Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja zaczelam wczoraj wakacje i mam od rana moje 2 dziewczyny w domu. Sa chwile ze jest super bawia sie razem(roznica 5 lat), a sa i takie gdy mam istny dom warjatow. Na szczescie za pare dni przyjezdza siostra wiec przez 2 tyg pomoze mi je ogarnac( maz pracuje na zmiany). A od 1 wrzesnia mlodsza idzie w koncu do przedszkola. Balam sie jej reakcji na nowe miejsce bo ona raczej ucieka od obcych ale ku mojemu zdziwieniu gdy poszlismy na rozmowe do przedszkola poleciala zaraz do zabawek i dzieci a potem byl problem zeby ja wydostac . Mowie do niej TO MAMA IDZIE SOBIE DO DOMU a ona do mnie HMMM NO TO PA .
Krokodylica, KasiaMarysiaaa lubią tę wiadomość
-
dziewczyny, po całym poranku spędzonym na telefonie, udało mi się dostać do super kliniki na badania genetyczne. Wizyta 10.08, będę wtedy w 11+4, zdecydowałam się na USG bez PAPP-a, bo nie wierzę statystykom. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i po usg będę mogła spokojnie wylecieć na urlop. 31.08 robimy natomiast NIFTY. To oznacza, że za niewiele ponad miesiąc poznam płeć dzidziusia!!
czy wy też decydujecie się na NIFTY? jakie są obecnie ceny w Polsce? U mnie w Niemczech za kompletny pakiet (trisomie 13,18,21 plus garnitur chromosomowy plus płeć) to koszt 300/350 euro. Jeszcze 3 lata temu jak byłam w pierwszej ciąży kosztowało to badanie prawie 800 euro! Wtedy nie chciałam się zdecydować i w rezultacie miałam amniopunkcję, tym razem nie mam wątpliwości. super, że takie badania tak szybko tanieją, technologia się rozwija.
na wczorajszej wizycie lekarz potwierdził, że jeśli chcę cesarkę, to nie ma problemu. Po moich przeżyciach z pierwszego porodu o niczym innym nie marzę. Musieliby mi dopłacić, żebym rodziła naturalnie. -
dandelion wrote:dziewczyny, po całym poranku spędzonym na telefonie, udało mi się dostać do super kliniki na badania genetyczne. Wizyta 10.08, będę wtedy w 11+4, zdecydowałam się na USG bez PAPP-a, bo nie wierzę statystykom. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i po usg będę mogła spokojnie wylecieć na urlop. 31.08 robimy natomiast NIFTY. To oznacza, że za niewiele ponad miesiąc poznam płeć dzidziusia!!
czy wy też decydujecie się na NIFTY? jakie są obecnie ceny w Polsce? U mnie w Niemczech za kompletny pakiet (trisomie 13,18,21 plus garnitur chromosomowy plus płeć) to koszt 300/350 euro. Jeszcze 3 lata temu jak byłam w pierwszej ciąży kosztowało to badanie prawie 800 euro! Wtedy nie chciałam się zdecydować i w rezultacie miałam amniopunkcję, tym razem nie mam wątpliwości. super, że takie badania tak szybko tanieją, technologia się rozwija.
na wczorajszej wizycie lekarz potwierdził, że jeśli chcę cesarkę, to nie ma problemu. Po moich przeżyciach z pierwszego porodu o niczym innym nie marzę. Musieliby mi dopłacić, żebym rodziła naturalnie.
no u mmnie Nifty 2 400 albo 2 600 PLN, nie pamiętam dokładnie, więc też się raczej nie zdecyduję...
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
Dokładnie dwa lata temu, o godzinie 00:45 na swiat przyszedł nasz Syn! Ukochany, wyczekiwany, najlepszy! Zakochaliśmy się w nim od pierwszego wejrzenia! Czarne włoski, niebieskie oczka i dołeczki jak się uśmiecha
Dziś jest wysokim, szczupłym, o blond włosach gadającym dwulatkiem
Ach KOCHAM!Ella27, anka418, Lilcia, KasiaMarysiaaa, emi87, Dreamy_Girl lubią tę wiadomość
😇😁😇😇😁 -
Hej dziewczynki, już was podczytywałam od kilku dni, ale bałam się zapeszyć więc jeszcze czekałam z postem licząc po cichu na serduszkowe USG. Wczoraj byłam u lekarza 6t4d wychodził mi z kalendarza, ale okazało się ze moje maleństwo ma już 7t5d i termin na 11 marca. Pozdrawiam wszystkie Białostoczanki!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 12:47
Lilcia, juja00, Indiana_dzika, Marietta, moodliszka, KasiaMarysiaaa, MartaBS lubią tę wiadomość
13.03.2018 córeczka
27.08.2021 syneczek -
Zgredek 12 wrote:Dokładnie dwa lata temu, o godzinie 00:45 na swiat przyszedł nasz Syn! Ukochany, wyczekiwany, najlepszy! Zakochaliśmy się w nim od pierwszego wejrzenia! Czarne włoski, niebieskie oczka i dołeczki jak się uśmiecha
Dziś jest wysokim, szczupłym, o blond włosach gadającym dwulatkiem
Ach KOCHAM!
U mnie podobnie ponad dwa lata temu wyszedł czarnulek mału z bujna fryzura:) teraz to rezolutny przystojny blondasek łamiący seca innym Paniom:) a teraz czekam jak na szpilkach aby wyjść już z pracy i usiąść pod gabinetem:) wizytę mam na 14:40 i stres ogromny:(Zgredek 12, KasiaMarysiaaa lubią tę wiadomość
Ela27 -
martuśka737 wrote:Hej dziewczynki, już was podczytywałam od kilku dni, ale bałam się zapeszyć więc jeszcze czekałam z postem licząc po cichu na serduszkowe USG. Wczoraj byłam u lekarza 6t4d wychodził mi z kalendarza, ale okazało się ze moje maleństwo ma już 7t5d i termin na 11 marca. Pozdrawiam wszystkie Białostoczanki!
Gratulacje! zaraz dopiszę do listy
ja już mam wyniki biocenozy pochwy, w skali 0-10 mam 0, czyli idealnie czysto czekam na wyniki cytologii jeszcze i wakacje od badan na cały miesiącjuja00 lubi tę wiadomość
-
U mnie nifty 2250, harmony 1790 (podejrzanie tanio) a w luxmed neobona 1800 (trisomie, zaburzenia chromosomów płciowych i płeć). Prawdopodobnie się na któryś zdecydujemy ale decyzję podejmiemy po usg w Warszawie.Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Kazio14 wrote:U mnie nifty 2250, harmony 1790 (podejrzanie tanio) a w luxmed neobona 1800 (trisomie, zaburzenia chromosomów płciowych i płeć). Prawdopodobnie się na któryś zdecydujemy ale decyzję podejmiemy po usg w Warszawie.
ja teraz to już nie wiem czy nifty czy harmony u nas, zglupialam, ale podejrzanie tanio jest tylko dlatego ze laboratoria są w Niemczech więc nie odsylaja już próbek jak kiedyś za ocean każdy z tych testów jest b. dobry -
Kazio14 wrote:U mnie nifty 2250, harmony 1790 (podejrzanie tanio) a w luxmed neobona 1800.
-
Zgredek 12 wrote:Mitonia- przepraszam że pytam, jak nie chcesz to nie odpowiadaj ale zobacztlam Twoj podpis i zamarlam... steacilas dziecko w 40tc? Co sie stalo?
-
witam czy mogę się wpisać na 30 marca?Mam mały problem gdzieś od godzinki raz jest raz nie ma plamienie nie widoczne na bieliznie tylko czasem na papierze.Jestem obecnie w 5tc mam już 5 letnią córkę wziełam luteine dopochwową z lutego poronienia czy mam się czymś martwić pozdrawiam was :*