi choć pobolewają... -
Mnie krzyż bolał przez tydzień. Od dwóch dni przestał. W sumie nadal objawów nie mam żadnych innych. Piersi praktycznie nadal nie bolą. Lekarz powiedział, że wszystkie objawy są czysto subiektywne i nie musi ich być, więc tego staram się trzymać ☺️z różnym skutkiemDroga po pierwszego Potwora;):
2 poronienia
1 cb
3 inseminacje
Pół ciąży w szpitalu
Efekt: Zdrowa córka!!! ))
Droga po drugiego Potwora:
6 inseminacji
I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty -
Madżka89 wrote:Żurawit w ciąży,moge brac???odczuwam pieczenie przy siusianiu,mam nadzieje,ze nie bedzie potrzebny antybiotyk