MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ayleen, ogrom zdrówka dla Antosia i Ciebie ,oraz wytrwałości. Szpital to nic fajnego, ale super, że macie jednak dobre są warunki, a co najważniejsze dobra opiekę. Co do serduszka , to na pewno dziurka się zrośnie, bo inaczej nie zostawili by lekarze tego do obserwacji. Także głowa do góry. Teraz Oby to zapalenie płuc odpuściło, nim się zdąży rozkręcić. Trzymaj się kochana 😘
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Espumisan 40 daję 3x7 kropli. Delicol przed każdym karmieniem. Biogaia od wczoraj. O Sab Simplex czytałam na stronie Pana Tabletki, więc nie będę się w to bawić.
Masaże, rowerki, brzuszki, noszenie brzuszkiem do dołu.
Mam termofor z pestek, ale strasznie szybko się wychładza, a bardzo wolno nagrzewa. U mnie tylko w piekarniku coś mogę ogrzać, nie mam mikrofali.
Poszukam ogrzewaczy do rąk z tymi blaszkami w środku...
Nie mam innych wskazówek, że to może alergia na bmk. Na buzi tylko trądzik, poza tym skóra gładka.
Reniferra, fajnie, że mąż też nosi itp. Mój ma mega twardy sen i kiedy idę do toalety, a Pola płacze, to siłą muszę mojego budzić. Nic nie słyszy... Więc całą noc by nam się sama
No dobra, po raz pierwszy od wczoraj je dłuższy czas, to zbieramy się na spacerWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 10:56
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Panna_Justyna wrote:Cześć pewnie niektóre z Was mnie pamiętają, na szczęście na nowo dołączyłam do grona szczęśliwie oczekujących Mamuś
Wam wszystkim gratuluje , które już tuła swoje dzieciątka, a tym które czekają życzę dużo siły
Zaczęłam myśleć o zakupie detektora, jestem w tej ciąży bardzo przewrażliwiona i boje się dnia koedy mały będzie się ruszał mniej niż zwykle, a nie chce od razu biec na izbę. Dodatkowo myśle, ze to dobre rozwiązanie na wypadek jakiś strasznych sytuacji, by monitorować czy serduszko bije prawidłowo szybko.
Dlatego mam pytanie, czy wg Was to dobry pomysł? I drugie, czy któraś z Was ma może detektor w dobrym stanie , najlepiej z wyświetlaczem, i myśli o sprzedaży ? (O to pytam narazie niezobowiązująco lub czy możecie napisać, co Wam się sprawdziło
Panna Justyna,serdecznie gratuluję!!! Domyślam się jak szczęśliwa jesteś, że możesz być ponownie na fioletowe stronie. Trzymam kciuki. I życzę tobie i malenstwu duuuzo zdrówka! I bardzo nudnej ,książkowej ciąży.
Co do detektora To polecam. Po wcześniejszym poronieniu w tej ciąży też takowy zakupiłam, nie raz dało mi to spokój. Także myślę, że śmiało możesz sobie zafundować taki gadżet . Ja mam detektor, ale bez lcd, czyli możesz słuchać bicia serduszka przez słuchawki ,ale nie wskaże Ci pomiaru. Jest opcja pobrania aplikacji na phona i połączenia urządzeń kablem i będzie pomiar widoczny.Panna_Justyna lubi tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
bbeczka91, czyli nie masz takiej obstawy jak Kinga z M jak miłość przy bliźniakach ? Na pewno sobie poradzisz, tak to już jest, że kobieta udźwignie tyle ile musi.
Inso daj znać co powie pediatra. MOże katarkiem by Ci się udało dokładnie nosek oczyścić?
Kleopatra ja też próbuję smoczka przeforsować, ale nie wychodzi mi, no z takim obrzydzeniem Julek reaguje, że hej.
W ogóle u nas jakiś skok ostatnio. Nie pośpi sam - jedynie na spacerze super. Usypiać najlepiej przy cycku a spać na rogalu, kolanach, na mnie. Co chwilę się przebudza i jak mnie nie ma to syrena. Dobrze, że chociaż wózek akceptuje. Tak mocno w nim śpi, że przesypia całe 1,5 -1,45 h jak odbieramy córkę z przedszkola i nawet w przedszkolu na rękach się nie wybudza. Czasami jeszcze w domu dośpi.
Patuniek, ja mam espumisan 100, może musi być u Was silniejszy? Jak dam 7-10 kropel to od razu purka swobodnie, bez żadnej napinki uchodzi to powietrze wtedy. Przykro mi że Polcia tak cierpi:(
Ayleen super, że chociaż komofrot psychiczny masz, że opieka dobra i warunki. To dużo jednak daje, żeby przetrwać ten trudny szpitalny czas.
Butterfly 83 lubi tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
patuniek86 wrote:Espumisan 40 daję 3x7 kropli. Delicol przed każdym karmieniem. Biogaia od wczoraj. O Sab Simplex czytałam na stronie Pana Tabletki, więc nie będę się w to bawić.
Masaże, rowerki, brzuszki, noszenie brzuszkiem do dołu.
Mam termofor z pestek, ale strasznie szybko się wychładza, a bardzo wolno nagrzewa. U mnie tylko w piekarniku coś mogę ogrzać, nie mam mikrofali.
Patuniek a jak dalejsz delicol z espumisanem? Razem na łyżeczkę czy najpierw jedno, potem drugie? Tak się zastanawiam czy można je mieszać? Bo też delicol przed każdym karmieniem mam dawać i teraz myślę jak do tego podać espumisan 🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 11:23
-
Ayleen zdrówka dla Antosia, tyle dobrze że warunki macie fajne oby szybko antybiotyk zadziałał!
Współczuję brzuszkowych problemów dzieciaczków u nas na razie odpukać królewna ładnie je i śpi, no i przybiera super, już przegoniła swoją wagę urodzeniową
Pamiętam, że synek też miał taki etap, że bardzo krzyczał w nocy i nie dał się odłożyć, zaczęłam go wtedy mocniej otulać, w akcie desperacji w środku nocy zamówiłam nawet woombie i nie wiem czy to pomogło, czy po prostu mu to minęło, ale woombie było u nas w użyciu może z tydzień-dwa, a potem te krzyki się skończyły i nie wymagał już takiego mocnego otulania co nie znaczy że zaczął przesypiać noce, bo do tej pory się budzi
-
INso powodzenia z pediatrą! 😉
Ayleen zdrówka dla Was! 😉
Patuniek u mnie Laura od wczoraj też potrafi 5 min na cycku i idzie spać 😂
Lwie moja od kilku dni już ciągnie smoka, strasznie nie chcieliśmy jej dawać ale za dużo przybiera i tak nam położna kazała a tu kolejny tydz minął i mała 350g przybrała, tydzień temu 400 g więc smoczek tak na prawdę nic nie pomógł a już się przyzwyczaiła🤔
Trudno moja Laura niedługo będzie pulpecikiem tak lubi jeść 😂 albo takie dobre mleko mam 😂 Najlepsze, że w nocy je tylko dwa razy! 😱 Wczoraj o 22 poszła spać, wstała o 3, później 6.30 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 11:32
-
Ayleen wrote:Dzięki dziewczyny za dobre słowa. U nas to niestety zapalenie płuc więc z tydzień poleżymy. Za to warunki mam super- mam pojedyncza salę, wszystko wyremontowane i czyściutkie, śpię obok Antosia na całkiem wygodnym fotelu, a pielęgniarki są bardzo miłe. Moja dobra koleżanka jest tu pediatrą więc jesteśmy pod doskonałą opieką. Póki co kaszel się nasila, ale antybiotyk pewnie jeszcze nie zdążył zadziałać.
Inso dobrze, że wezwałaś pediatrę. Też na początku myślałam, że to tylko mleko a okazało się, że katar. A kiedy odbijasz to też tak ulewa?
Współczuję Wam brzuszkowo-kołkowych problemów. Serce pęka, kiedy taki maluszek cierpi 😞
Nie,jak odbijam to sporadycznie uluje i to male ilosci. Tylko jak za malo odbije badz nie odbije i ja poloze a jeszcze nogami wierzga i wtedy leci z buzi i nosa pod cisnieniem.. -
Marza89 wrote:Patuniek a jak dalejsz delicol z espumisanem? Razem na łyżeczkę czy najpierw jedno, potem drugie? Tak się zastanawiam czy można je mieszać? Bo też delicol przed każdym karmieniem mam dawać i teraz myślę jak do tego podać espumisan 🤔
Czytałam, że można podawać razem Bo chciałam najpierw delicol przed karmieniem, espumisan po-alw ciężko podać lek śpiącemu dziecku
Podaję przed karmieniem, ale osobno. Nie raz Polcia wytrąciła mi z łyżeczki te kropelki, to chociaż wiem, których muszę dołożyć Jak wytrąci delicol, to nakładam delicol, jak espumisan-to espumisan Ładnie wszystko połykaMarza89 lubi tę wiadomość
Pola Róża
-
My po wizycie położnej- w tydzień ponad 400 gram do przodu 😳❤
Ale cieszę się, że nie muszę dużo Zosi dokarmiac mm. Więc rośnie głównie na cyckach 😜Anet85, patuniek86, enka90, kehlana_miyu, Marza89, Kleopatra, Pikcia, iNso87, Reniferra, bbeczka91, india lubią tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
My już po wizycie położnej. Synek przybrał w ciągu tygodnia 405g i waży teraz 4670😉
patuniek86, enka90, kehlana_miyu, Butterfly 83, Marza89, Kleopatra, Pikcia, iNso87, Reniferra, bbeczka91 lubią tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Kleopatra, ja się po prostu cykałam z tak dużą dawką-ale mnie i właśnie uspokoiłaś. Wracając ze spaceru wstąpię do apteki Oby zadziałało...
W każdym razie, na spacerze nic nie boli, nic się nie dzieje Wprawdzie udało mi się na spokojnie nakarmić po dużej dawce masażu i ćwiczeń-spokojnie ssała przez 16 minut Z drugiej piersi, potraktowanej po macoszemu, odciągnęłam porcję do mrożenia Po czym przystawiłam raz jeszcze, possała kilka minut i po włożeniu do wózka od razu zamknęła oczy i śpi A pogoda dzisiaj jest piękna Słońce swieci, nawet ciepło (5 stopni na wiosnę to upał, 5 stopni na jesieni to mróz 😂). I tak już półtorej godziny po parku ze stawami sobie chodzimy-aż chce się żyć
Anet, Butterfly-ladnie przybierają dzieciaki Ja się dowiem w piątek U pediatry
Wróbel, super, że maluszek zdrowy Biogaia to samo dobro-podobno 😁😁😁Butterfly 83, Anet85 lubią tę wiadomość
Pola Róża
-
Ayleen dużo zdrowia dla Antosia! 🍀
Pięknie Wam dzieciaczki przybierają ☺️
My właśnie mamy kurs na wszystkie urzędy, mam nadzieję że szybko pójdzie. Dobrze, że Laura lubi jazdę samochodem, od razu zasypia ❤️
No i dziś kończy już tydzień! A wydaje się, jakbym dopiero wczoraj kładła się na stół operacyjny... Ależ ten czas leci.india lubi tę wiadomość
Julia 07.2015